HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Kútelszámolás

2013.08.08. 01:43 Benderik

 

Nagyjából leírták már az ózdi közkutakkal kapcsolatos véleményeket -- részben az enyémet is (ami azért kellemes kiszolgálás) --, mégis leírom a teljesen enyémet, mert nem teljesen ugyanaz, mint a leírtak (ami meg érthető persze). 

Szóval 

  • Ha a köz javát ipari méretekben használják, azt korlátozni érdemes. E ponton sokat árt a gondolkodás nélküli zsigeri felháborodás. (Persze ott érdemes spórolni, ahol sokat lehet, ami országos méretekben ma még nem a közkút, sokan fel tudnának sorolni 2 perc alatt 3 jobban eresztő pénzcsapot )
  • Ugyanakkor speciálisan hőségriadó idején a vizet korlátozni olyan területen, ahol más víz nincs, nagyon határán táncol...
    • ...az Alkotmányba (és nem csak a régi bűnösbe) foglalt élethez való jog korlátozásának, mert nem a kellemes élet feltételét nem biztosítjuk ezzel némelyeknek, hanem az adott körülmények között alapvető életfeltételt, amit máshogy nem tudnak megszerezni (ne feledjük, hogy egy szűkített kifolyású kútból jövő víz minőségileg már víz, de sok száz embernek már mennyiségileg nem az, így aki nem jutott emiatt hozzá, annak minőségileg se (sose gondoltam volna, hogy Károly bácsi tana a mennyiségből minőségbe csapásról valaha is életre kel, és pont Ózdon most augusztusban)
    • ...katasztrófahelyzet szándékos vagy gondatlan súlyosbításának, ami elég kemény büntetési tételeket vonz (ld. homokzsák-lopás árvíz idején). És ezt az se nagyon védi, ha ez egy korábbi határozat végrehajtása.
    Ha hőségriadóban az állam sok helyen vizet oszt, akkor egy ilyen speciális helyzetben szinte gondolkodás nélkül fel kellene oldani ideiglenesen az olyan korlátozást, ami létfenntartáshoz szükséges vizet érint -- aztán ha az önkormányzat ezt nem bírja kifizetni, akár részesülhetne ama pár napra a katasztrófaelhárítási költségvetésből. Amíg ilyen mechanizmus nincs, addig gyors egyedi döntéssel, de akár kidolgozott folyamata is lehetne.
  • És még valami, ha pusztán pénzben gondolkodunk:. Tízmillió forintot bukik évente az önkormányzat ezeken a kutakon. De gondoljunk bele, hogy ha a normál mennyiségű ívóvízzel való ellátottságot netán alapvető jognak gondoljuk (itt persze eltérhetnek a vélemények, és abban is, hogy csak az ivási vagy az időnkénti tisztálkodási szükségletet is beleértjük-e), akkor a nyitott közkutakkal való megoldásnál olcsóbbat messze nem találhatunk. Mert ezesetben az alternatíva a vízvezetékhálózat kiépítése lenne, ami pár nagyságrenddel többe kerül, szóval ha még úgy is gondoljuk, hogy a saját vízvezetékhez való jog már nem az a szint, amit alapjognak gondolunk, de a létfenntartási vízhez jutás még igen, akkor annál teszkógazdaságosabb megoldást nemigen találhatunk, mint hogy odabaszunk pár közkutat, hogy nesztek, itt a vizetek. Mert ettől még senki se fog odaköltözni azokba a házakba, hogy ó, de buli, hisz' ehhez ingyen jár víz, míg otthon a városban fizetek érte. Megkockáztatom, még a környékére se igen megy senki e kutaknak jobb városrészekből.


Szóval drága persze a közkút vize is, de sokévnyi költsége kijön egy meg nem épített vízhálózat megspórolt árából, így ha -- mondjuk így: költséghatékonyan -- biztosítani akarjuk a létfenntartáshoz szükséges vizet, ennél jobbat nemigen találunk -- és ezzel persze még Balkán vagyunk, de víz már van.
 

Az pedig egy ettől külön kezelendő kérdés, hogy egy adott költségű alapszintű szociális ellátás önkormányzati vagy állami feladat egy adott költségvetési rendszerben. Ha az ellátás szükséges, de az önkormányzat nem kap rá elég pénzt, akkor vagy alul van tervezve a neki juttatott állami forrás, vagy az államnak kell e feladatot vállalni. Ezen is el lehet vitatkozni, meg azon is, mi az alapszintű szociális ellátás, de önmagában az nem érv, hogy az önkormányzat nem tudja fizetni, mert ez a teljes rendszert nem mentesíti.

  +++

 Ui.: Még annyi, hogy az ember 36 fokon működik, így 40 fokban a fürdés nem tisztálkodás és strandolás, hanem hűtés. És persze hűlni izzadással is lehet -- ja, de ahhoz is víz kell. Sok víz. Sok embernek meg sok-sok. Ez már csak ilyen. 

.

 

 

267 komment · 2 trackback

Címkék: víz kút

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr635450640

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takaros portára vezet a slag a közkútról a Street View szerint 2013.08.08. 21:43:30

A Google kamerás autója érdekes képeket rögzített Ózdon a Mátyás király utca egyik udvara előtt. A Street View nem barátja a vízlopással a cigányokat vádoló ózdi polgármesternek. A felvétel itt készült. (Via 444.hu)

Trackback: Az ózdi polgármesternek kijárna a seggbe rúgás 2013.08.08. 21:42:11

Havonta és rászoruló háztartásonként átlag 2 köbméter víz vételezését sokallja, ami háztartásonként 1200, ellátott emberenként 150-300 forintjába kerülhet az önkormányzatnak. Emiatt korlátozták a vízhez jutást a legnagyobb nyári kánikulában. Az Origo ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2013.08.08. 21:39:48

Végre! Tegnap akartam írni valamit, csak nem lett elég jó, hát hagytam a fenébe... de nagyon jó normális gondolatokat olvasni ez ügyben.

Mária 2013.08.08. 21:55:19

Az ózdi önkormányzat akkor döntött volna helyesen, ha ahelyett a szar helyett, amit végül elfogadtak, hoztak volna egy normális rendeletet, amiben pontosan és világosan leírják, hogy mire lehet vizet venni a közkútból, és mire nem.

És melléírták volna, hogy mennyi pénzre büntetik azokat a derék polgárokat, akik nem a rendeletben meghatározott célokra viszik el a vizet például úgy, hogy slaggal vezetik be a portára, vagy lajtos kocsival mennek a közkútra vízért.

Vagy beleírhatták volna a nagy fideszes találmány, a "kirívóan közösségellenes magatartások" című gyűjteménybe is, hogy aki közkútról kocsimosáshoz, kertlocsoláshoz, építkezéshez, medence feltöltéshez és ehhez hasonló célokra vizet mer vinni, az kirívóan közösségellenes magatartást tanúsít, és ha elkapják, akkor szét lesz rúgva a segge és még egy 50-200 ezer forintig terjedő pénzbírságot is kapni fog mellé, amit ha szépen kéri, akkor leülhet, vagy közmunkában ledolgozhat.

És akkor nem kellett volna szarakodni a kútlezárásokkal meg a szűkítésekkel, nem tudósított volna a helyszínről a BBC, nem lettek volna megalázva a nem vízlopó emberek, és a büntetésekből még egy kis bevétel is került volna a konyhára.

LallyPop 2013.08.08. 22:20:03

@Mária: Lótojt, még az én pénzemen tartson az önkori bírságolóembereket a büdöscigányok miatt, mi?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.08. 22:20:48

"az alternatíva a vízvezetékhálózat kiépítése lenne, ami pár nagyságrenddel többe kerül, szóval ha még úgy is gondoljuk, hogy a saját vízvezetékhez való jog már nem az a szint, amit alapjognak gondolunk, de a létfenntartási vízhez jutás még igen, akkor annál teszkógazdaságosabb megoldást nemigen találhatunk, mint hogy odabaszunk pár közkutat, hogy nesztek, itt a vizetek."
Nem beszélve arról, hogy anno pontosan így történt. Hiszen a többi házba sem a lakók pénzén vezették be a vizet, hanem közösből, a nyomortelepeken meg úgy döntöttek még az elvtársak is, hogy ezeknek nem adunk vezetéket, legyen elég a kék kút.
Mellesleg hány ember él ezen az érintett területen? Volt valahol szó róla, de nem találom. Már csak azért, mert ez a 12 millió/év az ottani qrva drága tarifával alig 24000 liter. Havi 2000. Az bizony 4-500 embernek elég. Ha csak ennyien is vannak, már nem lehet túlzott felhasználásról beszélni. Ha többen, akkor még keveset is használnak.

almodhi 2013.08.08. 22:38:01

@bm613: Az ózdi önkormányzat közlése szerint 900 háztartásban nincs vezetékes víz.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.08. 22:41:40

@almodhi: Köszönöm. Ebben az esetben bizony marha kevés vizet használtak ezek a szegény emberek, pláne ha még azt is számoljuk, hogy mások is vittek belőle. És ezt sokallja a rohadék fideszes főfasz.

Peter Ronay 2013.08.08. 22:44:25

Végre egy fajvédő/gyűlölő felhangoktól mentes reflexió, gratulálok hozzá!

Reggie 2013.08.08. 22:58:11

@bm613: Csak annyit szamoltal el, hogy egy kobmeter az 1000 liter es nem egy...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.08. 23:07:33

@Reggie: A számítás jó, csak rosszul írtam. 24000 köbméter természetesen, havi 2000, fejenként 4-5, ha 4-500-an vannak. Köbméter, ismétlem. Annyi bizony kell egy embernek, nálunk a házban 4,25 körül van az átlag.
Viszont megtudtuk, hogy 900 háztartás, tehát többezer ember. Akkor még brutálisan kevés is a fogyasztásuk, akárhogy is nézzük. Jó, WC helyett nyilván budi van, a kézi mosás is talán kevesebb vízzel megy, mint a gépi, stb. De még így is keveset használnak.

robot_ 2013.08.09. 01:58:11

@bm613:
ez az egesz szamolosdi kurvajo, csak nem ez a baj,
hanem ez itt:
www.youtube.com/watch?v=P1msthmIB3o

Ez a nagy baj... kiszamolod hoyg hany kobmeter _szerinted_, aztan most valamit be kell akkor tippelned, hogy azok ott most hany kobmetert makkantottak el nagyhirtelen. Es itt a baj, innentol az egesz egy szimpatiaszavazassal er fel. Fogalmad sincs, es nekem sem. Na itt akkor mar tul sok a valtozo, (nem irom en se hogy kurvasokkobmeter) maradjunk abban h fingunk sincs mennyi vizet hasznaltak el, de aki korrekt az a kepek lattan most hagy fel azonnal az "eletben maradas"-os meg alkotmanyos mix-szel, es beismeri hogy itt:
-ciganyok
-vizet
-nem eletbenmaradasra
-kozkutrol
-nem rendeltetesszeruen
vételeznek.
es akkor maradjunk ennyiben, a svajci meg angol tudositok meg beàraztàk magukat.
udv.

Wagem 2013.08.09. 06:27:29

@bm613: A kurva anyád a rohadék.Ezek a patkányok kitámasztott csapokkal éjjel nappal folyatták a vizet.Illegálisan tűzoltó fecskendőket kötöttek a főcsapokra,tartálykocsival szállították a vizet kocsimosáshoz,locsoláshoz.
Ki a tököm fizeti ezt??
Te is te barom.
Csak megjegyzem,hogy az önkormányzat mszp-s képviselője is megszavazta a korlátozást.
Tegnap belefulladt két dög valami tóba.Na..ott kaptak elég vizet.
Szokásos libolsi szarkeverés az egész.Hogy lehessen rohanni nyugatra panaszkodni.
Jaa meg hogy páróra múlva a dk-sok ott baszhasság az anyjukat.És Kajmán szOlga jókat rémüldözhessen.Okádok tőletek.

kpityu2 2013.08.09. 06:39:27

Különben is, mi az a tízmilliócska a stadionépítésekhez, vagy akár a képviselői jutalmakhoz képest?

qwertzu 2013.08.09. 07:01:10

És még mindig nincs egyetlen képünk se, ahol sorba állnak a vízért.

"hogy egy szűkített kifolyású kútból jövő víz minőségileg már víz, de sok száz embernek már mennyiségileg nem az, "

Van rá bármilyen bizonyíték, hogy a szűkítés miatt valakinek nehézséget okozott a vízhez való hozzáférés? Képek, videók a kialakult sorokról? Legalább egy dokumentált eset, hogy valakinek a bejelentett lakhelyétől mondjuk fél kilométerre van a víz? Bármi?

BKV reszelő 2013.08.09. 07:22:29

Kár cigányozni...vagy ha ez fontos, akkor bele kell törődni, hogy a magyarság nem cigány részének jelentős része mégis cigány. Én egy olyan faluban élek, ahol alig vannak cigányok. Talán egy család...a közkút és a slag mégis divat...hófehér, becsületes emberek itatják a jószágot, locsolják a konyhakertet a csavarhúzóval kiakasztott közkútról. Szép, nem? A sok becsületes, szegény sorsú magyar. Csak 12 tehénkét itat a többi ember pénzén. Este, éjszaka...titokban. Sajnos nem fekszik le mindenki korán, így kiderül. A sokak által belinkelt videó is egy tipikus becsületes magyart mutat be a teljes valójában, amint két cigányozás közben maga is cigányként funkcionál. Gratulálok!

BKV reszelő 2013.08.09. 07:30:14

@BKV reszelő: Azt még kihagytam, hogy az itt vadul cigányozóknak az lehet a baja, hogy a cigányok tükröt tartanak az ő felsőbbrendű fajtájuk elé és ami abban van, az bizony csúnyán nem fehér.

Mária 2013.08.09. 07:32:13

@Ándi bácsi:

Nyilván nincs Ózdon közterület-felügyelet, ugye?

Nyilván senki nem fog beállni lajtos kocsival, aki addig is lopta a vizet, azokhoz a kutakhoz, amik nem lettek leszűkítve, igaz?

A cigányokat persze könnyebb basztatni, meg több szavazatot is hoz, mintha a hülyemagyarnak vered bele az orrát a törvénybe.

Mert a hülyemagyar akkor lehet, hogy nem szavaz a Fideszre, ha nem hagyják őt békében lopni a vizet.

Mária 2013.08.09. 07:39:24

@Reggie:

HAVONTA és fejenként kb 200 forintjába kerül az önkormányzatnak a 900 háztartás korlátozás nélküli ellátása.

HAVONTA!

13 millió forintot mondtak, hogy annyi az éves költség.

13 millió per 900 háztartás, az 14440 Forint PER ÉV per háztartás.

14440 forint per 12 hónap, az 1203 forint per hónap per háztartás.

Négytagú háztartásnál ez 300 forint PER HÓ per fő.

Hattagú háztartásnál ez 200 forint PER HÓ per fő.

HAVONTA egy kávé árát sajnálják a fidesznyikek egy-egy embertől. Annyival kevesebb marad nekik prémiumra, meg aszfaltútra a nagyfejűek családi házáig.

Mária 2013.08.09. 07:42:16

@robot_:

Cigányok, mi?

Nézd már meg, hogy miféle porták előtt fotózott Ózdon közkútra kötött slagot a Google Street View!

Már ha tudod egyáltalán, mi az a Street View.

Wagem 2013.08.09. 07:51:15

@Mária: Az anyádat te ribanc.
Szerezzél már nekem havi 200 forintos hozzáférést vízhez.
Javaslom,hogy terpessz az ózdi dögevőknek.
Havi 200-ért te nyomorult,és szarj ki vagy 5 pulyát.
Boldog leszel.

