HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

A kivándorlás huncut számai

2017.03.24. 17:53 Benderik

 

 

kiroppenok-1.png

Hogy ez itt mi? S miért? Hisz' már a címe is elég tekertnyakú.

Elmondom sorjában.

***

Volt jó hónapja egy velős, figyelmet felkeltő -- s eléggé fel is keltett -- cikk a spiler.blog.hu-n a magyarországi "kivándorlás"-ról, mely egy ENSZ-adatokra alapozott cseh elemzés nyomán számokkal mutatta be, mennyire nem igaz a vád, hogy Magyarországról hatalmas a kivándorlás --  mi több: ami kivándorlás volt, az is a ballib kormányok alatt csúcsosodott, s az Orbán kormány alatt jócskán (felére) esett.

A cikk mutat is egy térképet, melyen jól látható, hogy európai összehasonlításban még mindig meglehetősen alacsony a külföldön élő magyarok aránya, majd egy hatásos grafikon be is mutatja a kivándorlás fent említett időbeli eloszlását.

A grafikon:

 

/kép forrása: a fenti cikk,/

Végül ütős mondattal zárul: "Ezek a tények. Mondani persze bármit lehet."

Rövid, velős, szemléletes, terjedt is futótűzként.

***

Annyira, hogy számait jó egy hónappal később (pár napja) a Magyar Idők is számról számra hűen átvette válaszféléjében Kiss Tibornak.

S a kivándorlásról szóló részt ő is ezzel zárja: "Vagyis a balliberális kormányok alatt érte el csúcspontját az elvándorlás, és a jelenlegi kormány alatt esett vissza a felére. Ezek a tények." (kiemelés tőlem)

***

Időközben nekem is sikerült megtalálnom az első cikk által hivatkozott ENSZ-adatokat -- a lassúság az én hibám, mert volt ott egy link, csak túl sok minden volt mögötte, én meg talán bénán is kerestem, nem tudom, mindegy is.

Igazából felkeltette kíváncsiságomat ez az egész, mert én azért folyton abba ütközök így számok nélkül, hogy mindenki panaszkodik, hogy nincs munkaerő, meg hogy  a szerviz hetekre vállalja az autót, mire egyáltalán majd nekifognak, mert nincs emberük. Meg egyébként is ha ilyen ütős ábrába botlok, szeretek mögé nézni. Foglalkozási ártalom talán.

Aki maga is belenézne: az eredeti cikkben található link, és ott az "International migrant stock alatt a "By destination and origin" mögötti excel.

***

Elsőbben is el kell mondjam, hogy én azért nemigen hiszek abban, hogy nagyon szoros összefüggés van az egyes kormányok és a kivándorlás között.

Egyrészt mert nem vagyunk egy mozgáshoz szokott nép. Ahogy pl. a nyolcvanas években lengyelpiacnak hívtuk a kínai piacot, mert szegény lengyeleket kiüldözte a világba csencselni az otthoni válságuk, s így ők kényszerűen megtanulták módját, hogy lehet úgy élni, hogy közben szerte a világban járnak, úgy mi akkortájt a legvidámabb barakkba kényelmesedve ittuk a Traubit, így az EU-nyitás előtt még kis hazánkon belül sem igen migráltunk a saját országrészeink között.

Más környező országban is kialakultak már rendszerváltás előtt a kiáramlás alapjai. Jugoszlávia elég nyitott volt, és annyit utaltak haza, hogy már a nyolcvanas években a német márka volt a féllegális fizetőeszközük. Utódaik aztán csúnya belháborúba is keveredtek, sok halottal, ahonnan menekülni az életet jelenthette...

Másrészt mi nyelveket sem igen beszéltünk sokáig túlzottan, így végképp semmi ismeretünk nem volt arról, hogyan kell tömegesen külföldön dolgozni.

Aztán az egyszerű polgárt  -- pláne a fenti nehezen mozdulót -- nemigen billenti ki biztonságot adó otthonából se sajtószabadság, se holmi fékek és ellensúlyok, sem azok hiánya. Hogy mozduljon, ahhoz kézzelfogató szegénység, kifizetetlen gázszámla, devizahitel és hasonlók kellenek. Amiben persze már van közvetett szerepe kormányoknak is, csak sokkal lassabban hatón, így ilyesféle hatásokat nehéz kormányváltások dátumaihoz kötni.

S ahogy már utaltam rá, a külföldre mozdulás is olyasvalami, amit tanulni kell és lehet, így bár először lassan indul, miután azonban megvannak a módok és csatornák, meg felnő az új, nyelveket tudó és mozgékony nemzedék, úgy már akkor is pöröghet, ha már csak kicsivel jobb kint mint bent -- vagy nem is jobb, csak másmilyen, így miért ne próbálnának valamennyien folyton szerencsét. Jelzem, szerintem egy egészséges mértékű mozgás még jó is, frissíti a vért, a magukba forduló népeket a Történelem idővel kiüti.

***

Ugyanezért azonban még a mögöttes számok nélkül is gyanítottam, hogy a 2004-es EU-ba lépés hatása jelentős részben nem a 2000-2005 időszakban látható, hanem a 2005 utániban. Fentiek tükrében ugyanis elég délibábos elképzelés lenne, hogy 2004 április 30-án ott toporog határon a nyitásra váró munkaerő, hogy másnap a nyitáskor hirtelen egyszerre kizúduljon. A belépés előtti este pechemre a Tesco-ban (vagy Auchan-ban, már nem emlékszem) voltam, és ott tényleg hatalmas tömeg rabolta lefele a polcokat, hogy a másnapi belépés utáni áremelést kijátssza, de persze még az sem úgy és akkor lett. S ha vissza tudunk emlékezni, a munkaerőpiac nem is rögtön nyílt meg teljesen a belépés után. Sokáig még cikkeztek is arról, milyen nehezen indulunk meg.

Így gyanítom, hogy nem egészen állja meg a helyét a Magyar Idők sommás diagnózisa, mely szerint  "2000–2005 között viszont jelentős a növekedés, akkor 13,7 százalék hagyta el az országot munkavállalás és bármi egyéb okán, ez a megugrás nyilván összefügg azzal, hogy 2004-ben beléptünk az EU-ba, vagyis akkortól vált számunkra elérhetővé a munkaerőpiac.", majd a következő időszak magas kiáramlását már szimplán a ballib kormánnyal indokolja. Világunk színes és bonyolult -- hiba lenne ennyire egyszerűnek hinni.

***

Mindez persze részemről is puszta spekuláció, ezért is akartam a számok mögé nézni. Megnéztem hát, hogyan alakult a többi 2004-2007 között csatlakozott EU-tag dinamikája. Az eredmény a táblázatban látható:

 

kiroppenok_tabla-1.png

Magyarország sorában a hivatkozott cikk grafikonjának számai. A többi sor a többi ország hasonló számai, majd alul négyféleképpen az átlaguk. Értelmezésük az, hogy adott időszakban hány százalékkal nőtt a kint lévők száma az előző időszak végi kinnlevők százalékában nézve.

