HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

A Nemzet pucája

2017.10.06. 19:53 Benderik

 

Tudom, azon kellene nekem is fennakadnom, amin akadtak oly sokan fenn, hogy hát amit miniszterelnökünk Őcsényről mondott

És persze akadnék is -- ha nem illeszkedne a róla alkotott képbe. 

Így csak magamban megpödörve lelkemnek bajuszát megállapítottam, hogy újabb szintet ugrott suttyóságban, s hogy soha nincs olyan, hogy legalja. 

*** 

Amin fennakadtam, az inkább valami olyasmi, ami népünk pucájával kapcsolatos, meg a vérrel, ami állítólag annyira benne van. 

Hogy egy magyar falu -- népünk állítólagos virtusával, mely nép magát szilaj honfoglalók vérének tartja, ki aztán testével óvta meg az elpuhult Nyugatot tatártól-töröktől -- hogy beszarik hat-hét muzulmán gyerektől, ki pár hetet a faluban nyaralna. 

*** 

Nem tudom, hanyat fordulna sírjában erre hős Dobónk, ki ugyan (az irodalmi feldolgozás szerint) kimondta, hogy aki szóba áll velük, az halál fia, de nem tudom, mire ment volna olyan várvédőkkel, akik ebben a mostani történetben félelmükben inkább kiszúrták a panziós autókerekét. (Csak legalább szegény Hunyadi meg ne hallja.)

Hogyan lehetséges, hogy egy (addig állítólag) összetartó falu népének férfijai nem érzik magukban az erőt, hogy szükség esetén kordában tartsanak hat-hét gyermeket -- még akár ha tényleg janicsárpalántának nevelték is őt vérben forgó szemű szüleik. 

-- "Asszonyok ezek" -- köpött volna ki Dobó azon a gyűlésen, bár ha igaz, amit az egri nőkről olvastunk, sértés ez az asszonyokra nézve.

Ne már... 

*** 

Tudom persze, hogy annál a hat-hét gyereknél vadabb rémhírek terjengtek. Hogy majd jön a többi. Meg szüleik a késekkel, bombákkal. 

S értem, hogy a falu népe tudja jól a Történelemből, hogy aki hősként a szar elé áll, arra akkor már megkönnyebbülve rápakolják a teljes trágyadombot, nemhogy majd segítenének lemosni. 

 

Na de a panziós is a faluban él, s mivel az egész az ő panziójában és meghívására történt, rajta múlik, jöhet-e még más is, nem külső erőkön. 

Ha a polgármester a gyűlés előtt beszél a panzióssal, majd a kocsmában a mindenkori helyi "hírhordozókkal", a gyűlésre már mindenki tudja a valóságot. Egy kis faluban mindenki tud mindent, nem hiszem el, hogy a polgármester s a panziós nem tudják elmondani a többieknek, mi a valós helyzet. Nem az országos, meg a nagyvilágbéli, hanem hogy a panziós dönti el, ide most ki jön, és ő csak gyerekeket hívott, aztán ha más is jönne, abba már nem megy majd bele. Vagy ha igen, elég akkor kerekét kiszúrni s a falakat lezárni. 

A polgármester erősen élvezte a lakosság bizalmát, ilyen ember amit mond, azt azért elhiszik neki. 

*** 

S ha már kerekeknél tartunk -- férfiember nem mer már itt szemtől szembe mondani, ha baja van, éjjel földön kúszva szúr ki kerekeket? Nem fél, hogy kúszás közben eltapossa egy arra járó csótány? 

*** 

 

Azt sem értem, az hogy lehet, hogy büszke konzervatív elmék, kiknek fontos érték megőrizni Európa keresztény gyökereit s a Nemzet büszkeségét, nem temetik kezükbe arcukat, ha egy Dobó s Hunyadi nemzetéből való falunyi férfiember beijed pár nyaralni érkező muzulmán gyerektől? Ez legyen a hősi példakép a jövő nemzedéke előtt? 
Egykor bátor nemzet voltunk, de mintha egy kicsit puhulnának azok a pucák. Kínos... 

 

+++ 

 

Szeretném hinni, hogy van még olyan település ez országban, melynek férfiai hősként szembe mernek nézni a veszedelmekkel, ha -- nem az ő költségükre persze -- egy panzió vagy egyéb hely az ő településükön nyaraltat egy-két hétig pár (mondjuk max. tíz) fegyvertelenül érkező migráns / menekült (ízlés szerinti megjelölés bekarikázható) gyermeket.

(Családot már említeni se merek, hisz' ott már férfi is lehet -- juj...) 

 

Ha van legalább egy ilyen, s jelentkezik ez írásra, esküszöm, az elsőnek készíttetek egy-egy "Bátor település" táblát, amennyiben felteszik a településhatárt jelző táblák alá a be- és kijáratnál.

(Apróbetűs rész, mert az mindig van: mondjuk max. hatot, ennél nagyobb településeken ez amúgysem akkora hőstett. De szükség esetén megpróbálok többet is szervezni valahogy.

Talán visszapumpálná ez az első csepp vért abba a kiürült Pucába. Ami aztán elindíthatná a többit -- mint az első felszívott korty a benzinlopó-csőben* --, büszkén buzogna a vér, s a Magyar Puca ismét délceg lehetne.

 

 

*Magyar ember tudja, miről beszélek, mikor benzinlopó-csőről beszélek. Erre még ma is van pucánk...

 

 

 

 

 

95 komment

Címkék: menekült benzincső lopó migráns puca

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr4012935039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.10.06. 21:03:47

Hat, nem lepodtem meg..
Hulye vagy mint a segg. Kb. annyit ertesz a vilaghoz, hogy szerinted a foldon kuszva lehet kiszurni egy kereket. Hulyegyerek! Nem olajat csereltek.

Es szerintem senki nem ijedt meg. Egyszeruen nem akarjak, hogy ezek ott legyenek. Talan fel kellene fogni, es tiszteletben tartani az akaratukat.

Nemfajtalan srác 2017.10.06. 21:20:00

Németországban 2016-ban 988 támadás történt a menekültszállások ellen az ügyészség szerint, de civil szervezetek szerint ennél is több, 1578 volt, köztük gyújtogatások. Nyilván sokan gondolják úgy Németországban, hogy saját kezükbe kell venni a dolgokat

Magyarországon ritkák az ilyen esetek, mivel a kormány védi az állampolgáokat a migrincsrohamtól. Ez az eset egy apró lépés a a fejett Nyugathoz való felzárkózás felé

Pajszer Művek 2017.10.06. 21:58:28

Nem szartak be tőlük, csak utálják őket, mint a sz..t és tudják hogy ezek sehova nem hoznak jót. Bölcs előrelátás ha kivül tartod a gondot a portádról.

Narancsos kommunizmus 2017.10.06. 22:09:46

Dehogy nem szartak be. Simán belemondták a kamerákba hogy azért nem akarják hogy jöjjenek, mert megerőszakolják a nőket és a gyerekeket. Aztán arra a kérdésre, hogy kik jönnének, az volt a válasz hogy nők meg gyerekek.
Gyáva népnek nincs hazája. A magyart pedig a magyar gyűlöli a legjobban. Elég csak annyit mondani, hogy életedben nem láttál arabot, máris migráns simogató, meg hazaáruló leszel. Ha a barbihitler azt mondaná, még meg is ölnének. Persze csak hazaszeretetből, demokratikusan.

Narancsos kommunizmus 2017.10.06. 22:12:26

Ismet bebizonyitottak hogy ha fideszes valaki,annak nem kell betartani a törvényt. A Führertől még dicséretet is kaptak.

Mostly Harmless 2017.10.06. 22:29:47

Már jelentkezett egy település, hogy befogadná a nyaraltatni kívánt családokat.