Bafana 2013.08.09. 07:51:35

@Mária: Nem akarok demagóg lenni, hogy hány lélegeztető gépet lehetne ebből venni. De. Láttál olyat, hogy az ellenőr egy (de főleg több) cigány embertől jegyet, bérletet kér? Vagy a NAV ellenőrzi az aluljáróban a "gyorstermelő" rejtett erőforrást, miközben az egyszerű árus ha nem ad nyugtát a párizsis zsömléről, bezáratják a boltját. Ha én nem fizetem a vízórám által kipörgetett vizet, elzárják a csapot. De behajtják rajtam az utolsó fillérig.

turbocat 2013.08.09. 07:52:07

mit pampogtok? aki nem dolgozik, ne is igyék.
egyébként meg ez az egész egy nagy xarrágás...., de szárazon, víz nélkül !

Wagem 2013.08.09. 07:52:36

@Mária: Hülyemagyar az a jó büdös kurva anyád..!!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.08.09. 07:59:41

@Bafana:

Tényleg nem kell demagógnak lenni. Láttál már olyat, hogy a fradi-köménymagtól kérte valaki a bérletet a (szétvert) metrón? Láttál már olyat, hogy a NAV tényleg megkérdezte Vikit, ugyan miből vett egy egész falut? Azt olyat láttál-e, hogy egy fuxos cig... akarom mondani, az Alkotmánybíró Úr, fordítva jött ki az egyirányú utcából, mert "arra álltam arccal"?

Ha a szádba szarnak, nem gond, csak fehér legyen a segg...

qwertzu 2013.08.09. 08:02:06

@Mária: Milyen fidesznyikek? Az önkormányzatban mindenki megszavazta. MSZP included.

Ha slagról locsolnak vele, akkor sajnálom, akkor is ha csak 50 forint.

De még mindig 0 bizonyíték van rá, hogy egyvalakinek is nehézséget okozna, hogy háztartási célra vizet szerezzen.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.08.09. 08:03:04

@Wagem:

Te nem hülye vagy, hanem beteg.

Bafana 2013.08.09. 08:12:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Arra céloztam, hogy Szomjasék által elfogyasztott vizet én fizetem. Tehát fizetem a sajátomat és azt, ami a rejtett erőtartalékoknak JÁÁÁÁÁR. És ha egyszer nekik ennyire JÁÁÁÁÁR, akkor én, mint egy fehér, heteroszexuális (nem kevés)adófizető, hadd mondjam, hogy picit szerényebben. Nem azt mondom, hogy ne igyon, meg nefürgyön le, mert azt kifizetem. Amúgy meg ma ezt védjük meg, holnap meg az áram/gáz ingyenszolgáltatást. Mert az is JÁÁÁÁÁÁR.

Mária 2013.08.09. 08:13:32

@Wagem:

"Az anyádat te ribanc."

*

Megeheted a faszomat. De tudod mit? Olvass inkább:

maria.blog.hu/2013/08/09/mennyibe_kerul_ozdon_a_ciganyok_itatasa

Havonta egy kávé árát sajnálja ivóvízre a rászorulóktól az ózdi önkormányzat.

13 millió forintot mondott az ózdi polgármesteri hivatal, hogy annyi az éves költsége a városnak amiatt, hogy vannak, akik az ózdi közkutakról viszik a vizet személyes használatra. És ez szerintük pazarlás.

Számoljunk!

900 vezetékes víz nélküli háztartás van Ózdon.

13 millió forint per 900 háztartás, az 14.440 forint per év per háztartás.

14.440 forint per 12 hónap, az 1.203 forint per hónap per háztartás.

Négytagú háztartásnál ez 300 forint per hónap per fő.

Hattagú háztartásnál ez 200 forint per hónap per fő.

Havonta egy kávé árát sajnálják tiszta ivóvízre a város vezetői egy-egy rászoruló embertől.

A médiacirkusz meg a cigányozás bizonyára több szavazatot hoz, mintha médiacirkusz nélkül, cigányozás nélkül, a köz javára tennék a dolgukat.

Tudjuk, hogy vannak, akik lopják a vizet.

A Google Street View több ilyen portát is talált Ózdon. Nem cigányok portája volt. A 444.hu erről írt két cikkét itt és itt olvashatod.

Lehet elgondolkodni."

Mária 2013.08.09. 08:27:20

@Bafana:

"Láttál olyat, hogy az ellenőr egy (de főleg több) cigány embertől jegyet, bérletet kér? "

Persze hogy láttam.

Amerre én járok, az utasok harmada-negyede a cigány etnikumból kerül ki. Meg is vernék az ellenőrt, ha csak az utasok másik felétől kérné el a jegyeket, bérleteket :)

És a buszvezető is betartatja, hogy mindenki mutassa fel a bérletét, vagy lyukasszon, váltson jegyet.

Nálunk nem táposok dolgoznak a Volánnál, végzik a dolgukat, ahogy kell.

Az az ellenőr, aki nem ellenőrzi le minden utas jegyét, alkalmatlan a munkája elvégzésére és ki kell rúgni.

ember100 2013.08.09. 08:28:21

@Wagem:
@Wagem:
Helló !
Vizsgáltasd meg Magad de sürgősen !
Látod kár hogy bezárt az OPNI , állandó helyed lenne :)

Épelméjű 2013.08.09. 08:31:10

LoL

Ha fejenkent csak 200 ft a viz /ho akkor azt szepen fizesse be mindenki es kapjak tovabb a vizet, nem lesz belole baj. Ha erre se kepesek az ozdiak akkor nyugodtan vesszenek szomjan.

Sajat reszrol nem kivanok hozzajarulni senkinek az eltartasahoz, engem se tartson el senki, Kapitalista liberaliskent.

A szocialista kommunista meg csak agaljon a masok ingyen etetesehez es itatasahoz. De ha nem csak a pofajat akarja jaratni, akkor nyugodtan utaljon az ozdi szegenyeknek havonta par ezret.
Ja, az mar nem tetszik? Pofatlan emberek orszaga van idehaza...

Mária 2013.08.09. 08:37:50

@Épelméjű:

Az ózdi polgármesternek k.vára megér évente 13 milliót, hogy egy ország lássa a cigányozós kampányát.

13 millióért legfeljebb félperces szpotra vehetne reklámidőt a három legnézettebb csatorna egyikén, egyetlen alkalomra.

Vagy kirakathatna 10-15 óriásplakátot országszerte.

Vagy megjelentethetne 8 darab egész oldalas hirdetést valamelyik országos napilapban.

És az egy ezrelékét se érné el a célcsoportjának a fizetős hirdetésekkel ahhoz képest, hogy most az egész ország erről beszél.

Épelméjű 2013.08.09. 08:42:53

Alkotmány, lol

Funkcionalis analfabetak orazaga a mienk. Miota jelenti a vizhez valo jogot az, hogy ingyen vehetsz magadhoz tetszes szerint barmennyit?
Talan azt jelenti -csak ostobaknak- hogy jogod van a halozatra barmikor racsatlakozni es onna penzert venni! Racsatlakozni amire masok is racsatlakoznak. A racsatlakozas se ingyenes, az is penz es a viz is penz.
Minden penzbe kerul, csak az idiota szocialista felfogasuaknal letezik az ingyenes, ami nem ingyenes csak mastol elobb el kell venni hogy a kiszemeltnek odaadhasd, allami szinten...

Nm csak a pofat kell jartatni, penzt lehet a sajatbol kuldeni az ozdiaknak, had kottessenek vizet. Majd arra is penzt kuldeni hogy fizessek.

Ez mar nem tetszik mi? Pofatlanok....

poor 2013.08.09. 08:48:24

@Épelméjű:
Jé a fityiszes bagázsról írsz!!!

poor 2013.08.09. 08:51:27

@Épelméjű:
Na Te barom náci, fasiszta. Gondolom a felosztás így működik baloldali szocialista kommunista , akkor fityiszes jobboldali fasiszta náci.

Épelméjű 2013.08.09. 08:52:23

@Mária:

Ja, biztos, ez volt a cel...

Az idiota fidesz, mszp, gyurcsany, jobbik, lmp, bajnai szavazoknal tuti realis elmelet is lehet.

De ha jozanul gondolkodik valaki, akkor csak annyit mond: fizetnek a vizert? Nem. en fizetem helyettuk? Igen. Akkor zarjak el vagy minimum korlatozzak es majd fizessenek ok a sajat fogyasztasukat.

Tudom, idiotak orszagaban nehez felfogni, amit en fogyasztok azert en fizetek, nem a szomszed. Mig ma a szomszed fizet helyettem, lol....

Nyugodtan, ehen es szomjan lehet halni, ha valaki kertes hazban nem tudja megtermelni a maganak valot, es nem akar kozkutert havi 200-400ft/fo/ho vizdijat fizetni. Szerencsere nalunk mar 8-10 eve levettek a kozkutak nagy reszet, itt is ment a zsiguli mosasa ut melletti csaprol. Kb 3-400.000 et sporol meg azota az onkormanyzat.

Szoval a javaslat tovabbra is el: nem csak a pofankat kell jaratni a szegenyek mellett hanem lehet a sajat penzt utalni nekik!!! Usa-ban nagyon szepen mukodik, itthon miert nem?

Bafana 2013.08.09. 08:56:57

Szegény Szomjasék drága idejéből 1 perccel többet visz el egy 50 literes gallon megtöltése. Pont ezen a percen múlik, hogy a munkából elkésnek.

poor 2013.08.09. 08:57:56

@Épelméjű:
Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatának azt a részét, miszerint a borsodi politikus havi egymillió forintos fizetést kap az Észak-Magyarországi Regionális Vízműtől. Egy ember felveheti a semmire ezt a pénzt, úgy nácikám.

Mária 2013.08.09. 08:58:05

@Épelméjű:

"fizetnek a vizert? Nem. en fizetem helyettuk? Igen. Akkor zarjak el vagy minimum korlatozzak es majd fizessenek ok a sajat fogyasztasukat."

A Google Street View több olyan képet is feltett a netre, amelyen az látható, hogy ózdi közkutakról lopják a vizet.

Egyik kép se a szegénynegyedben készült.

Keress olyan képet a Street View-n, ami téged igazol, és akkor majd hiszek neked.

Épelméjű 2013.08.09. 08:58:10

@poor:

Buta vagy, nem attol jobb vagy bal oldali egy part hogy mit mond, hova sorolja magat, hanem attol hogy mit tesz. Nem attol lesz valaki naci, fasiszta, kommunista, szocialista hogy melyik partra szavaz.

A fidesz nagyobb szocialista, kommunista mint az mszp. Magyarorszagon minden part inkabb szocialista-kommunista mint kapitalista-liberalis. Erre van igeny! Szeretnek az emberek mas penzebol elni.

Nem vetted meg eszre? Ja, nem mondtak, ertem....

tobeor 2013.08.09. 09:02:48

1. Az ózdiak FIZETNEK a vízért, mivel a közkút a közvilágításhoz és a közutakhoz hasonlóan közszolgáltatás. Aki adózik ebben az országban, az jogosult a közszolgáltatások igénybevételére. Az ÁFA egy adó. Aki bármit vesz a boltban, mondjuk ennivalót, az fizet ÁFA-t, azaz adózik, azaz jogosult a közszolgáltatásokra.

2. 35 fok felett még jogosultság nélkül is, automatikusan ki kellene nyitni az ország összes kútját, pusztán emberiességi alapon. Hőségriadó közepén elzárni meg szűkíteni a csapot??? Emberek vagytok ti vagy férgek? Még a kutyával sem bánunk így!

3. Akik lajtoskocsival viszik el a vizet, meg slaggal bekötik a házukba, azok nyilvánvalóan visszaélnek a közszolgáltatással, túlhasználják, azaz lopnak. Pont a nyomortelepeken élőknek nincs lajtoskocsijuk, ellenben az előkerült fényképek alapján takaros, jól szituált kis házakba (közvetlenül a kút mellett) vezetik be egyesek a vizet maguknak, erősen gyanítom nem cigányok, hanem magyarok lopnak.

4. Ez a 11-12 millió ft. elképesztően kicsi összeg. Ennél Simicska többet lop el naponta. Azon miért nem egy a háborgás? Százmilliárdok mennek a korrupt közbeszerzésekre, tízmillárdos szociális segélyek a szart se érő focira, ti meg ezen paráztok? Vagy a Fidesznek szabad lopnia, de az ózdi cigánynak még a megfizetett közszolgáltatás sem jár?

5. A legnagyobb rablótolvaj maga az állam, amelyik a közmunkásoknak még a minimálbért sem adja oda, noha egész állásuk van, 8 órás, mégis szó szerint 47 ezres éhbérért dolgoztatják őket.

6. A magyar kisemberek mennyit lopnak adócsalások formájában? Ki nem csalt még ebben az országban szja-t vagy ÁFA-t? Ti mindig számlát kértetek és kaptatok a piacon a fodrásznál, az autószerelőnél, a gázszerelőtől, a magántanártól, mindig mindenkitől? Szja-t se csalt soha senki, ugye?

7. Ha kevesebb vizet adunk a nyomortelepen élőknek, kevesebbet fognak mosakodni. Ez fertőzésveszélyt jelent. A fertőzés meg terjed, nem áll meg a nyomortelep határán. Jó az faszfej ózdi polgármesternek, hogy fertőző gócokat alakít ki a városán belül?

8. Kissé meleg van. Ilyenkor több a tűz. És kigyullad valami egy nyomortelepen? Rohanjanak vödrökkel a szűkített csapokhoz? A tűz is olyan mint a fertőzés, nem áll meg a nyomortelep határán.

Csupa zseni látom ott mindenki Ózdon, még a saját érdekeiket sem ismerik fel, ha már másokkal úgy bánnak mint az állatokkal és nem érdekli őket hogy főnek szét a nyomortelepen élők, és ennek milyen veszélyei lehetnek. Az orrukig ellátnak ha már emberiességből megbuktak?

De a legfontosabb: szívtelen geciláda aki a kánikula közepén képes ilyenre.

Épelméjű 2013.08.09. 09:05:06

@Mária:

Latod te szocialista vagy, en meg kapitalista. Szerintem nem jar senkinek ingyen, se fehernek se feketenek. Az allam nem adhat senkinek ingyen!

Majd en az enyembol adok ha akarok!!!! Majd en abbol amiert megdolgoztam adok, meg te is adhatsz a tiedbol, meg mindenki adhat a sajatjabol! De azert nem vegyen el tolem az allam tobbet, hogy majd az allam megmondja kinek kene adni es mennyit!

Nem ertitek mi?
Szocialista <<>>kapitalista
Ket ellentet. Egyikben te fizeted sajat koltsegeid, masikban a szomszedtol varod el.

Ti azt akarjatok, hogy a szomszed fizessen helyettetek, en nem akarom hogy a szomszed fizessen helyettem. Ti nem akakrtok a szomszednak fizetni, en se akarok a szomszednak fizetni. Ti elvarjatok tolem, hogy en adjak a szomszednak, en nem varom el toletek hogy adjatok a szomszednak.

Ha eddig nem ertettek meg most se fog, sajnos....

ErrOr 2013.08.09. 09:11:28

@BKV reszelő: Csak az elfelejted hozzátenni, hogy ők adókkal be is fizetik azt a pénzt, amit ellocsolnak...

Mária 2013.08.09. 09:13:33

@Épelméjű:

Én nem szocialista vagyok. Semmiféle népszerű "izmusban" nem hiszek.

Közérdek az, hogy aki szociális helyzeténél fogva nem tud magának a lakásában folyóvizet biztosítani, azt ne korlátozzák abban, hogy a napi szükséglete kielégítéséhez a közkútról mindenféle korlátozás, szankció, megbélyegzés nélkül vegyen vizet.

Az ugyanis nem kizárólag az egyén sara, ha a 21. század elején egy közép-európai országban, egy uniós tagállamban valaki a 17. század színvonalán él. Az a társadalom sara is.

Havonta és fejenként 2-300 forint értékben vizet adni a rászorulóknak, az sokkal olcsóbb, mint a nem megfelelő higiénés viszonyok miatt gyógyíttatni őket, és akik velük érintkeznek, ha kitör valamilyen járvány.

Ez nem "izmus" kérdése, hanem józan belátás kérdése.

A többórás sorban állás korlátozás.

A leszűkített kutak is korlátozás.