A Málta és Ciprus nélküli átlagokat azért tettem be, mert számok nélkül is úgy sejteném, hogy nem annyira összevethetőek az egykori keleti blokk belépőivel, meg számaikon is látszik, hogy eléggé más tényezők mozgathatták őket. Aminek persze szintén utána kéne járni, ha következtetést akarnánk levonni, de minket most nem ők érdekelnek.

Ami durván szembeötlik, hogy igen, a többség a magyarországihoz hasonlóan viselkedett: a csatlakozást a végén magába foglaló s az azt követő ötéves blokkban sokan mennek ki, majd 2010 után náluk is erős visszaesés.

Annyiban eltérünk az átlagtól, hogy nálunk nagyobb késéssel indul a kiáramlás -- ez összefügghet fentiekkel, hogy sem nemigen ismertük még a mozgékonyság életmódjának praktikáit, sem pedig nem éltünk akkora szegénységben, ami bármi áron kihajtott volna. De ez is csak spekuláció, ám nem is akkora itt a számszerű eltérés, hogy feltétlenül magyarázatra szorulna.

***

Ami viszont szemet szúr, az a 2010 utáni visszaesés. Nálunk ugyanis felére esik, ám a többieknél sokkal durvábbat zuhan -- az átlag úgy felére-harmadára-hatodára, függőn, hogy melyiket nézzük.

S ha bombasztikusat szeretnénk mondani -- a legalsó sárga sor a magyar kiáramlást a többiek lélekszámmal súlyozott átlagához viszonyítva mutatja. S eszerint a csatlakozásig harmadakkora a kiáramlásunk, mint nekik, a csatlakozás után a felére kúszik fel, majd 2010 után harmadával föléjük ugrik.

 Vagyis ugyanazon statisztika számaiból egy teljesen mást sugalló grafikon is készíthető. Nem szeretem a grafikonokat, mert kivagyian hivalkodók, de ezt most muszáj ismét ide tennem -- a hatásnak vadászata kedvéért:

 kiroppenok-1.png

 S hogy mit akar ez jelenteni?

Semmit.

Hisz' már a felirat is nyakatekert, mi az isten értelmeset jelenthetne hát.

Pedig van értelmes jelentése -- az eredeti grafikon van úgy korrigálva, hogy leválasztja a hasonló országok közös mozgását, és megmutatja a mozgás Magyarország-specifikus részét.

 Így nézve fordul a kép, s pont ellenkezőjét sugallja az eredeti cikk grafikonjának....

***

Ami persze szintén közepesen volt értelmes, mert például a százalékszámítás rejtelmei miatt  akkor is csökkenő értéket mutatott volna, ha a kivándorlás nagysága végig állandó. (Mert az egyre gyarapodó kinnlévőkre vetítve mutat.)

***

Amire ki akartam lyukadni, nem is arról szól, hogy sokan vagy kevesen vagyunk szétspriccelve e világban. Ahogy arról se, hogy ennek ki s mi az oka.

Hanem hogy még az objektivitás ékkövének tartott számok is elemzést kívánnak, mert pusztán magukban mutatva bizony csalóka következtetésekre vihetnek. Mert minden számnál van még több másik szám, melyek akár ellenkező okot tűnnek bizonyítani.

A mögöttes okok átgondolása nélkül bizony a számok is lehetnek a legtutibb vadászgép nem értő kezekben. Bárhová leggyorsabban eljut, de csak értő pilótával. Ha látjuk, hogy egy nyúl vezeti, fussunk...

***

S hogy mennyire félrevihet, ha nem nézzük a számok mögött a tartalmat, pikáns példája, hogy a Magyar Idők cikke bár még a beidézett spiler.blog-os számok sorrendjét is megtartja, kicsit a mondatok átfogalmazásával fűszerez, így pechére pont a "Románia (17,5%)"-nál vált országról népre, azaz "románok 17,5 százaléka él és dolgozik külföldön".

S mivel a számok mögé nézve Románia esetében a negyedik legtöbbet fogadó célország mi magunk vagyunk (a fenti 17.5%-ból 1.05%), s fennállhat gyanúnk, hogy a hozzánk érkezők nagy része magyar, így esélyes, hogy a Magyar Idők ezzel közvetve és véletlenül lerománoz kétszázezer Erdélyből érkezett magyart.

Hát ilyesmivel járhat, ha csak a számot nézzük, és mögötte semmit.

+++

A Magyar Idők cikkének írója fentiek után kedvességből ad még egy listát Kiss Tibornak, mely minden alakban tud megjelenni a Sátán e Földön, hogy innen kezdve Tibor majd könnyebben fel tudja ismerni. Nos, egy alakot kihagyott: gyakorta bújik meg számokban.

 

 

43 komment

Címkék: kivándorlás számok ördöge Magyar idők szerencsét próbálók

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr8312359055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.03.25. 12:23:46

Igazából az utóbbi grafika is leginkább azt mutatja, hogy az újabb generációkban már sokkal nagyobb arányban vannak nyelveket beszélő, internetet használó polgárok mint az előzőekben - és talán ez az eltérés nagyobb, mint a többi országban.

Amúgy pedig eleddig pont a baloldal kongatta a vészharangot folyamatosan, hogy a Patás miatt tömegesen hagyják el az országot a népek. Úgy hogy, ha megjelent is egy ilyen grafikon a másik oldalról, akkor az max. az előző agitpropot fogja picit vissza.

midnight coder 2017.03.25. 12:24:43

Amúgy pedig szerintem az igazán értékes munkaerő távozásáért épp a baloldal harcol a legintenzívebben a progresszív adózás erőltetésével.

hatodikx 2017.03.25. 12:33:22

Az egész statisztika fals. Pl. Romániában lecsökkent a kivándorlók aránya az előző 5 évhez képest. De az előző 5 évben Romániából 3 millió ember távozott (magyarán: aki csak tudott. elment). Ezek a százalékok csak a manipulálást szolgálják. A kimutatásban a személyek számát kellett volna feltüntetni, és ez az aktív lakosság hány százalékát teszi ki, kiegészítésképpen pedig hány gyermekes család volt közöttük. A bemutatott számokkal úgy zsonglőrösködhetünk, ahogy jól esik.

kvadrillio 2017.03.25. 12:49:37

ORBÁNVIKTOR !!! ROTHADT LIBERÁLIS PEDOFIL-E VAGY ???!!!
ET: az új magyar törvény szexuális kizsákmányolásnak teheti ki a kiskorúakat
hh
2017.03.24. 12:38

Az Európa Tanács (ET) arra szólította fel Magyarországot, hogy vizsgálja felül új migrációs törvényét, mert az - a strasbourgi testület szerint - azt a kockázatot hordozza magában, hogy a bevándorló kiskorúakat szexuális kizsákmányolásnak tehetik ki - írja az MTI.