444.hu/2017/10/04/befogadna-az-ocsenyrol-kitiltott-menekulteket-cserdi-polgarmestere/

Krutzifix 2017.10.06. 22:36:01

@Nemfajtalan srác: Mitől és kit véd a kormánynak nevezett maffia? Legfeljebb attól, hogy normális életet élhessünk! Ámbár tudom, a Lendvai utcából nézve az a normális, ami most van. De egyszer gyere ki onnan, majd megmutatjuk! Ezek a szerencsétlenek már ellenőrzötten tartózkodnak itt Magyarországon, hiszen a vezérhelyettes - Lézer Janó - is megmondta, hogy a magyar állam is üdültette volna őket, ha a magyar államot kérik! Akkor miről zenélsz Jóarcú?!
Amúgy meg Őcsényben nem férfiak nincsenek, hanem emberek! Talán csak a polgármester egyedül. Érthetetlen, hogy hogyan sikerült neki ezt 2014-ben elvállalni, hogy egy csapat barom élére álljon!

Krutzifix 2017.10.06. 22:37:16

@Pajszer Művek: Ilyen alapon Orbán sosem lett volna miniszterelnök...

bandiras2 2017.10.06. 22:43:32

"Most akkor hogyan akarjuk megvédeni az elpuhult Nyugatot?"

Hadd magyarázzam meg. PONTOSAN ÍGY!!!

Hogy mégis hogy értem ezt? Nézzünk egy bármely nyugateurópai nagyvárosi példát:
Jöttek a török/algír miegyéb VENDÉG munkások, akik persze haza járnak. Csak néhányan. Aztán egyre többen. Telnek múlnak az évtizedek, mindig csak néhány jön. Közbe gyerek, aki német/francia földön születik, és állampolgár lesz.A környékről a fehérek menekülnek (white flight), a gyülekezet nélkül maradt templomot mecsetté alakítják, és a toronyból harangszó helyett müezzin visítja a behódoltakat napi 5x imára.

Csak pár gyerek jön, csak ideiglenesen.
NEM ÉS NEM A KURVA ANYÁDAT!
VOLTAK ITT ELEGEN ELEGET(török hódoltság is mekkora buli volt nemdebár)! NE JÖJJÖN IDE? AKI PEDIG MÁR ITT VAN, AZ TAKARODJON INNEN, HA NEM SZÜLETETT FEHÉR EMBERNEK!

A cigányokkal se bírunk, ugyanúgy szaporodnak mint a sáskák és a moszlimniggerek!
a határra pedig belevezetni a 400 voltot a kerítésbe, és fegyveres őrök felszólítás nélkül tüzetnyitnak tiltott határátlépésnél.

Most olvasd el mégegyszer, és próbáld meg felfogni a csökkent értelmeddel a folyamatokat amik nyugateurópában lezajlottak.
Itt van egy kis video LONDONBÓL:
www.youtube.com/watch?v=eziF1aujpLQ
A kommentemet lehet cenzúrázni a liberalizmus, a szólás, és véleményszabadság nevében, de attól még a tények nem változnak.

Narancsos kommunizmus 2017.10.06. 23:04:36

@bandiras2: Az a több mint tízezer migri, akit vezéred hozott be pénzért az országba, azzal nincs bajod?
Persze hogy nincs, hiszen ők nekik fizettek. Tudod hogy hívják azt, aki árulja az országot? És az előtte térdelő híveit?

John Nethem 2017.10.06. 23:07:21

Én egyszerűbbet javasolok kedves Benderik !

Fogadd be TE magad őket , és a "Bátorság" plecsnit is megítélheted magadnak. Aztán szívesen meghallgatjuk a beszámolóidat.
Soha nem értettem azokat az embereket, akik mindig a MÁSIKON kérnek számon dolgokat, az ország olyan fertályáról, ahol a saját életterükbe furcsa módon soha nem kerülnek ilyen váratlan események... Én még például egyáltalán nem hallottam olyanról, hogy a Rózsadombon vagy a Svábhegyen befogadtak volna nyaralás címén menekültként elismert embereket ? Miért mindig valami vidéki település népét kell ilyen helyzetbe sodorni ??

Félreértés ne essék, ezt egyáltalán nem az Őcsényiek védelmében írtam. Az egész végtelenített filmfolyamban mindenki kicsit áldozat de főleg ESZKÖZ.

Narancsos kommunizmus 2017.10.06. 23:12:10

@John Nethem: Pont arról volt szó, hogy valaki vendégül látta volna őket, csak a náci faluja nem engedte.
Ennyire nem megy a szövegértés? Vagy falut is kell alapítani hozzá? Az index videóban a cigány fószerben több emberség volt, mint az összes többi falubéliben. Ez a szégyen...

bandiras2 2017.10.06. 23:23:18

@Narancsos kommunizmus:
Nem te vagy az első aki azzal gyanúsít meg hogy fideszes vagyok te büdös gyökér!
Egyik korábbi eszmetársad fidesznácinak nevezett, és el kell mondanom, hogy a fideszes részét, már akkor is kikértem magamnak.
Ha valaki nem ért egyet a kibaszott formáddal, az egyből fideszes mi?
És hadd mondjam el neked, hogy Vona vezér se a szívem csücske, főleg a gazdaságpolitikai elképzeléseitől áll égnek a hajam, de ha azt mondja hogy elektromos drót és géppuska lesz a határon, akkor kibaszottul rá fogok szavazni.
Viktorka viselt dolgairól pedig azt hiszem, hogy a 36 éves fejemmel többet hallottam mint te, pl a vadászgéptender és a Pestvidéki gépgyár megszűnésének kedves története.
Kibaszottul vedd észre magad hogy nem te fingod a passzát szelet. És igen én sem, de én legalább tudom magamról.

John Nethem 2017.10.06. 23:23:52

"...Na de a panziós is a faluban él, s mivel az egész az ő panziójában és meghívására történt, rajta múlik, jöhet-e még más is, nem külső erőkön. .."

Először talán az egész faluban puhatolózni kellett volna, mit szólnának a dolgokhoz, felkészíteni őket , nem pedig nyakukba zúdítani helyzeteket, belekényszeríteni embereket olyan szituációkba, amikben úgy érzik, sarokba lettek szorítva ( most lényegtelen, hogy egyáltalán nem).
Igen, a merev elutasítás ellenére ráerőszakolt dolog váltja ki a gyűlöletet.
Az az általános helyzet, amikor a vakot mindenáron át akarod kísérni a zebrán, pedig annak esze ágában sincs átmenni.....

Igen, egy panziós üzleti alapon működik. Ha üzleti alapon csinálta az üdültetést, akkor szégyen....
Ha nem üzleti alapon - márpedig NEM ÜZLETI alapon -, akkor meg tényleg kellett volna azért az a közhangulat monitorozás. Mindazok ellenére is, hogy a panziónak van egy vállalt küldetése a szegény családok ( köztük roma ! ) ingyenes üdültetésére, ami eleddig jól működött, és semmi gond nem volt vele.
( Ott van a panzióssal készített videó, meg lehet nézni.)

Vitatom, hogy a falut érintő dolgokba ne szólhatnának bele, függetlenül attól, hogy az magánterületen zajlik. Mint ahogy jogosan háborodnának föl, ha valaki manapság rendre gumit égetne a portáján, vagy ha netán a panzió havonta átváltozna kicsit swingerklubbá....

John Nethem 2017.10.06. 23:27:22

@Narancsos kommunizmus:

Ebből is látszik, hogy a panziós és a falu eddig sem voltak összhangban. Mert a panziósnak, mint vendéglátósnak !!! látnia kellett volna, hogy milyen a közhangulat.
De leírtam már.

John Nethem 2017.10.06. 23:38:57

@Narancsos kommunizmus:

Másrészről nézd már meg a NÁCI fogalmát, nehogy a korpa közé keverve magad is náciként végezd a disznók előtt....
Attól hogy lépten-nyomon szórod ezt a jelzőt, csak magadat minősíted.

Dan da Man 2017.10.07. 03:20:42

@bandiras2: Ez szép! Egy öntudatos, 36 éves rasszista fasz. Anyád biztos büszke rád.

Azt azért elmeséled, hogy milyen személyes élményeid voltak, amelyek által ilyenné váltál?

