HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Pár kérdés Bayer Zsolthoz Soros György birodalmáról

2017.04.21. 17:53 Benderik

 

Kedves Zsolt!

Olvastam háromrészes húsvéti elemzését (egy, kettő, három) a Soros-féle világösszeesküvés mélységeiről, és hogy az elmélet szerint mik a céljai.

Azt hiszem, lényegét megértettem.

Azt nem állítom, hogy magamévá is tettem, mint világmagyarázó modellt, mert nyilván az se bizonyítható, hogy igaz, meg az se, hogy nem, így innen kezdve hit kérdése, hogy az ember magáévá teszi-e.

A tudomány általában használt praktikus megközelítése az, hogy ha a világ magyarázatára több modell közül választhatunk, célszerű a legegyszerűbb olyat választani, ami az általunk ismert tényeknek még nem mond ellen. Az Ön által felvázolt modell viszont annyira mély lehetséges összefüggéseket tár fel látszólag független dolgok között, hogy bár logikája megkapó, konzisztens, s így akár igaz is lehet, ám azt semmiképp' nem mondhatjuk róla, hogy ne létezne sok olyan lehetséges másik modell, ami megtapasztalt valóságunkat ne tudná egyszerűbben magyarázni.

Mely bonyolultság amúgy az összeesküvéselméletek általános jellemzője, így bár a világ valódi összeesküvéseit tényleg ilyen modellek írják le jól, ám mivel a világ hétköznapjai ennél általában egyszerűbbek, ezen elméletek meg nagyon sokan vannak, és minden területen, így legtöbbjük feltehetőleg csak egy szép, ám nem a tényleges valóságot leíró modell.

Ahogy a krimikben is sosem a részegen késsel hadonászni szokó férj a gyilkos, hanem a húsz éve Afrikában élő feddhetetlen polgármester, akiről kiderül, hogy valójában a nagynéni halottnak hitt törvénytelen gyermeke, a való Életben a nyomozók mégis a részeg férjet gyanúsítják, és nem csak mert képzelőerejük a kerülethatárig terjed, hanem mert a való Életben tényleg kilencven százalékban ő ölte meg az asszonyt az aznap este is részegen hadonászó késsel.

Egyszerűen fogalmazva, jóval több összeesküvéselmélet van, mint összeesküvés, így bár nagy részükről sose tudjuk meg, hogy pont az igaz-e, statisztikailag nézve feltételezhetjük, hogy legtöbbjük nem az. Csak persze sose tudjuk, melyik, ami aztán mindegyiket tovább élteti. Ahogy himajája-sóból is több van, mint Himalájából, meg a szentek ereklyéiből is sok példányban lehetne mindőjüket előállítani, de ettől még az előttünk levőről nem tudhatjuk, valódi-e. Ami persze nem ok arra, hogy ne higgyünk benne.

Így a fenti elméletben is lehet hinni, meg lehet nem hinni, és mindenki eldöntheti, melyiket tegye, és persze egyik se rosszabb a másiknál.

***

Ezért nem is vitatom, hogy igaz, és induljunk ki abból, hogy az.

A kérdésem nem is erről szól.

***

Hanem hogy ha tényleg Soros a Gonosz, és tényleg át akarja nevelni Európa népét, hogy ne legyen érték számukra a nemzet s a család, hogy aztán lebonthassa ezeket, és hogy tényleg támadja a szép, konzervatív értékeket,...

...attól még miért kellene elhinnünk, hogy pont egy olyasvalaki fogja ezeket megvédeni, aki maga régóta nem képvisel ezen értékekből szinte semmit?

***

Miért gondolja, hogy -- még akár az elmélet elfogadása esetén is -- logikus lépés lenne elhinni, hogy pont egy olyan ember/kormány fogja megvédeni a hagyományos értékeket, akinek fennhatósága alatt, tudtával, beleegyezésével, támogatásával egy M. Lőrinc az ország vagyonával már összemérhető nagyságrendben szívja ki a pénzt a közvagyonból?
S lehet mondani, hogy tehetségéből gazdagodott meg.
Amire neveltetésem okán nem is mondom azt, hogy de hát csak rá kell nézni.
Csak annyit mondok, hogy vagyona kizárólag állami megrendelésekből / forrásokból származik, azaz nem széles körben a piacon megméretve magát, ami pedig a saját tehetségből meggazdagodottak közös jellemzője.
Meg annyit, hogy rendben, legyen ő a saját tehetségből felemelkedettek gáncstalan példája, de akkor honnan szerezte hasonló nagyságú vagyonát S. Lajos, akinek a kormányoldalon nem azt szokták szemére vetni, ahogyan összeszedte -- pedig konzervatív polgár számára ez lenne a kérdés (!!!) --, hanem hogy utóbb árulóvá vált, és nem a megfelelő érdekek hasznára fordítja.
Az ő vagyonát ki segített hajdan felhalmozni?
Nem ugyanaz az ember, akitől most konzervatív értékeink megvédését kellene remélnünk?

Aztán hol konzervatív érték védőháló nélkül fejest ugrani a talán bátor és jól is elsülhető unortodox gazdaságba, ami definíciószerűen ellentétben áll minden hagyományos, kipróbált tanítással? Lehet nyerő stratégia, de tagadhatatlanul lutri. Sok pénzt -- egy egész gazdaságot -- feltenni egy akármilyen zseniálisan hangzó, de soha ki nem próbált módszerre lehet nyerő, de semmiképp' nem konzervatív mód.
James Bond-ot bírjuk, amiért mindent feltesz a fekete páratlan 13-asra, és az élet is őt igazolja, mikor nyer vele, de konzervatív választó a való Életben nemigen bízná rá saját igazi vagyonát.

Miért bízná bárki a nemzet, mint fontos egység, megvédelmezését olyasvalakire, akinél hatékonyabban még ember nem osztotta meg ezt a nemzetet? Mert lehet mondani az ellenoldalról, hogy hülyék, de ezt mondják ők is, és mindkét fél egyre dühödtebben mondja -- és vajon mondanánk-e, ha nem lennénk megosztva?
És nem tudom, az elmélet szerint S. úr mióta ügyködik ezen, de a nemzet népének Orbán Viktorhoz való viszonya szerinti megosztottsága már évtizednél is régebbi jelenség.

S ha már megosztásnál tartunk: miért lenne logikus olyasvalakitől elvárni a fenti -- hagyományosan keresztényinek is nevezhető -- értékek védelmét, akinek egyetlen probléma kezelésével (migráns/menekült -- ízlés szerint behelyettesítve) -- s nem csupán kényszerű gyakorlati kezelésével, de a mögé rakott ideológiával (!) -- még a hagyományos egyházak honi képviselőit is sikerült lelkiismereti alapon megosztania? És nem csak a hívekre gondolok, hanem a lelkiismereti okokra hivatkozva rendszeresen nyilatkozatokat kiadó / megnyilvánuló püspökökre, apátokra, plébánosokra, lelkészekre. Aki a történelmi egyházakon belül ilyen feszültség generálására képes, attól ki s miért várná logikusan bármi fontos társadalmi csoport egységének megvédelmezését?