Claude Janizzi, az Európa Tanács úgynevezett Lanzarote Bizottságának elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében aggodalmát fejezte ki a határőrizet szigorításáról rendelkező szabályozás miatt. Ez a bizottság felügyeli a tanács égisze alatt 2007-ben elfogadott lanzarotei egyezmény végrehajtását. Az egyezmény - amit Magyarország 2015 augusztusában iktatott törvénybe - egyenlő védelmet kíván nyújtani a gyermekeknek, a részt vevő európai országoknak pedig közös követelményrendszert és meghatározásokat vezet be.

A bizottság elnöke aláhúzta, hogy Magyarország a lanzarotei egyezmény egyetlen részes állama, amely nem alkalmazza azt az elvet, hogy bizonytalanság esetén a menedékkérőket mindaddig kiskorúnak kell tekinteni, míg a kormeghatározás le nem zárul.
Felnőttként kezeli őket

Az új szabályozás a kísérő nélkül érkezett 14 és 18 éves közötti kiskorúakat felnőttként kezeli, nem biztosítja számukra az őket megillető gyermekvédelmet, és felügyelőt sem nevez ki melléjük. A kiskorúakat a többi migránssal együtt az úgynevezett tranzitzónákban helyezik el, a korábbiaknál nagyobb mértékben kitéve őket a szexuális kizsákmányolás lehetőségének.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.25. 12:51:04

A helyzet az: a kitántorgás Mo-ról alacsony, szinte minden más kelet-európai országgal összehasonlítva.

Sexual Harassment Panda 2017.03.25. 13:08:07

@kvadrillio:
Lehetetlen!
Idáig azt fröcsögted hogy a "menekültek" békès emberek, nem erőszakolnak meg senkit.

kvadrillio 2017.03.25. 13:31:47

Megfázás, ami halálos is lehet: minden, amit a járványos hörgőgyulladásról tudni kell
Cs. Nagy Anikó
Cs. Nagy Anikó
2017.03.03. 20:22
1

Magas láz, sípoló, kimaradó, vagy éppen szapora légzés – általában ezekkel az ijesztő tünetekkel kezdődik a főként csecsemőket érintő hörgőgyulladás, amely miatt kiugróan sok kisgyermeket ápolnak a Debreceni Egyetem gyermekklinikájának intenzív osztályán. A járványos hörgőgyulladás nem egy sima megfázás, és már az első tünetek jelentkezésekor komolyan kell venni. De mire figyeljen a szülő? Erről beszélgettünk Dr. Novák Hunorral.

Jelentősen nőtt az idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak – adta hírül korábban az MTI. A Debreceni Egyetem gyermekklinikájának igazgatója, Balla György professzor szerint ilyen súlyos lefolyású, járványos hörgőgyulladásos megbetegedés, amely elsősorban az érett csecsemőket támadta meg, még nem volt Magyarországon.

Magas láz, sípoló, kimaradó, vagy éppen szapora légzés – általában ezekkel az ijesztő tünetekkel kezdődik a főként csecsemőket érintő hörgőgyulladás
Forrás: Thinkstock

Hozzátette: a debreceni klinika 12 ágyas gyermek- és 40 ágyas koraszülött-intenzívosztálya 100 százalékos kihasználtságban működik ezekben a napokban, nem járványos időszakban ez az arány 70 százalék.
Olykor enyhe, máskor akár halálos is lehet

A járványként emlegetett hörgőgyulladás tulajdonképpen a tüdő kis hörgőinek gyulladását jelenti, amelyet legtöbbször az úgynevezett RS-vírus okoz – magyarázza Dr. Novák Hunor, aki szintén sok megbetegedéssel találkozott az elmúlt időszakban.
Ez döntően az egy és két év alatti gyerekeket érinti, azt azonban tudni kell róla, hogy majdnem mindenki, tehát szinte az összes gyerek átesik RS-vírus okozta fertőzésen.

Dr.Novák Hunor
Forrás: Dr. Novák Hunor

A szakértő szerint ez a betegség is úgy indul, akár egy sima nátha, ám változó, kinél milyen súlyosságú tünetek jelentkeznek. A sima orrfolyást, köhögést, hőemelkedést és lázat felválthatja köhögés, légzéskimaradás vagy nehezített, szapora légzés..

A szülő szabad füllel is hallhatja, hogy gond van a légzéssel, illetve láthatja, hogy a gyermek erőlködik, mellkasa és hasa össze-vissza emelkedik-süllyed. Sokszor az első tünet a légzéskimaradás: a gyerek nem vesz levegőt legalább húsz másodpercig, majd felsír – szögezte le Dr. Novák Hunor, aki szerint a hörgőgyulladás nagyon makacs betegség, a köhögés még két hétnél is tovább fennmaradhat.

A probléma, hogy bár a kisgyermek kórházba kerül, a modern orvostudománynak a mai napig nem áll rendelkezésére hatásos ellenszer, emiatt pedig mind itthon, mind pedig világszerte halnak bele csecsemők ebbe a betegségbe.

A szülő szabad füllel is hallja, hogy gond van a légzéssel. Sokszor az első tünet a légzéskimaradás: a gyerek nem vesz levegőt húsz másodpercig, majd felsír
Forrás: Thinkstock
„A kórházba került gyerekek esetében gyakorlatilag lehet próbálkozni gyulladáscsökkentő szteroiddal, párainhalálással, hörgőtágító gyógyszerekkel, belélegezhető hörgőtágítóval, de úgy néz ki a kutatások szerint, hogy ezek semmit sem hatnak. Ezekkel a gyerekekkel azt tudjuk csinálni, hogy oxigént adunk nekik, és ha nagyon romlik a légzésük, akkor lélegeztetőgépre kell őket tenni sajnos, majd küszködésszerűen megvárni, amíg spontán meggyógyulnak.
Dohányos szülők gyermekénél súlyosabb lehet a lefolyás

kvadrillio 2017.03.25. 13:32:20

@kvadrillio: ...FOLYT...Dr. Novák Hunor szerint az alapvető higiéniás feltételek betartásán túl (vagyis beteg, náthás embert engedjünk a gyerek közelébe (különösen, ha fél-1 évnél fiatalabb), ne ölelgessük, ne puszilgassuk betegen) más módszerek is rendelkezésre állnak ahhoz, hogy ne súlyosbítsuk a fertőzés lefolyását. Ezek egyike a dohányzás mellőzése.
Nagyon sok olyan szülővel találkozom, aki azt mondja, csak a konyhában gyújt rá. Sajnos ez is egy nagyon durva dolog, mert a füst nyilvánvalóan átmegy a többi szobába is, illetve további rossz hír, hogy tudományosan igazolt tény, hogy ha még ki is megy dohányozni a szülő az erkélyre vagy utcára, akkor is fokozza a hajlamot, hogy súlyos RSV-fertőzést kapjon gyermeke

– hívja fel a figyelmet. Novák Hunor szerint amennyiben a kisgyermek elmúlt egyéves, az orrszíváson kívül megoldás lehet még a testhelyzet megemelése párnával úgy, hogy ne vízszintben feküdjön a kisgyermek, a folyadék folyamatos pótlása, illetve az egy szobában történő alvás a gyerekkel. Utóbbi azért is fontos, mert ilyenkor akár órák alatt is jelentősen romolhat az állapota. Fontos, hogy ha látszik, hogy csúszik bele egy betegségbe, akkor ne hagyjuk elzárva egy másik szobában, mert így nehezebben észleljük a gyereket és az állapota romlását is, fontos időben orvoshoz fordulni – mondta el.