(És igen, én is tudom, hogy nem kell belenyúlni a marha seggébe, hogy tudjuk, hogy ott a bélszín, de a hangvételed jóval többet sejtet a bölcs tartózkodásnál. Te fröcsögsz. Ez pedig vagy személyes érintettséget, vagy nettó primitivitást feltételez. A hatalmas öntudat súlyos korlátokat sugall, de meghagyom neked azt a lehetőséget, hogy személyes trauma hatására váltál ilyenné. Ám ebben az esetben is többet érne egy kis terápia, mint a blogokon való kommentelés. Hátha találsz valami konstruktív módot az indulataid feldolgozására...)

E.Katolnai 2017.10.07. 05:20:51

"beszarik hat-hét muzulmán gyerektől" - a falu lakosai helyesen döntöttek, mert itt nem "beszarásról szó sincs: mohamedánoknak vagy a kölykeiknek sehol egyszer sem szabad engedni, mert az már behódolásnak vagy már hajlandóságot egyfajta behódolási szándékra. Mindaddig, mig a mohamedánok nem nyilvánitják ki, h minden ember, nép, memzet egyforma értékkel bir - vallástól függetlenül - nőtársaink teljes egyenjogúságát, addig mig nem hajlandóak a teljes integrációra, mig nyilvánosan nem itélik el az erőszakosdzsihádot, addig semmi kedvességet, barátságot nem szabad kimutatni irántuk.

E.Katolnai 2017.10.07. 05:34:30

@Narancsos kommunizmus: te szerencsétlen, még a náci szó/kifejezést sem ismered és mégis gyalázkodó módon használod a magyarokkal szemben.
Náciknak a német nemzeti szocialistákat hivták, akik ideológiája sarokkövét a germán felsöbbrendűség képezte, tehát az, h felsőbbrendűbbek a magyaroknál is. Egy magyar ember nem tarhatja magánál felsőbbrendűbbnek a németet, mert akkor már nem magyar. Ezt nem érteni primitivségre és magyargyűlöletre vall te szerencsétlen műveletlen barom!

prakp 2017.10.07. 05:46:33

@E.Katolnai: Ne ezt a behódolást honnan vetted, IQ-bánya? Na meg a magyarkodást?

2017.10.07. 07:19:06

Őcsény iskolapélda arra, hogy mit lehet elérni agrasszív kormánypropagandával, meg egy pár helyszínre küldött fideszes ügynökkel

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.07. 07:31:15

Rosszul állsz hozzá.

Természetesen a reakció túlkapás és nevetséges túlzás. De csak reakció az ellenoldal túlzásaira.

Amikor valakik folytok üvöltenek a fejedre, hogy köteles vagy iszlamizálni országodat, eljön egy pillanat, amikor már képtelen vagy racionális maradni, s te is szélsőségeen reagálsz.

hatodikx 2017.10.07. 07:43:58

Az öcsényiek látták a tévében, hogy a migránsok hogyan pusztítottak el minden termést azokban a helységekben, ahol áthaladtak. Aki nem dolgozott a földdel, nem tudja elképzelni, micsoda bosszúság, mikor a terményedet letapossák, a gyümölcsöt éretlenül lelopják, a zöldségedet elviszik. A realitás az- kérem mellőzni a náci jelzőt- hogy a falusiak már a cigányokkal sem bírnak el, és éppenséggel nem hiányzik nekik még néhány migráns gyerek vagy nő, akiket a panziós nem ellenőriz, hogy hol járnak és mit csinálnak a faluban, és akik tojnak a más munkájára. Attól hogy hivatalos menedékjoguk van, még nem biztos, hogy betartják az elemi helyi közösségi szabályokat. Én is azt mondom, akinek kell migráns, vigye haza magához. És ne pofázzon bele egy falu életébe, mert nincs joga hozzá a DEMOKRÁCIA értelmében.

Behajtó70 2017.10.07. 07:46:43

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: ott a pont! Ezek a majmok mindenkit terrorizalnak, aki nem azt teszi, gondolja, amit ők helyesnek jönak tartnak. Magyarországon senkit nem kell “tüzelni” ahhoz, hogy aggódva nézzen bámilyen betolakogóra. Megtanultuk ezt jól a labancoktól, törökötől, szovjetektől!

Behajtó70 2017.10.07. 07:48:12

@hatodikx: az nem bosszúság, hanem tragédia! Mert elviszi az éves megélhetést!

hatodikx 2017.10.07. 07:48:35

Ja, elfelejtettem, gondolja a kedves cikkiíró, hogy ha ilyen címet ad, mit "A nemzet pucája" akkor ő fasza gyerek? Hát nem, egy közönséges utcai szemétkosár (pláne, ha még gyalázza is a történelmi alakokat).

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.07. 07:52:58

@E.Katolnai: Na és meséljél te nagy magyarkodó! Tudod már hogy kell helyesen írni a "kifelyezést", te keresztények szégyene?

Jakab.gipsz 2017.10.07. 08:07:28

Az Őcséniek vidékiek, de nem hülyék, olvasták "A három kis malac és a farkas" mesét.

A nem az nem.

A Magyar állam és a kormány tudja mi a dolga.

Nincs szükségünk: libbancs ész osztókra.

Midnight Run 2017.10.07. 08:29:20

Ezt az egész helyzetet másképp látom. Pár éve, amikor kiváló munkám volt Angliában, afgán sofőröm (7 éve jött el Kabulból) és pakisztáni takarítónőm volt (5 éve volt Angliában).

Nagyon normálisan dolgoztak és meg is fizettem őket.

Szóval lehet ezeket a srácokat integrálni és meg is kell próbálni, mert kell a munkaerejük. Felesleges 1200 ember miatt konfliktust vállalni.

Persze jó lenbe magunkat is rendbe tenni előbb, mert sok területen káosz van.

Haveravera 2017.10.07. 08:29:48

Szerintem egyáltalán nem szartak be. Ennek a falunak a lakói pontosan tudják, hogyan működik a manipuláció. Gyerekkel és kutyával mindent el lehet adni. (Muszlimoknál persze a kutya nem játszhat, mert tisztátalannak tartanak mindent, ami intelligensebb náluk.)
Tehát ennek a falunak a lakói tudják, hogy a manipuláció első lépése az, hogy pufók, rózsás arcú, nagy, csillogó barna szemekkel néző gyerekeket küldenek, akiket hajlamos vagy elfogadni, mert nem gondolsz arra, hogy 10-15 év múlva ebből lesz a radikalizálódott dühös nemzedék, amelyik ha nem is vágja el a torkodat, azért szívesen megtenné. Tehát ezek a buta, falusi parasztok simán átláttak azon a szitán, amin te, kedves poster, sajnos nem látsz át.

Haveravera 2017.10.07. 08:35:44

@Mostly Harmless: Nagyon egyetértek, menjenek csak Cserdibe a muszlim gyerekek.
Bár azon rettentően csodálkoztam, hogy tavaly nyáron-ősz elején, amikor a Keletiben és a Pápa téren táboroztak a menekültek, akkor úgy eltűntek a környékről a cigányok, hogy egyet sem lehetett látni. S ez sokaknak feltűnt. De majd Cserdiben megtudjuk, hogy is működik ez a rejtélyes dolog.

Pilotax 2017.10.07. 08:43:33

Te hülyeségeket blogoló!
Az nem zavar, hogy az Európába érkezők 80 %-a fiatal férfi? Azok milyen bátrak! Elszöknek a hazájukat szétbarmolók elől ahelyett, hogy fegyvert fognának és megvédenék a családjukat. Úgy "menekülnek Európába mint a patkányok, csapot papot, de legalábbis családot, szülőket, testvéreket, gyerekeket, feleséget hátrahagyva. Itt kezdenek nagy legénykedni ahol annyi támogatást kapnak,hogy az otthoni életszínvonaluk 3 4-szeresén élnek az itteni adófizetők "jóvoltából" (Az idézőjel nem a tényleges adófizetői szándékra próbál utalni, hanem inkább a hülye nyugati politikusok által kikényszerített és nem feltétlenül önkéntes szolidaritásra vonatkozik.). Jut a szociális támogatásokból több száz mobiltelefonra, hogy következmények nélkül lehessen robbantgatni a befogadókat, bombára, utazgatásokra haza nyaralni.