***

Aztán azt sem értem, hogy van az, hogy ilyen mennyiségben fordulnak ellene saját egykori emberei. Nem egyszerű választóiról beszélek, hanem olyanokról, akik egykor könyvet írtak csodás jelleméről, meg a krém, akik miniszteri szinten részei voltak saját államapparátusának.

És persze mondhatjuk, hogy megtévesztették vagy megvették most őket.

És nem kérdem erre, hogy na de ennyi sokukat?

Csak azt kérdem, mégis milyen erős oktatási rendszerben szerezhették ezek egykor az Életre Való Tudást, s milyen keresztény erkölcsi táptalajon nevelkedhettek azok, akiket ilyen tömegesen megtéveszthet / lefizethet egy jöttment amerikás magyar? Gonosz kiforgató kérdés, de a logikából következőn fel kell tennem: biztos olyan csodálatos a mi egykori oktatási rendszerünk -- erősen beleértve a konzervatív szellemi műhelyeket és jónevű egyházi iskolákat --, ha ennyi könnyen megtéveszthető / lefizethető birkát tenyésztett ki magából? S a sátáni Soros semmire se jó egyetemén tanult ember az egyetlen, aki átlát a szitán? Melyikük kapott hát jobb iskolát? Lehet, hogy haszontalan ott minden diplomamunka, mégis mintha az egyetlen hely lenne, ahonnan a szitán átlátók kikerülnek.


***


A cikksorozat végén tanulságként azt írja: "csak a kormány harca legitim, mert a kormány bír demokratikus felhatalmazással.".

Amit -- megvallom -- nem értek. Régóta. Ezt a beteges ragaszkodást a demokráciához.

Mert lehet mondani, hogy a mindenféle olyas huncutságok, mint fékek-ellensúlyok (unásig, így nem folytatom...) lebontása csak egy minden jót megakasztó/elgáncsoló építmény hasznos kitakarítása volt. Csak hát ezek a demokrácia, mint intézmény építőelemei. Nem a liberális demokráciáé, hanem szimplán a demokráciáé. Aminek a négyévenkénti szavazás tényleg a legfontosabb eleme, de csak az egyik. Ahogy a focipályán is a kapu a leglátványosabb elem, de az oldalvonalak, szögletzászló, tizenhatos és bírók nélkül csak két csíkos fatákolmány némi halászhálóval, ahova ha bemegy a labda, az nem gól, csak egy bement labda. (Ld. még a paprikafüzér problémáját.)


Ugyanígy a demokráciát is olyan pályán játsszák, ahol egy csomó minden kell ahhoz, hogy azt a játékot demokráciának hívják. Lehet persze nélkülük is játszani, csak az egy másik játék.
Még az is lehet, hogy jobb játék. De egy másik. Ezért nem értem ezt a beteg ragaszkodást még ehhez a láthatóan elavultnak érzett játékhoz, ahol folyton meg kell hallgatni másokat, meg keresztbetehetnek a bírók a gáncsoskodásukkal, és hasonlók. De ha meg nem ragaszkodunk hozzá, akkor pont a nevéhez miért?

Így a demokrácia játékszabályait ismerő polgár nemigen tud mit kezdeni azzal, hogy "a kormány bír demokratikus felhatalmazással.". Kikiáltjuk-e az akadálypálya győzteséül, aki lebontotta a gátakat, mielőtt végigfutott rajta? Kitől várjuk el, hogy -- ha neveltetéséből kényszerűen meg is teszi -- magában is kikiáltsa?
Egyáltalán, miért hivatkozunk egy olyan játék eredményére, mely játék szabályait hülyeségnek tartjuk?

S miért várná e pálya lebontójától közös dolgainak igazgatását egy demokráciát igénylő polgár?

 

+++

Egyszóval miért ne menne utcára elégedetlenkedni, aki akár el is fogadja, hogy Soros bá be akarja szántani hagyományos értékeinket? Hisz' épp' akkor lenne legsürgetőbb találni valakit, akiből konzervatív polgári értékeket valló ember kinézi, hogy ezen értékek védelmére alkalmas.

Hát ezek kínzó kérdéseim cikke nyomán, Kedves Zsolt.

 

+++

 

S innen a kommentelőkhöz még egy utóirat. Mert tudom, hogy lesz legalább egy lényegében olyan komment, hogy és talán a Gyurcsány (kommunisták) jobb volt? Mert mindig van egy ilyen komment, mert az egyik leggyakoribb ellenérv, ha bárki Orbán Viktor ellen szól.

Nos erre csak azt tudom mondani, hogy ez azért nem érv a mostani fenntartására, mert ha egy kormány védelmére erős érvként egyáltalán felmerül, hogy de Gyurcsánynál (kommunistáknál) még így is jobb, és ezt még maga is rendre hangoztatja, az a kormány így kimondatlanul őt (őket) tekinti viszonyítási alapnak és erkölcsi mércének, mely magasságot ha megugorja, azzal már elégedett lehet.

S ezzel elismeri -- mi több, fülünkbe üvölti --, hogy nincs valódi alapokon álló önálló erkölcsi mércéje. Mint az ember, ki házát homokra építi, s már azzal elégedett, ha vizes homokot talált.

Erkölcsi mérce nélküli embert pedig bölcs ember ügyeinek vitelére nem választ.

 

 

 

 

 

 

 

73 komment

Címkék: Soros Bayer

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr1112440847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.22. 18:11:05

Bayernek megint igaza van.

Brumm Brumi 2017.04.22. 18:31:58

A soros(ok) valóban , a "rendszerváltás" körül , szokásukhoz híven megpróbáltak egy politikusi generációt Magyarországon (is) kinevelni, maguknak.(Az más kérdés, hogy ezt a ballib ma úgy állítja be mintha "soros -saját-pénzéből" lett volna, pedig az semmi más mint kreatív adótrükkökkel megspórolt , adófizetés elől , a világban alapítványokban menekülő forró , spekulációs pénz...Bezzeg , mikor valóban a saját pénzéről van szó, a vén kujon még egy jew-york-i lakást is sajnált a kidobott és megunt szeretőjétől...)
hvg.hu/ingatlan/20110812_soros_brazil
Szóval, ekkor a Fidesznek is megvolt a neki szánt szerepe:
lehetett (volna) az " SZDSZ Ifjúsági Tagozata".
Csakhogy mikor Orbánék látták hogy mivé fejlődött a "harcos antikommunista"(muhaha) szdsz, a taxisblokádtól a chartáig, ami aztán logikusan elvezetett a 94-es dicsőséges mszp-szdsz nászig és kétharmadig..
akkor Orbánék ezt a szerepet lerázták magukról mint kutya a vizet.
A természetüknél fogva soros-pártiak pedig, egy sikertelen puccsot követően, elhagyták a Fideszt és távoztak a természetes közegükbe, az szdsz-be, fodor gáborral, ungár klárával, vágvölgyivel és az összes hasonszőrűt most hadd ne soroljam, mancsostól...