A döntés köré kerített médiafelhajtás meg politikai kampány.

Épelméjű 2013.08.09. 09:14:22

@tobeor:

5 liter/perc
Ez volt a korlatozas
. 300 liter /ora
7,2 m3. /nap
Es volt vagy tobb tucat korlatozott kut, ha jol emlekszem talan meg 50 db is.

350 m3/ nap, 4000 embernek, akkor 100 liter/ nap /fo

Igen, az idozites rossz volt.

Geci egy vilagban elunk....

Mária 2013.08.09. 09:21:50

@Épelméjű:

"De azert nem vegyen el tolem az allam tobbet, hogy majd az allam megmondja kinek kene adni es mennyit!"

Stadionépítések?

Közgép megnyerte felülárazott tenderek?

Mészáros Lőrinc közpénzekből összehozott 800 milliós osztaléka?

Parlamenti és önkormányzati képviselők nem éppen teljesítményarányos javadalmazása?

CÖF-nek és egyéb ál-magán szervezeteknek, alapítványoknak átcsorgatott közpénz-milliárdok?

Közmédia vezetőinek nem éppen teljesítményarányos jutalmazása?

És ugyanez természetesen az ellenzéki táborban is.

Éppen az a havonta és fejenként 200 forint bevétel hiányzik ahhoz, amit éppen a mélyszegényektől kellene elvonni ahhoz, hogy az országban béke és boldogság legyen?

Épelméjű 2013.08.09. 09:22:13

@Mária:

Mindenki hozzajutott a vizhez, amennyihez csak akart.
Senki se halt szomjan, meg veletlenul sem.
Semmilyen oras sorok nem voltak.

Osszevissza felteteleztek ti mindenntn, lol

Ugy kell nektek. Szar dolog hogy egy ilyen esettol szar lett egy napotok vagy akar tobb is... LoL

Szegeny ez az roszag, nagyon szegeny, intelektualisan....

Amugy hiaba mondod magadra, te aztan nem vagy szocialista, amit teszel es amimellett ahogy kialsz, na az szamit. Abbol pedig te igenis szocialsta vagy....
Es akkor mi van? Nem akarsz a tobbseghez tartozni?
Ebben a kibaszott orszagban a tobbseg ugyis azt varja el, hogy helyette masok dolgozzanak... Te is ilyen vagy, vagytok elegen.... Fidesz=mszp=bajnai=jobbik=lmp=gyurcsany

BKV reszelő 2013.08.09. 09:24:48

@Mária: Ez a matek ott hibádzik, hogy ezek szerint ha én 10 gyereket csinálok, akkor 20 forint lesz az egy főre jutó ingyen víz összege, tehát azonnal jár...ez nem így működik márgya fiam. Úgy működik, hogy az ottaniakat rá kell szorítani a vízközmű kiépítésére polgármesterestül mindenestül és az óra szerint kell fizetni szépen. Addig a közkút üzemel. Határidőt kell szabni, hogy ne az legyen, hogy úgysem zárják el. Tehát a most alkalmazott polgármesteri szigor nem módszer, hanem fideszes populista trükk az egyik cigánynak (ez a magyar proli) a másik cigány ellen. De ingyen ebéd nincs, tehát okosan tervet kell felállítani, hogy hogyan lehet normalizálni a helyzetet. Akiknek meg nem futja havi 3000 forintra a vízdíjra, annak a segélyéből ezt le kell vonni.

medvegy 2013.08.09. 09:26:37

@Épelméjű: OK. Kapsz ingyen vizet, cserében lezárjuk a csapot nálad.
Annyi vizet vehetsz a kútról, amennyit a két büdös mancsodban el tudsz vinni, a szomszéd utcai csapról.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor leszel büdös és piszkos. Gyakori, hogy a működő fürdőszoba ellenére betetvesedik a nagyképű bagázs.

Irigy, szemét a hozzászólók többsége, és ha tehetnék, ők szipkáznák ki az ingyenvizet az utcai csapból. Hiszen mindenki magából indul ki, amikor másról feltételez valamit.

Sajnos az itt hisztizők többsége sohasem tapasztalta ki, hogy milyen komfort nélküli házban élni, és az utcai csapról hordani a vizet.ű
Én ezt kitapasztaltam, gyerekkoromban nekünk kerekeskutunk volt a házunk mellett, de még az sem volt leányálom. Baromi sok vödör vizet felhúztam, mikor az édesanyám nagymosást tartott.

Épelméjű 2013.08.09. 09:26:39

@Mária:

Lol, mert a politikusok lopnak, akkor mar a szegenyek is lophassanak? Szerinted igen. Szerintem meg ne lopjon senki, se szegeny se politikus.

Torz egy vilagnezeted van sok millio magyarral egyetemben. Ha a nagy lop, akkor szerinted a kicsi is lophasson, beszaras....
Kibaszott kommunista, mszps, fideszes felfogas.

Totalisan ostoba az elkepzelesed, ha lop a a politika mas is lophasson....

Baszki! Senki se lopjon, nem?????? Nem mi...
LoL

BKV reszelő 2013.08.09. 09:27:12

@ErrOr: Nem, a víz árát nem adók módjára fizetjük. Nálatok sem. A víz árát az ún. vízóra által mutatott köbméter-érték alapján fizetjük. Az adót meg másra. Én valószínű, hogy egyedül több adót fizetek, mint az itt linkelt videón látható víztolvaj fehér cigány és az egész utca, mégsem érzem úgy, hogy a tűzoltócsapról sikítva engedjem a vizet szanaszét.

is 2013.08.09. 09:29:16

@poszt: "Ha a köz javát ipari méretekben használják, azt korlátozni érdemes."

Lásd vizitdíj, és a 83% barom, aki leszavazta, hogy de, ipari méretekben használhassák ingyen, akinek nincs jobb dolga, mint minden másnap csevegni az orvossal, meg egy bajjal járni orvosról orvosra.

"csak az ivási vagy az időnkénti tisztálkodási szükségletet is beleértjük-e"

tekintettel, hogy a nem mosakodó ember könnyebben beteg lehet, tetves lesz stb., ezért a tisztálkodás (amibe még a mosás és takarítás is beletartozik) is pénzügyileg megérő dolog. a WC vízzel való leöntéséröl már nem is beszélve. kinek kell egy vérhas járvány? a kertlocsolás, meg az autómosás, meg a medence, meg a betonkeverés nem tartozik bele.

Épelméjű 2013.08.09. 09:31:11

@medvegy:

Nosza rajta, mehetnek az ezresek az ozdiaknak, nem csak egyszer hanem havi rendszeresseggel! Ne csak az arcod legyen nagy, hanem fizesse!
Azt mar nem mi???

Es, zavart hogy huznod kellett? Falun 50-60 eve mindenki huzta. Sot, meg sokan most is huzzak, hogy sporoljanak vele, pedig 70-80 evesek.
Neked derogalt 10en evesen, nekik nem derogal?

Alszent....

ErrOr 2013.08.09. 09:32:51

@BKV reszelő: hát pedig az önkormányzatokat adóforintokból tartják el. Mivel a közkutakat az önkormányzat fizeti, ezért a helyi mindenféle adókból szedik össze rá a pénzt.

Mária 2013.08.09. 09:33:26

@Épelméjű:

Aki lop, azt bíróság elé kell állítani.

Állított már valakit bíróság elé az ózdi önkormányzat amiatt, mert lopta a közkútról a vizet?

Ha nem, akkor miről beszélünk?

Az önkormányzat egyébként belevehetné a "kirívóan közösségellenes magatartásokról" szóló rendeletébe, hogy aki nem a rendeletben PONTPSAN és TÉTELESEN meghatározott célokra visz a közkútról vizet, az szabálysértést követ el, és bírságolni lehet.

Most néztem meg, nincs ilyen tétel a helyi rendeletükben.

Majd ha lesz a helyi rendeletükben ilyen tétel, akkor szóljanak, a rendeletet megszegőket pedig büntessék meg. Legalább lesz egy kis bevételük.

A vagdalkozást, a rágalmazást meg az emberek egymás ellen uszítását meg felejtsék el, de sürgősen.

is 2013.08.09. 09:34:13

@ErrOr: ez a baj. hogy a magyar mindenre képes ráfogni, hogy de ő adóban befizette, és akkor innentől ő már annyit, azt és úgy fogyaszt, rombol, használ, ahogy csak akar. ez a pökhendiség, leszarom, közös lónak túros a háta mentalitás, ez az ami a vesztébe viszi az országot.

én lennék hatalmon, minden egyes lélegzetvételnek külön ára lenne, az általános adót meg eltörölném. semmi sem lenne ingyen, hogy megértse a magyar, mert addig ez megy, hogy "de én befizettem már adóban".

tobeor 2013.08.09. 09:34:16

@Épelméjű: Igen, geci világban, de ne általánosítsunk, a főgeci itt konkrétan az ózdi polgármester.

A kutakat meg nem csak szűkítették, de el is zártak.
A Hétesi telepen 400 főre két kút volt, ami már eleve kevés, de az egyiket el is zárták. Azt lehet sorban állni. Gyereknek (ha az apu közmunkán van), idősnek, betegnek, vagy felnőttnek, de akkor még közmunkára sem mehet. És nem egyszer, hanem napi ötször legalább, mert 1-2 kanna víz ivásra, főzésre, mosakodásra, higiéniára, takarításra, semmi, ez még is középkori, nekem a budimban megy le vagy 10 liter víz ha lehúzom, és akkor még nem ittam, nem fürödtem, nem hűtöttem magam, nem mosogattam és nem mostam.

És az ózdiak FIZETTEK a vízért, tehát eleve mire föl korlátoznak meg zárnak el???

Az ózdi polgármester megbukott mind emberségből, mind józan észből.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 09:36:43

@tobeor: Na akkor örülj, hogy nem a Gyurcsány van hatalmon, mert akkor bevezetné a 300 Ft.-os vízvételezési hozzájárulást. (Nincs ingyen leves!)

ErrOr 2013.08.09. 09:41:58

@is: félreértetted, lehet, hogy van egy része a településen beszedett adónak, hívjuk locsolási díjnak, ami eleve be van építve az adóba. Mint ahogy nálunk is benne van a közös költségben a kertek locsolása a ház előtt. Vagy vannak köztéri ivókutak, amiért megcímezve egy vasat sem fizetünk, de Újpest önkormányzata fizeti.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 09:44:35

@Mária: "Havonta és fejenként 2-300 forint értékben vizet adni a rászorulóknak, az sokkal olcsóbb, mint a nem megfelelő higiénés viszonyok miatt gyógyíttatni őket, és akik velük érintkeznek, ha kitör valamilyen járvány."
A havi 2-300 forint, hogyan jön ki?

BKV reszelő 2013.08.09. 09:45:36

@ErrOr: Idióta vagy. Nem vitás.

Mária 2013.08.09. 09:45:57

@is:

"az általános adót meg eltörölném. semmi sem lenne ingyen, "

Nem rossz ötlet :)

Mondjuk, aki befizet havonta X pénzt az önkormányzati útalapba, az egy hónapig mehet az aszfaltúton meg a járdán, aki meg nem, az járjon repülővel.

Aki befizet havonta X pénzt az önkormányzati oktatási alapba, az viheti óvodába meg iskolába a gyerekét, aki meg nem, az fogadjon hozzá magántanárt, bébiszittert.

Ha az utcában minden lakó befizet havonta X összeget a közvilágítási alapba, akkor lesz közvilágítás, ha nem, akkor vegyenek maguknak bambuszfáklyát.

Aki befizette a havi tagdíjat a tűzoltók önkéntes alapjába, ahhoz kimennek a tűzoltók, ha ég a háza, aki nem, az fogja a kisvödröt és oltsa el maga az égő házát.

Durva, de valóban sokan csak ebből értenék meg, hogy ha megtarthatnák azt a jellemzően igencsak kis pénzt, amit havonta SZJA-ban befizetnek, akkor az utcára se léphetnének ki, amíg nem tudják rendezni mondjuk, a "gyalogos-forgalmi hozzájárulás díját"

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.09. 09:47:44

@Mária:
"Havonta egy kávé árát sajnálják tiszta ivóvízre a város vezetői egy-egy rászoruló embertől."
Ha valóban csak egy kávé ára, akkor a helyi romák miért nem szánják rá ezt a tényleg jelképes összeget? Ennyi segélyt szerintem mindenki kap, ne mondják, hogy nem futja belőle. Hmm?

A lakosság nagyobbik része gondoskodik magáról: bekötteti és fizeti a vezetékes vizet. Vannak, akik úgy gondolják, hogy minek fizessenek a többi hülyéhez hasonlóan... Amikor a többi hülyének van vize, nekik mg nincs, akkor hirtelen kiderül, hogy itt dúl a rássssszizmus, mert neki nincs vize, másnak meg igen... Milyen felháborító igazságtalanság, őt most azonnal segítse az önkormányzat ingyen vízzel, ha már volt olyan szemét, hogy végignézte ezt az égbekiáltó aljasságot...

Egy átlagembertől simán kikötik a vizet, ha nem fizet. Senki se kérdezi meg, hogy van-e pénze fizetni a vízdíjat, vagy, hogy meg tudja-e oldani a vízellátását másképpen...
Senki!

Még a kilakoltatások sem hatottak meg senkit, sőt páran még tapsikoltak is, mondván, hogy minek voltak olyan hülyék, hogy hoztak egy rossz döntést.

Hogy is van ez? Az emberek egyik felének öngondoskodás van, meg kőkemény piacgazdaság, a másik felének viszont gondoskodó állam? Aminek a költségeit ráadásul az előbbi csoporttól vesszük el...

Azért kíváncsi vagyok, hogy mi lenne, ha az emberek az eset után tömegesen mondanák vissza a vezetékes vizet, és állnának át a közkutakra. Ugye akkor Te sem hangoztatnád, hogy milyen bunkó magyar ember, hogy ilyesmi egyáltalán eszébe jut. Egy német/osztrák/szlovák/román bezzeg nem tenne ilyet, hiába, azok kultúrnépek. Ugyanúgy, ahogy azt sem mondanád, hogy végre ki kell szakadni a Kádárizmusból, mindenki álljon a maga lábára, aki nem tud fizetni, az ott dögöljön meg. Ugye?

Conchobar 2013.08.09. 09:48:00

@BKV reszelő: "Én egy olyan faluban élek, ahol alig vannak cigányok. Talán egy család...a közkút és a slag mégis divat...hófehér, becsületes emberek itatják a jószágot, locsolják a konyhakertet a csavarhúzóval kiakasztott közkútról" - Nem tudom te hol laksz, de az Alföldön (meg úgy tűnik Ózdon is) a '90-es években a cigányok lakta részek kivételével megszüntették a közkifolyókat (idegent a közkifolyók megléte el tudja igazítani, hogy hol, mely utcákig a cigánytelep. Már ha a porták rendezettsége, külleme nem igazítaná el). Te meg hozol egy kivételes falut és alighanem egy enyhén szociopata családot és ebből kihozod azt, hogy a magyarok is folyatják a vizet

nu pagagyí 2013.08.09. 09:48:20

@Ándi bácsi: Azért a "lótojt" kifejezés elég árulkodó.

Azt hiszem Ön a következő neveken is kommentel:

Puskát kellett volna hozni
Politikus-omm
Zuckerbrot
Falusi
Ama

Ez Önöknél így megy, egy emberből csinálnak tömeget?

nu pagagyí 2013.08.09. 09:50:55

@dr. Kóser Malac: Gyurcsány csak azoknak vezetné be, akiknek futja rá, e miatt számít baloldali politikusnak.

qwertzu 2013.08.09. 09:52:42

@tobeor: Bizonyíték arra, hogy a korlátozás miatt valaki nehezen jut vízhez:0.

BKV reszelő 2013.08.09. 09:52:55

@Conchobar: Valószínű, nem Ózdon és nem is az alföldön élek. Errefelé minden faluban vannak közkutak. Felétek lehet ez kivételes, itt természetes. Ebből is látszik, hogy minden viszonyítás kérdése.

