HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Jézus szénbajusszal (avagy Ön mire építene erkélyt?)

2016.04.23. 16:53 Benderik

 

"Csak állagmegóvásra adott engedélyt az UNESCO a Miniszterelnökség későbbi székhelyeként szolgáló Karmelita kolostor átépítésénél, pedig az építkezés során egy komplett erkélyt akarnak hozzáépíteni.

Bár már megkezdték a Várban a Karmelita kolostor átépítését, ahova Orbán Viktor irodái és a miniszterelnökség fog költözni 2017-től, de az UNESCO csak állagmegóvásra adott engedélyt - adta hírül az RTL Klub.

...

Csepreghy Nándor, Lázár János helyettese a csatornának azt mondta, azért kell az erkély, hogy egy olyan impozáns helyen tudják fogadni a fontos vendégeket, amely méltó más európai nagyvárosokhoz." (hvg.hu)

 

 

Kicsiny országunkat a konzervatív értékeket képviselő pártcsalád vezeti, mely oroszlánként védelmezi a konzervativizmus alapeszméjét: a múltban teremtett értékekből azok továbbvitelét, melyek megőrződni érdemesnek bizonyultak. Ennek érdekében óvjuk őseink ránk maradt műveit, de ugyanígy fontosnak tartott eszméket, hiteket, vallásokat is. Védelmüket törvények és bizonyos szokásjog védi. Ezért van műemlékvédelem, védett nevek, és ezért nem rajzolunk pl. bajuszt István király arcképére vagy mondjuk Jézuséra. (meg mert van nekik, de én olyan kackiásra gondolok, szénnel)

Egyfajta képzeletbeli fal ez, melynek törvénybe foglalt és szokásjogként őrzött téglái egy malterbe ültetve őrzik az őrizni érdemest.

***

Most viszont ledőlni készül a fal. Mert ugyan még csak egy erkélyt baszunk a Világörökségre, de ehhez ezt a bizonyos fenti falat kell áttörni.

S ha egy fal egyszer áttört, az idővel le is dől, de a lyuk mindenképpen jel, hogy onnan már vihető sok minden.

Mint a sokáig leparkolt autó, aminek először csak egy gumiját szúrják ki viccből, aztán egy tükrét törik le próbaképp', aztán a szélvédő törik be, a három maradék kerék cserélődik téglára -- és onnan kezdve rajt' van a jel, hogy szabad préda.

 ***

Kormányzópártunk -- s vezetője, szeretett Miniszterelnökünk személyesen -- megadta az engedélyt:

Az erkély felépülésétől kezdve építhetünk bármire bármit, forgathatunk pornót a Bazilikában, rajzolhatunk végre bajuszt kedvenc szobrainkra, netán faszfejet népünk vezetőire (mert egy ország méltóságainak sérthetetlenségét is ezen fal védi).

Mert legmagasabb szintről kaptunk rá engedélyt, s mivel vezetőink számunkra egyben példamutatásul is szolgálnak, akár ösztönzésként is felfoghatjuk mindezt.

Én például mindjárt javaslok egy hatalmas budit az említett erkélyre. Hogy megmutassuk a világnak, hogy nekünk a fontos vendég minden -- akár esendő -- pillanatában fontos. Hogy egy olyan impozáns helyet tudjunk biztosítani a fontos vendégeknek, amely méltó más európai nagyvárosokhoz, s amelyben ülve a fontos vendég megérez valamit a magyar nép nagyságából. Hogy mi nem csak egy szűk, kilátás nélküli lukba ültetjük őt, mint Európa stílust vesztett államfői -- a Magyar Nép Vezetője minden pillanatban a Világörökség panorámáját kínálja neki.

Már amíg a szemközti Bazilikára rá nem kerül a melegbár a nagy rózsaszín lufival...

 ***

Jómagam imádom a mémeket, s a bajuszokat is. Szóval innen kezdve izgatottan várom őket az alábbi témákban:

  • Ön melyik világörökségre építene erkélyt?
  • Ön hol forgatna pornót?
  • Ön kire rajzolna bajuszt?
  • Ön kire rajzolna erkélyt?