apro_marosan_petergabor 2017.04.22. 18:33:19

Hosszú volt s szöveg, s kevés az alja. nem igazán világos, hogy a családvédelem ügyébe a szerző hogyan keverte ML vagyonosodását... nem csoda, mert logika nincsen benne. De ha már vagyonosodásról beszlünk, mindig elfelejtjük Dzsorzsi bácsi vagyonosodását vizsgálni - ami pedig valljuk be nem volt zökkenőmentes... Bennfentes kereskedelem, taposóakna gyár - khm. egyik se erkölcsi top, nem is fillantróp. Lehet, hogy Dzsordzsit nem is ezek a szempontok mozgatják? Szerzőnk igazán analizálhatná ezt a témát.
Családvédelem, bizony a FIDESZ-KDNP-nél határozott családvédelem mutatható ki. Családi adózás, rezsicsökkentés, CSOK,a munkanélküliség csökkentése, a deviza hitel ügy több-kevesebb sikerű elrendezése, közmunka - ezek mind a családvédelem irányába mutatnak klf. módokon, dimenziókban... Ehhez persze FIDESZ-KDNP kormány kell, ehhez meg meg kell tartani a kormányzást, adott esetben úgy is, hogy bírjuk a hazai nagyvállalkozók bizalmát. Ehhez hazai nagyvállalkozók is kellenek... Ez nem megy magától, a munákat hozzájuk, nem pedig a nyugati szolgáltatási monopóliumokhoz kell terelni. Talán értjük egymást?

Brumm Brumi 2017.04.22. 18:34:03

No de vissza george soros bácsihoz és az ő Magyarországgal kapcsolatos "áldásos" tevékenységére.

Hallott még valaki az un. Kékszalag Bizottságról?

Erről 1995-ben Rabár Ferenc így számolt be a Magyar Nemzetben egy újságcikkben.

„Antall József szólt nekem 1990. februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez és témája a magyar adóssághiány kezelési módja. A meghívót Soros György elküldte az akkor alakuló pártok közgazdasági szakértőinek. Tardos Márton fogta össze az utazási ügyeket, s tőle kaptam egy előkészítő anyagot, amelyet tudomásom szerint Szalkai István, az MNB korábbi elnökhelyettese készített. Az írást áttanulmányoztam, és konzultáltam róla Tardos Mártonnal. Ezután ment ki a csapat Londonba. A látogatás magánjellegű volt, noha az akkori kormány (a Németh Miklós vezette kormányról van szó) néhány szakértője is részt vett a csapatban. Az angol fővárosba Tardos Márton, Surányi György, Csillag István, Szalkai István, valamint jómagam utaztunk el, és Antall József kérésére csatlakoztak hozzánk az ő külföldi szakértői: Tar Pál és Osváth György.
Az 1990-es választások előtt esélyesnek tekintett pártok képviselőiből és a velük már kapcsolatban álló kormányzati szakértőkből tevődött ki a csoport.
A megbeszélések nemcsak az adósság kezeléséről, hanem a követendő privatizációs stratégiáról is zajlottak. A kétnapos londoni vizit keretében a Rothschild Bankházzal kizárólag a privatizációról tárgyaltunk. A második napon Soros György a Wallburg Bankház szakértőit hívta meg, és e társaságban ismertette az adósságállománnyal kapcsolatos téziseit. Az elképzelés gerince az előzetes tanulmányban is szerepelt már, lényege egy „debt equity swapping” művelet volt, azaz az adósságért a hitelkezelőknek magyar tulajdonnal fizettünk volna. Ez szorosan kapcsolódott a privatizáció kérdéséhez, hiszen a részvénytársasággá alakított magyar vállalatok papírjait kellett volna a hitelezők rendelkezésére bocsátani. Önkéntes hitel- vagy kamatelengedésre nem volt esélyünk. A velünk csak kicsit is szimpatizáló külföldi bankárok egyértelművé tették: az adósság-elengedési kérelmek csak rontanának a helyzeten.”

A Rabár interjúra ugyancsak a Magyar Nemzetben, 1995. augusztus 26-án válaszol Szakolczai György, a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdászprofesszora.
Szakolczai megjegyzi hogy: „ezek a magánjellegűnek mondott beszélgetések meghatározták az ország sorsát!”
„A helyzet tehát az – folytatja Szakolczai, aki egyben a londoni látogatás végeredményét is ismerteti, hogy a Kékszalag Bizottság által megnevezett és semmiféle alkotmányos felhatalmazással nem rendelkező, és tárgyalásainak tartalmat mindeddig szigorúan homályban tartó csoport megbeszéléseinek (vagy akár hallgatólagos megállapodásainak) folytán alakultak ki a rendszerváltás utáni magyar gazdaság – sőt társadalompolitika – legfontosabb alapelvei! Ezek szerint Magyarország – és egyedül Magyarország: a.) nem kezdeményez adósságkönnyítést, b) elutasítja a reprivatizáció minden formáját, c) kizárja a széles rétegeket a nemzeti termelőtőke tulajdonából, és d) megindítja a nemzeti termelőtőke külföldiek javára való nagymennyiségű értékesítését, bevételszerzési célból.”

Hát így. Szerencsétlen antallékat úgy megzsarolták, hogy ijedtükben még a kádár-grósz elődök adósságait és kamatos kamatait is bevállalták..
Miközben a lengyelek és a bolgárok röhögve feleztek...
És akkor a dicsőséges mszp-szdsz kétharmad alatti suchmannosításról még nem is beszéltem.

EddieCivic5g 2017.04.22. 18:55:28

@Brumm Brumi: Nocsak, ezek szerint Gyurcsány nem is tehet semmiről, mert mire ő lett a miniszterelnök, már rég le volt játszva az ország sorsa. Hogy mik vannak...

Netuddki. 2017.04.22. 18:57:06

Az ilyen bajerféle pajorok attól lesznek valakik, hogy állandóan valaki foglalkozik velük...

de let e ... 2017.04.22. 19:46:01

@Brumm Brumi: Volt ott egy milliárdos sikkasztás is , mikor Orbán leszámolt az ezt firtató párton belüli ellenzékével ...

kvadrillio 2017.04.22. 20:26:19

BAYERNEK IGAZA VAN ! A SOROS-HÁLÓZAT NÁLA MÁR TÖBBSZÖR IS MEGMUTATTA MAGÁT, AKÁR KOMMENTELÉSEKNÉL, AKÁR A KITÜNTETÉSEIK ????? VISSZAADÁSÁNÁL....STB......TÉNYLEG KURVA SOK A ZSIDÓ ÉLŐSKÖDŐ MAGYARORSZÁGON !!!!! CSAK AZT TUDOM MONDANI, JEWS GO HOME !!!

kvadrillio 2017.04.22. 20:31:47

a zsidók minden volt szocialista országba (nem csak oda !) befészkelték magukat, mindenféle alapítványok, szervezetecskék álcája mögé ! iszonyú pénzeket szívnak el az őslakosok elől !+ élősködnek rajtuk, vagy ahogy áderjancsika mondta..., RENESZÁNSZOZNAK !!!, miközben az őslakosok kénytelenek külföldön m unkát keresni, amit ezek a há-lózati ügynökök bíztatásukkal még elő is segítenek !!! MAGYARORSZÁGON 70 EZER SZERVEZETÜK VAN... VAGY ENNÉL IS TÖBB.....
NA PAKOLÁS, OCCT HAZEAMENNI IZRAELBE !!! MERT A MAGYAROK CSIPÁJA HAMAROSAN ÚGY KINYÍLIK, HOGY FELKONCOLJÁK ŐKET !!!