Conchobar 2013.08.09. 09:53:02

@tobeor: "És nem egyszer, hanem napi ötször legalább, mert 1-2 kanna víz ivásra, főzésre, mosakodásra, higiéniára, takarításra, semmi" - Álljon már meg a menet! Az még talán rendben van, hogy ivásra ingyen víz jár a cigánynak, node hogy ingyen vízből (értsd mások által finanszírozott) vízből pancsikáljon, az már nincs. Ha már annyira igényes lett a higiéniára, akkor vezesse be és fizesse a vízdíjat, vagy ha nem, gyűjtse össze az esővizet (úgy, ahogyan a magyar falusiak csinálták a '60-as években)

tobeor 2013.08.09. 09:53:20

@dr. Kóser Malac: Ahogy írtam, most is fizetnek a vízért. Sikerült ezt megérteni?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 09:54:15

@tobeor: Kik? Hogyan? Csak nem Te vagy az ÁFA-s csávó? :)

ErrOr 2013.08.09. 09:54:15

@BKV reszelő: tudom, tudom, helikopter. Persze közben elmagyarázhatnád, hogy miből van az önkormányzatnak pénze. 1 mondatos válasz is elég, de segítek:

A fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek:

- a magánszemélyek jövedelemadóból az állami költségvetésről szóló törvény alapján a települési önkormányzatokat megillető rész,
- az egyéb központi adó,
- az állandó népességhezkapcsolódó központi hozzájárulás,
- a helyi adókból származó bevételek.

BKV reszelő 2013.08.09. 09:54:19

@qwertzu: Ezen a bizonyítósdin már annyit vergődtél, lassan kezdj el gondolkodni. Amit korlátoznak, ahhoz nehezebb hozzáférni. Ez logikus. Esetleg végezd el az általános iskolát és akkor nem kell minden triviális dologra fényképes, videós bizonyíték neked sem.

Conchobar 2013.08.09. 09:54:32

@BKV reszelő: Értsd már meg: az egész Alföldön kiirtották a közkifolyókat (bár kivételes falu azért itt is akadt)

BKV reszelő 2013.08.09. 09:56:24

@ErrOr: Figyelj ide te agyhalott. Olyan adónem nincs, hogy locsolási adó. Nincs ám. Ezért a közkutat nem csak a cigányok nem használhatják úgy, ahogy, hanem a "becsületes" ózdi magyarok sem. A locsolási kedvezményt a területileg illetékes vízszolgáltató adja a mérőórás fogyasztóknak. Az önkormányzat vízdíjat fizet a közkútjai után, tehát ha te meg a cigány családod slagol a hátsó kertben a közkútról, akkor a többiek kifizetik. Nem te, a többiek.

Mária 2013.08.09. 09:56:46

@Vigyázz autókihajtás!:

"A lakosság nagyobbik része gondoskodik magáról: bekötteti és fizeti a vezetékes vizet."

Mennyibe kerülne a szóban forgó utcákban beköttetni a vizet?

- Van gerincvezeték, vagy csak a közkutakhoz vittek ki egy szál csövet?

- Van csatornahálózat kiépítve?

- Mennyibe kerül, hogy a gerincvezetékről a telekhatárig bevigye a szolgáltató a vizet?

- Mennyibe kerül a gépészeti tervezés?

- Mennyi lenne átlagosan a lakót terhelő anyagköltség, ha olcsón akarja megúszni, és nem csináltat fürdőszobát meg vécét, csak egy fali csapot a konyhába, mint a munkáslakásokban volt a múlt század elején?

- Mennyi lenne a vízvezeték-szerelő meg a kőműves munkadíja azokhoz a szakipari munkákhoz, amiket a tulajdonos nem tud elvégezni, mert nem ért hozzá?

És a fő kérdés:

Hány év alatt lehet ezt a többszázezer forintos költséget összespórolni egy 23 ezer forintos segélyből, vagy egy 43 ezer forintos közmunkabérből, mondjuk 2 kiskorú gyerek mellett?

qwertzu 2013.08.09. 09:56:48

@BKV reszelő: Ha valakinek 73 másodpercig kell várnia 30 helyett, az nem korlátozás. Ha fél óráig kell sorban állnia vízért az igen.

BKV reszelő 2013.08.09. 09:57:32

@Conchobar: Te érted az írott szöveget? Mert én megértettem, hogy neked fáj az alföldi közkutak hiánya, de attól, hogy az alföldi közkutakat leszerelték, máshol még lehet...tudod az alföldi közkút leszerelése nem vonja magával más területek közkutainak leszerelését.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 09:57:46

@Conchobar: Budapesten is sok kerület volt, ahol elzárták a közkutakat évekkel ezelőtt. A múltkor pont csodálkoztam a kerületünkben, hogy egy bicajos épp iszik belöle, pedig pár éve még nem működött.

tobeor 2013.08.09. 09:58:52

@Conchobar:
1. Már leírtam, fizetnek a vízért. Azaz jár nekik.
2. Mi az hogy nem moshatnak a vízből? Ez a gondolat hogy bírt megszületni az agyadban? Szomjan ne halljanak, de higiénia, azt már nem?

A közmunkások állami kirablása miért nem fáj senkinek?

Elijah_Baley 2013.08.09. 09:59:57

mindeközben afrikában meg éheznek, nem izzadnak, mert nem telik rá.

BKV reszelő 2013.08.09. 10:02:41

@qwertzu: A korlátozás mértékét ne ítéld meg, amíg téged nem érint. A csalán és más farka közötti összefüggést próbáld kihámozni, utána meg törekedj arra, hogy ne derüljön ki rólad ez a más farka és a kezed viszonya.

ErrOr 2013.08.09. 10:03:05

@BKV reszelő: és ezt az önkormányzat kénytelen a költségvetéséből kifizetni, ami a beszedett adókból csinál. Senki sem beszélt locsolási adóról, hanem azt mondtam, hogy ezt a pénzt az emberek adóiból fizetik, ez a költség benne van a helyi adókban. A személyeskedést meg próbáld keményebben, mert ez így kevéske.

LallyPop 2013.08.09. 10:03:51

Idióta kommunisták képesek még a trafikügybe is belebukni.....:)))

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/celt-tevesztett-tuntetes-1177438

Elijah_Baley 2013.08.09. 10:04:19

@tobeor: eccer, jópár éve voltam ózdon, ki merném böfögni, esténként a nyolcas pontért imádkozik a nemcigány lakosság :)

tobeor 2013.08.09. 10:04:28

@dr. Kóser Malac: Te jártál már magyar közúton életedben? Esett már rád fény közvilágításból?

Conchobar 2013.08.09. 10:05:01

@BKV reszelő: Nekem egyáltalán fáj nem a közkifolyók leszerelése, viszont élek a gyanúperrel, hogy te nem igazán vagy képben a közkifolyók a környéketeken megléte tekintetében (mert ha nincs rá oka, nem kapcsolatos vele a munkája, nem használja a közkifolyókat, akkor a kutya se figyeli, hogy vannak-e/hol vannak közkifolyók, ivókutak, vagy földfeletti tűzcsapok)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 10:06:11

@Mária: "- Van csatornahálózat kiépítve?"
Jó hírem van! A vezetékes víz és a csatornahálózat között nincs összefüggés. Tehát simán lehet vezetéskes víz csatorna nélkül is, mint ahogy Bp.-en is van még ilyen.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 10:07:48

@tobeor: "Te jártál már magyar közúton életedben? Esett már rád fény közvilágításból?"
Fizetem 1990-óta az ÖSSZES rám kirótt adót? Igen!

BKV reszelő 2013.08.09. 10:07:57

@ErrOr: Megnézhetnénk az adók mértékét, ha mindenki olyan paraszt lenne, hogy a közkútról mos autót és itat meg egy tehéncsordát, esetleg éjjel áztatja a konyhakertet. Érdekesen egyszerű vagy.

@Conchobar: Talán tisztában vagyok. Élhetsz a gyanúperrel, de pár víziközmű társulást végigcsináltam errefelé. Közkút és tűzcsap is van. Bizony volt rá példa, hogy a tűzcsapot is csapolták. Elég sápadt cigányok voltak.

Conchobar 2013.08.09. 10:08:48

@tobeor: Nem értetted, vagy csak nem akarod érteni: 'Az még talán rendben van, hogy ivásra ingyen víz jár a cigánynak, node hogy ingyen vízből (értsd mások által finanszírozott) vízből pancsikáljon, az már nincs. Ha már annyira igényes lett a higiéniára, akkor vezesse be és fizesse a vízdíjat, vagy ha nem, gyűjtse össze az esővizet (úgy, ahogyan a magyar falusiak csinálták a '60-as években)'. És ki fizet azért a vízért? A svájciak, vagy a hollandok, merthogy az ózdi cigányok nem, az biztos

nu pagagyí 2013.08.09. 10:09:18

@Vigyázz autókihajtás!: Előbb esélyt kell adni az embereknek a tisztességes élethez, utána lehet számonkérni a teljesítményt. A polgármester úr inkább azon ügyködne, hogy bevonzza falujába a vállalkozókat, akik munkát adhatnak az embereknek. Szociális elkötelezettségét pedig azzal demonstrálhatná, hogy kiköveteli a vállalkozóktól, hogy cigányokat is alkalmazzanak.

A közmunka ebben a formában azért nem megoldás, mert kényszeren és kizsákmányoláson alapul. Én szégyellem magam, hogy saját államom rabszolgaként bánik egyes polgáraival. Vagy szervezzen az állam komoly projekteket, normális bérezéssel, vagy átképzésre költse a közpénzt.

Az államnak arra kellene elsősorban törekednie, hogy a magánszférát hozza helyzetbe, hogy azok munkahelyket tudjanak teremteni. Nem támogatásokkal, hanem piacbarát politikával.

hal1fan 2013.08.09. 10:09:19

...ez is egy vélemény, de ilyenből egyre több van...

Nincs új a nap alatt. Emberek tömegei nem tesznek le semmit a "társadalom asztalára". De elvesznek róla, állampolgári jogaikra való hivatkozással nem annyit, mint amennyit a sajátomból jó szívvel adnék/adhatnék.

Rohamosan nő a számuk. Ne foglalkozzunk előítéletekkel, amelyekért hosszú-hosszú évtizedek alatt tettek épp eleget. Amelyek egyébként nem vezetnek semmiféle kívánt irányba.

Inkább nézzünk vezetőink körmére, miért nem akarják észrevenni a riasztó demográfiai tényeket.

Az államnak sok kötelezettsége van állampolgáraival szemben. Akkor is van, ha azok sokaknak nem tetszenek.

Igen, kapjon alanyi jogon akár pénzügyi támogatást is a lesajnált kisebbség -de ezt ne erőszakos és közösségellenes magatartással köszönje meg- és maradjon meg normális határokon belül az a juttatás.

Más államokban is már létezik születésszabályozás, itt is lehetne ésszerűbb:

Első két gyerek után annyi amennyi, de több mint a harmadik után. HARMADIK UTÁN NINCS TÖBB PÉNZÜGYI SEGÍTSÉG.

Lehet tovább agyalni ....

tobeor 2013.08.09. 10:11:02

@dr. Kóser Malac: Nocsak. Adózol és ezért elvárod hogy használd a köszolgáltatásokat? És akkor mi a bajod azzal, hogy más is elvárja az adója után ugyanezt?

Conchobar 2013.08.09. 10:11:36

@BKV reszelő: "Bizony volt rá példa, hogy a tűzcsapot is csapolták. Elég sápadt cigányok voltak" - ...és a kabátjukra az volt ráírva, hogy vízműtársulat (merthogy időnként a tűzcsapot meg szokás nyitni, hogy a pangó vizet leürítsék)

LallyPop 2013.08.09. 10:12:30

@nu pagagyí: Muhaha.

Mennyit kell fizetni egy vállalkozónak állami pénzből, hogy cigányokkal dolgoztasson?

Cigánynak a közmunka megváltás. Mást úgysem bízna rá senki, mint lapátot.

tobeor 2013.08.09. 10:12:45

@Conchobar:
Te, tudsz olvasni? Ezt írtam mindjárt az első sorban:

1. Már leírtam, fizetnek a vízért. Azaz jár nekik.

"fizetnek" - ezt a szót érted?

LallyPop 2013.08.09. 10:14:04

@tobeor: Mármint az ózdi cigány adózók?

Hol a faszban élsz te?

ErrOr 2013.08.09. 10:16:29

@BKV reszelő: Egyszerűségemnél fogva én legalább megértem, hogy azt a vizet, amit Újpest város önkormányzata használ locsolás címén, vagy a házunk használ locsolás címén, azt az én adómból is fizetik. Megsúgom, a szomszédod locsolását is te fizeted, a szomszédoddal együtt. Nem tetszik, jelentsd fel, ha ez mindennapos, akkor még dokumentálni is tudod.

tobeor 2013.08.09. 10:19:26

@Ándi bácsi:
Kilóg egy fasz a szádból, javaslom becsukni.

BKV reszelő 2013.08.09. 10:19:42

@Conchobar: Aha, szóval te jobban tudsz mindent...csak tudnám, miért lett belőle rendőrségi ügy te okos.

@ErrOr: Nos, nem értetted meg. Amit az önkormányzat locsol, azt fizetik a befolyt adókból, amit a ház locsol, azt a közösköltség nevű csodában fizeted ki. Nem számít, hiszel amit akarsz, a baj nem ez, hanem az, hogy szavazati jogod van.

poor 2013.08.09. 10:20:41

:dr. Kóser Malac 2013.08.09. 09:36:43
@tobeor: Na akkor örülj, hogy nem a Gyurcsány van hatalmon, mert akkor bevezetné a 300 Ft.-os vízvételezési hozzájárulást. (Nincs ingyen leves!)
Ja a barom baltásod meg mindjárt negyven új adót vezet be. Nagyon örülünk!

Conchobar 2013.08.09. 10:21:18

@tobeor: Úgy kell érteni, hogy az ózdi cigányok fizetnek a cigánytelep közelében lévő közkifolyókon kifolyó vízért? És hogyan fizetnek, átalányban? Vagy vízórával mérik? Vagy be van vezetve a lakásukba a víz? De ha be van vezetve hozzájuk, akkor miért sírnak a közfolyók elzárásáért?

Mária 2013.08.09. 10:21:48

@dr. Kóser Malac:

"A vezetékes víz és a csatornahálózat között nincs összefüggés. "

Már hogy ne lenne.

Uniós előírás a csatornázás. Régebben megengedték, hogy amikor a csatornahálózat kiépült, ne csatlakozz rá, amennyiben van saját szennyvízaknád és bizonyítani tudod, hogy rendszeresen ürítteted is.

Ma már ezt nem lehet, környezetvédelmi okok miatt.

Úgy tudom, azt tervezik, hogy olyan horror díjakat kelljen fizetni a saját szennyvízakna után, hogy ne érje meg fenntartani.

Mária 2013.08.09. 10:24:00

@Conchobar:

"És hogyan fizetnek, átalányban? "

Simán fizethetik úgy, hogy az önkormányzattól bérelik a lakást, és a közkút-használat benne van a bérleti díjban.

BKV reszelő 2013.08.09. 10:24:32

@Mária: Uniós előírással Dunát lehetne rekeszteni. Betartott uniós előírással nem. A hivatkozott csak annyit akart közölni, hogy a vezetékes vizet bevihetik a csatorna nélkül is ügyesen. Semmi nem akadályozza. Ebben igaza van.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 10:25:19

@Mária: Tehát, ha az ózdi cigánytelepen (sic!) valaki be akarja köttetni a vizet, akkor nem tudja, mert nincs csatorna?

Mária 2013.08.09. 10:25:37

@Ándi bácsi:

A személyi jövedelemadó is egy adónem.