Fontos, hogy ha látszik, hogy csúszik bele egy betegségbe, akkor ne hagyjuk elzárva egy másik szobában, mert így nehezebben észleljük az állapota romlását
Forrás: Thinkstock
Védőoltás van, de nem mindenkinek

Novák Hunor szerint a hörgőgyulladás ellen létezik védőoltás, amely eléggé speciális, éppen ezért csak egy bizonyos betegkör számára érhető el.
A védőoltással ellenanyagokat juttatnak a szervezetbe, ezt passzív immunizálásnak nevezik. A probléma az, hogy ezt havonta kell adni a téli hónapokban, nagyon drága, egy havi védőoltás ára 150-300 ezer forint között mozog, azaz "átlagcsaládok" számára az oltás nem elérhető. Állami támogatással az oltást egyes koraszülöttek, vagy a nagyon súlyos szív-, vagy tüdőbeteg babák kaphatják meg.
Kapcsolódó cikkek

és az eü vezetés sunyítva hallgatott erről, nem tájékoztatták a magyar embereket, pedig sok ember elkapta mint agresszív influenzát és bele is halt Magyarországon, MERT SZÍVELÉGTELENSÉGET IS OKOZOTT ! EZÉRT VOLT 19 %-KAL MAGASABB A HALÁLOZÁS MINT 2016-BAN !!!!! DÖGÖLJÖN MEG A KORMÁNY !!!

kvadrillio 2017.03.25. 13:47:31

HA TUDTÁK VOLNA AZ EMBEREK, HOGY ILYEN VESZÉLYES EZ AZ AGRESSZÍV INFLUENZAVÍRUS, AZ UTOLSÓ TANYÁNLAKÓ IS ELMENT VOLNA MÉG 25 KM-RE IS ORVOSHOZ !!!!! EZÉRT TÖMEGGYILKOS A KORMÁNY ÉS EGÉSZSÉGÜGYI MEGBÍZOTTAI ! CSAK MONITOROZGATTAK ÉS KÖZBEN SUNYIN ELHALLGATTÁK AZ EMBEREK ELŐL EZT AZ ÉLETVESZÉLYES VÍRUST ! ROHADÉKOK !!!!

lezlidzsi84 2017.03.25. 14:15:06

@kvadrillio: Miért érzem azt, hogy nem csak tőlünk fogsz repülni, hanem innen is? :)

lezlidzsi84 2017.03.25. 14:16:54

@lezlidzsi84: Ja bocs, tőlünk már repültél. Milyen feledékeny vagyok.

Ma Baker 2017.03.25. 14:31:55

Amikor a számok azt mondják, hogy Romániából arányaiban 5-öd annyi ember vándorol ki mint tőlünk, na akkor válik teljesen hiteltelenné a statisztika.

Ma Baker 2017.03.25. 14:35:22

"A probléma az, hogy ezt havonta kell adni a téli hónapokban, nagyon drága, egy havi védőoltás ára 150-300 ezer forint között mozog, azaz "átlagcsaládok" számára az oltás nem elérhető."

"HA TUDTÁK VOLNA AZ EMBEREK, HOGY ILYEN VESZÉLYES EZ AZ AGRESSZÍV INFLUENZAVÍRUS, AZ UTOLSÓ TANYÁNLAKÓ IS ELMENT VOLNA MÉG 25 KM-RE IS ORVOSHOZ"

Jah havi 150-300 ezerért elmentek volna.... Barom!

kvadrillio 2017.03.25. 14:48:09

NADE TÉLLEG ! EZ A KONTÁROKKAL TELETŰZDELT, KORRUPTUL ANALFABÉTA ORBÁN-KORMÁNY, MÉNEM TŰNIK EL INNEN A BÜDÖS KURVA PICSÁBA MÁR ??????? 2017. 03. 22. 09:12
#CzervánGyörgy
#Államtitkár
#BozsikJózsef
#Fenyegetés
#Fidesz
"Ezeket te hogy gondoltad?!" - így fenyíti az államtitkár az N1Tv-nek nyilatkozó szövetségi kapitányt

Ha egyszer majd el akarjuk mesélni gyermekeinknek, miként működött a kétezertizes évek Fidesz-univerzuma, nem kell mást tennünk, csak megmutatnunk neki, hogyan cseszte le egy rövid, velős telefonban az államtitkár a sportembert, mert az nyilatkozni mert egy ellenzéki sajtóorgánumnak.

Czerván György azután hívta fel ifjabb Bozsik Jószefet a fogathajtók szövetségi kapitányát, hogy a szakember az N1Tv-nek nyilatkozva őszintén elmondta, miért gázos a Mészáros Lőrinc cége által épített szilvásváradi lovasközpont. A létesítményt ősszel adták át ünnepélyesen - majd

az első rendezvény után jól be is zárták,

mivel a verseny során darabokban szakadt fel a talaj. A fedett csarnok egyik legnagyobb pozitívuma az lenne, hogy télen is használható - ha be lehetne fűteni. Ez azonban valahogy nem fért bele a több, mint hatmilliárd forintos költségvetésbe. Így aztán

a nézők, a lovak és sportolók együtt fagyoskodtak

a jéghideg épületben.

Bozsik elkövette azt a halálos bűnt, hogy ezekről a problémákról nyilatkozott az N1Tv-nek, hozzátéve, hogy ő és társai rendszeresen járnak külföldi versenyekre, így „látják, hogyan kell egy ilyen lovaskomplexumnak kinéznie”. És, ami Szilvásváradon megvalósult, az nagyon nem olyan. A szakember még azzal is tetézte szörnyű vétkét, hogy megjegyezte: a nem túl könnyen megközelíthető település "picit alkalmatlan" arra, hogy ott nagy nemzetközi rendezvényeket tartsanak - holott a kormányzati kommunikáció szerint ez volna a cél.

Czerván megnézte a riportot, majd elgondolkodott a látottakon, mélyen magába szállt, értékelte a minisztérium a és kormányközeli beruházó szakmai teljesítményét - és arra jutott, hogy

ifjabb Bozsik a hibás.

Ezt telefonon közölte is vele.

"Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?!”

- indítja a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a magas színvonalú konzultációt. Majd hozzáteszi, hogy az N1 a "Jobbik tévéje", és ilyen orgánumnak "nem nyilatkozunk".

"Arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát."

- adja meg az atyai jótanácsot a fideszes politikus,

Bozsik megpróbál azzal védekezni, hogy "csak a saját véleményét" mondta el, de ez nem hatja meg a szigorú apparátcsikot, aki gyorsan fel is világosítja a tájékozatlan szakembert, mi is a stájsz a Nemzeti Együttműködés Rendszerében:

"De hát szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez. Ne vicceljünk már."

Amikor a szövetségi kapitány azt veti ellen, hogy ő "még eddig csak beletett" a szövetségbe, és még az utazásá sem fizetik, ráadásul a kormánypárti politikusoknál is "teljesen süket fülekre találnak" az észrevételeikkel, Czerván belefárad a pedagógiai munkába, és gyorsan véget vet a NER-ügyi képzésnek:

"Zárjuk rövidre a dolgot, én elmondtam a véleményem, te is, akkor értettük egymást."

Ha esetleg Bozsik József mégsem értette volna, hamarosan le is váltották a szövetségi kapitányi pozícióból.

Minden szép és jó lehetne, mindenki érthetne mindent, és csendben, békében épülhetne tovább a polgári Magyarország - ha a az államtitkári lecseszést

nem rögzítették volna.

A felvétel leiratát a hvg.hu tette közzé mai cikkében.

A portál megkereste Czerván Györgyöt, aki azt hazudta nekik, hogy nem is látta az N1Tv riportját, Bozsikot pedig személyesen nem is ismeri.

Az államtitkárnak erre lejátszották a beszélgetés felvételét, ám ő úgy értékelte, hogy azon nem hangzik el fenyegetés, Bozsik különben is "hülyeségeket" nyilatkozott.

Akkor értettük egymást...
A Jobbik távozásra szólította fel Czerván Györgyöt

kvadrillio 2017.03.25. 14:48:41

@kvadrillio: ...A HVG ma reggeli cikke, melyet az N1TV riportjával kapcsolatban közölt Czerván György államtitkárról, ékes bizonyítéka a Fidesz arroganciájának, pökhendi hatalmi gőgjének és annak napi gyakorlatának. Czerván György többszörösen hazudott: először letagadta, hogy ismerné ifj. Bozsik József szövetségi kapitányt, majd azt is letagadta, hogy beszéltek volna, végül azt is letagadta, hogy bármiféle zsarolás, nyomásgyakorlás alá helyezte volna. A hangfelvétellel szembesülve nyilvánvalóvá válik, hogy ez burkolt zsarolás, a magyar nyelv szabályai szerint ezt nem is lehet másképp értelmezni – írja Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdai sajtóközleményében.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa emlékeztet: amikor valaki kritizálja, hogy Orbán Viktor személyes gázszerelőjének juttattak több mint 6 milliárd forintot, és ezért a pénzért cserébe silány munkát végeztek, mert vélelmezhetően elloptak belőle nem kis összeget, akkor jön a retorzió: ifj. Bozsik József már nem szövetségi kapitánya a fogathajtóknak.

Mirkóczki Ádám szerint Czerván György bemutatta a Fidesz igazi, bolsevik tempóját, tolvajtempóját, arroganciáját. Egy normális országban egy ilyen kiderülte napján az illetőt elzavarnák a közéletből, ilyen eset nem maradna következmények nélkül. Ebből is látszik, hogy Magyarország kormánya nem normális közéletet épít.

Egész Magyarországon polgármesterek, intézményvezetők, állami vagy önkormányzati hivatalnokok panaszkodnak, hogy ilyen jellegű arroganciától szenvednek: a helyi fideszes földesurak, kiskirályok vagy azok strómanjai azt is megszabják a településeknek, hogy kivel írathatnak meg pályázatot, különben nem nyernek, nyomás alatt vannak, zsarolják, fenyegetik őket. Ez az a fullasztó közállapot, amit a Jobbik – ha a nép bizalmából kormányzati pozícióba kerül – fel fog számolni – zárja sorait a nemzeti ellenzéki párt szóvivője.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 14:53:37

NAgyon hosszút írtál, és arról egy szót se, hogy NETTÓ BEVÁNDORLÁS van Magyarországra.

www.tradingeconomics.com/hungary/net-migration-wb-data.html

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

A gazdaságpolitikának van hatása az elvándorlásra, meg annak, lehet-e kivándorolni, megengedik-e a fogadó országok.

A ballerek lerohasztották az országot, és Botka már elmondta az új 5letét - Fizessenek a gazdagok!, vagyis az osztrák takarítónő bérét keresőt itthonról a cuci elüldözné, de szerencsére hatalomra nem fog jutni.

kvadrillio 2017.03.25. 14:55:12

@Ma Baker: nem 150.300 ezerért, hanem, hogy orvos megpróbáljon gyógyszerrel segíteni nekik ! Így sokan lehet, hogy csak otthon várták a gyógyulást gondolván, majd kifexik, mert ez egy sunyin gyilkos vírusként először gyengének mutatkozott, később azonban gyilkos pusztítást végzett az emberekben !!! De , ha figyelmeztették volna őket A SÚLYOSSÁGRA, ELMENTEK VOLNA ORVOSHOZ ! TUDOM MAGAMRÓL ! ÉN IS NEHEZEN VÉSZELTEM ÁT ! TE BAROM ! NEM MINDENKI MILLIÁRDOS, DE VAN OLCSÓBB GYÓGYSZER IS AMI EGY KICSIT BESEGÍTHET ! ...TE BAROM.....GONDOLKODNI IS SZOPTÁL NÉHA ???

Bolsi Buster 2017.03.25. 14:56:50

adatok nincsenek

a táblázatok %-ai számolt adatok hogy mire alapoztak arra sehol egy adat, egy szám

nevetséges

kvadrillio 2017.03.25. 14:57:21

FASZOMNAK KELL, A BOTKA ! EGY NORMÁLIS VEZETŐ KELL, LEHET TŐLEM MUNKÁS, PARASZT VAGY AKÁRKI MÁS IS, NEM ILYEN JOGÁSZTURKÁSZ ROTHADT CSALÓ, ÁTVERŐ SZEMÉTLÁDAFATTYÚ MINT AZ ORBÁN ÉS KÖREI !

kvadrillio 2017.03.25. 15:01:54

a szocializmusban nem volt kivándorlás, mindenkinek volt munkája, (=amit most a multiknak átjátszottak !!!) megélhetése, lakása, háza. háztájija....stb... A KAPITALIZMUSBAN EZEK MEGSZÜNTEK ! A MÉSZÁROSMILLIÁRDOSOK LE VANNAK VASTAGON SZARVA ! AKIK A RÓZSADOMBI PAKTUMOT KÖTÖTTÉK ÉS SEGÍTETTÉK, HOGY MAGYARORSZÁG IS LEPUSZTULJON, FŐLEG VIDÉKEN, MIND MAGÁNZÁRKÁT ÉRDEMELNEK ! ÉS REMÉLEM MEG IS KAPJÁK IDŐVEL.

kvadrillio 2017.03.25. 15:05:31

HA EBBEN AZ ORSZÁGBAN "10" EMBERNEK JÓ, ÉS TÖBB MINT 8 MILLIÓ JAJONG, AKKOR EZ EGY KURVA SZAR RENDSZER ! MEG KELL VÁLTOZTATNI ! IGEN ! EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA, MINT 1989-BEN: EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA LETT COCILIZMUSBÓL KAPITALIZMUS ! LEHET EZ FORDÍTVA IS ! :o)))))

midnight coder 2017.03.25. 16:38:58

@kvadrillio: "a szocializmusban nem volt kivándorlás"

Leginkább azért, mert kissé körülményes volt a távozás...

"EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA, MINT 1989-BEN: EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA LETT COCILIZMUSBÓL KAPITALIZMUS !"

Ó, te szegény kérődző! Amikor te 89-ben elmentél szavazni a gengszerváltásról, az elvtársak már a negyedik éve lopták szét az országot. Olvass egyszer utána annak, hogy spontán privatizáció. És hidd el nekem, hogy nem tették volna ha nem tudják egészen biztosan, hogy itt gengszterváltás lesz. Horn Gyuszi sem rendezett volna Pán-Európai pikniket, ha mondjuk a 70-es évek Moszkvája van a túloldalon: akkoriban egy ilyen húzással szibériai vonatjegyet lehetett nyerni, és nem retúrt...

A szocializmus akkor már csődben volt, és Moszkvában a gengszterváltás levezénylésének a módját keresték, mert tudták hogy ha nagyon gyorsan nem következik be, akkor polgárháború lesz a SZU-ban, mert nem lesz mivel etetni a népet. Akkoriban nagy kakiban voltak az elvtársak. És ehhez volt egy jó modellország kis hazánk. Itt tesztelték, hogy hogyan tudja a Párt átmenteni a hatalmát. A kísérlet fényesen sikerül, más kérdés, hogy sehol máshol nem volt ez ennyire sikeres.

chrisred 2017.03.25. 18:55:24

@midnight coder: Nem éppen, mert azt a felső réteget sújtaná a progresszív adózás visszahozása, akik megtalálják a számításukat Magyarországon. Az ő távozásuk lehetőséget adna az ugyanolyan értékes, de alacsonyan megbecsült munkaerőnek a jövedelmi szint emelésére.

koala kóla 2017.03.25. 18:59:20

@chrisred: ja ezt már láttuk amikor havi 200zal fizetett büntetőadót a 'felső réteg' az mszmp-nek LoL

asdfrew 2017.03.25. 20:06:51

Hazai ipar kell, hazai feldolgozók, hazai autógyár itthoni fejlesztéssel. Nem összeszerelő üzem, ami az autókkal együtt a gdp-t is viszi. Innovatív hazai ipar kell, minden szinten, magyar autó, magyar vasút, magyar fegyver, magyar ruha magyar élelmiszergyárak. Amíg ez nincs, addig marad az Audinál havi 180-ért a 3 műszak, meg az import kaja a hűtőben. De ne legyenek illúzióink az EU ezt soha nem fogja engedni. Lásd magyar fuvarozókat hogy próbálják ellehetetleníteni a minimálbér bevezetésével FR, DE, AT, BE országokban. A cél az, hogy a keleti cégeket lenullázzák, a sofőrjeiket, meg elszippantsák a saját fuvarozó vállalataik. Az alacsony bér csak akkor zavarja az EU nyugati vezetőit, ha a versenyben nekik hátrányt jelent, amint előny, például a keletre települt összeszerelő üzemek, akkor már nem gond.

VadMacs 2017.03.25. 20:11:55

@koala kóla:
fene tudja, de bérmikor bármiféle oligarcha adóról van szó, hirtelen megjelennek az állítólag melósokat féltő <s>fidesztálibok </s><br> jómunkásemberek, hogy de sz*r lesz majd a melós rétegnek.

Őszintén szólva nem érdekel, és rohadtul nem is hiszek a maszop feltámadásában (és közvetve így abban, hogy lesz ebből az ígéretből valami). De mókás nézni, hogyan szűköl itt az összes Lendvay utcából fizetett kisköcsög. :)

Jakab.gipsz 2017.03.25. 20:36:09

@kvadrillio:

Ha jól értem, egy egyedül álló kis korú migráncs gyermek meg tesz a magyar határig, kb. 3-5000 kilométert, társaság nélkül élten-szomjan, majd "csak a magyar határon felállított tranzit zónába van" a nemi erőszak veszélyének kitéve, ( a szülői felelősség ilyenkor hol van).

Vajon mindenki hülye az Európa Tanácsba, te pedig csak egy gondolkodásra képtelen papagáj vagy.

Behajtó70 2017.03.25. 22:16:30

Nem kell ennyit szenvedned, segítünk szívesen: a munkavallalók előtt a határokat a jelentős országok 2010-ben nyitották meg (Ausztria, Németország, stb) (csendben jegyzem meg, hogy az illegális bevándorlóknak egy percet sem kell várniuk ha dolgozni akarnak, csak az EU-hoz 2004-ben csatlakozott keresztény országok polgárainak kellett 8 évet várni! - köszi EU, jó itt élni!) Visszatérve: mi kell a külföldi munkavállaláshoz? Befogadás (2010) és szar körülmények. És bizony a balliberális oldaltól 2010-ben nagyon-nagyon szar körülményeket örököltünk meg. Ezt nem lehetett hamar megváltoztatni, idő kellett hozzá. Még most sem hevertük ki azt a rombolást, amit a "nem csináltunk semmit! Majd bele döglöttünk, hogy úgy csináljunk, mintha kormányoznánk"-ba, gyurcsány rombolásába.

A környező országokban ennyire nem volt szar a helyzet. Talán nem is mentek ki annyiran. De a mi kivándorlásunkat a ballibenk köszönhetjük, akárhogyis fényezed!