Miután az Őcsényiek is tanultak történelmet és ismerik a történelmi példákat, hogyan szivárognak be idegen kultúrák, majd változtatják meg a társadalmi struktúrákat. Csak egy hazai példa mondjuk Buda törökök általi elfoglalása 1541-ben. Természetesen mint minden példa az sem fedi amire példaként felhozzák teljesen de elgondolkodtató, hiszen jelenleg ez történik, csak nem egy városi hanem egy kontinensnyi méretben.

Európai téridő 2017.10.07. 08:49:42

@Narancsos kommunizmus: Akkor fogadj be párat közülük, te faszagyerek!

midnight coder 2017.10.07. 08:50:23

@Pilotax: Ez az egész történet leginkább arról szól, hogy Hasszán és Ali szépen, gondosan szétlövi egymás házát, aztán jelentkeznek a németeknél menekültnek, mert odahaza nagyon üldözik egymást.

Pl. a szíreknél ha jön egy fiatal csávó azzal, hogy ő felkelő és üldözik Aszad emberei, akkor ugye üldözhetik azért is, mert kiment tüntetni a hatalom ellen, demokráciát követelve, és azért is, mert személyesen lőtt agyon néhány nem iszlamista családot. A táborban lévő bölcsész aki a nyelvből leginkább csak a kötőszavakat ismeri, nem biztos, hogy ezt két perc alatt el fogja dönteni.

John Nethem 2017.10.07. 08:52:27

@Midnight Run:

De nem velük éltél a nap 24 órájában és nem TÖMEGÉVEL .....

Senki nem mondta, hogy nincsenek kivételek, interálódni akarók. De az embereknek nincs ideje - egyszer élünk -, hogy kényszerű összezárásban a saját életük terhére válogatódjon ki az, aki hajlandó az európai életvitelre, közben elviselve a más idegenek szokásait.

midnight coder 2017.10.07. 08:58:12

Amúgy a posthoz: Nyugat-Európát nem lehet megmenteni. Sem mi nem fogjuk megmenteni, sem más. Afrika lélekszáma a demográfusok szerint 2050-re meg fog duplázódni. A kontinens pedig már a jelenlegi létszámot sem képes eltartani. Ami azt jelenti, hogy ezek az emberek akkor is át fognak jönni, ha egymás hátán kell hogy ideússzanak mint árvízben a hangyák. És Európában ugyanúgy nem lesz meg a hathatós távol tartásukra a politikai akarat, ahogy most sincs meg. Ma persze még a derék líbiai és török illiberális demokráciák lelövik Merkel asszony kedvéért a migrik többségét, de nem lesz ez mindig így. Ami azt jelenti, hogy a derék Nyugat-Európai polgároknak 2050-re több mint egymilliárd kicsi képzetlen, viszont többnyire iszlamista négert kellene integrálni. Nem fog menni. Ahogy az sem, hogy távol tartsák őket.

Lesz egy határ a mostani Nyugat-Európa és Kelet-Európa között, az előbbi tele lesz migrivel akik lelkesen irtják egymást és a fehéreket, jó kis Mad Maxot lehet majd ott nézni 3D-ben, a másik oldalon pedig lesz Kelet-Európa, Oroszország, Kína.

Amin most meg a harc, hogy mi vajon a határ melyik oldalára kerülünk majd. És szerintem viszonylag hamar el fog jönni az a pont, amikor már te sem szeretnél majd Nyugat-Európához tartozni.

midnight coder 2017.10.07. 09:01:43

@Midnight Run: "Ezt az egész helyzetet másképp látom. Pár éve, amikor kiváló munkám volt Angliában, afgán sofőröm (7 éve jött el Kabulból) és pakisztáni takarítónőm volt (5 éve volt Angliában)"

Csakhogy Angliába nem az átlag afgán, paki ment ki, hanem az a 0.001% aki valamennyire beszéli a nyelvet, elfogadja a nyugati kultúrát. Nyilván, többnyire azok mentek ki, akik tűzijátékkal ünnepelték 2001 szeptember 11-ét.

Haveravera 2017.10.07. 09:06:38

@Narancsos kommunizmus: Az a baj, hogy te a véleményt is a pártpolitikai szimpátián szűröd át. Tehát aki nem akar muszlim inváziót, az csak fideszes lehet, oszt jónapot. Elárulom neked, hogy minden józan gondolkodású ember akár fidesznyik, akár maszopos, akár apolitikus, akár katolikus, akár zsidó, tiltakozik a muszlim invázió ellen. Akár jó muszlim, akár rossz muszlim, akár gyerek muszlim, akár öreg muszlim, nincs szükségünk rá. Néhány begőzölt liberális barmot leszámítva senki nem akar muszlim inváziót. Persze, egy baloldali gondolkodású ember nyilván nem fog nyíltan kiállni ellene, de suttyomban be fogja húzni '18-ban az X-et Viktorra. Mégpedig azért, mert mérlegelnie kell a hasznok-károk kérdését. A Fidesz mindent ellop, az országot is kilopja alólunk, de a lopott dolgokat később visszaszerezhetjük, vagy újat alkotunk helyette. Viszont, ha a muszlim inváziót szabadjára engednék itt, azzal már nem tudnánk majd mit kezdeni, az leállíthatatlan és visszafordíthatatlan károkat okozna. És nem, nem fogjuk hagyni, hogy néhány begőzölt barom miatt az unokámnak abrosszal letakarva kelljen közlekednie az utcán, meg naponta ötször égnek meresztett szaros seggel imádkozzon munkaidőben és segélyen éljen. Nem akarunk ilyen országot.

2017.10.07. 09:18:40

Mit vártok egy olyan néptől, egy olyan országban, ahol ezer évvel az ázsiai bevándorlás után, még mindig kukába dobják a nem kívánt csecsemőt vagy éppen lehúzzák a klotyón (jó, ma már előfordul, hogy a kórház lépcsőjére teszik). Cserében 4 millió büdös dög kutyát nyalnak-falnak a nagy állatszeretet jegyében, teleszaratják velük a várost, sárga minden épület a húgytól, büdös minden lépcsőház. Közben már a ribancok is kidobálják a csikket az autóból.
Ezekhez behozni ezer vagy kétezer migráns embert? Ugyan már, hát rettegnek tőlük. Mi lesz, ha Viktor elvtárs túlzott pofázása miatt egyszer megjelenik a román hadsereg a Tiszánál? Befostok?

Haveravera 2017.10.07. 09:29:47

@prakp: Olvasgasd a Koránt, meg a szúrákat és érteni fogod a "behódolásra" tett utalást... meg a segílyke követelését a muszlimok részéről. Az a baj, hogy alapjaiban nem értitek a muszlim kultúrát, az emberek gondolkodását, úgy beszéltek a kialakult helyzetről, mintha semmiféle kulturális szakadék nem létezne az európai és a iszlám kultúrában szocializálódott emberek között. Pedig ez a szakadék teljesen áthidalhatatlan.
Fogalmad sincs arról, miként értékeli azt egy muszlim, ha őt egy keresztény ingyen nyaraltatja a saját költségén. Te ezt ajándéknak, nemes gesztusnak tekinted, ellentétben a muszlimmal, aki ezt a kafir által fizetett dzsizjának tekinti. ADÓ! Az adó fogalma pedig: olyan jogi alappal kikényszeríthető befizetés, amiért ellentételezés nem jár. A NAV sem lesz barátságos veled azért, mert befizeted az adót, hiszen az neki jár. Az első nyaraltatás után a következő évben a muszlim már KÖVETELNI fogja tőled a nyaraltatást, mert az neki jár a kafirtól.