ErrOr 2013.08.09. 10:26:03

@BKV reszelő: Nem értelek, leírod ugyanazt amit én csak más szavakkal. Leírom, hogy én is fizetem a locsolások költségeit, erre leírod, hogy én is fizetem a locsolások költségeit, de baj, hogy szavazati jogom van... Bár ahogy nézem ha ugyanazt állítjuk, akkor én egyszerű vagyok, te meg zseni :D

nu pagagyí 2013.08.09. 10:26:14

@BKV reszelő: A nemzet annyiban különbözik, egy véletlenül összeverődött kocsmatársaságtól, hogy nem mindenki kapja vissza azt az értéket, amit befizet. A gazdagabbak felelőssége, hogy segítik a szegényebbeket, ezt hívják szolidaritásnak, de hívhatjuk testvériségnek is. Az alaptörvény úgy fogalmaz, hogy a vagyon társadalmi felelősséggel jár, amit érthetsz úgy, hogy a vagyonos több adót/díjat fizet be, a vagyontalan/jövedelem nélküli meg semmit. A vagyonosok többletéből biztosítják azt, ami mindenkinek jár, anyagi lehetőségétől függetlenül.

A cigányok valószínűleg nem a kerti medencébe hordják kannában a vizet, kizárhatjuk a pazarlást, feleslegesen ők sem dolgoznak. Amennyi víz feltétlenül szükséges, hogy emberhez méltó módon élhessen valaki, azt biztosítania kell a társadalomnak, akkor is, ha az illető nem tudja kifizetni.

tobeor 2013.08.09. 10:26:52

@Conchobar: Már leírtam 9-kor, olvasd el.

Mária 2013.08.09. 10:27:05

@Ándi bácsi:

Na mégegyszer.

A személyi jövedelemadó is egy adónem. A közmunkabérből is vonnak SZJA-t.

Az ÁFA is egy adónem. Bármit veszel a boltban, adót fizetsz utána.

BKV reszelő 2013.08.09. 10:30:24

@ErrOr: Hát ... fuss neki megint: Azt írtad, hogy a házatok locsolását is a te adódból fizetik. Nem. Az nem adó. Annyira fogalmatlan vagy, hogy azt sem érted, amit te írsz, nem csodálkozom, hogy mások írásainak a lényege közelébe sem érsz.

@nu pagagyí: Ebben nincs is vita. A módjában lehet esetleg vita. A közkút rossz megoldás.

Mária 2013.08.09. 10:30:42

@nu pagagyí:

"A gazdagabbak felelőssége, hogy segítik a szegényebbeket,"

Szerintem ez nem felelősség, hanem jogos önérdek. Ahhoz kell, hogy rend és biztonság legyen.

Bár én nem a "segítés" híve vagyok, hanem a lehetőség megadásáé. A ne halat adj, hanem hálót adj elv alapján.

Mária 2013.08.09. 10:32:43

@dr. Kóser Malac:

"Tehát, ha az ózdi cigánytelepen (sic!) valaki be akarja köttetni a vizet, akkor nem tudja, mert nincs csatorna?"

Meglehet. Az is lehet, hogy víz-fővezeték sincs, csak egy szál cső a közkutakhoz.

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.09. 10:33:06

@Mária: "Mennyibe kerülne a szóban forgó utcákban beköttetni a vizet?

- Van gerincvezeték, vagy csak a közkutakhoz vittek ki egy szál csövet?

- Van csatornahálózat kiépítve?

- Mennyibe kerül, hogy a gerincvezetékről a telekhatárig bevigye a szolgáltató a vizet?

- Mennyibe kerül a gépészeti tervezés?

- Mennyi lenne átlagosan a lakót terhelő anyagköltség, ha olcsón akarja megúszni, és nem csináltat fürdőszobát meg vécét, csak egy fali csapot a konyhába, mint a munkáslakásokban volt a múlt század elején?

- Mennyi lenne a vízvezeték-szerelő meg a kőműves munkadíja azokhoz a szakipari munkákhoz, amiket a tulajdonos nem tud elvégezni, mert nem ért hozzá?

És a fő kérdés:

Hány év alatt lehet ezt a többszázezer forintos költséget összespórolni egy 23 ezer forintos segélyből, vagy egy 43 ezer forintos közmunkabérből, mondjuk 2 kiskorú gyerek mellett?"

Ezek a költségek a magyar családokat is ugyanúgy sújtják, soha senki nem kérdezte, hogy probléma-e. Gazdálkodják ki valahogy...

Conchobar 2013.08.09. 10:33:20

@Mária: "Simán fizethetik úgy, hogy az önkormányzattól bérelik a lakást, és a közkút-használat benne van a bérleti díjban" - Lehet a fantáziát túráztatni, de a híradásokban semmi olyasmiről nem volt szó, hogy a cigányok egy fillért is fizetnének átalányban, vagy bárhogy (annál több szólt arról, hogy a köz/a város állja a számlát. Értsd: magyar a lakosság)

LallyPop 2013.08.09. 10:34:17

@Mária: A közmunkabér többe kerül az adózóknak, mint a munka értéke. Bár még mindig jobb mintha szamurájkarddal emberkednének a rejtett erőforrások. És mivel cigányok töltik meg az orvosi várókat, nem fizetnek a buszon, villamoson meg sehol, a társadalomnak merő ráfizetés.

A kanadaiak nem is engedhették meg maguknak a cigánytenyésztést.

Mit gondolsz miért nincs cigányország? Miért nincs sehol a világon egyetlenegy tárgyi emléke a cigány 'kultúrának'?

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.09. 10:34:42

@nu pagagyí: Az már megvolt, sok sok évvel ezelőtt...

A vállalkozó pedig azt alkalmaz, akit akar. Szabad munkaerőpiac van...

Conchobar 2013.08.09. 10:36:47

@tobeor: Leírtad. Leírtad azt, hogy szerinted a magyarok oda a cigánytelepre járnak vizet folyatni/pocsékolni. De azt nem merted leírni, hogy szerinted a cigányok állják a vízszámlát, ezt már te magad túl fantasztikusnak találtad

ErrOr 2013.08.09. 10:37:00

@BKV reszelő: 09:41-es kommentben írtam, hogy közös költségből fizetem a locsolást...

Mária 2013.08.09. 10:37:13

@Ándi bácsi:

"A közmunkabér többe kerül az adózóknak, mint a munka értéke. "

Ez így igaz.

A közmunkáztatás egy költséges hobbija a gazdagabbaknak, amivel a saját lelkiismeretüket akarják megnyugtatni.

Nem közmunka kell, hanem vállalkozások és munkalehetőség, ahol az emberek olyasmit termelnek, vagy szolgáltatnak, amit a piacon el lehet adni.

LallyPop 2013.08.09. 10:37:39

Idióta kommunisták képesek még a trafikügybe is belebukni.....:)))

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/celt-tevesztett-tuntetes-1177438

Mária 2013.08.09. 10:38:41

@Ándi bácsi:

"Miért nincs sehol a világon egyetlenegy tárgyi emléke a cigány 'kultúrának'?"

Már hogy ne lenne.

Jártál már néprajzi múzeumban?

LallyPop 2013.08.09. 10:38:50

@Mária: 10% a munkanélküliség, ami jobb az EU átlagnál. Van egy rakás munkalehetőség.

LallyPop 2013.08.09. 10:40:21

@Mária: Tudod, nem csutorára gondoltam hanem olyasmire, mint pl. épület v. barlangrajz.

Kis táblácskával: Ezt a cigányok hozták létre.

Mária 2013.08.09. 10:41:26

@Ándi bácsi:

Hol 10% a munkanélküliség?

Ózdon egészen biztosan nem, mert ott legalább 40%-os.

tobeor 2013.08.09. 10:41:30

@Conchobar: Te tényleg nem tudsz olvasni?

tobeor 2013.08.09. 10:42:51

@Ándi bácsi:
Simicska lapját olvasod? A Fidesz-Pravdát? Önként?

LOL :D

LallyPop 2013.08.09. 10:42:53

@Mária: Ki mondta hogy Ózdon kell melózni?

Máshol dolgoznak a cigányok? Hagyjál már.

Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.08.09. 10:44:19

Ha szomjasék holnap megéheznek, a boltból vihetnek-e ingyen kaját? Márpedig elvtársak, ez fontos kérdés, mert élelem nélkül éhen lehet halni, és szomjaséknak joguk van az élethez.
Meg áram is kéne a normális élethez. Ingyen ruha. Telefon(od). Internet a számítógépeddel. Autó is jó lenne. A tiedet elvihetik? És akkor a benzinkúton sem kell fizetniük, ugye? Ez így természetes!

nu pagagyí 2013.08.09. 10:44:43

@Ándi bácsi: A vállalkozó ne állami pénzből foglalkoztasson. A túlbúrjánoztatott foglalkoztatás-támogatási rendszert ki kéne hajítani a csudába és ebből az összegből normatív köztehercsökkentést végrehajtani.

A cigányok képzése állami feladat, akárcsak az előítéletek oszlatása. Az állam azzal mutathatna példát, hogy cigány rendőröket, tanítókat, óvónőket, egyéb közalkalmazottakat és köztisztviselőket foglalkoztat. Mondhatja persze, hogy nincs olyan ebben a körben, akit foglalkoztatni tudna, de ez esetben azt a feladatát nem végzi jól, hogy a lent levőket felemelje és nekik is esélyt adjon. A vállalkozókon onnantól követelhet az állam előítéletmentességet, ha saját maga is úgy cselekszik.

Az igazsághoz tartozik, hogy most is alkalmaznak cigányokat vállalkozások. Leginkább földmunkákra, építőipari segédmunkára, de jellemzően a közmunka-rendszernél is jobban kizsákmányolják őket. Nem jelentik be, zsebbe fizetnek amennyit jónak látnak és egy szegény ember kevesebbel is beéri, pláne ha jogaival sem élhet. Az előítélet erősítése pont e miatt érdeke egyeseknek, a cigányok így kizsákmányolhatókká válnak.

LallyPop 2013.08.09. 10:44:55

@tobeor: Ez annyira jó hogy az egyesült ballib 'tüntetésről' még a balos bloggerek sem mernek beszámolni, olyan szinten rázzák a pofonfát újfent a tehetségeink...:)

Mária 2013.08.09. 10:45:27

@Ándi bácsi:

A magyarok, mint "magyarok" hány épületet hoztak létre?

És hány barlangrajzot?

A híres embereink hány százaléka volt tót, sváb, vagy éppen zsidó? Hányan hagyták el az országot, és lettek külföldön híresek, mert itthon nem érvényesülhettek a származásuk miatt?

Mire az a melldöngetés? Hiszen nekünk, magyaroknak még a népzenénket is "cigányzenének" nevezik :)

Bocs, gonosz voltam, kihoztad belőlem az állatot.

Conchobar 2013.08.09. 10:46:15

@Mária: "Meglehet. Az is lehet, hogy víz-fővezeték sincs, csak egy szál cső a közkutakhoz" - Már megint a fantáziádat túráztatod. Ott épületek/lakóépületek vannak, ergo ott tűzcsapnak is lenni kell, így ott 80 vagy 100 mm-es gerincvezetéknek (amit te "víz-fővezeték"-nek mondasz) kell lennie, amire 3/4"-1"-os vezetékkel vannak a közkifolyók csatlakoztatva

LallyPop 2013.08.09. 10:48:53

@nu pagagyí: Nincs semmilyen előítélet tapasztalat van.

De tényleg vannak dolgozó cigók is, sokkal több kéne, sok dologgal egyetértek amit mondasz.

Mária 2013.08.09. 10:48:58

@Ándi bácsi:

Szerintem nem örülnél, ha a válságrégiókból az emberek százezrei indulnának el munkát keresni Pestre.

Agyalj inkább azon, hogyan lehetne a nehéz helyzetbe került régiókba vállalkozásokat és tőkét csábítani.

nu pagagyí 2013.08.09. 10:49:29

@Mária: Én is a háló híve vagyok természetesen, de amíg állambácsi képtelen biztosítani, addig sajnos halat kell osztania. Kormány meg olyan kellene, amelyik nem csak dumál háló ügyben, hanem cselekszik is.

tobeor 2013.08.09. 10:50:41

@Ándi bácsi: Figyu, ugye neked fogalmad sincs, hogy a Simicska tulajdonolta Fidesz-pravda a sztálini időket idéző agymosás központja?

Vagy te ezt kifejezetten igényled? Szippantod a fideszes propagandát, mint drogos a fehér port? Igényled hogy hülyének nézzenek és hazudjanak neked?

ErrOr 2013.08.09. 10:50:41

@Mária: A magyarok létrehoztak itt egy országot, úgy 1000 éve.

LallyPop 2013.08.09. 10:50:56

@Mária: 'A magyarok, mint "magyarok" hány épületet hoztak létre?'

....:DDD

'A híres embereink hány százaléka volt tót, sváb, vagy éppen zsidó?'

....:D Vagy cigány?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 10:51:40

@Mária: "Nem közmunka kell, hanem vállalkozások és munkalehetőség, ahol az emberek olyasmit termelnek, vagy szolgáltatnak, amit a piacon el lehet adni."
Csak szólok, hogy Bp.-en pl. az Andrássy utat és még sok mást, amit büszkén mutogatunk, a Közmunkatanács építette fel annó. Szóval a közmunka nem az ördögtől való.

LallyPop 2013.08.09. 10:51:58

@tobeor: Hol is vannak a tudósítások a ballib médiumokban a united balos tüntiről?

Vajon miért kussolnak?

tobeor 2013.08.09. 10:52:36

@Conchobar:
AZ "ÁFA" szó jelentését ismered?
Talán ezen csúsztál el, ezért vagy ennyire értetlen.

LallyPop 2013.08.09. 10:54:25

@Mária: 'Szerintem nem örülnél, ha a válságrégiókból az emberek százezrei indulnának el munkát keresni Pestre.'

- Pontosan ez folyik. De a cigknak jó ott ahol vannak, mert a gádzsók fizetnek mindent.

- Ugyanilyen mocskos tetves cigányok vannak Barcelonában, Bolognában és Birminghamben is, mert nincs munkalehetőség etc....:)))

tobeor 2013.08.09. 10:55:31

Itt a fénykép arról, amikor TÉNYLEG LOPJÁK A VIZET:

most.444.hu/2013/08/07/barcsak-valaki-bekuldene-egy-kepet-amin-az-ozdi-kozkutrol-lopja-valaki-a-vizet/

"Nem, ők nem a Hétes telepen laknak. Nem, nem lerobbant házban."

Magyarok lesznek....

ErrOr 2013.08.09. 10:55:33

@Mária: meg kell követelni, hogy ne törődjön bele a saját sorsába. Az cigány ismerőseim között van pozitív(diplomások) és negatív példa is.

Conchobar 2013.08.09. 10:55:34

@nu pagagyí: "Az előítélet erősítése pont e miatt érdeke egyeseknek, a cigányok így kizsákmányolhatókká válnak" - Barátom, a sok ostoba náci magyar nem képes a cigányokkal kapcsolatos előítéleteitől szabadulni. De nem is csoda, ezeknek a legnagyobb írói is tele voltak előítéletekkel és olyan rasszista előítéletes műveket írtak, mint 'A nagyidai cigányok'. Nem akarják elfogadni, hogy a cigány mindig dolgozott, templomokat, birodalmakat épített rendkívüli precizizitással és odaadással, ám a gonosz környezete mindig csak kihasználta és kizsákmányolta őket, mindeuzek tetejébe, még dologtalansággal és máról-holnapra éléssel ('cigányélet') vádolta őket

Conchobar 2013.08.09. 10:57:38

@tobeor: Én nem vagyok gondolatolvasó. Fejtsd ki, hogy mit akarsz az áfával, mitakarsz mondani!