Jakab.gipsz 2017.04.22. 20:54:35

"Erkölcsi mérce nélküli embert pedig bölcs ember ügyeinek vitelére nem választ."

Legyen ez a zárszó a kiindulópont, így egyszerűbb a döntés, Orbánt és a kormányt vagy a Sorost és a tudomány egyetemét, kit válasszunk?

Soros azt állítja önmagáról, hogy Őt csak a pénz érdekli és azt, hogy a pénz, megszerzésének érdekében nincsenek erkölcsi gátlásai, tehát csak egy "kamatos ember", vagy " egy jóságos kereszt apa", mint ahogyan az általa képviselt tudomány filozófia is, ezt a erkölcstelen álláspontot képviseli.

Tehát, ezek szerint a kérdés: mi különbség van, egy "csajága-röcsögei kamatos ember", és "Soros György kamat politikája" között, eltaláltad: SEMMI!

Mind kettő szoció és pszichopata, akik szeretik a nyitott-transzparens kuncsaftokat, aki a félelemtől és a reszketéstől le vannak butulva.

Nos, a megfelelő döntést, az olvasókra bízhatjuk.

Budapest a kutyaszar városa 2017.04.22. 21:23:47

Beindult a hungarista, antiszemita B közép legalja... nem is érdemes olvasni a kommentjeiket, mert csöpög az ostoba és irigy, ZSIGERI gyűlölködésüktől !

Boka1 2017.04.22. 21:29:16

Román nőért otthagyni egy családot?

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.22. 22:15:52

"Miért bízná bárki a nemzet, mint fontos egység, megvédelmezését olyasvalakire, akinél hatékonyabban még ember nem osztotta meg ezt a nemzetet?"

Egy pillanatra tegyunk ugy mintha, ez nem csak a szokasos libbant gunyolodas lenne, hanem valodi kerdesek.

Szoval ha jon az arviz, mindegy kirakja a homokzsakot.
Meg ha Orban Viktor tenyleg lopna is, attol meg ugyan miert ne tudna megvedeni a nemzetallamok TOTALIS megsemmisitesere torekvo arab hordaktol Europat ?

Erre jelenleg Orban az egyetlen alkalmas ember Europaban.
Neki van egyedul eleg ESZE, es EREJE hozza.

Boka1 2017.04.22. 22:29:17

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból:
Nincs ereje. Háttere van Moszkvából. Kényszer. Ez a veszélyes helyzet. Van pár millió szavazó, aki Moszkva mellett áll és talán 1millió, aki Eu párti. Ukrajnában ez vezetett polgárháborúhoz.
Abban reménykedem, hogy mi lusták vagyunk háborúzni is. A migránsok csak operett. Az igazi harc Moszkva és Brüsszel között zajlik. Megint szar oldalon vagyunk.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.22. 22:54:01

@Boka1: Biztos van nezet kulonbseg Europa es es Oroszok kozott, de ez most lenyegtelen.
Mert a fo problema Europa iszlamizacioja. Hogy megmaradnak e az orszagok a nyelv a kultura a lakossag, vagy amerikahoz hasonloan egy nyelv, kultura, tortenelem hagyomanyok nelkuli konzumidiota vasarlo allattomeg lesz Europai is.

Boka1 2017.04.22. 23:09:08

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból:
Európa köszöni jól van. Ellenben nincs, aki lenyírja füvet, takarítson, téglát rakjon.
A bevándorlókra szükség van. Sajna az oroszok bosszúból az embargóért csinálják az arabok nevében a balhékat. Ahogy vége a szíriai háborúnak vagy feloldják az embargót, megszűnnek a merényletek, arab ellenes álhiradók.
Rossz hír, hogy amikor már nem lesz " arab veszély", mi még mindig fizetjük a védelmi pénzt ( Paks2) .
Azt nem tudom, Viktornak vagy Csányinak volt-e választási lehetősége? Biztos volt. Kérdés, hogy mi az ára?

BA2017 2017.04.22. 23:27:58

@Jakab.gipsz: Szerintem erről beszél te analfabéta barom:

"kvadrillio 2017.04.22. 20:26:19
BAYERNEK IGAZA VAN ! A SOROS-HÁLÓZAT NÁLA MÁR TÖBBSZÖR IS MEGMUTATTA MAGÁT, AKÁR KOMMENTELÉSEKNÉL, AKÁR A KITÜNTETÉSEIK ????? VISSZAADÁSÁNÁL....STB......TÉNYLEG KURVA SOK A ZSIDÓ ÉLŐSKÖDŐ MAGYARORSZÁGON !!!!! CSAK AZT TUDOM MONDANI, JEWS GO HOME !!!

Válasz erre 

kvadrillio 2017.04.22. 20:31:47
a zsidók minden volt szocialista országba (nem csak oda !) befészkelték magukat, mindenféle alapítványok, szervezetecskék álcája mögé ! iszonyú pénzeket szívnak el az őslakosok elől !+ élősködnek rajtuk, vagy ahogy áderjancsika mondta..., RENESZÁNSZOZNAK !!!, miközben az őslakosok kénytelenek külföldön m unkát keresni, amit ezek a há-lózati ügynökök bíztatásukkal még elő is segítenek !!! MAGYARORSZÁGON 70 EZER SZERVEZETÜK VAN... VAGY ENNÉL IS TÖBB.....
NA PAKOLÁS, OCCT HAZEAMENNI IZRAELBE !!! MERT A MAGYAROK CSIPÁJA HAMAROSAN ÚGY KINYÍLIK, HOGY FELKONCOLJÁK ŐKET !!! "

dr. mesterséges színezék 2017.04.22. 23:46:29

Ha zongorázni tudnám a poszt és az azt gúnyoló hozzászólások közötti nívóbeli különbséget...

Itt nem csoda, ha Bayer a félszemű király.

exterminador 2017.04.22. 23:49:07

@dr. mesterséges színezék: igazad van, ez a kvadrillio például tényleg egy szellemóriásnak tűnik.
Egyébként a poszt tényleg nem az igazi. Hosszú is, zavaros is.

Jakab.gipsz 2017.04.23. 00:19:57

@BA2017:

Ne gyűlölködj. A harag az elveszi az eszedet, ez pedig ész-játék.

Nem véletlenül agyaltak ki, különböző társadalom-filozófiai elméleteket, lásd kommunizmus, vagy ez a modern neoliberalizmus, igen nem létező ideológiákat, (fantazmagóriákat) így lehet össze ugrasztani a testvér népeket.

dr. mesterséges színezék 2017.04.23. 00:22:39

@exterminador: Legfeljebb jelszavakhoz meg szmájlikhozk képest hosszú.
Zavarosnak sem nevezném, sőt: megvan az az erénye, hogy csaknem matematikai igényű indirekcióval vezeti le az orbániáda létjogosületlenségét.