Haveravera 2017.10.07. 09:47:15

@midnight coder: Ezt én is pontosan így látom. A migrációs válságtól teljesen függetlenül, már a csatlakozási népszavazáson is nemmel szavaztam. Akkor is úgy éreztem, hogy valami nem kerek, ha eddig vasfüggönnyel voltam kizárva onnan, ahova most meghívást kaptam - persze szigorú feltételekkel. Rendkívül visszataszító volt pl. az írek random népszavaztatása, vagy az, hogy a csatlakozó volt szoci államokat sorban népszavaztatták, a legerősebb hajlandóság felől haladva annak érdekében, hogy az elutasítók féljenek a kimaradás esetleges negatív hatásaitól. Az euro bevezetéséhez eddig feltételeket szabtak, most meg szinte kötelezővé tennék. Egyre inkább úgy látom, hogy nem szabad az EU-ban maradnunk, csak éppen rettenetesen félek Putyin ölelő karjaitól is. Úgy gondolom, hogy talán a V4-nek Romániával és a Jugo utódállamokkal kellene egy blokkot alkotni az EU-n kívül.
Rendkívüli módon utálom az EU-t, de az tény, hogy arra jó, a németek és a franciák nem tudják már húszévenként lángba borítani a kontinenst a háborúikkal.

bandiras2 2017.10.07. 09:52:05

@Dan da Man: Személyes traumám nagy szerencsére nem volt, de okos ember más kárából tanul:
www.youtube.com/watch?v=eziF1aujpLQ
Engem liberális légkörben neveltek, fiatalon globalizáció párti voltam, a bevándorlás nem zavart volna, de aztán kinyílt a szemem. Rasszistává a világ eseményeit szemlélve váltam. Ki akarom irtani a moszlimniggereket? Nem, de maradjon a saját vackán, ha pedig idejött takarodjon haza.
Nézd meg a videót. Angol nyelv ismerete nem hátrány, de ha nem érted, akkora csávó London Wembly kerületében elmegy fehér embert számolni.

John Nethem 2017.10.07. 10:11:51

@bandiras2:

Ha egy ember 30 éves kor alatt nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze. (állítólag: Winston Churchill)

2017.10.07. 10:51:26

@Haveravera: "Egyre inkább úgy látom, hogy nem szabad az EU-ban maradnunk, csak éppen rettenetesen félek Putyin ölelő karjaitól is."

Személyiség zavarod zavaró. Anno én is aggódtam, hogy az amcsik és a szovjetek egymás fejéhez basszák az atomot, aztán nekünk kampó. Nyomták is a békepropagandát a szocialista országok, szidva az imperialistákat. Akárcsak most a fideszes kommunista párt. Aztán jött Gorbacsov és mindenki megnyugodott (neki köszönhetjük a szovjet csapatok kivonását is, nem pedig Orbán Viktornak, ahogy a sok fideszes tapló hiszi). Félelmeiddel felkereshetsz egy szakembert, addig én kiugrok egyet autózni Németországba. Múlt héten Bécsben kirándultam. Ugye kitalálod, hogy miért nem Moszkvában flangálok?

"Úgy gondolom, hogy talán a V4-nek Romániával és a Jugo utódállamokkal kellene egy blokkot alkotni az EU-n kívül."

Nagyon rosszul gondolod. Csupán azért, mert nem ismered a szomszéd népek lelkivilágát. Szerinted, ezek közül hányan szeretik a magyarokat? Gondold át, ha már a Koránt is elolvastad, hogy a gengszterváltás óta eltelt években mennyire sikerült szimpatikussá válnunk a szomszéd népek szemében a mélymagyar gyökerek által felragasztott "nagymagyarországos" plecsnikkel az autók hátulján?

A románok jövőre ünneplik a 100 éves egyesített Romániát. A nemzethy mocskok meg 25 éve trianonoznak, ezzel betegítve minden generációt, mintha valami jogtalan dolog történt volna az ártatlan főúri Magyarországgal.

2017.10.07. 10:54:28

@John Nethem: Winston részeg volt, amikor ezt felböfögte, te meg ezzel mentegeted a vajdádat. Ugyanolyan koszos köpönyegforgató volt, csak a vezéreddel ellentétben igazi nagy politikus.

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 12:34:05

@hatodikx: Végre kiderült hogy a gabonaköröket eltévedt migránsok tapossák. Sőt, éjjelente felkelnek és mennek egy kicsit gabonát taposni. Ha pedig a TV naponta azt mutatná, ahogy az orrodat túrod, jogosan hihetnénk azt, hogy te egész nap azt csinálod. IQ negatív.

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 12:38:09

@John Nethem: A panziósokat sehol sem szeretik mert IDEGENEKET hoznak a faluba. Ha magyart hoz, akkor is IDEGEN.
Egy is zsákfaluba az is hír, hogy IDEGEN autó van a faluba. Ezt az elmebetegségig tudják fokozni kormánypropaganda nélkül is. Főleg ha erre még rátol a kormány pár tíz milliárd közpénzt.

John Nethem 2017.10.07. 12:45:52

@kutyás majmok népe: Részegen mondja ki az ember az igazságot :-) Hogy a majmoknál hogyan van ez, azt csak te tudhatod...

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 12:48:21

@Haveravera: Szóval nem mondtam, hogy hozzuk be az összes arabot és talán magyarországon senki nem képviseli ezt. Azok se akik fidesz ellenesek. Csakhogyy a fidesznyikok mindenki migránssimogatóznak, aki csak annyit is mert mondani, hogy üljünk le és beszéljük meg. A fideszeseknek az az egyetlen érvük, hogy jönnek és megerőszakolnak. Kb. ez a szellemi színvonaluk is. Mindenki más ellenség. Bármilyen politikai kérdésben ellent mondasz a fidesznek, már hazaáruló vagy. Nem csoda, hogy sokan a mellé a pár nő és gyerek mellé állnak, akik pár hétre ide jönnének, mert látják hogy ezzel a gyűlölettel, ahogy fogadnák őket, már sikerült párszor felégetni a teljes országot. Ha másokkal embertelen vagy, ha hagyod hogy mások embertelenek legyenek, sok jóra te sem számíthatsz.

bandiras2 2017.10.07. 12:54:40

@Narancsos kommunizmus: Láttad a linkelt videót? Amikor a csávó végigviszi a kamerát Wemblyben?
EGY SE JÖJJÖN. Mert az egyből kettő lesz, abból 10, majd száz, azoknak pedig akiknek viktor kötvényt adott, mindet egyenként felülvizsgálni, és ha nem megfelelő a csávó, akkor pénzt kamattal visszaadni neki, és takarodjon.

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 12:55:11

@Pilotax: És mégis ki ellen harcolnának baszki, amikor mindenki lő mindenkire, cserébe mindenkit támogat valaki?
Az átlag ember baromira nem akar háborúzni, csak élni.
Ha lenne egy kis boltod és egy nap telibeveri egy akna, TE ki ellen harcolnál????
Szíriában nincsen egyik oldal és másik oldal. Fogalmad sincs miről beszélsz.
A török példa meg egyszerűen Zseniális, 150 évig voltak itt és mi maradt utánuk, pár minaret. Nem lettünk iszlám állam. Reméljük pár nő és gyerek sem foglalja el az országot.

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 12:57:38

@bandiras2: Nekem elég volt végignézni az Őcsényi videót és már attól kirázott a hideg. Amilyen gyűlölettel ezek beszéltek, elég csak ha valaki rád mutat, hogy buzi vagy és máris jönnek kapával meg kaszával és agyonvernek. Nehogy több buzi jöjjön ide, meg elszaporodnak, meg letapossák a gabonát.

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 12:59:06

@Narancsos kommunizmus: Nézzél videót az ír katolikusokról és protestánsokról, máris megjön a kedved kibaszni az országból az összes felekezetet.

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 13:01:15

@bandiras2: Nézzél videót az ír katolikusokról és protestánsokról, máris megjön a kedved kibaszni az országból az összes felekezetet.
Vagy egy Fradi, Újpest meccset és kedved lesz rájuk gyújtani a stadiont. Barbihitler meg ezeknek épít közpénzből.