ErrOr 2013.08.09. 10:59:07

@Conchobar: bármit vesz a boltban adózik utána, ezért jár neki a víz. szerintem erre gondol.

tobeor 2013.08.09. 10:59:37

@Conchobar: Már kifejtettem 9-kor. Ha megmondod a kifejtésemben melyik szó jelentését nem ismered, tudok segíteni.

lyia (törölt) 2013.08.09. 11:00:53

Akárhogyan is, a cigányok is magyar állampolgárok, és ha bajban vannak, nem bántani kell őket, hanem segíteni, mert hosszú távon csak két megoldás létezik:

az egyik a náci-nyilas "végső megoldás", ami azzal kezdődik, hogy lakóhelyileg és intézményileg szegregáljuk őket, csendőrpofonokkal tartjuk őket kordában, aztán azzal folytatódik, hogy megvonjuk tőlük az alapvető létfeltételeket (normális munka, közszolgáltatások), és így akár el sem kell jutni a gázkamráig, elpusztulnak anélkül is (lelke rajta, akinek ez a megoldás a szimpatikus);

a másik, hogy rengeteg pénzt és humán erőforrást fordítunk a felemelésükre, hogy a magyar állampolgárok átlagos (!) életszínvonala (iskolai végzettsége, munkahely- és közszolgáltatás-ellátottsága) ne lefelé nivellálódjon.

Egyébként meg, és most demagóg leszek egy kicsit, a túlzottdeficit-eljárás megszűnésével kapcsolatos orbáni köszönőlevél 900 millió forintos költségéből 90 éven át lehetett volna évi 10 millió forintot az ózdi cigányok vízellátására fordítani.

Az se nagyobb pazarlás, mint a levelezés egy olyan tárgykörben, amiről a köztévé és a közrádió amúgy is fölös műsoridőben számolt be.

tobeor 2013.08.09. 11:00:57

@ErrOr: Szerintem érti, csak úgy tesz, mintha. Annyira egyértelmű, hogy nem lehet nem érteni.

Conchobar 2013.08.09. 11:03:13

@nu pagagyí: "A cigányok képzése állami feladat, akárcsak az előítéletek oszlatása" - A cigány ugyanúgy részt vehet oktatásban, mint a nem-cigány. De előítéletek emlegetése helyett nem ártana őszintén feltárni, hogy miben különbözik a cigány etnikum a többi néptől, és korrigálni. Hátha számtalan feszültségforrást fel lehetne számolni

tobeor 2013.08.09. 11:04:09

@lyia:
Orbán levél?
És mi van a stadionokra elpazarolt tízmillárdokkal?
És mi van a frankhitelesek drága megmentésével?
És mi van a rengeteg mutyival, föld, trafik, takarék?

Ebben az országban százmilliárdok tűnnek el, főleg a fideszes zsebekben. De a cigányok az adójuk után nem kaphatnak vizet rendesen...

ErrOr 2013.08.09. 11:09:09

@lyia: a "náci-nyilas" megoldás az lenne, hogy normális felügyelet mellett, normális oktatással a munka irányába terelni őket. Normális felügyeleten azt kell érteni, hogy állandó rendőri/csendőri jelenlét van, nem csak akkor kerül oda rendőr, ha baj van. Szigor kell, mert másból nem tanulnak. A börtönöket létfenntartóvá kellene alakítani, és nem kerülne napi 8000 forintba egy fogoly eltartása.

tobeor 2013.08.09. 11:09:51

Na itt a MÁSIK FÉNYKÉPES BIZONYÍTÉK A VÍZLOPÁSRÓL:

most.444.hu/2013/08/08/na-hol-epitkeznek-kozkutrol-vett-vizzel-ozdon-nem-nem-a-hetes-telepen/

"Ez a képet is 2011 novemberében csinálta a Google Street View, mint a másikat, amit tegnap mutattunk.

Ahhoz hasonlóan ez sem a Hétes telepen, és nem egy lepukkant háznál készült."

LallyPop 2013.08.09. 11:10:38

@Conchobar: Én is emléxem a kanadai nagykövetség miskolci plakátkampányára:

'Még több büdöscigányt akarunk kizsákmányolni! Gyertek retkek, Kanadában nagy jövő előtt áll az ilyen szorgalmas, dolgos, képzett munkaerő. Minek pazarolnátok rejtett erőforrásaitokat ebben az előítéletektől hemzsegő mucsajországban?'

Valami ilyesmire költötte a kanadai nagykövet az éves ktgkeretet.

Vagy nem?

ErrOr 2013.08.09. 11:10:54

@tobeor: ezt inkább úgy mond, hogy a politikusok zsebében, ez nem csak fideszes jelenség

Conchobar 2013.08.09. 11:11:54

@tobeor: @lyia: "megvonjuk tőlük az alapvető létfeltételeket (normális munka, közszolgáltatások)" - Sok náci nem engedi dolgozni a munkára vágyó cigányokat, helyette csak az előítéleteit ismételgeti

Conchobar 2013.08.09. 11:13:29

@tobeor: A cigányok adóznak a vízért! A szemét náci magyarjait!

LallyPop 2013.08.09. 11:13:35

@lyia: 'az egyik a náci-nyilas "végső megoldás", ami azzal kezdődik, hogy lakóhelyileg és intézményileg szegregáljuk őket, csendőrpofonokkal tartjuk őket kordában, aztán azzal folytatódik, hogy megvonjuk tőlük az alapvető létfeltételeket (normális munka, közszolgáltatások), és így akár el sem kell jutni a gázkamráig, elpusztulnak anélkül is (lelke rajta, akinek ez a megoldás a szimpatikus);'

Én is emléxem a kanadai nagykövetség miskolci plakátkampányára:

'Még több büdöscigányt akarunk kizsákmányolni! Gyertek retkek, Kanadában nagy jövő előtt áll az ilyen szorgalmas, dolgos, képzett munkaerő. Minek pazarolnátok rejtett erőforrásaitokat ebben az előítéletektől hemzsegő mucsajországban?'

Valami ilyesmire költötte a kanadai nagykövet az éves ktgkeretet.

Vagy nem?

tobeor 2013.08.09. 11:13:51

A kommentek között is van érdekes az előbb belinkelt cikk alatt.

"ózdi vagyok, bár nem ott lakom, s így legalább tudom támogatni az anyámat, aki, igen, a közkútról locsolja a kis kertjét, hogy a havi 23 000 forintja mellett ne haljon éhen."

LallyPop 2013.08.09. 11:15:55

@tobeor: Cigány építkezést nem mutat a Street View?

Hogyhogy? Akkor ők kinek a házában élnek?

tobeor 2013.08.09. 11:16:03

@Conchobar: Mi bajod van? Miért lenne náci a magyar? Mert a cigány fizet a vízért? Ez így hülyeség. Fogalmazz már érthetően.

Mária 2013.08.09. 11:18:09

@dr. Kóser Malac:

"Szóval a közmunka nem az ördögtől való."

Nyilván maga a jóisten találta ki azt a konstrukciót, hogy napi 8 óra időtartamú fizikai munkáért, amiért egy vállalkozó bruttó 98 ezer, nettó 64 ezer forintot ad a minimálbéres munkásának (de sokszor többet is, ha nem minimálbért fizet), ugyanezért a munkáért az állam csak bruttó 70 ezret, nettó 45 ezer forintot fizessen.

Isteni ötlet, valóban.

Még véletlenül se az ördögtől való.

Conchobar 2013.08.09. 11:18:29

@tobeor: Hú komám, rengeteg vizet elvezethetett ez a fószer a betonkeverőjébe

tobeor 2013.08.09. 11:20:08

@Ándi bácsi: Nem tudom, még az is lehet hogy nem egész Ózd akkor épült amikor arra járt a Street View fényképező-kocsija? Mindegy, kérdezd meg tőlük.

Engem most az érdekel, hogy hol a felháborodás, amikor magyar lopja a vizet?

Conchobar 2013.08.09. 11:20:44

@tobeor: Tezsvírem! Akkor most fizet a vízért (vízdíjat) a cigány, vagy csak adózik? (bár én még nem hallottam vízadóról)

ErrOr 2013.08.09. 11:20:52

@tobeor: itt nem a nénivel van baj, vagy hogy isznak, tisztálkodnak a vízben.

BKV reszelő 2013.08.09. 11:21:01

@Conchobar: Kis lopás is lopás. Nincs relativizálás.

Conchobar 2013.08.09. 11:24:21

@tobeor: "Engem most az érdekel, hogy hol a felháborodás, amikor magyar lopja a vizet?" - Tezsvírem! Itt bukik ki a rasszizmus. Az egyik magyar elnézi a másik magyarnak, ha az megrövidíti. Még képes el is tartaniaz egyik magyar a másikat, de más nemzetíségűt már nem akar eltartani. Csak azért, mert az cigány

tobeor 2013.08.09. 11:25:51

@Conchobar: Szerintem is, a betonkeveréshez kell a víz, egy komplett építkezéshez pláne kell. Na ez már ipari felhasználás.

A másik képet láttad?

@ErrOr:
Mivel a baj?

ErrOr 2013.08.09. 11:27:21

@Mária: nem lehet a két munkát összehasonlítani, mivel nem pénzt csinál az önkormányzat belőle(ha valóban közmunka), hanem pénzt spórol. Ha ezt a munkát, amit bruttó 70ért csináltat az önkormányzat, megcsináltat vállakozóval 150ért, akkor meg megy a mutyi. Csak azt elfelejtik, hogy a bruttó 98 mögé oda kell tenni a munkáltató járulékokat, az eszközök fenntartását, és a vállalkozó hasznát is.

Conchobar 2013.08.09. 11:28:17

@BKV reszelő: Igazad van. Mégha kis lopásról van szó, akkor se lopja a magyar a cigányok által fizetett vizet. Vagy csak a többi magyart lopja meg?

tobeor 2013.08.09. 11:29:16

@Conchobar: Még csak 10szer írtam le, hogy az ÁFA-n keresztül fizetnek a közszolgáltatásokért, így a közkútért is.

Az, hogy nem bírod megérteni, az már a te problémád.

@Ándi bácsi: Mindenki adózik, aki fizet ÁFA-t.
Közkútról építkezés vízigényét kielégíteni az nem rendeltetésszerű használat, hanem túlhasználat, lopás.

Conchobar 2013.08.09. 11:30:04

@tobeor: Tezsvírem! Te ugye dolgozol? (mert akkor téged is meglop az a magyar)

tobeor 2013.08.09. 11:31:22

@Conchobar: Most képes vagy azt mondani, hogy a magyarok között van rasszista?

Á, dehogy....

ErrOr 2013.08.09. 11:32:41

@tobeor: Ezekszerint én is fizetek a közkútért, még sincs a környéken közkút.

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 11:33:14

A matekozóknak kis help.

1 főre 20l/nap vizet kell biztosítani. egy 5l/percre szűkitett kut ezt 4 perc alatt teljesiti, egy vízhordólány max 2x10literes demizsonnal/kannával viszi a vizet, ezek megtöltése 4 percébe kerül aztán elindul haza a vizzel, jöhet a következő töltögető.

Ha kiskocsival megy valaki a vizért, az se tud 50liternél többet egyszerre elhúzni ami max 10 perc alatt megtelik (aki látta a képeket, mindenhol a kisgyerekek, meg fiatal asszonykák viszik a vizet)

Most akkor miről is beszélünk?

ErrOr 2013.08.09. 11:33:26

@tobeor: én ezt tapasztalatnak hívom

tobeor 2013.08.09. 11:34:21

@Conchobar: Nem vagyok a testvéred. A magyarok pedig állandóan lopnak, a kisemberek adókat csalnak életvitleszerűen, a fentiek meg százmilliárdokat lopnak sikkasztanak el a politika környékén. Mindeki úgy lop ahogy tud, a cigány uborkát, a magyar adót, a gazdag közbeszerzést.

Tisztelet a kis számú kivételeknek.

@ErrOr: A pazarlás valóban nem szép dolog. Már csak tudni kéne kik pazarolnak, és nem azokat büntetni, akik nem pazarlonak.

Conchobar 2013.08.09. 11:34:53

@tobeor: Tezsvírem! Áfát mindenki fizet, aki elad/vesz valamit. Az elfogyasztott vízzel kapcsolatban csak akkor tud lenni az áfa, amikor vízdíj-fizetésről van szó

tobeor 2013.08.09. 11:37:27

@ErrOr: Az országban járva kelve bármelyik közkutat használhatod. Jogod van rá, fizettél érte. Azokon a részeken, ahol van rendes vízvezetékrendser, nem szokták erőltetni a közkutak kiépítését. Ahogy az erőkbe sem tesznek közvilágítást, mert nem sok értelme lenne.

Gondolom utakon jársz, iskolába is jártál, közkönyvtárba is, stb., tehát nem csak adózol és cserébe semmi?

Conchobar 2013.08.09. 11:37:41

@tobeor: Tezsvírem! Te bizonyára qrvára tudod, hogy csal-e adót minden magyar. Amúgyis qrva sok közöd lehet hozzá, legalább annyi, mint pl. a lechtensteini adóbefizetésekhez

LallyPop 2013.08.09. 11:38:51

@tobeor: Nem, a cigányok nem adónak annyit sem, mint amennyibe kerülnek. Ki is baszták őket a kanadaiak villámgyorsan.

Conchobar 2013.08.09. 11:40:33

@tobeor: " A magyarok pedig állandóan lopnak, a kisemberek adókat csalnak életvitleszerűen" - Tezsvírem! Ezek a rasszista magyarok csalják az adót, oszt a cigánynak nem jut se segílyre, se ingyenvízre

tobeor 2013.08.09. 11:40:53

@Conchobar: Aha. Akkor nem érted az ÁFA-rendszert, itt a baj. Ha veszel a boltban egy kenyeret, azon is van ÁFA. És nem azért, hogy cserébe ingyen kapj kenyeret, ez értelmetlen is lenne.

Azt sejted miből finanszírozzák a közvilágítást? A közutakat?
Az, hogy ÁFA mely három szó rövidítése, az megvan?

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 11:41:11

@poszt "(ne feledjük, hogy egy szűkített kifolyású kútból jövő víz minőségileg már víz, de sok száz embernek már mennyiségileg nem az,"

egy kútra jut max tizenpár háztartás. Legyen mondjuk 20 (ennyi nincs) legyen 10 fős minden család, az 200 fő, nekik napi 4m3 vizet kell biztosítani. egy 5l/p-re szűkített kút 13 óra alatt ellátja ezt a minden szempontól túlméretezett közösséget, marad 11 órájuk pancsolásra használni

LallyPop 2013.08.09. 11:41:33

@tobeor: Ha a magyarok állandóan lopnak, akkor tulképp a cigányok adójából müködik az ország.

Nem is értem hogy a faszba van hogy nem akarnak önálló államot.

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 11:43:21

@tobeor: "A magyarok pedig állandóan lopnak, a kisemberek adókat csalnak életvitleszerűen, "

azért mégiscsak ezekből az elcsalt adókból lesz a végén a segély, nem a segélyfán terem

tobeor 2013.08.09. 11:43:30

@Conchobar:
Nem vagyok a testvéred
Igen, tudom mi folyik ebben az országban.
A magyar adózáshoz nemzeti és állampolgári alapon közöm van.

@Ándi bácsi: De, adóznak, ÁFA-t.

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 11:45:06

@tobeor: "Még csak 10szer írtam le, hogy az ÁFA-n keresztül fizetnek a közszolgáltatásokért, így a közkútért is."

írhatjátok ezt az áfás baromságot ezerszer is, de az nem adófizetés, hogy az államtól nemmunkáért kapott pénz egy részét visszaadják a feladónak.

tobeor 2013.08.09. 11:45:37

@Ándi bácsi: Látom te is a szövegértelemezés bajnoka vagy.

@eßemfaßom meg áll: AZ biztos, bár meg se közelíti a lopások mértékét.

tobeor 2013.08.09. 11:47:11

@eßemfaßom meg áll: De, adófizetés, ráadásul honnan tudod hogy senki nem dolgozik aki kútról viszi a vizet, pl. nincs ott egy közmunkás sem?

LallyPop 2013.08.09. 11:48:11

@tobeor: Mondom nem fizetnek annyit sem amennyibe kerülnek. Mi tartjuk el őket, mert kevesebbe kerülünk mint amennyit fizetünk.

Kit érdekel az ÁFÁjuk?