Peterpapo 2017.04.23. 01:19:27

Kedves Blogger!

Nekem csak egy kérdésem lenne. Miért kínzod magad azzal, hogy Bayer Zsótika írásaid olvasod? És ezt még tetézed is azzal, hogy megpróbálod megérteni. A nonplus ultra, hogy logikus következtetésekkel teli írást intézel hozzá. Bocsánat! Lenne még egy kérdésem:

Maaargit! Noooormááális?

Egyébként meg ha tudnád, hogy Bayer azért tudja ezeket az összeesküvés dolgokat, mert a három öreg zsidóból, akik irányítják a világot, ő az egyik, akkor nem kérdeznél tőle semmit sem.

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.23. 06:44:59

Nekem tetszett ez az írás, de szerintem Bayernek túl bonyolult :)

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.23. 07:01:02

@dr. mesterséges színezék: Egyetértek. Ha ez valakinek hosszú és zavaros, ott az olvasónál van valami probléma.

nu pagagyí 2017.04.23. 07:38:51

Bayer igazán jól tudhatja, mit is jelent egy összeesküvés, hiszen részese egy ilyennek. Elvbarátaival együtt sikeres puccsot hajtottak végre a nép ellen, hogy egy cinikus diktátort emeljenek hatalomra. A Bayer-féle társadalomkép urakra és szolgákra osztja a társadalmat, melyben természetesen a hatalmat és vele együtt az ország összes erőforrását birtokló maroknyi kisebbség lenne az úr, a többiek meg gürizhetnek, hogy előállítsák számukra, az általuk igényelt pompát.

Hatalmukat minden olyan világnézet fenyegeti, amely az emberek veleszületett jogait veszi alapul. Bayeréknek valójában a francia forradalommal kezdődő felvilágosodással van bajuk, amin minden modern világnézet, Sorosé is alapul. Bayerék azért ilyen bátrak és pofátlanok, mert Magyarországon sajnos még nem nyakaztak le királyt. Azt hiszem, ideje lenne, mert onnantól meg sem fordulna senkinek a fejében, hogy a hatalomnak korlátai vannak és az emberi jogok nem szitokszó.

roxxtar 2017.04.23. 07:55:54

@Boka1: Ekkora az agymosas merteke nalatok? Mintha a Huha ujsagot olvasnam baszki....

bigdata 2017.04.23. 07:59:23

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: "Erre jelenleg Orban az egyetlen alkalmas ember Europaban.
Neki van egyedul eleg ESZE, es EREJE hozza." - De aztán ne csodálkozzunk, ha rövidesen ezen a téren is gyökeresen más lesz a véleménye. Bár gondolom neked nem okoz gondot, hogy lekövesd.

Behajtó70 2017.04.23. 08:12:45

Ismét egy tipikus(!) balliberális cikk: relativizlás, dehonesztálás, állit egy hazugságot: fékek és ellensúlyok lebontása, majd nekimegy a kormánynak lebontotta.

Szánalmas. És igen, kínzóan fájó, hogy normális, értelmes, előremutató, nem-romboló érvet a egy másik kormány mellett ez sem tud mondani. Csak a blablablabla.

2017.04.23. 08:25:43

Jó írás, amit az is bizonyít, hogy a véglény szolgálatos Orbán-troll már le is csapott rá, mint tyúk a takonyra. Egyet azért megkérdeznék: szerinted, ez a gyökér komcsi mennyit értett meg az írásodból, ha egyáltalán el tudta olvasni? Faék egyszerűsége és orbánista-kádárista mentalitása alapján kizártnak tartom. Érdemes betűket pazarolni nemzetrontó, hazaáruló véglényekre?

2017.04.23. 08:33:43

@Gaspen: @apro_marosan_petergabor: @Jakab.gipsz: @EGY a megingathatatlan KÉT millióból: @Behajtó70:
"Bayernek megint igaza van."

Gyökér Orbán-troll, aki a nemzetrontó tolvajokat véded, így magad is sunyi rabló vagy és hazaáruló: nem veszed észre, hogy nem a disznó komcsi írta ezt az írást? El se olvastad, szorultál volna meg időben a születésed napján.

Punxsutawney Mormota 2017.04.23. 08:36:15

@Behajtó70: Az a szánalmas, hogy abból kell élned, hogy "tippikus, balliberális cikkeket olvasol", mert lusta vagy elmenni bárhová dolgozni.
Simán elmehetnél árufeltöltőnek, ezzel az intellektussal, szolgalelküséggel jó lennél oda.

2017.04.23. 09:07:31

Zsóti ! Most akkor egysoros vagy kétsoros ?! Mert az nem mindegy , ugye tudod ?!

Persze már tudom a választ -- mert ezek a következők a Zsóti írásaiból, amiért lovagkeresztet kapott, mint a keresztényi értékrend kiemelkedő képviselője, a kereszténység védője. Ime a művelt ember ismérvei amelyek valóban ezt az értékrendet tükrözik.:

1. Ehhez neked mi a kurva anyád közöd van, te geci fluffer?

2. Akkor mi a kurva anyádat csinálnak, te geci?

3. Hm? A kurva anyádat!

4. Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába!

5. Úgyhogy az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját!

6. Aki nem, az takarodjon a kurva anyjába!

7. Úgyhogy elmennek a törökök a büdös kurva anyjukba.

8. Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA!

9. És mindegyiknek egyenként a kurva anyját!

10. Ez rólatok szól. A kurva anyátokat.

11. De hát, a kurva anyátokat!

12. Neked meg a kurva anyád…

Nos, valóban--a művelt embernek nincs párja.

Magyarulaszlo 2017.04.23. 09:15:59

@kvadrillio: belepusztulnál a gondolatba, ha kiderülne, hogy a Te őseid sem őslakosok, mi? vagy mi vagy te? Avar?

Magyarulaszlo 2017.04.23. 09:18:14

@kvadrillio: én igaz magyarként jobban örülnék, ha a hozzád hasonló féleszű idióták takarodnának haza KÖzép-Ázsiába.

Magyarország Nélküled lehet jobb hely...

Tanulj, olvass vagy takarodj!

Punxsutawney Mormota 2017.04.23. 09:20:09

A cikk jó. Zsótink biztos, hogy olvassa, de nem érti. Nem az ideológiai platform különbözősége miatt, hanem a szellemi korlátoltsága okán.

2017.04.23. 09:24:27

@Magyarulaszlo: A kvadrillio nevű náci bohócnak az anyukája zsidó családnál szolgált, ahol sikerült véletlenül az úrfi ágyába feküdni. Ezt utólag nehezen viseli a palánta, mert megtudta, ezért ilyen skizófrén.
Valaki megfigyelte már zsótikám képét? Totál bipsi, csak nála egy káder kaftános elvtárs volt a tettes, amikor a felmenője takarított a pártirodában.

Magyarulaszlo 2017.04.23. 09:25:15

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból:
Milyen érdekes, hogy pont egy olyan ország akarja megmenteni a keresztény Európát:
- amelyikben nincsenek bevándorlók, mert olyan csórika diktatúra van, hogy értelmes migráns itt max. áthalad,
- amelyiknek az elnöke egy hitetlen hazudozó pogány.

