HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

  • megamedve: @ulpius66: te meg egy szerény, szeretetre méltó, segítőkész, barátságos, emberbarát, jóravaló embe... (2018.12.06. 10:25) Örömtűz a CEU hűlt helyén
  • LoveKills: A szakértőktől kérdezném: Mi a vélemény/tapasztalat a Privileg, Bauknecht, Elektra Bregenz márkák... (2018.11.23. 09:36) A mosógép és a leve
  • gabiiii: @Benderik: Az államnak nincs saját pénze, hanem erőszakkal veszi el tőlem és még néhány másik adóz... (2018.10.25. 11:28) Konstruktívan a hajléktalanok kilakoltatásáról
  • nemecsekerno_007: Most a mi adónkból képzünk szakembert gazdag európai országoknak, hogy utána az ottani nyugdíjrend... (2018.10.15. 09:14) Corvinus ördöge és maltere
  • Benderik: @$pi$: "Érvrendszerem a kormánypárti sajtó érvrendszere..." (2018.09.13. 22:20) Megszívlelendő-e a Jelentés

Az öregecskedő bozótharcos

2015.04.01. 08:34 Benderik

 

Volt itt egy cikk, ami azt elemezgette, hogy a Fidesz milyen titkos fegyvert készítget elő a Jobbik ellen. 

És ha helytállóak az információi, akkor a titkos nagyágyú az lenne, hogy a Jobbikot Oroszország pénzeli, ami ugye a nemzeti érzelmű szavazókat majd jól elrettenti. 

Hát igen. 

Csak az a baj ezzel, hogy pont a a Fidesz volt, aki épp' az utóbbi év során idomította át szép lassan táborát arra, hogy Oroszország jóbarát, és vele összebútorozni hasznos, mert erős, nem teszetosza liberálbolsevik, mint a Nyugat, és mellette úgy őrizhetjük meg szuveneritásunkat, hogy közben a nyerő oldallal állunk szövetségben. Vele feljuthatunk a Hajóra, mely túléli a Kor Viharait, és aminek fedélzetéről sajnálhatjuk majd le a lassan a habokba süllyedő Liberálvérbajos Nyugatot. 

És még a legjobban idomított szavazóbázis sem képes ilyen gyors váltásra, hogy mi baja lett hirtelen a Nagy Erős Oroszországgal, és fitymálón öregedő oroszlánnak titulálja majd eddigi pártját (ami lefordítva persze puhapöcsöt jelent, és igazából így is fogják mondani, mert csak liberálbelvárosi puhapöcs mondja öregedő oroszlánnak a puhapöcsöt). 

Mint mikor F tehergépkocsi megy tehergépkocsi mellett, majd hirtelen olyan erővel rántja balra a kormányt, amitől a legjobban rögzített rakomány is átcsúszik az ügyesen alámanőverező J tehergépkocsira.

+++
 

Teljesen jól látszik, hogy az F tehergépkocsi képtelen megtagadni sofőrjének bozótharcos logikáját. E logikában teljesen ismeretlen -- csendes mosollyal lenézett s gyakorlatilag felfoghatatlan -- stratégia az, ha valaki csak úgy szimplán úgy teszi a dolgát, ahogy választói elvárják tőle, és egy (számoljuk így...) kétharmados támogatásból kiindulva pusztán ezzel sok ciklusra bebetonozza magát. A bozótharcos kizárólag bozótharcolni tud, így szüksége van ellenségre, akit legyőzhet, állandóan haditervet készít, elsáncol, tervet sző, bekerít s csapdákat állít a vadonba. Őrült pénzeket nyúl le egy saját médiabirodalom kiépítésére, mert csak ennek támogatásával tudja elképzelni, hogy újraválasztják s közben az őrült pénzek lenyúlásába bukik bele. Kommandós agyával fel se képes érni, hogy azzal is újraválaszthatják, ha "csak" úgy kormányoz, ahogyan jó azoknak, akiket. És akik az újraválasztással eleve bizalmat adtak neki, és kapott egy újabb (harmadik) esélyt addigi huncutságai után -- s ellenére. 

És van annyira tehetségtelen hülye, hogy ezt is eljátszotta, mert képtelen volt kitörni a bozótharcos logikából. És a konszolidáció helyett minden eddiginél nagyobb sebességbe kapcsolt... 

+++ 

A választások után írtam egy olyat (Intelmek), hogy ha nem tud konszolidálni, beelőzi a Jobbik, aki már rég úgy hirdeti magát, mint a dolgos kisemberek pártja, az egyetlen tiszta erő, aki még ki is meri mondani az igazi problémákat, és bátran nekimegy az agyonhallgatott tabuknak, ha kell. És tud a nép nyelvén beszélni. Nem a cukiság emelte fel őket, hanem a csendben (pl. levélszekrényekbe dobott ingyenes újsággal) terjesztett kép, ami szerint ők kemények ha kell, de hogy szélsőségesek lennének, azt csak a húsosfazék körül sürgölődő pártok terjesztik róluk, hogy bele ne köpjenek azok levesébe. 

Nem vagyok akkora arc, hogy hibának tartsam, ha valaki nem követi az intelmeimet. 

De akinek szóltak, nem követte, és elindult azon a lejtőn, amire intettem. Ami lehet véletlen egybeesés. 

De ha mégse lenne az, talán érdemes még egyszer elolvasnia, és megfogadni, hogy a Jobbikot a megszokott bozótharcos logikával nem győzi le. Az egyetlen -- mondom: egyetlen -- esélye vele szemben az, ha rendet vág saját háza táján, amíg nem késő. De ez alatt nem belső bozótharcot értek. Az igazi ellenfél nem az egykori barát, mert az getzizhet lapjában-tévéjében bármit, ha nincs mit. 

Az igazi belső ellenfél a fősodorban van: sok tehetséges fiatalember, akik tökéletesen értik a nyílt és ármánykodós háborúk-intrikák csínját és bínját, épp' csak eszükbe nem jut arra használni, amiért elvileg a kormánynál állnak, és ez már túlontúl messzire ellátszik. 

+++ 

Sokkal, de sokkal tehetségesebb ellenfél a Jobbik az egykori kisgazdáknál. Azok operettlovagok voltak, ezek az egykor ütőképes fiúk továbbfejlesztett verziói, egy új modell. Kormányzásra alkalmatlan modell, de a kormányra jutási szoftverük már következő generációs, amihez a Fiúk már öregedő oroszlánok (és tudjuk, ez mit jelent...). 
A Jobbikot nem lehet kicsinálni egy-két előrángatott "üggyel". Mellesleg azért sem, mert pont a Fidesz tette teljesen érzéketlenné a társadalmat az "ügyekre". Érzéstelenített, kikapcsolta immunrendszerünket, így nem kapjuk fel fejünket semmilyen "ügyre". Mert hozzájuk szoktunk, és nem éri el az ingerküszöbünket. Ma már egy Tocsik Mártát vagy egy Torgyán-ügyet teliberöhögnénk, hogy aprópénz. 

+++ 

Egyetlen esélyed maradt, Fiam: ha úgy kormányzol, ahogy az jó annak, akit kormányzol. Szinte hihetetlen, de harmadik utáni esélyként még mindig több mint három éved van rá, ami egy háromnegyed ciklus. Persze, alkalmatlan vagy rá, mert nem tudsz más lenni, mint egy elavult trottygenerációs bozótharcos. 

De ha túl szeretnéd élni, ez az egyetlen esélyed. 

Sok sikert. 

Az én érdekemben is. 

.

.

.

1 komment

Címkék: öregecskedő bozótharc kiöregedett oroszlán

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr927325640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.