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 11:48:36

@tobeor: Én havonta kb 5x annyi áfát fizetek a vásárlásaim után mint egy közkutraszoruló (ráadásul én valós jövedelemből, nem az államtól kapott pénzből), akkor ugye rá is köthetek a közkutra, hisz megfizettem már az áfában?

Mária 2013.08.09. 11:48:46

@ErrOr:

" nem lehet a két munkát összehasonlítani, mivel nem pénzt csinál az önkormányzat belőle(ha valóban közmunka), hanem pénzt spórol. "

Pontosan.

Ha ugyanazt a munkát kivitetezőre bízná, a többszörösét kellene fizetni érte, mert nem csak a munkás adóját és járulékait, de a cégvezető benzinköltségétől kezdve a bérszámfejtő béréig és a mosdójukban lévő vécépapírig minden mást is fizetnie kellene a megbízással arányos mértékben.

Ezért szemétség, hogy bár eleve NAGYON sokat spórolnak a közmunkások munkáján, mégsem adják oda nekik legalább a minimálbért.

Ha szükség van a munkára, akkor legalább a minimálbért ki kell érte fizetni.

Ha nincs szükség a munkára, akkor nem szabad elvégeztetni. Mert ha olyan munkáért fizet az önkormányzat, amire nincs szüksége, akkor pazarolja a köz pénzét.

BKV reszelő 2013.08.09. 11:53:00

@Conchobar: Az ember nem azért nem lop, mert x-től vagy y-tól tűnne el a cucc, hanem azért nem, mert ember.

LallyPop 2013.08.09. 11:53:04

@Mária: 'Ezért szemétség, hogy bár eleve NAGYON sokat spórolnak a közmunkások munkáján, mégsem adják oda nekik legalább a minimálbért.'

- minthogy a közmunka célja nem az, hogy vki közmunkás maradjon semmiképpen sem kaphatják meg a minimálbért. A minimálbérért a piacon elvárások vannak, meg kell keresni, el kell nyerni az állást. Nem teszik alád.

Mária 2013.08.09. 11:55:23

@Ándi bácsi:

"Nem is értem hogy a faszba van hogy nem akarnak önálló államot."

A világban kb. 4000 olyan etnikai kisebbség van, amelynek nincs anyaországa.

Tudtad?

Úgyhogy ezen feleslegesen rugózol, hogy miért nincs cigányország.

Sokkal több népnek nincs a saját többségi etnikumán alapuló állama a Földön, mint ahánynak van.

Mária 2013.08.09. 11:56:49

@Ándi bácsi:

"minthogy a közmunka célja nem az, hogy vki közmunkás maradjon semmiképpen sem kaphatják meg a minimálbért. "

Az állításod első feléből nem következik logikusan a másik.

LallyPop 2013.08.09. 11:57:28

@Mária: Olyan nép a cigányság létszámával, akinek sosem volt, és nem is akart saját államot, egyetlen egy sincs.

LallyPop 2013.08.09. 11:59:27

@Mária: Átfogalmazom: Mivel a közmunka a munkapiacra vezető zsilip a tartós munkanélkülieknek, nem kaphatják meg a piaci minimálbért.

tobeor 2013.08.09. 12:03:51

@Ándi bácsi: "Kit érdekel az ÁFÁjuk?"
Jó érv :) Oké, igazad van :)

@eßemfaßom meg áll: Ha te 5x annyit jársz boltba, 5x annyit veszed igénybe az utakat, közvilágítást. ha van kocsid, akkor a sokszorosát a nyomorban élőkhöz képest.

de tőlem annyi vizet veszel a kutakból amennyit akarsz.

Mária 2013.08.09. 12:04:25

@Ándi bácsi:

" Nem, a cigányok nem adóznak annyit sem, mint amennyibe kerülnek."

Ez mekkora hülyeség :)

Ha annyi ADÓT fizetnének, mint amennyibe egy segély (23 eFt + az adminisztrátorok bére és költsége = kb. 40 eFt per hónap), vagy mint a közmunka díja (munkabér + járulék adminisztráció + ellopott hányad = kb. 100 eFt per hónap) kerül, akkor biztosan rá lennének szorulva a közkutak vizére, meg a segélyekre.

Mekkora bruttóból kell 40-100 eFt közötti SZJA-t fizetni?

LallyPop 2013.08.09. 12:04:50

@tobeor: Tudom, te játszod a hülyét, de kezd kínos lenni.

ErrOr 2013.08.09. 12:05:26

@Mária: Ha megkapja a minimálbért, akkor az állam csecsén fog lógni amíg él, ezt bebizonyították a segílykével is. Ennek egyrészt ösztönzőnek kellene lennie, hogy lehet ennél többet is keresni, csak azt meg is kell tudni szerezni(nem bodza vagy vas). Én indítanék nekik a közmunkaprogram mellé valami iskolát is, hogy mondjuk 6 óra meló után 4 órát üljenek még be tanulni szakmát, vagy akár csak általános dolgokat.

Mária 2013.08.09. 12:05:48

@Ándi bácsi:

"Olyan nép a cigányság létszámával, akinek sosem volt, és nem is akart saját államot, egyetlen egy sincs."

Már hogyne lenne.

Mária 2013.08.09. 12:09:18

@ErrOr:

"Ha megkapja a minimálbért, akkor az állam csecsén fog lógni amíg él"

Ha valakinek munkát adsz, akkor hasznod van belőle. Ha hasznod van belőle, akkor bért kell utána fizetni. Ha nincs hasznod a munkából, akkor nem szabad megrendelni.

Egy közmunkás egyébként hány nagyseggű adminisztrátort, és hány okostojás középvezetőt tart el a közmunkabérére fordított keretből?

Amit nem ő kap meg, hanem a nagyseggű adminisztrátor, meg az okostojás középvezető?

LallyPop 2013.08.09. 12:10:42

@Mária: És ezzel mit is szeretnél mondani?

A rászorultság nálam nem érv, szoruljanak rá ott ahol akarnak.

Mária 2013.08.09. 12:15:21

@Ándi bácsi:

"Mivel a közmunka a munkapiacra vezető zsilip a tartós munkanélkülieknek, nem kaphatják meg a piaci minimálbért."

Az állításod első feléből így sem következik logikusan a második fele.

Ráadásul az állításodnak az első fele hamis, így ha a második fele logikusan következne belőle, akkor azért lenne hamis a második fele.

A közmunka nem a munkapiacra vezető zsilip.

Conchobar 2013.08.09. 12:22:19

@tobeor: "A magyar adózáshoz nemzeti és állampolgári alapon közöm van" - És az mikor fog bekövetkezni, hogy befizetői alapon is közöd legyen hozzá? (nemcsak személy szerint neked)

LallyPop 2013.08.09. 12:22:53

@Mária: 'Az állításod első feléből így sem következik logikusan a második fele.'

Agyat nem tudok kölcsönözni.

qwertzu 2013.08.09. 12:22:54

@BKV reszelő: Ja hogy poénkodunk. Engem meg a 800 HUF/m^3 vízdíj korlátoz, követelem hogy szüntessék meg. Ha valaki szerint ez nem korlátozás, akkor az ne az én faszommal verje a csalánt. Meg a piros lámpa is korlátoz. Mostantól bárki bármiben korlátozottnak érzi magát, akkor az legyen megszüntetve, mert ne az ő faszával verjük a csalánt.

A törvényi előírásoknak megfelel? Meg. Vannak sorok? Nincsenek.

Akkor nincs korlátozva.

Conchobar 2013.08.09. 12:27:43

@BKV reszelő: "Az ember nem azért nem lop, mert x-től vagy y-tól tűnne el a cucc, hanem azért nem, mert ember" - Mi ez az agyament baromság! Azért nem lop valaki, mert a kultúra, amelyhez ő tartozik, nem teszi lehetővé, elítéli a lopást (ez nem tévesztendő avval, mikor két kölün kultúrkörhöz tartozó ember vitatkozik, és az egyik képmutat, lopást/adócsalást vet a másik szemére, holott ő egyáltalán nem ítéli ezt el)

ErrOr 2013.08.09. 12:32:30

@Mária: leginkább semennyit, aktakukac a nettójába annyit fizet be amennyi Áfa címén adózik, a többi pénz a magánszektorból jön. Így elmondható, hogy az én munkámból származó állami jövedelemből (szja, munkáltatói járulék, árbevétel utáni adók) fizetik a közmunkás és az adminisztrátor pénzét is.

Conchobar 2013.08.09. 12:32:39

@Mária: "'Olyan nép a cigányság létszámával, akinek sosem volt, és nem is akart saját államot, egyetlen egy sincs.' Már hogyne lenne" - Mondjál már példát, necsak hogynelennézzél (ha 'zsidózni'akartál, ott van/volt Izrael)

Conchobar 2013.08.09. 12:36:20

"Olyan nép a cigányság létszámával, akinek sosem volt, és nem is akart saját államot, egyetlen egy sincs." - Ez csak avval a megszorítással igaz, ha azokat a népeket vesszük tekintetbe, amelyeket komoly gazdasági és kultúrális tevékenység jellemez (mert az állam egyik feladata, ezek szervezése. A máról-holnapra élés megszervezése nem igényel államot)

2013.08.09. 12:50:01

@lyia: Nem beszélve az az IMF és a piaci kölcsön közötti kamatkülönbség terhéről.

LallyPop 2013.08.09. 12:51:12

@Conchobar: Még a kurd pásztor, az északír pásztor, a tót pásztor, az oláh pásztor, a flamand, a vallon, a katalán, a baszk is a mai napig harcol a saját önálló államért.

A cigánynak még államszerü alakulata (pl. közös vajdája/adórendszere) sincs és nem is volt, és nem is akart.

Conchobar 2013.08.09. 12:58:40

@Ándi bácsi: "Még a kurd pásztor, az északír pásztor, a tót pásztor, az oláh pásztor, a flamand, a vallon, a katalán, a baszk is a mai napig harcol a saját önálló államért" - Sajnos ez szó szerint így nem igaz. Amíg csak tót pásztorok léteztek (meg tót származású, magyar főurak közé integrálódó tót nemesek), addig nem akartak tót államot. Mikor a XIX.sz közepén erőre kapott a tót értelmiség, akkor élesítették Trianont. Mihelyst a Magyarországnak sikerül kitenyésztenie egy cigány értelmiséget/középosztályt, onnan kezdve be lesz élesítve a következő bomba, egy 2.Trianon, vagy Duna-menti Koszovó, ahogy tetszik

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.09. 13:06:08

Nem tudom, azért kérdezem: a közkutakat nem zárják el télen, amikor -10 fok van? Mert ha igen, akkor azok akiknek ez az egyetlen vízvételezési lehetősége, mit csinálnak?

LallyPop 2013.08.09. 13:06:33

@Conchobar: Nem nagyon volt köze a tót értelmiségnek és a tót nacionalizmusnak trianonhoz, csak véletlenül kedvezett nekik a nagyhatlmak döntése. Persze az éledező nacionalizmushoz volt köze, de az édeskevés, ma sincs több 3,5 millió tótnál.

Ehhez képest a katalánok, baszkok, vallonok, flamandok világnemzet.

LallyPop 2013.08.09. 13:21:27

Engem mindenesetre bizakodással tölt el, hogy a nemzetközi cigány elit azért munkából tartja fenn magát:

index.hu/kulfold/hirek/2013/08/09/komarnoban_kaptak_el_a_szinesfem-kereskedot/

Reggie 2013.08.09. 13:41:40

@dr. Kóser Malac: Mennek a lajtoskocsihoz naponta 2 alkalommal, mint az osszes tobbi viz nelkuli magyar, akiknek nem a mertektelen lopas a fo szempont.

xclusiv 2013.08.09. 13:43:22

@bm613: "Hiszen a többi házba sem a lakók pénzén vezették be a vizet, hanem közösből, a nyomortelepeken meg úgy döntöttek még az elvtársak is, hogy ezeknek nem adunk vezetéket, legyen elég a kék kút."

Mert a kék kút, meg bele a víz az a föld gyülömcse, csak termett ott? Nem ám a közösség építetette és fizeti folyamatosan a fogyasztást, ugye?

"Mellesleg hány ember él ezen az érintett területen? Volt valahol szó róla, de nem találom. Már csak azért, mert ez a 12 millió/év az ottani qrva drága tarifával alig 24000 liter. Havi 2000."

Be is baszna, ha az ottani tarifa annyira kurva drága lenne, hogy egy köbméter, azaz ezer liter víz félmillió forintba kerülne. Szóval ha 3 nagyságrendet tévedtél, akkkor az inkább 24 millió liter évente, Azaz havi 2 millió liter, naponta hatvanötezer liter. Az hány embernek elég?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.09. 13:45:30

@xclusiv: Semmit sem tévedtem a számolásban, csak a köbméter szó helyett litert írtam véletlenül. Te mennyi vizet fogyasztasz havonta?

Reggie 2013.08.09. 13:48:35

@dr. Kóser Malac: Hat biztos, hiszen szegeny romaktol megtagadjak az olyan, masoknak sem jaro, luxus szolgaltatast, mint peldaul, hogy begurulnak a kertbe a lajtoskocsival. Sorba allni meg milyen mar, arra nincs egyiknek sem ideje az allando naplopas mellett, mert az komoly munka am...

Reggie 2013.08.09. 13:49:29

@bm613: Persze. Meg 2x2=5. Ez sem szamitasi tevedes, csak 4-et irtam az 5 helyett.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.09. 13:50:53

@Reggie: Próbáld odaképzelni a "köbméter" szót, és látod, hogy minden rendben lesz.

Reggie 2013.08.09. 13:51:48

@bm613: Ugyan ugy, mint ha 4-et kepzelek az 5 helyett. Akkor is minden rendben lesz. Csak annyi a kulonbseg, hogy masoknak nem nehez elismerni, ha tevednek.

Reggie 2013.08.09. 13:53:52

Amugy meg az alacsony fogyasztas. Ha 900 csaladra szamolunk az kb. 2222.2* liter/csalad/ho~=74 liter/csalad/nap. Na most ha 14-et vannak akkor is kijon a napi 5 liter viz fejenkent, tehat nem halnak szomjan. A furdessel, mosassal, takaritassal meg ne gyere, mert felrohogok.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.09. 13:54:36

@Reggie: Elismertem, hogy rosszat írtam. Ettől még a számolás jó. Kb. 4-500 átlagember vízfelhasználásával egyezik meg az évi 12 millió forintnyi víz, amiről szó van. És ezt a vizet, mint megtudtuk, 900 család, azaz többezer ember használta el, plusz még akik vittek belőle messzebbre... Tehát a vízfelhasználás kimondottan alacsony a területen, így nem helyes az önkormányzat felháborodása és a korlátozás. Ez a lényeg.

xclusiv 2013.08.09. 13:56:16

@Mária: "Havonta egy kávé árát sajnálja ivóvízre a rászorulóktól az ózdi önkormányzat.

13 millió forintot mondott az ózdi polgármesteri hivatal, hogy annyi az éves költsége a városnak amiatt, hogy vannak, akik az ózdi közkutakról viszik a vizet személyes használatra. És ez szerintük pazarlás.

Számoljunk!

900 vezetékes víz nélküli háztartás van Ózdon.

13 millió forint per 900 háztartás, az 14.440 forint per év per háztartás.

14.440 forint per 12 hónap, az 1.203 forint per hónap per háztartás."

Az én vízdíjamba nem szállna be valaki havonta 1200 Ft-tal?
De most komolyan, _csak_ 1200 Ft-ról van szó havonta, na, kérem jelentkezzen aki szeretne a havi vízfogyasztásomból kb. kétezer litert kifizetni. Ne fogjátok vissza magatokat!

Reggie 2013.08.09. 14:04:11

@bm613: @bm613: A szamitas resze a mertekegyseg is, csak szolok. Ez az erettsegihez is szukseges tudni.

xclusiv 2013.08.09. 14:44:15

@tobeor: "A kutakat meg nem csak szűkítették, de el is zártak.
A Hétesi telepen 400 főre két kút volt, ami már eleve kevés, de az egyiket el is zárták. Azt lehet sorban állni."