 

Határt csak a fantázia szabjon -- s persze ki-ki beépített saját fala, mert mostantól ebben is önellátók lettünk.

 

"A konzervativizmus nem más, mint a megteremtett értékek megőrzése, annak az alapnak a megóvása, melyre építeni lehet." (Roger Scruton)

Például egy szép nagy erkélyt.

 

elnok_gloriaval-1.jpg

 Téglafal, utólag ráépített miniszterelnökkel

 (forsok)

 

 

 

12 komment

Címkék: mém konzervatív bajusz erkély

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr288656550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2016.04.24. 08:16:19

Konzervatizmus? Nem inkább konzervatiVIzmus?

Hülye amerikaiak nem szeretik a sokszótagú szavakat; ki se tudják ejteni. Pláne nem leírni.

Ti meg mentek utánuk...
Én meg szarok az erkélyre.

na__most__akkor 2016.04.24. 08:17:52

Mi is a konzervatizmus? (index cím?)
Nyelvtani hiba.

xxyati 2016.04.24. 08:57:13

Őfenségének kell egy hely, ahonnan letekinthet országára.
Mi ezzel a gond?

Willkommenskultur 2016.04.24. 08:59:30

Semmi különös nincs abban a homlokzatban, ahova, állítólag erkélyt akarnak. Olyan mint 1000 másik bérház pesten, csak épp a Várban van.

röf 2016.04.24. 09:02:15

Kedves mindent pénzért ellenző, mindent -tagadó, egysíkú, szánalmas libernyák irodalmárok.
Szar lehet nektek... :)

igazi hős 2016.04.24. 09:21:01

"a konzervatív értékeket képviselő pártcsalád" A KDNP nem létezik, a Fidesz meg pont annyira konzervatív, mint polgári, mint nemzeti, mint liberális, mint (kihagytam valamit?). Semennyire. Orbán pont annyira épít az idősebb és szegényebb réteg Kádár-nosztalgiájára, mint az értelmiség középosztállyá válásának igényére. És miközben egyikért sem tesz, látványosan építi ki orosz mintára a saját feudális rendszerét. Antall József valódi konzervatív volt, csak rossz vezető (ha semmi másból, Boross Péter pozíciójából ez látszott), Orbán nagyon jó vezető, de semmi köze politikai elvekhez. Ami nem is lenne baj, ha legalább közepesen becsületes lenne és az (igen jelentős) erőfeszítéseit az ország javára is fordítaná.

2016.04.24. 10:04:25

@röf: Ja, hisz neked írnak. Gondolj bele: disznónak Arany Jánost? Hiszen te makkal álmodsz! Kinek a makkjával?

2016.04.24. 10:05:33

@Willkommenskultur: Ja. Semmi különös nincs a Tihanyi apátságban sem. Van még olyan az országban!

Varga Géza (törölt) 2016.04.24. 11:22:12

majd ha ti nyertek, komcsik akkor nem lesz erkély

Benderik 2016.04.25. 22:50:39

@na__most__akkor: "Mi is a konzervatizmus? (index cím?)
Nyelvtani hiba. "
Ja, úgy fest, saját címet adhattak ezek szerint a címlapon, és elgépelte az Ördög (a nyomdáé).
Még mindig jobb, mint a híres Parázna Biblia, ahol lemaradt a Ne.
Engem jobban zavar, hogy az eredeti cím másokat célzott volna meg: akik hajlamosak aztán mémeket gyártani erkéllyel. Abból megnéztem volna párat. No, mindegy most már.

Benderik 2016.04.25. 22:54:24

@Varga Géza: "majd ha ti nyertek, komcsik akkor nem lesz erkély "

Önkiszolgáló nép vagyunk, de most komolyan: alakítsak magam egy kommunista pártot, és nyerjek vele választást, csak hogy végre alábbhagyjon kis hazámban a hülyeség tánca?...

Benderik 2016.04.25. 22:56:25

@röf: "Kedves mindent pénzért ellenző, mindent -tagadó, egysíkú, szánalmas libernyák irodalmárok.
Szar lehet nektek... :) "

Már miért lenne szar? Hisz' innen kezdve bármit lehet akárhol, szabad a vásár!...
süti beállítások módosítása