Pilotax 2017.10.07. 14:35:21

@Narancsos kommunizmus:
Mindenki ellen harcolnék aki rám vagy a családomra lő közel 70 évesen is. Gondolom ehhez nem kell nagy ész. Szóval helyes ha lelépnek és hagyják, hogy a családjuk az csak nyugodtan szenvedjen, netalán dögöljön meg, csak az ő drágalátos bőre drága?
Majd mi európaiak megoldjuk helyettük a problémát, na nem mintha az európaiak teljesen vétlenek lennének a fennálló konfliktusokban. Ha a derékhad lép le a konfliktusövezetekből akkor ki a f... sz fogja azt rendbe hozni? Nyilvánvalóan sokkal nyugalmasabb Európában robbantgatni, terrorizálni a civileket, ellébecolni - mert dolgozni sem nem tudnak, sem nem akarnak - abból a szociális támogatásból aminek megtermeléséhez semmi köze sincsen - itt nem lőnek vissza, csak a rendfenntartó erők ha éppen jelen vannak - megpróbálni az itteniekre kényszeríteni az iszlámot, a burkát, a nikábot.

Szóval az ideérkező fiatal férfiak - a migránsok 80 %-a - gyáva, szar, kecskeszar lapátoló primitív népség, akikkel csak többen vagyunk, de nem vagyunk többek. Te minek nevezed azt a katonakorú férfit aki úgy szökik el a hazája védelme elől, hogy a családját, a barátját a hazáját nyakig hagyja a szarban?

Arról már nem is beszélve, hogy az utóbbi egy évben nem is a háború sújtotta övezetekből érkeznek hanem pl. a szubszaharai övezetből, ennek a migrációnak meg már semmi köze a menekült státuszhoz.

Pilotax 2017.10.07. 14:37:21

@Narancsos kommunizmus:
"Nem lettünk iszlám állam."
Nem! De nem rajtuk múlott! Szerencsére!

hatodikx 2017.10.07. 15:27:07

@Narancsos kommunizmus: Könnyű annak gúnyolódni, aki nem élte át. Én már tudom, mit jelent, mikor az utolsó szál káposztáját is ellopják, és nem az ufók, hanem Úgymondd sajnálni való gyerekek. Az orrtúrás pedig magánügy, te a tiedet ne dugd a seggembe, mert nem ez a téma.

John Nethem 2017.10.07. 15:51:21

@Pilotax: Igne.

Csak idők kérdése, és a NO-GO zónák egy egységes enklávévá érlelődnek, a regnáló neoliberalisták hathatós támogatása és szervilitása mellett. VAgy legalábbis elmennek addig a falig, ahol már csak a polgárháború - vagyis a polgárság a saját életteréért küzd - létezik a küszöbön túl...

2017.10.07. 17:51:09

@John Nethem: Tetszik vagy nem, a világ multikulturális lesz és a teljes globalizmus felé halad. A nacionalizmusnak leáldozott. Lehet rajta mérgelődni, de kis jelentéktelen ország szintjén semmit nem lehet ellene tenni. Orbán csak egy kavics az úthenger előtt.

bandiras2 2017.10.07. 18:26:04

@kutyás majmok népe:
www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ
Magyarul:
„Azt hiszem, hogy az antiszemitizmus újjáéledt, mert jelen korunkban Európa még nem tanulta meg, hogy hogyan legyen multikulturális. És azt hiszem, hogy mi részesei leszünk ennek a fájdalommal járó átváltozásnak, aminek be kell következnie. Európa többé nem lesz az az egyszínű társadalmak összessége, mint amilyen egykoron, a múlt században volt. A zsidók lesznek ennek (az átváltozásnak) a középpontjában. Európa számára ez egy hatalmas átváltozás, aminek meg kell történnie. (Az európaiak) most mennek át egy multikulturális módba; ránk, zsidókra pedig neheztelni fognak a vezető szerepünk miatt. Azonban ez a (zsidók általi) vezető szerep, valamint az az átváltozás nélkül Európa nem fog fennmaradni.”

Ami még érdekes ebben: Spectre mondandója szinte szóról szóra megegyezik azzal, amit az "antirasszista" Hitler a rajzfilm 3. perc 20. másodpercétől mond Izrael kapcsán: "Izrael még nem tanulta meg, hogyan legyen multikulturális. A szervezetem ki fogja venni a részét az átalakulás folyamatából, amelynek be kell következnie!"
www.youtube.com/watch?v=fqfbScLsFws

A fajirtó rasszista meg én vagyok.

Midnight Run 2017.10.07. 19:46:26

@Pilotax: Hát bocsáss meg, de ha én egy 20 éves szír gyerek lennék, legkevésbé háboruzni szeretnék, hozzám hasonló fiatalojat gyilkolászni.

Azt meg nem értem, hogy honnan veszitek, hogy ezek a migránsok csak a segélyre hajtanak. Persze kihasználják a rendszert, ha lyukak vannak rajta, mint a helyiek is.

John Nethem 2017.10.07. 22:50:34

@kutyás majmok népe:

----------"..Tetszik vagy nem, a világ multikulturális lesz és a teljes globalizmus felé halad."

Ez teljes mértékben igaz. Sőt ma is az !

---------"A nacionalizmusnak leáldozott.."

Éppenhogy felerősödnek. ( minél nagyobb a külső nyomás, annál szorosabbra zárnak az egynyelvű kultúr és nemzeti közösségek )
Itt láthatod, milyen sérülékeny is Európa:
i.imgur.com/f685nks.jpg

-----_" Lehet rajta mérgelődni, de kis jelentéktelen ország szintjén semmit nem lehet ellene tenni."

A történelmi folyamatokban semmi nincs lejátszva előre. Bárki-bármikor bárhova belerondíthat .....
Csak érzékeltetésül : olyan fölállás, mintha egy 16 pályás sakktáblán játszanának..... csak még nagyobb és még több szereplős .. Minden szinten egy AKCIÓ-REAKCIÓ párossal...

-------"Orbán csak egy kavics az úthenger előtt."

Meglehet. De kavics is van sokféle....
Hány éve regnál már ??
Hányszor keltették már hírét hogy most aztán az EU így-meg úgy ezt-meg azt csinál vele/ velünk ???
Hányszor rágtak már be rá az EU-ban ??

ÉS most meg mit olvasok ?? Hogy Juncker vacsorára hívta a V4-eket és mivel az eddigi fenyegetések nem jöttek be, most a mézesmadzag következik.....
Egyet tudok mondani: A migránsügyben megnyilvánult Orbáni konokság és kitartás meghozza számára az eredményt.
A népszavazási ügyletek (kurvára nem olcsó) színjátéka csak őt fogja erősíteni nemzetközi viszonylatban is, és ettől még határozottabb tud lenni.
Melyik európai vezető képes ilyen háttérrel rendelkezni ?????
A nemrég (kényszerből) megválasztott Makron ?? Soha nem látott mélységekben a népszerűsége.
Merkel ?? Egy rozoga koalíció van készülőben, ahol számos ellenérdek ütközik, így meglehetős labilis kompromisszumokra kényszerülnek....
Theresa MAY ?? Még az is lehet, egy hónap múlva már nem lesz sehol ...... Pártja képviselői lemondatására szervezkednek....
Osztrákok ?? Éppen az Orbán-"barát" suhanc külügyér igyekszik a hatalomba......

Narancsos kommunizmus 2017.10.07. 22:55:53

@Pilotax: Elkezdeni sincs értelme válaszolni, annyi előítélet, butaság és gyűlölet van benned. Ennyire vitted közel 70 évesen.

John Nethem 2017.10.07. 22:58:36

@kutyás majmok népe:

És azért a kavicsra visszatérve:
A kavics KVARC vagy KVARCIT.
Keménysége 7 ( a 10-es skálán. Jelentése: az előtte állót karcolja...)
A KVARCIT a gránit mellett egy egyik legkeményebb kőzet.
Csak az IDŐ és a VÍZ együttese képes felemészteni.....
-------

Szóval a kavics helyett mondj inkább mást !!