Buchhalter 2017.03.25. 22:30:10

@chrisred: Nem éppen, mert azt a felső réteget sújtaná a progresszív adózás visszahozása, akik megtalálják a számításukat Magyarországon. Az ő távozásuk lehetőséget adna az ugyanolyan értékes, de alacsonyan megbecsült munkaerőnek a jövedelmi szint emelésére.Te agyatlan ! Ezt a közgazdasági nonszeszt honnan szoptad ki??! Ki megy a magasan kvalifikált értékes és dolgos munkaerő és átveszi a helyét a képzetlen tróger? Oh ember ,te nagyon setét vagy! A progresszív adó ott jogos ahol az adómért ad valami értéket az államot képviselő hatalom! Itt bárki került -kerül hatalomra ez nem működik! Józsiék nyernek akkor az ő haveri körük nyúlja le az adóinkat ha meg Sanyiék nyernek akkor meg ők! Megsúgom neked ész kombájn ,hogy a balos pártocskák ezzel a progresszív adó ötletükkel el is ásták magukat.Könyvelőként dolgozom és az igazi adóbevétel nem az SZJá-ból van hanem az ÁFA-ból ami a termékek ,szolgáltatások 75% - án van. A jövedéki adóból : üzemanyag,cigaretta,kávé,alkohol az útdíjból és a sumákolás 90 % át kiszűrő pénztárgépek bevezetéséből van.Ah,és még ott van a közúti bírságolás,vám tételek nem Eus országokból,cégautó adó .Óriási ,több tízmilliárdos bevétel származik az államnak bankokra kirótt tranzakciós díj szedéséből is.Az SZJA ,mint ahogy értelmetlenül próbáljátok hangoztatni nem akkora bevétel csak úgy akarjátok beállítani.Eleve ha már van 1-2-3 gyerek adókedvezményként egyből lejön ebből 10-99000 Ft havonta csak ezt elfelejtitek hangoztatni! Jöttök azzal ,hogy de a mély szegénységben élők.Aki csóró az szüljön egyet max kettőt! Ne a közösség terhére szaporodjon ész nélkül! Az esetek többségében ez a réteg dolgozni nem akaró,lumpen ,tanulatlan ,önpusztító réteg! Én szívem szerint az alanyi jogon járó családi pótlékot is megszüntetném! A gyerekvállalás egy felelősségteljes dolog ami bizony nem csekély anyagi teherrel jár.Tehát aki szülő szerepre adja a fejét a mai modern világban még ebben a cseszett országban is megteheti ,hogy állami pénzen szakmát,hívatást tanulhat amivel munkába állhat és így -úgy keresettől függően fel nevelhet x számú csemetét.De annyit vállaljon amennyit fel is bír nevelni! A gyerek nem egy eldobható termék hanem az bíz 18-25 évig nevelésre ,eltartásra szorul.

Buchhalter 2017.03.25. 22:38:38

@asdfrew: amiket leírtál ahhoz óriási tőke kell.Az Audis béreid nem stimmelnek .Sok ismerősöm dolgozik ott.Mivel elég sok minden gépesítve van 8 általánossal rendelkező trógert nem vesznek fel.Minek? A legalacsonyabb fizetés a technikusoké : bruttó 325 000 Ft az nettóba cirka 220 ezer.A többiek efölött keresnek .Az átlagbér ezekben az általad összeszerelő tákolmányoknak nevezett üzemekben havi 334 000 ezer nettóban! Az Audinál jelenleg 850 mérnök dolgozik ,lehet az ő bérük jó átlagot ad nem tudhatom,De mind az Audi,mind a Mercedes mind a Bosch komoly, több száz fős fejlesztő csapatokat foglalkoztat! Kicsit járj te is utána a dolgoknak mielőtt ész nélkül puffogsz a balos sajtó mantráira .Lásd összeszerelő üzem - ez is a balos média felfújt témája ami részben igaz ,de szeretik elfelejteni,hogy ezekben az üzemekben bizony több ezer mérnők és programozó is dolgozik!

öreg baka nem rakéta 2017.03.25. 22:39:06

@midnight coder:
A baloldal harca ezek szerint eredményes, mert a kivándorlók a progresszív adózást választják, letojják a hazai egykulcsos csodálatos eredményeit, inkább önként választják a progresszív adózás sanyarúságát.............:)

asdfrew 2017.03.25. 23:53:41

@Buchhalter: Hát akkor mást tudsz te és mást én az Audiról. Összeszerelő üzem az és nyilván vannak mérnökök is. De a lényege nem is ez volt az írásomnak, hanem az, hogy mindenféle mérnöki, technikusi és az általad lenézett 8 általánost végzett szegény emberek munkájának eredménye nem a hazai gdp-ben csapódik. Ez a probléma. Ezért kell nemzeti ipar és szerintem ehhez nem is kéne olyan nagyon sok pénz, de jóval több szolidaritás, összefogás, nemzetben gondolkodás, az, hogy a politika ne tudja megosztani az embereket. Csak sajnos itt nincs társadalom, csak 10 millió individualista horda, ahol elhangozhatnak olyanok, hogy " 8 általánossal rendelkező tróger".

chrisred 2017.03.26. 08:18:35

@Buchhalter: Súlyosan sértő Magyarországra nézve, ha azt állítod, hogy a munkavállalók 85-90%-a képzetlen tróger. Mert nagyjából ekkora rész volt, akit negatívan érintett az egykulcsos adózás adójóváírással együtt történt bevezetése.

"A progresszív adó ott jogos ahol az adómért ad valami értéket az államot képviselő hatalom!"

A te fejedben székelő setétség az igazán megdöbbentő. BÁRMILYEN adó ott jogos, ahol az adómért ad valami értéket az államot képviselő hatalom! A logikád szerint az áfát, a különböző tb-járulékokat stb. jogosan lenyúlhatja, kizárólag a jövedelemadó magasabb adókulcsainál van ellenszolgáltatási kötelezettsége.

Bizony, a gyerekvállalás nem csekély felelősséggel és anyagi áldozatvállalással jár. És nagyon karcsú, ha erre azt a havi 10 ezer forintos egyetlen adut bedobjátok. Mert azzal szemben ott áll, hogy a családi pótlék 12.200 forintos összege már 2008 óta ugyanannyi, ami az azóta bekövetkezett 30%-os infláció miatt már 4 ezer forinttal kevesebbet ér. Aztán ott van a 2008-ban 20%-os áfa 7%-os emelése. Egy gyerekre számított átlagos havi 100 ezer forintos költség esetén már az áfatöbblet kiadja a maradék 6 ezer forintot. Vagyis az állam más frontokon szépen bezsebeli azt a nagylelkűen odadobott tízezrest. (Hogy az oktatás és az egészségügy frontján bekövetkező folyamatos minőségromlást ne is vegyük bele a pakliba.)

Buchhalter 2017.03.26. 09:42:31

@chrisred: igazi demagóg és szókiforgató vagy! Az adójóváírás egy gyereknél 10 000 de kettőnél már 30 000 per hó 3 gyereknél 99 000 Ft! Tehát már abba hazudozol ,hogy csak 10 000 !Nézz utána ba meg és utána okoskodjál! A családi pótlékot pedig megszüntetném .Már többen írták,hogy ez csak egy lusta,igénytelen rétegnek kedvez akik felelőtlenül szaporodnak.De gondolom nehéz felfogni.Ha letettél valamit az asztalra akkor vegyél a közösből!Ha a híreket figyeled már nyugaton is belátták,hogy muszáj szigorítani a segélyeken ,mert sokan ebből akarnak élősködni.Az összeszerelő hülyeséged pedig írtam csak részben igaz,ennek is utána járhatnál és lehullhatna a szemedről a balibsi sajtó hírferdítése.Bár az a sejtésem,hogy áll néven te is hozzájuk tartozol.Az egészségüggyel egyetértek,de azt minden rendszerváltó kormány leszarta.Az oktatásra nem látok rá.Sokan jönnek,hogy szakmunkás képzést szétverték de ahogy elnézem az utóbbi években nem is népszerű a pályaválasztó fiatalok körében.A magasabb bérek eléréséhez pedig kellenének erős szakszervezetek ,amelyek a volt KGST országokban nem léteznek.