Nem lehet, hogy előbb az országnak valóban fontos dolgokkal kéne foglalkozni?

Eszedbe jutott már, hogy a Te idegengyűlöletedet használja a hazudozó ELnök, hogy ne kelljen dolgoznia és közben nyugodtan lophasson?

Eszedbe jutott már hogy Orbán esetleg kihasznál? hogy visszaéll a nemzeti érzelmeiddel?

Magyarulaszlo 2017.04.23. 09:29:26

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból:
Orbán Viktor lehet hogy meg tudná védeni Európát, csak van pár bökkenő:

1. Orbánt a szélsőjobbos kisebbségen kívül mindenki teljesen hülyének nézi Európában, minket meg lesajnálnak, hogy egy ilyen idiótát váalsztunk

2. Európa nem is érti, hogy mitől kéne megvédeni, a jelenlegi problémákat már ismerik, köszönik, megoldják maguk

3. Még ha meg is kéne védeni az Európai demokrációt, miért egy olyan majomra bíznák, aki Közép-Ázsiai diktátorokkal helyeg és a főellenség Putyin kebelbarátja?

Punxsutawney Mormota 2017.04.23. 09:29:33

@Budapest a kutyaszar városa: Mit csodálkozol rajtuk? Ez a munkájuk! Normális, jobboldali érzelmű ember nem jár kommentelni már évek óta, mert nem tud közösséget vállalni az éhbértrollokal, akik habonyárpi harcipincsijeként rontanak rá, minden olyan véleményre, amelyik nem egyezik azzal - betűről, betűre - amelyet naponta leküldenek nekik,

Érdemes volt nézni a fidelitasos hülyegyerekek napokig tartó bénultságát, amikor az a marha Trump lebombázta szír-orosz repteret.
Ugye, Trump akkor már "jóbarátunk" volt hetek, hónapok óta. És Putyin gazda jóbarátja is. Aki meg Orbán gazda gazdája. Ergo, Orbán gázda is imádta Trumpot, így a bértrollok is imádták.
Oszt' jött ez a sajnálatos eset, ami betett a lineáris ideológián alapuló barátkozásnak.
Végül vagy három nap múlva győzőtt a gázfüggőség, így harsányan, teli pofával kezdték el szidni Trumpot. Persze nem azért, amiért megérdemelné :)
Szép, új világ! A srácok csak így tudnak előlépkedni a fidelitasban :D :D :D

2017.04.23. 09:31:13

@Magyarulaszlo: Ne kínlódj: igazhítű fidesztálib nem rendelkezik intellektuális képességekkel, a troll véglényt meg nem azért fizetik, hogy gondolkodjon, hanem hogy tolja a fideszes propagandát és romboljon.

Magyarulaszlo 2017.04.23. 09:31:50

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: van egy tanulmány, ami kerekperec bebizonyítja, hogy az őslakosoknak semmi bajuk a bevándorlókkal, a bevándorlók 2. 3. generációja kezdi el a "ki a nagyobb helyi" nevű játékot, hogy a saját kisebbségi komplexusaikat kompenzálják.

Én például ősmagyar vagyok és kiröhögöm a sok fasiszta rasszistát, akiknek a szülei az én őseim lábait csókolgatták földért meg kenyérért.

Punxsutawney Mormota 2017.04.23. 09:32:07

@Magyarulaszlo:
A fidesz és Orbán Viktor kiválóan kezel és megold minden olyan problémát, ami sehol a világon máshol nem jelent problémát.

Ezen túlmenően kiválóak az álproblémák, műhisztik, és álbalhék kezelésében, megoldásában. Vagy nem. Az elmúlt néhány hónapban csúnyán melléfogtak jópár olyan dologgal, amelyet azért generáltak, hogy eltereljék másról a figyelmet.

Punxsutawney Mormota 2017.04.23. 09:34:58

@Magyarulaszlo: "Eszedbe jutott már hogy Orbán esetleg kihasznál? hogy visszaéll a nemzeti érzelmeiddel?"

Nincs neki olyanja, hogy nemzeti érzelem :) Lást a fentebbi kommentemet a bértrollokról. Mint már írtam, értelmes, vitaképes, a másikat meghallgatni kívánó jobboldali nem kommentel.

A pincsiknek nem az a dolgok, hogy értelmes vitát folytassanak.

2017.04.23. 09:36:13

Az orbánista troll-gyár nem állt le, ebből az következik, hogy folyamatosan kint kell lenni az utcán és tüntetni, az ellenzéknek meg nem szabad részt venni a következő választásokon. Aki megteszi, az legitimizálja a gazemberek hatalmát, mint eddig.

vaffanculo 2017.04.23. 09:44:55

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: "Meg ha Orban Viktor tenyleg lopna is"
Bocs, de erre hangosan felröhögtem :)

sőőtnagyonis 2017.04.23. 09:53:46

Zsoca a szlovák rendszámos terepjárója roki igazolvánnyal az etalon minden matyar keretélynek.
Az elvei hasonlóan kretének.

@vaffanculo: Persze tudjuk ez lehetetlen, mert a kétharmaddal ő TULAJDONOSSÁ is vált mindenben.:DDDD

Kármentő 2017.04.23. 10:14:31

Bayer totál jól látja a dolgokat. Egyébként várjuk a Hír TV szinvonalú indexes cikkeket a Jobbikról.
Jó, Jobbik, Index...

Bogyó 2 2017.04.23. 12:17:03

@Brumm Brumi: "akkor Orbánék ezt a szerepet lerázták magukról mint kutya a vizet."

Azt a kurva, már ez is meg van ideologozálva. Nem, szó sem volt arról, hogy Orbán egyeduralmat épített ki, hogy meglátta, hogy liberálisként sosem jut miniszterelnöki pozícióba és átveszik az összecsukló MDF helyét a jobboldalon, a valódi liberálisok és a rendszerváltozást, nem pedig diktátorcserét akarók pedig kénytelen-kelletlen elhagyták a pártot. Á...nem...ők a Soros-féle rombolás ellen akartak fellépni. Hát persze. Tényleg ilyen dajkamesékkel hülyíted magad? Ez kb a 15 éves Rambo-filmeken nevelkedők szintje.