Hja. Ha nem akarsz sorban állni, akkor bevezetteted a vizet magadhoz, így nem kell sorban állni. Ellenben ki kell fizetned a fogyasztásodat, amit meg a sorban állók nem fizetnek ki. A döntés az övék.
Nem lehet mindenkinek a kapujába egy közkutat telepíteni, hogy kényelmesen, különösebb sorbanállás és séta nélkül férhessen hozzá az ingyenvízhez.

"Gyereknek (ha az apu közmunkán van), idősnek, betegnek, vagy felnőttnek, de akkor még közmunkára sem mehet."

Hagyjuk már ezt a közmunka meg gyerek hazugságot. Az érintett csoport jó része az asszonyt meg a gyereket zavarja el vízért akkor is, ha otthon fetreng.
Amúgy meg senki ne mondja nekem, hogy a közmunka előtt és után nem tud a nagy és erős férfiember hazahordani 30-40 liter vizet, ami kb. elég a családnak egy napra.

"És nem egyszer, hanem napi ötször legalább, mert 1-2 kanna víz ivásra, főzésre, mosakodásra, higiéniára, takarításra, semmi, ez még is középkori, nekem a budimban megy le vagy 10 liter víz ha lehúzom, és akkor még nem ittam, nem fürödtem, nem hűtöttem magam, nem mosogattam és nem mostam."

Jaj, hagyd már a hülyeséget. Vízöblítéses WC bekötött víz nélkül? Normális? Meg a többi is arra utal, hogy magadból indulsz ki. Higénia? Hagyd már. Pár éve abból volt nagy balhé, hogy valahol máshol az önkormányzat előírta, hogy a segélyhez legalább egy pottyantós budi legyen a ház mellett a telken. Miről beszélsz, ember?

"És az ózdiak FIZETTEK a vízért, tehát eleve mire föl korlátoznak meg zárnak el???"

Az ózdiak fizetnek a saját fogyasztásukért a vízóra alapján, és fizetnek valódi adót, amiből az önkormányzat ingyen vizet biztosít a rászorulóknak. És jogosan várják el, hogy ne pazarolják el azt, amit kifizetnek.
És nem, a segélyből vásárláskor fizetett áfa csak virtuális adófizetés, pont.

Reggie 2013.08.09. 14:50:31

@xclusiv: Meg hepatitis es koli fertozesek voltak tomegesen. Biztos a kozos szappan hasznalata miatt...

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 19:31:25

@tobeor: "Ha te 5x annyit jársz boltba, 5x annyit veszed igénybe az utakat, közvilágítást. ha van kocsid, akkor a sokszorosát a nyomorban élőkhöz képest."

nem azt írtam, hogy 5x annyit járok, hanem, hogy 5x annyit fizetek. Innemtől kezd újra.

xclusiv 2013.08.09. 20:37:04

@Conchobar: "Tezsvírem! Itt bukik ki a rasszizmus. Az egyik magyar elnézi a másik magyarnak, ha az megrövidíti."

Ez nem igaz. Nem nézem el senkinek, hogy meglop. Legyen tejfehér bőrű politikus vagy épp barnabőrű "megélhetési" bűnöző. (Bár érdekes ez a kategória, mert "szórakozási" bűnözésről sokat nem hallottam.)

"Még képes el is tartaniaz egyik magyar a másikat, de más nemzetíségűt már nem akar eltartani. Csak azért, mert az cigány"

Három kategóriát vagyok (lennék) hajlandó eltartani:
- aki ledolgozta amit le kellett, és öregkorára nyugdíjat érdemel
- aki önhibáján kívül képtelen munkát végezni (pl. fogyatékkal élő)
- és egy rövid ideig azt, aki képes lenne dolgozni és keres is munkát, de pillanatnyilag nincs munkája

Aki ezen a körön kívül eltartott, azt ugyan az én adómból tartják el, de az akaratom ellenére.

És a fenti kategóriák nem tartalmaznak se nemzetiséget, se bőrszínt, se számazást, se nemet, semmit.

xclusiv 2013.08.09. 20:48:48

@tobeor: "Mindeki úgy lop ahogy tud, a cigány uborkát, a magyar adót, a gazdag közbeszerzést."

Apád faszát, azt.
Ne általánosíts, te senkiházi.

xclusiv 2013.08.09. 21:02:05

@bm613: Semmit sem tévedtem a számolásban, csak a köbméter szó helyett litert írtam véletlenül. Te mennyi vizet fogyasztasz havonta?

Ja, semmit se tévedtél, csak épp három nagyságrenddel odébb kalandoztál. Havi kétezer liter vízről fantáziáltál havi kétmillió liter helyett.
Véletlenül se tévedtél semmit, á dehogy.

Én amúgy havonta 8,5 m3 vizet fogyasztok, és minden egyes cseppjét ki is fizetem a fizetésemből. Ez téged miért is érdekel egyébként?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.09. 21:10:47

@xclusiv: Komolyan nem érted? Kétezer köbméterre vonatkozik végig, amit számoltam, csak litert sikerült írnom helyette... Kétezer köbméter, az 4-500 ember vize (nálunk a házban 4,25 az átlagos havi fogyasztás személyenként). A te fogyasztásoddal még kevesebb, ha ezt egyedül használod. Ha ketten vagytok, akkor pont megfelel :-)
Ezek a szerencsétlenek pár ezren el merték használni ezt a pár száz ember átlagos fogyasztásának megfelelő vizet, ti meg sokalljátok. Ez a durva.

xclusiv 2013.08.09. 22:11:58

@bm613: "Komolyan nem érted? Kétezer köbméterre vonatkozik végig, amit számoltam, csak litert sikerült írnom helyette... Kétezer köbméter, az 4-500 ember vize"

Ha így van akkor mea culpa, benéztem.

"Ezek a szerencsétlenek pár ezren el merték használni ezt a pár száz ember átlagos fogyasztásának megfelelő vizet, ti meg sokalljátok. Ez a durva."

Az a párszáz átlagos fogyasztású ember ki is fizeti a saját fogyasztását, és nem a nyuszi tojja nekik a vizet. Ez egy nem kis különbség.

Ugyanis ami ingyen van, azt túlfogyasztják. Ez a lépés a túlfogyasztást (vagy visszaélést) megakadályozni nem fogja, csökkenteni viszont jó eséllyel igen. Kérdés persze ennek a mértéke, de ezt nem lehet előre tudni. De ha csak 5%-al csökken a fogyasztás már az is félmilliós megtakarítás az önkormányzóságnak. Ha csak 1%-al, akkor százezres. És ez a lépés kvázi ingyen van, csak oda kellett küldeni pár kúthoz pár szerelőt és ennyi. Mondj bármi más módszert, amivel eredményt lehetne elérni és ár/érték arányban jobb ettől.

Persze ez az eltartottaknak kellemetlen. Hja, nyilván az. A közkút nem arról szól, hogy baromi kényelmes lehetőségük legyen más pénzén vízhez jutni, hanem csak annyiról, hogy lehetőségük legyen. Nekem valszeg kilométereket kellene mennem a legközelebbi közkúthoz ha megpróbálnám a vízóra nélküli életet, szóval most tessen kicsit engem is sajnálni...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.09. 22:35:23

@xclusiv: Na de most számoltuk ki, hogy baromi keveset fogyasztottak. Még azzal együtt is, hogy páran (nem közülük valók!) nagy mennyiségben vittek az ingyenvízből öntözésre. Ez így egyáltalán nem túlfogyasztás. Ha vannak ebben a 900 családban legalább 3333-an (2000/0,6), ami igencsak elképzelhető, akkor még a mindenkinek járó 20 liter/fő/napot sem lépik át. Azt, ami még annak is jár, akinek a lakásában van a víz, és nem fizeti.
És szerinted ők akarták anno, hogy ne legyen bevezetve a víz a házukba? Helyette kapták a közkutakat. Vehetjük amolyan alkunak is: nem kapsz vizet a házadba, csak az utcára, de onnan legalább ingyen viheted. Csak persze nem kérdezték tőlük, hogy megfelel-e ez így. Szerintem aki ki tudná fizetni közülük, az nem választaná ezt az opciót magától soha. Azt viszont nem tudja megfizetni, hogy most bevezessék a vizet hozzá.

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 23:07:30

@bm613: "Kétezer köbméter, az 4-500 ember vize"

Kevsesebb családtagot kellene csinálni:

Helye Ellátott háztartások Éves fogy(m3)
Hétes telep 3. 9 896
Hétes telep 5. 7 715

eßemfaßom meg áll 2013.08.09. 23:20:20

@bm613: "Még azzal együtt is, hogy páran (nem közülük valók!) nagy mennyiségben vittek az ingyenvízből öntözésre."

Komolyan azt akarod a beadni, hogy a idegenek jártak teherautókkal a cigánytelepre vizet lopni (a streatview autója se ment be hétese, micsodavéletlen)ű

Komolyan számold már ki, hogy hány liter 400Ft-os benzin kell ahhoz, hogy 1m3 600Ft-os vizet ellopjon valaki.

xclusiv 2013.08.09. 23:20:47

@bm613: "Na de most számoltuk ki, hogy baromi keveset fogyasztottak."

Már arra gondolsz, hogy röpködnek itt mindenféle számok, ki tudja mennyire valósak, aztán ha elkezdünk osztogatni akkor ez jön ki?

"Még azzal együtt is, hogy páran (nem közülük valók!) nagy mennyiségben vittek az ingyenvízből öntözésre."

Nem tudjuk, hogy kik pazaroltak / használták visszaélésszerűen az ingyenvizet, maradjunk ennyiben.

"20 liter/fő/napot sem lépik át. Azt, ami még annak is jár, akinek a lakásában van a víz, és nem fizeti."

Na ne bassz fel, ezt is fizetem bazmeg? Komolyan, 20 havert beköltöztetek magamhoz papíron aztán beállok én is ingyenélőnek, a faszomat már.

"És szerinted ők akarták anno, hogy ne legyen bevezetve a víz a házukba? Helyette kapták a közkutakat. Vehetjük amolyan alkunak is: nem kapsz vizet a házadba, csak az utcára, de onnan legalább ingyen viheted. Csak persze nem kérdezték tőlük, hogy megfelel-e ez így. Szerintem aki ki tudná fizetni közülük, az nem választaná ezt az opciót magától soha."

Hát nemtom építkeztél-e már, a vezetékes víz nem terem meg a földben, azt ki kell építeni, pénzért. És hagyjuk már ezt a demagógiát, hogy ezt azért kapták mert valakik húde ki akartak baszni velük. Lófaszt! Ezt kapják tőlünk ingyen, köszönjék meg, ne háborogjanak. Ha pedig nem felel meg, akkor tessen elmenni dolgozni, megkeresni az árát és bevezettetni a vizet.

"Azt viszont nem tudja megfizetni, hogy most bevezessék a vizet hozzá."

Bezzeg a tányéros tévét meg tudják fizetni, még ilyet. Hagyjuk már ezt a hülyeséget.

Mária 2013.08.10. 06:42:12

@xclusiv:

"Már arra gondolsz, hogy röpködnek itt mindenféle számok, ki tudja mennyire valósak, aztán ha elkezdünk osztogatni akkor ez jön ki?"

Úgy érted, hogy hazudik az ózdi polgármesteri hivatal?

Mária 2013.08.10. 06:44:43

@Ándi bácsi:

"Agyat nem tudok kölcsönözni."

Ez nem lep meg.

Mária 2013.08.10. 06:49:41

@xclusiv:

"Az én vízdíjamba nem szállna be valaki havonta 1200 Ft-tal?"

Neked nem volt rezsicsökekntés?

Beszálltunk a vízdíjadba.

Beszálltunk a csatornadíjadba.

Beszálltunk az áramdíjadba.

Beszálltunk a gázszámládba.

Beszálltunk a szemétdíjadba.

Ha volt devizehiteled, és végtörlesztetted, akkor abba is beszálltunk.

Mit szeretnél még?

Mária 2013.08.10. 06:51:29

@xclusiv:

"@tobeor: "Mindeki úgy lop ahogy tud, a cigány uborkát, a magyar adót, a gazdag közbeszerzést."

Apád faszát, azt.
Ne általánosíts, te senkiházi."

*

Beszarok.

Netán te közbeszerzést szoktál lopni?

:D

Benderik 2013.08.10. 15:43:40

@robot_: Hát, ha már tényszerűek akarunk lenni, akkor én az igazat megvallva cigányokat (és senki más embert se) ezen a videón nem láttam (igaz, kicsit sötétre van állítva a képernyőm). Amitől persze még lehetnek. Viszont egész takaros kis házikó, ami akkor a sztereotípiák szerint vagy nem cigányoké, vagy mégis, de akkor meg üt egy másik általános vélekedést. Ettől még persze ez a fajta vízvételezés tényleg korlátozásra érdemes.

Benderik 2013.08.10. 16:01:31

@eßemfaßom meg áll: Bevallom, Ózdon még nem jártam, de falvakban kirándulóként közkutat már keresgéltem párszor, és 10-20 házanként 1 kutat még nemigen találtam.

xclusiv 2013.08.10. 20:58:46

@Mária: "Úgy érted, hogy hazudik az ózdi polgármesteri hivatal?"

Nos, szerintem a politikus definíció szerint hazudik. Szóval nem lennék meglepve, ha az általuk közzétett számok nem lennének pontosak. Akár direkt (hazudtak), akár akaratlanul (balfaszok).

De nem elsősorban erre gondoltam, hanem arra, hogy nem tudjuk pontosan, hogy:
- hány háztartás szorul rá erre a vízre
- hány ember szorul rá erre a vízre
- az innen vizet vételezők pontosan mit is csinálnak az innen vett vízzel

És főleg nem tudjuk, hogy mennyi is a tényleges vízszükségelete az eltartottaknak. Mert nem szabad saját magunkból kiindulni, mert én hasraütve naponta 2x kakkantok és 6x pisilek, ez 8x7=56
liter, és nyilván nem lehet ebből kiindulni ha nincs is angolwc feléjük.

xclusiv 2013.08.10. 21:12:21

@Mária: "
"Az én vízdíjamba nem szállna be valaki havonta 1200 Ft-tal?"

Neked nem volt rezsicsökekntés?
Beszálltunk a vízdíjadba.
Beszálltunk a csatornadíjadba.
Beszálltunk az áramdíjadba.
Beszálltunk a gázszámládba.
Beszálltunk a szemétdíjadba.
Ha volt devizehiteled, és végtörlesztetted, akkor abba is beszálltunk.

Mit szeretnél még?"

Azt, hogy fejezd be a hazugságaidat.

Egyrészt a fentiekbe _ti_ (már ha adófizető vagy egyáltalán) egészen pontosan semmivel se szálltatok be, ugyanis ezek nem adóból lettek fizetve. (És meg is lesz a böjtje, de ez más kérdés.)

Mert itt arról van szó, hogy hogy közpénzből egy bizonyos összeget fizetünk az eltartottak ingyenvizéért, és szerinted ez egyrészt jár (mert csak), másrészt pedig az eltartottak számára a lehető legkényelmesebben jár. Nos, ha jár akkor nekem is jár, és nekem az lenne a legkényelmesebb, ha megkapnám a kezembe ezt a pénzt havonta, vagy ha minden akárhanyadik vízdíjamat a "köz" fizetné.

Hát ennyi.

xclusiv 2013.08.10. 21:17:27

@Mária: "Netán te közbeszerzést szoktál lopni?"

Kurva anyádat, te senkiházi.

Én vagyok az, aki az adót fizeti. A magánszektorban dolgozok, bőven átlag feletti a fizetésem (mielőtt megkérdeznéd: igen, bejelentett), és kurvára zavar az, hogy a hozzád hasonlók két kézzel szórnák azt, amiért én keményen megdolgozok. Mert te az én faszommal szeretnéd a csalánt verni, te senkiházi.

Szóval lépj hátra és baszd arcon magad...
süti beállítások módosítása