Pilotax 2017.10.08. 10:12:27

@Narancsos kommunizmus: "És mégis ki ellen harcolnának baszki, amikor mindenki lő mindenkire, cserébe mindenkit támogat valaki?"

Ezt nekik kellene eldönteniük és nem elhozni nekünk a problémájukat, hogy oldjuk meg helyettük.

"Elkezdeni sincs értelme válaszolni, annyi előítélet, butaság és gyűlölet van benned."

Mikor már nincs épeszű ellenérv ez a helyes válasz!
Szeretem amikor nincs ellenérv, akkor jönnek a liberális bunkónak szánt érvek, úm. előítéletes, rasszista, homofób és egyebek. Az előítéletest abban az értelemben felvállalom, hogy élettapasztalat - remélem ezt nem akarod elvitatni tőlem -. Régi magyar szólás mondás - Akit a kígyó megmart az a gyíktól is fél. Az emberiség egész történelme arról szól, hogy harcolunk a betolakodók, az idegenek ellen.

@Midnight Run:
"Hát bocsáss meg, de ha én egy 20 éves szír gyerek lennék, legkevésbé háboruzni szeretnék, hozzám hasonló fiatalojat gyilkolászni."

Igazad van épeszű ember nem szeret háborúzni. DE! Szerinted kinek kellene megoldani a problémájukat? Háborúzni meg a családért a hozzátartozókért a hazai földért szoktak az emberek. Ezek viszont elmenekülnek a konfliktusok elől, odahagyva a családot, a hazájukat másra hárítva a problémájukat, na ez az igazi gyávaság nem az Őcsényiek önvédelmi reakciója.

Nemfajtalan srác 2017.10.08. 10:46:58

@Midnight Run:
"honnan veszitek, hogy ezek a migránsok csak a segélyre hajtanak"

Persze nyilván nem a segélyért jönnek Európába hanem az életükért futnak, egészen Bangladeshtől Skandináviáig

Midnight Run 2017.10.08. 11:08:37

@Nemfajtalan srác: Miért épésszel te hova menekülnél, ha megteheted? A fasiszra Szaúd-Arábiába, a menekülteket leszaró és kizsákmányoló Törökországba, vagy az emberi jogot biztosító és jó megélhetést nyújtó Nyugatra?

Gondolod a menekült hülye?

Midnight Run 2017.10.08. 11:11:52

@Pilotax: Gondolom, ha valami fegyveres balhé törne itt ki, mondjuk lőné Kelet-Magyarország a Nyuga Magyarországot (ne félj, nem valószínű esemény), akkor fegyvert adnál fiadnak, lányodnak, testvérednek meg persze magadnak és a nejednek, na uccu lőjjük őket.

Hát nem. Sziriában sem a fegyvereké a megoldás.

Nemfajtalan srác 2017.10.08. 15:27:29

@Midnight Run:
Nem a bangladeshi "menekült" a hülye, hanem aki beengedi és körülpátyolgatja. Egy olyan országból, ahol nincs se háború, se polgárháború, csak nyomor, de azon nem tudunk segíteni

Midnight Run 2017.10.08. 15:56:17

@Nemfajtalan srác: igen. De mintha már nyugat sem pátyolgatna. Végre a németek is eljutottak a willkommenskulturtol a beállsz a sorba vagy mehetsz haza elvig.

Különben Viktounk téved, mert egy normális migránspolitikára igencsak szükség lenne. Nem bizots, hogy 1294 migráns miatt ekkora konfliktust kéne vállalni.

John Nethem 2017.10.08. 16:17:59

@Midnight Run:

1294 db ---> 09.27-én lejárt a határideje. Ez a kontingens a 120 ezer elosztandóból egy 66 ezer fős létszám Magyarországra arányított része. A maradék 54 ezernek is ehhez arányított része: vagyis TOVÁBBI !!!! 1150 fő.
Itt kellett volna elbírálni. Akit elfogadtak volna menekültnek, annak az egész családját ide kellett volna hozni. Akit elutasítottak volna, azt pedig a magyar államnak kitoloncolni. ( Az most mindegy, hogy a pénzt az Eu adta volna rá.)

Ebből a 120 ezerből írd és mondd !!! csak 28 ezret sikerült elosztani a tagállamok között.

Szerinted ki a nagyobb szemét és aljas ????

Aki az elejétől fogva azt mondja, hogy senkit nem fogadunk be, vagy az, aki azt mondja, hogy befogad, de nem teljesíti a vállalt kötelezettségét ????

A következetesség nagyonis jó politika ebben a mai Európában.
Lehet, hogy konfrontálóbb, de egyértelműen pozícióba helyező, ahonnan nem csak bólogatni szabad már az Eu-ban, hanem igenis ellent is lehet mondani, a saját véleményt is hangoztatni lehet.

John Nethem 2017.10.08. 16:40:45

@kutyás majmok népe:

A MULTIKULTURALIZMUS mindenütt jelen van. Ebben élünk. Csak azok a kevesek a kivételek, akik az Amazonas őserdeinek mélyén 40-50 fős kis törzsekben élnek, és gyakorlatilag nincs semmilyen kapcsolatuk a külvilággal.

Szerintem amire Te gondolsz multikulturalizmusként, az a PÁRHUZAMOS társadalom !!! Abból pedig határozottan NEM KÉRÜNK !!!

Midnight Run 2017.10.08. 16:49:21

@John Nethem: bólogatni biztosan nem kell, bár én a stíluson finomítanék egy kicsit. Igaz, amióta a történelem, ez magyar politikusnak nem ment.
Az EUról meg annyit, hogy vezetési probléma van az eleje óta. Én ezt látom az igazi problémának.

John Nethem 2017.10.08. 17:33:09

@Midnight Run:

Valóban, a stílus sok kívánnivalót hagy maga után.

De azért ha vissza emlékezünk, mi minden meg nem érdemelt vádat is vágtak a fejünkhöz olyan EU-beli VOLT politikai vezetők, akik ma már a süllyesztőben ??
Van az régi mondás: szemesnek áll a világ...
( Eleddig azért a farokbehúzásos magyar politika dívott)

Az EU-Bizottságnak legitimációs problémái vannak. Ugyanis őket NEM választják. Időközben pedig hatókörét rendre túllépi, és a végrehajtás meg a javaslattétel mellett már majdhogynem egymaga DÖNT dolgokban....

Midnight Run 2017.10.08. 18:14:23

@John Nethem: pont ezt akarják megoldani, nemde? Kétsebességes EU, ahol a belső mag integrálódik. Mondjuk megválasztott miniszterelnöke lesz.... mondjuk egy francia vagy holland politikus, aki irányítja a németeket.

Pilotax 2017.10.08. 19:37:30

@Midnight Run: Ezzel már annyira leegyszerűsítetted a dolgot, hogy ennek így már semmi köze az eredeti kérdéshez. Gondolom Te sem akarod rám testálni a családi problémáid megoldását, mint ahogyan én sem akarom rád hagyni az enyémet, akkor miért is nekünk kell megoldani az ő problémájukat? Adjunk nekik segélyt, küldjünk szakembereket, menjenek oda önkéntes segítők, de előtte ők maguk teremtsenek olyan helyzetet, hogy ezt megtehessük. Tegyék a saját országukat biztonságossá, ennyi már elég. Miért a más nemzetektől várják el azt, hogy az általuk létrehozott problémákat a saját költségükön megoldják? Mert jelenleg ez történik. A segítséget nem úgy képzelem ahogyan az most történik részben az oroszok, részben az amerikaiak franciák britek meg az izraeliek részéről történik. Ezek a hatalmak ott a saját pecsenyéjüket sütögetik, mi, meg a többi európai meg szívja.