Bogyó 2 2017.04.23. 12:30:03

@apro_marosan_petergabor: Először is nincs családi adózás, személyi jövedelemadót fizetünk ma is. Családi kedvezmények pedig voltak korábban is. A mértéke valóban más, de akkor erről beszéljünk. A CSOK jelentős részben szemfényvesztés, egyfajta szoc-pol volt korábban is, akármilye3n kormány lenne 2/3-dal, nyilván léptek volna már valamit ők is.
Rezsicsökkentés? Elsősorban fidesz-védelem, nem családvédelem. De nézz körül a hulladékszállítás és a vízmű cégek háza táján, amelyeket konkrétan sikerült tönkretenni, nem képeznek mert nem tudnak fejlesztési alapot, a válasz megint a koncentráció, visszaállnak a kádári nagy vízmű-vállalatok. A rezsicsökkentés híve lennék, ha azt a pénzt az állam odaadta volna a cégeknek, főleg azoknak, amelyek állami, önkormányzati tulajdonúak, nonprofit módon működtek. De nem más faszával verve a csalánt eljátsszák a hős szabadságharcost, a sok hülye meg beszopja és csodálkozik, miért vannak problémák a szolgáltatásokkal, miért kell a katasztrófavédelemnek néhol beszállnia szemetet vinni, miért nem cserélik le az 50 éves vízcsöveket stb.
Devizahitel. Tök jól jártak vele a végtörlesztők. Kiknek is volt nagy devizahitelük a képviselők közül? Hogy-hogy a nagy eszű fideszes képviselő urak nem tudták, hogy az milyen rossz, miért nem szóltak anno, ők maguk miért vették föl? Vagy ők se értettek hozzá?
Közmunka. Mint családvédelem? Na ne röhögtess. A végén tényleg az jön, hogy bezzeg Kádár alatt micsoda családvédelem volt. Konzervatív értékek....szánalmas.

annipann 2017.04.23. 12:45:09

Összegezve mindent, ami itt elhangzott : nagyon szomorú ebben az országban élni....Pedig olyan jó hely lehetne.. Bayer Zsoltot egyszer láttam személyesen kb. 20 éve és csak arra emlékszem, azt éreztem, hogy ilyen gusztustalan embert még soha nem láttam... Páran felnöttek hozzá..

Bogyó 2 2017.04.23. 12:47:02

"@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: Orbánnak van elég ereje és esze"

Jézusom, te aztán valóban igazi propagandista vagy, Sztálin elvtárs képe alatt is így rikoltoznál a gaz imperialisták ellen. De Sztálinnak legalább volt ereje. Ugyan miféle ereje van Orbánnak? Az, hogy nem jönnek most annyian, valójában Merkel és Erdogan megállapodásának köszönhető, illetve annak, hogy nem vagyunk célország és nem is itt vezet az egyetlen út. A nagy eszű Orbán miért nem akadályozta meg anno, hogy eljussanak a Keletiig? Hiszen 2015 első felében már tele volt plakátozva az ország, hogy ki és hogyan nem veheti el a magyarok munkáját. Erre volt szükség valóban? Vagy azért engedték át őket, hogy elolvashassák ezeket? Hogy az Úristenbe nem veszed észre, hogy ezek mennyire szánalmas parasztvakítások, magyarul kiírni az ország közepén migránsoknak üzeneteket, komolyan ez már a 6 elemis szintnél is lejjebb van, aztán átgyaloglás után meg kerítésezni, hősnek nevezni a lent szívatott katonákat, rendőröket, smasszereket, de a feltételekben meg szarban hagyva nem egyszer őket. Ez a te hősi Orbánod, aki mellett elmennek ma azok a migránsok, akik nyilván így inkább a horvátok felé kerülnek - bár nem hallottam, hogy ettől még Horvátország megszűnt volna - akiket lefékezett Merkel, de ha Erdogan felrúgja a dolgot, akikor bizony úgy átmennek rajtunk mint a szar, ha nem lövünk. Akkor viszont nemcsak ők fognak rosszul járni. Egy ilyen helyzetet sokkal több ésszel kell kezelni, nem ilyen egyszerű válaszokkal, ezt csak itt a félreeső abszurdisztánban lehet eljátszani, hiszen az oroszoknál is mennek, csak arról néha esik szó. De ha az ember elemzi azt a hírt, amikor pl. Norvégiába átbicikliztek, akkor azért elgondolkodik, hogy egészen odáig eljutottak, akkor hol is van az kurva hatékony orosz fellépés?
Egy kis gondolkodni való a Putyin-hívőknek: nepszava.hu/cikk/1118585-migransaradat-oroszorszagban

kvadrillio 2017.04.23. 12:50:19

:o))))))))))))))))))))) MOST A FRANCIÁK IS AZT HISZIK, ŐK VÁLASZTANAK ÉS DÖNTENEK ! :o)))ITT IS FELKÉRT VALAKIT AMERIKA, HOGY VÁLLALJA EL AZ ELNÖKI FUNKCIT ! :o))))) SZEGÉNY VÁLASZTÓK ! AZT HISZIK ŐK DÖNTENEK ??? :o)))))

MILYEN VÁLASZTÁS ????? MEGSZŰNT A VÁLASZTÁSI RENDSZER AZ EGÉSZ BOLYGÓN !!!!! NINCS VÁLASZTÓPOLGÁR, MERT AMERIKA VÁLASZTJA KI AZ ORSZÁGOK VEZETŐIT !!! :o)))
HMMM...AKKOR KAMU A VÁLASZTÁSI RENDSZER AZ EGÉSZ VILÁGON ÉS KAMU A VÁLASZTÓPOLGÁR IS ! :o))) VÁLASZTÓPOLGÁR NEM IS LÉTEZIK ! HISZEN AMERIKA ÜLTETI AZ ORSZÁGOK ÉLÉRE A BÁBJAIT !!! :o)))))))))))))))
AZ EGÉSZ VÁLASZTÁS CSAK ILLÚÚÚZIÓ AZ EMBERKÉK HÜLYÍTÉSÉREHHH ! :o)))

MERT, HA AZ AMCSIK FELKÉRTEK EGY FIDESZEST MINELNÖKNEK, AKKOR ŐK VÁLASZTANAK NEM A VÁLASZTÓPOLGÁR ! :o))))) BAZMEG !

Jakab.gipsz 2017.04.23. 14:23:53

Válasz féle az elmélkedő Bederik Úrnak, Bayer Zsolt helyett!

Soros György ezt állítottan önmagáról, hogy nincsenek erkölcsi gátlásai, tehát Soros igazat beszélt, ez által az igaz beszéd által hasonlatos a piromániás tűzoltó parancsnokhoz, felgyújtja a fél-világot, majd a megmentő szerepében tetszeleg, ez a logika (elmekórtani eset), ez kétségtelen.

"Erkölcsi mérce nélküli embert pedig bölcs ember ügyeinek vitelére nem választ", helyes a megállapítása.

És most azt is vizsgáljuk meg, hogy mit állított önmagáról Bayer Zsolt, azt például, hogy "bölcs-ész", és van egy elmélete Soros Gyuri viselt dolgairól, ami Bederik szerint se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

Ezek szerint egyik kommentáló sem bölcsész, (sem Bayer sem pedig Bederik), ami érthető, mert egy elmekórtani esetet, az orvostudománynak kell minősítenie, majd pedig az igazság szolgáltatásnak és ez már ekkor nem a politikai-újságírás hatásköre, ezért nem szabad pletyka lapoknak felülni, még ha azt bölcsészek írják is.

Érthető módon az amcsik ezért nem akkreditálták a CEU-t mert, egy tudomány filozófiai diszciplínát, (a modern demokrácia csinálás, módszertanát) egy elmebeteg agyalta ki (gyaníthatóan enyhén skizofrén), nem lehetséges a kauzalitás próbájának alávetni, és ezért kellett egy elismert egyetemmel szimbiózisba működtetni.

Ennyi, lapozzunk.

