HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

  • MAXVAL bircaman közíró: Biztosan Soros gazda tartozik nekik pénzzel, ezért dühösek. (2019.01.09. 06:08) Sok dühös ember
  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @nemecsekerno_007: Bazz!te idén már ne igyál! (2018.12.28. 21:23) O1G
  • megamedve: @ulpius66: te meg egy szerény, szeretetre méltó, segítőkész, barátságos, emberbarát, jóravaló embe... (2018.12.06. 10:25) Örömtűz a CEU hűlt helyén
  • LoveKills: A szakértőktől kérdezném: Mi a vélemény/tapasztalat a Privileg, Bauknecht, Elektra Bregenz márkák... (2018.11.23. 09:36) A mosógép és a leve
  • gabiiii: @Benderik: Az államnak nincs saját pénze, hanem erőszakkal veszi el tőlem és még néhány másik adóz... (2018.10.25. 11:28) Konstruktívan a hajléktalanok kilakoltatásáról

Háromdés világunk

2018.09.07. 20:53 Benderik

 

Úgy hozta az Élet, hogy nyáron pár napot holland földön töltöttem.

Nagyvárosokban, hol -- a híradásoknak megfelelően -- tényleg sok fejkendős leányt és asszonyt láttam (s persze a szétválasztás csak feltételezésen alapul).

***

Hogy mit csináltak?

Hát, amit mindenki más, csak annyival feltűnőbben, amennyi feltűnést a kendő adott nekik egy alapvetően még azért kendőtlen világban. Eleve kirí, no meg hát a Történelem utóbbi évekbeli alakulása erős képzettársításokat is kötött e kendőkre. Amiből sokat látva ki-ki vérmérséklete szerinti színűre festheti e mostani világot és annak jövőjét.

***

Egyetlen furcsa jelenetnek voltam csak tanúja. Katolikus templomban jártam, hol szemem sarkának feltűnt, mikor pár ilyetén kendős leány gyertyát gyújt, miután árát a perselybe dobta.

Okát nem tudom. Logikát nyilván nem könnyű találni benne. Talán nincs is.

***

S mit akarok mondani mindezzel?

Semmi túl mélyet.

Tán csak hogy való világunk egy picit összetettebb annál, mint amilyennek sokan örülnének, ha látnánk.

 

S hogy többek között abban tér el a politika a megamultiplex mozitól, hogy 2D-s szemüveget próbál eladni nekünk, hogy abban nézzük az amúgy magától 3D-s világot.

 

 


3dpast-2.jpg

 

 3dpast-1.jpg

(Háromdés világunk... A kép -- szerencsére -- csak illusztráció)

 

 

 

 

1 komment

Címkék: háromdé 3D 2D kétdé

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr8414226815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.09.08. 05:50:11

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: progresivefunding.wordpress.com