Buchhalter 2017.03.26. 09:46:03

@asdfrew: te is ha már írsz a neten járj utána! Nincs 10 millió magyar az országban! 2017 jan 31 -én a KSH is elismerte,hogy 9.8 millió hivatalosan és cirka fél millió magyar külföldön van akiknek a 30-40 %-ról végleg lemondhat az ország.A 9.5 millió talán fedi a valóságot.

chrisred 2017.03.26. 10:30:00

@Buchhalter: A matematikát nevezed demagógiának. Tehát abban már ki is egyezhetünk, hogy a családok az első gyerekért járó adókedvezménnyel rosszabbul járnak, ki kell bekkelniük azt a pár évet, amíg megszületik a második, ha egyáltalán módjukban áll bevállalni. Még rosszabbul járnának, ha megszüntetnéd a nevelési támogatást is.

Nem hallottam arról, hogy nyugaton a helyben élőknek csökkentenék a segélyeit, arról volt szó, hogy a másik országban élő gyerekekért csak annyi járna, amennyit az adott ország ad. Tehát akkor, ha megszünteted a családi pótlékot, akkor a külföldön dolgozók gyerekeitől is elvennéd.

Halványlila gőzöm sincs, kinek az "összeszerelő hülyeségéről" van szó, semmi ilyesmit nem írtam, ballibnek meg csak a fanatikus pártkatonák szoktak nevezni. Legalább tudom, hová tartozol.

Buchhalter 2017.03.26. 11:16:26

@chrisred: basz meg szar a matekod! 10 000 1 gyerek után a családi meg 12 000 Ft! Ezért sírsz? És miért is kéne a családit emelni?Amíg MSZP volt,nem is volt adókedvezmény! Minden rühes cigány és lumpen fehér kaphatta a családit! Magyarázd már el miért járjon mindenkinek alanyi jogon mindenféle segély? Arra jó hogy kitermelj egy életképtelen segélyleső réteget.A nyugati segélyezést meg másra értettem.Tré,hogy nincsenek kint élő barátaid.A németeknél egy sor eddig a migráns hordáknak adott segélyt szüntetnek meg ill csökkentenek.A britek Benefit rendszerét pedig az új törvények szerint csak az veheti igénybe aki legalább 5 évet ledogozott náluk.Ugyanezen logika alapján akarnak az osztrákok szigorítani de ők már idén nyáron.Vagy cigány lehetsz ,vagy valami filozofátor kis liberál ellenzéki aki ennyire mantráza a családi segély 2 000 Ft-ján!Beszélgess el a feleségemmel aki a gyerekjóléti szolgálatnál minden héten szembesül azokkal a felelőtlen cigókkal és tanulatlan fehérekkel akik a családira és az egyéb szocpolra szülnek gyereket halomra,akik ha felnőnek zokszó nélkül átfogják vágni a torkodat,hogy a zsebeidben talált pár ezer Ft.t drogot vehessenek.De ez neked magas ,ahogy elnézem a gondolkodásod.Minden ami Fidesz az szar! Legalább csökkentették a rezsit,a végrehajtókat és a mögöttük megbúvó féreg bandát megfékezték a bankokat visszafogták és nagyon helyesen lezárták a határt amit végül több nyugati ország helyeselt!Egynek örülök : ma a magyarok többsége továbbra se kér az idióta balos eszmékből,de tőlünk nyugatra is nem véletlen,hogy a jobbos pártoknak lassan ,de biztosan növekszik a táborra.

chrisred 2017.03.26. 11:46:04

@Buchhalter: Te meg az vagy, aki görcs nélkül elvennél a gyereket nevelő magyar családoktól 12 200 forintot, csak hogy a neked nem tetsző sötétbőrűekkel kitolj. Voltaképpen látens magyargyűlölő vagy, csak nem mered bevallani.

Buchhalter 2017.03.26. 12:18:55

@chrisred: a véres kurva anyád aki kitojt a végbeléből te szarkeverő féreg.Adókedvezmény aki dolgozik aki nem az ne akarjon gyereket ,mert a végén normális dolgozó nevelő szülőnél végezné szintén állami pénzem.Te név szerint melyik balos párt tagja vagy képviselője vagy?Talán ön Gyurcsány Ferenc?Mert a demagóg szókiforgató stílusod ő rá hasonlít.Nem vagy vitapartner ,mert nincsenek ész érveid csak értelmetlen zagyvaságaid.

Buchhalter 2017.03.26. 12:24:32

@chrisred: a sötét bőrűek többségével meg csak az a baj,hogy dolgozni nem akarnak csak segélyt szeretnének kapni.De mint írtam van egy lumpen ,hasonszőrű fehér réteg is pár százezer fővel.Menj el Csepelre ,vagy Pesterzsébetre ,ott is akad pár ezer ilyen koszlott fehér semmirekelő és persze roma is.Az igénytelenség nem színfüggő.Hm,az ellen nem ágáltál,hogy dologtalan cigány vagy.Gondolom elvégeztél valami büfé szak főiskolát és lováriból tetted le a nyelvvizsgát.Alibi diploma egy megélhetési politikusnak.Szar lehet neked.Nehogy a végén pont azok lógassanak fel egy lámpaoszlopra akiket annyira ajnározol.A történelem során már párszor megtörtént.

asdfrew 2017.03.26. 14:21:32

@Buchhalter: Nyugi haver, utánajártam. A 10 millió magyar egy teljesen elfogadott fordulat hazánkban, ebbe nem értem miért kell belekötni. Inkább a mondandóm lényegével vitatkoznál.

Benderik 2017.03.27. 23:20:01

@hatodikx: "Ezek a százalékok csak a manipulálást szolgálják. A kimutatásban a személyek számát kellett volna feltüntetni,..."

Igen, szerintem is, de az összevethetőségért át kellett vennem az eredeti grafikon (szerintem se túl jó) számításmódját.

"A bemutatott számokkal úgy zsonglőrösködhetünk, ahogy jól esik. "

Hát igen, pont ezt akartam bemutatni.

Benderik 2017.03.28. 22:25:28

@MaxVal BircaMan HJCD: "A helyzet az: a kitántorgás Mo-ról alacsony, szinte minden más kelet-európai országgal összehasonlítva. "

Igen, a 6%-ot nézve tényleg így tűnik, és tényleg elég nehezen mozduló nép vagyunk, ezzel egybe is tűnik vágni. De azért ha már a Tesco óriásplakátokon keres részmunkaidős kismamákat - hát ott már valahol valamiből tényleg nagyon kevés lehet...
süti beállítások módosítása