Következtetés képen sem a demokrácia ügye sem pedig a szabad gondolkodás ügye nem elveszett ügy, csak hát ki szokott önök közül gondolkodni, azon, hogy másképpen hogyan kellene összeraknunk.

Ranó Matyi 2017.04.23. 14:58:20

@Gaspen: bauernek már kommunista korában is igaza volt a népszabadságban

2017.04.23. 16:16:27

@Jakab.gipsz: Bla-bla-bla... Most vagy te vagy a nyomorult bájerkomcsi, vagy nagyon benyaltál a barnás részébe, de mindegy: tőled ez természetes.
"Soros György ezt állítottan önmagáról, hogy nincsenek erkölcsi gátlásai, tehát Soros igazat beszélt"

Ne már, szarházi! Csak nem hiszel egy zsidónak, aki ráadásul amerikai imperialista? Akkor te Gyurcsánynak is hittél, halnál ki a cipődből.
Hova vergődsz még te fideszes szarcsimbók? Totál hiteltelen vagy az összes fideszes bűnözővel együtt.

2017.04.23. 16:20:10

@Kármentő: "Egyébként várjuk a Hír TV szinvonalú indexes cikkeket a Jobbikról."

Miért? Látens liberális vagy, hogy itt rángatod a libsik farkát? Nincs fideszes blog, ahol kifejezheted magad? Akkor írj te egy cikket a Jobbikról, mert elolvasom, csak ne akard, hogy mások dolgozzanak helyetted.

Jakab.gipsz 2017.04.23. 17:42:52

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Nem én hiszek neki, ha nem azok akik kiállnak érte a CEU- s politológusok, és a brüsszeli bürokraták, az a féleszű nyolc osztályos Schulz aki kancellár akar, lenni és azok a akik 100%- os többséggel megválasztották.
Az nem számít, hogy zsidó, legfeljebb szégyenkezzenek miatta a zsidók.

Ez a fél eszű Soros Állítólag magyar állampolgár is, ezért nyugodtan adhatunk ki ellene elfogató parancsot !

Meg kell állítani ezt az ámok futó hülye filozófust, Soros a demokrácia csinálás hamis prófétája , mi magyarok nem szégyenkezhetünk miatta, viszont felelősek vagyunk érte.

2017.04.23. 19:37:04

@Jakab.gipsz: "tehát Soros igazat beszélt"

"Nem én hiszek neki"

Ezt mind te írtad, szarházi. Jól mondtam, hiteltelen büdös troll vagy. Na takarodj, tudod te hova.

Jakab.gipsz 2017.04.24. 02:26:07

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Szöveg értelmezési problémáiddal a nyolcadikos tanítóidhoz fordulj és ne nekem reklamálj.

Soros akkor beszélt igazat, amikor önmagát minősítette, önmagáról azt állította, hogy nincsenek erkölcsi gátlásai, nem én találtam ki. Én elhiszem neki, amit önmagáról állít, mert a tapasztalat is ezt mutatja, tehát Soros György egy erkölcstelen ember, egy erkölcsi gátlásoktól mentes embert pedig, senkinek sem szabad támogatni.
Két összefüggéseiből kiragadott mondat rész, alapján hőbörögsz, miközben olvasni sem tudsz, csak gyűlölködni, milyen alapon mersz megszólalni.
Tőled kell félteni a demokráciát, mert ostoba és rossz indulatú vagy.

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 04:23:12

@Jakab.gipsz:
"Én elhiszem neki, amit önmagáról állít, mert a tapasztalat is ezt mutatja, tehát Soros György egy erkölcstelen ember, egy erkölcsi gátlásoktól mentes embert pedig, senkinek sem szabad támogatni."

"hagyják figyelmen kívül, amit mondok"
"ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok"

Benderik 2017.04.24. 18:55:33

@Jakab.gipsz: ""Erkölcsi mérce nélküli embert pedig bölcs ember ügyeinek vitelére nem választ."

Legyen ez a zárszó a kiindulópont, így egyszerűbb a döntés, Orbánt és a kormányt vagy a Sorost és a tudomány egyetemét, kit válasszunk?
"

Miért, ők ketten élnek a Földön?

Benderik 2017.04.24. 19:01:09

@Brumm Brumi: Ha jól foglalom össze, a lényeg az, hogy Soros egy amolyan rosszerkölcsű féle.

De én ezt nem is vitattam (se erre se arra), csak azt kérdem, miért egy másik rosszerkölcsűfélétől várja bárki is a tőle való védelmet.

Benderik 2017.04.24. 22:48:47

@Peterpapo: "Nekem csak egy kérdésem lenne. Miért kínzod magad azzal, hogy Bayer Zsótika írásaid olvasod?"

Hát mert kíváncsi vagyok a véleményére..

"És ezt még tetézed is azzal, hogy megpróbálod megérteni. "

Ja igen, ez ugyanaz...

Benderik 2017.04.25. 00:05:59

@apro_marosan_petergabor: "Hosszú volt s szöveg, s kevés az alja. nem igazán világos, hogy a családvédelem ügyébe a szerző hogyan keverte ML vagyonosodását... nem csoda, mert logika nincsen benne."

Hát, kb. azzal a logikával, amivel Ón se szívesen adná lányát egy szélhámos sikkasztóhoz. Pedig a szélhámosok kedvesek, udvariasak, nem verik a feleségüket, sokuk családcantrikus, a nők kedvencei, és így még tán jobban el is tudja tartani a Kedves Lányát.

És valamiért mégse...

Peterpapo 2017.04.25. 11:36:46

@Benderik:

Akkor Te nem ismered a mondást ezek szerint:

A vélemény olyan mit a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.

:)

Viccet félretéve, Bayernek nincs véleménye. Neki csak gusztustalan, lealacsonyító megjegyzésekkel teli fröcsögései vannak, amelyek semmi másra nem jók, csak gyűlöletkeltésre.

apro_marosan_petergabor 2017.05.01. 08:33:58

@Bogyó 2: Bogyikám, hogyan vezetnél vissza félmillió cigányt a munka világába másképp, mint közmunkával(20 év segííly utn)? S vennél ki megannyi purdét ebből az elfogadhatatlan helyzetből (csak segíílyest lát maga körül, míg felnő)? Mi ez, ha nem családvédelem? Gondolkozz néha a saját agyaddal is...
Ma megyünk előre - mi volt 7 éve? Hátramenet..., Görögország...?

apro_marosan_petergabor 2017.05.01. 08:38:47

@Benderik: Hol tartotunk 7 éve, s hol most?
A pénz nem megy ki, bent marad, ebből lehet és van előre lépés... Ehhez magyar nagyvállalkozók is kellenek, most is, később is.
Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényrederül...(5% alatt a munkanélküliség)

Benderik 2017.05.02. 19:19:40

@apro_marosan_petergabor: Hogy hol tartottunk 7 éve és hol most, azt most nem tudnánk közös megegyezéssel kielemezni.
Viszont a másikhoz: ha legközelebb kirabolva találná lakását, és a rendőrök megvonják vállukat, hogy nyugodjon meg, magyar banda vitte el, így a pénz nem megy ki az országból, hanem bent marad, megnyugvással tölti majd el?
süti beállítások módosítása