John Nethem 2017.10.08. 21:23:07

@Pilotax:

Mi köti össze Afganisztánt, Irakot, Izraelt, Ukrajnát és Szíriát? Egyértelműen az Egyesült Államok és Oroszország, amely támadásokkal, káoszt maga mögött hagyó kivonulásokkal, fegyverek eladásával, illetve a gazdasági érdekei miatt nagyban felelős a mostani válsággócok kialakulásáért – vélte dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, háborús hadműveleti szakértő a honvédelem.hu-nak adott interjújában.
---
Megnézhetjük, a háborús övezetek mely országok tarületein vannak: 75 %-ban mind ISZLÁM .
A 10 legforróbb góc:

SZÍRIA (iszlám)
IRAK (iszlám)
UKRAJNA-KRÍM (keresztény)
DÉL-SZUDÁN (iszlám)
NIGÉRIA (iszlám 50 %, keresztény 40 % egyéb 10 %)
SZOMÁLIA (iszlám)
KONGÓ (keresztény 85 % )
(AFGANISZTÁN) ( iszlám)
JEMEN (iszlám)
LÍBIA (iszlám)
---
( VENEZUELA) (keresztény)

John Nethem 2017.10.08. 21:25:07

@John Nethem:
Még hozzávehetjük most a Mianmarban zajló folyamatokat, a BUDDHISTÁK által üldözött muzulmán ROHINGYÁK tragédiáját.

Nemfajtalan srác 2017.10.08. 22:12:40

@John Nethem:
A rohangya a muszlim cigány, nem csoda ha nem kapkodnak érte

Nemfajtalan srác 2017.10.08. 22:13:50

@John Nethem:
A krími tatárok, akik rengeteg konfliktusnak voltak a részesei, időnként a fő okozói nagyrészben muszlimok

Midnight Run 2017.10.08. 22:26:44

@Pilotax: azért vagyunk kénytelenek megoldani vagy legalább is segíteni a megoldásban az ő problémaikat, mert azok a mi problémáink is. Egy világ van.

Pilotax 2017.10.09. 07:52:07

@John Nethem: Az oroszok sem vétlenek de a fő felelősnek az USA-t tartom, akik mindenkinek meg akarják tanítani, hogy szerintük mi a demokrácia. Pofátlanul élnek vissza a hatalmukkal.

Pilotax 2017.10.09. 07:55:49

@Midnight Run: Mint láttad én sem a segítség ellen vagyok, csak az EU jelenlegi megoldási elképzeléseit, intézkedéseit tartom nem megfelelőnek, mert z csak gerjeszteni fogja a további ellentéteket és lovat adnak a szélsőséges iszlám terroristák alá.

John Nethem 2017.10.09. 10:43:47

@Midnight Run:

Valóban.
De ezt ne nekünk mondd, hanem akik a fő szarkeverők a világban :-)

Benderik 2017.10.15. 21:09:43

@Mostly Harmless: "Már jelentkezett egy település, hogy befogadná a nyaraltatni kívánt családokat.

444.hu/2017/10/04/befogadna-az-ocsenyrol-kitiltott-menekulteket-cserdi-polgarmestere/"

Köszönöm a tippet. Mindamellett (megkérdeztem) nekik nincs szükségük táblákra, hogy látsszon, hogy helyén a szívük s az eszük -- annál ők egy osztállyal magasabb ligában művelik az Életet. Túl sok igazi dolguk van ahhoz, hogy lenne idejük erre az egész cicaharcra. (Utóbbi már saját értékelésem.)

Benderik 2017.10.15. 21:16:35

@John Nethem: "Én egyszerűbbet javasolok kedves Benderik !

Fogadd be TE magad őket , és a "Bátorság" plecsnit is megítélheted magadnak. Aztán szívesen meghallgatjuk a beszámolóidat.
Soha nem értettem azokat az embereket, akik mindig a MÁSIKON kérnek számon dolgokat, az ország olyan fertályáról, ahol a saját életterükbe furcsa módon soha nem kerülnek ilyen váratlan események... Én még például egyáltalán nem hallottam olyanról, hogy a Rózsadombon vagy a Svábhegyen befogadtak volna nyaralás címén menekültként elismert embereket ? Miért mindig valami vidéki település népét kell ilyen helyzetbe sodorni ??"

Jogos észrevétel lenne, de nekik nem szállást kellett volna adniuk a saját házukban, csak eltűrni, hogy valaki más a saját költségén ezt megtegye. Én se vagyok híve, mikor pl. atomtemetőket erővel kényszerítenek egy peches falura, és nem kínálnak érte annyit, amiért van rá önként jelentkező. De pár gyerek nem atomhulladék.

John Nethem 2017.10.16. 09:53:15

@Benderik:

Senki nem atomhulladékról és annak hasonlatáról beszélt. Egyedül Te hoztad föl a párhuzamot, és rögtön föl is háborodtál rajta .... Érdekes egy megközelítés...

Írtad: "..csak eltűrni, .."

Mint ahogy a közösség jogában van NEM eltűrni is. Annak minden ódiumával együtt.
Mint ahogy jogában áll az adott közösségnek, ha valaki a saját portáján gumit éget, azt megrendszabályozzák, mint ahogy jogában áll a közösségnek azt is számon kérni a "saját költségen" működő fogadóson, ha hétvégente akár swingerklubot üzemeltet.
Amikor egy városi ficsúr falura költözik a jó levegő reményében, és felháborodik, hogy korán kukorékol a kakas és büdös a szomszéd disznaja, ezért aztán azok betiltását kezdeményezi, ne csodálkozzon, ha ferde szemmel néznek rá....
Többször leírtam: egy faluközösség van annyira zárt - még mindig -, hogy bármi idegen, főleg ha létszámban sem kevés, megjelenése ellenállásba ütközik. Ez még a frissen betelepültekkel szemben is megnyilvánul, és évek kellenek ahhoz, hogy valakit befogadjanak.
A fogadósnak - elismerve minden jóindulatát és segítőkészségét - először TÁJÉKOZÓDNIA kellett volna. Ennyi.

Benderik 2017.10.17. 22:18:43

@John Nethem: Elnézést, nem felháborodásra szántam az atomhulladékot, csak példának, amikor magam se tartom jónak, ha erővel kényszerítenek egy káros dolgot egy közösségre (pl. falu.)
De akkor legyen a gumiégetés, szóval hat gyerek nem is gumiégetés, nem szennyezi a tüdőt, pont az a lényeg, hogy hat gyerek nem tud igazából kárt okozni.
És igen, a fogadós hibázott, mert nem egyeztetett, de azt mondta, nyaraltatott ott már más zűrös sorsú népeket is, és senkit nem zavart.
Itt pont az a rákfene, hogy irreális mértékű hiszti lett gerjesztve a migráns témában, mintha vmi varázserejű űrlények lennének, akikből már hat gyerek is komplett kukoricaföldeket tud megrontani.

John Nethem 2017.10.18. 07:52:26

@Benderik:

A gumiégetés csak annyiból tartozó ide, hogy a magánportán zajló dolgok sem kizárólag a tulajdonosra tartozóak, ha kihatással vannak a közösségre.

A túlgerjesztett hiszti is igaz.
Viszont ebbe már belegondolták a falubeliek a RENDSZERESséget.
Mert a tapasztalt mindig oda lyukad ki, hogy az ilyen dolgok RENDSZERESSÉ válnak egy idő után.
Lásd a VII. kerület Gozsdu-udvar környéke állapotát.
Eleinte jó volt a szórakozónegyed, ma már olyan szintre jutott a tobzódás, hogy az ott lakók élete vált egyre nehezebbé.
És ez 5-6 év alatt történt...

Benderik 2017.10.20. 19:55:48

@John Nethem: Igen, és jogos, érthető gondolatmenet úgy általában. Csak itt a panziós nem tudja csak úgy magától rendszeressé tenni a dolgot, azaz attól, hogy engedték volna azt a pár gyereket, bármikor megálljt parancsolhattak volna a többinek. Hogy ezt nem látták át, az már annak következménye, hogy irreálisan rettegnek valamitől.

(Külön pikantéria, mikor a hatalom képviselője mondja, hogy ő megérti az embereket, ha nem hisznek abban, hogy ez egyszeri lenne, mert hozzászoktak,hogy a hatalom a fejük felett folyton átveri őket.)
süti beállítások módosítása