HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Köszönjük, jó Lázár...

2014.12.18. 22:23 Benderik

 

Emlékszem, mikor az MSZP 2006-os győzelme után megkérdezte a riporter Lendvai Ildikót, mi az, amit a legfontosabb változásnak tart az MSZP-ben, hogy így győzni tudott, és mit várhatunk a jövőben. Mire lelkesen újságolta, hogy a jövőben nem lesz több kibeszélés, problémáikat ezentúl a párton belül rendezik.

És én akkor eltűnődtem, hogy ez vajon nekem, állampolgárnak is ilyen lelkesítő hír-e...

Mert való igaz, hogy az a szervezet tud hatékonyan működni, amelyik problémáit házon belül rendezni képes, és kintről nézve nagy bajokra utal, ha vezetői a külvilágon keresztül üzengetnek egymásnak,

Ugyanakkor demokráciában nem baj, ha vezető erői nincsenek olyan hermetikusan záródó véd- és dacszövetségben, hogy legalább egy szint fölötti hunczutságaik ki ne szivárogjanak.

Nem biztos, hogy jó nekem egy olyan ország (szervezet, társasház stb.) részének lennem, amelynek vezetői, és tisztségviselői, a vezérigazgató és a felügyelőbizottság annyira feltételenül szeretik egymást, hogy nincs az az ügy, mit házon belül -- nélkülem -- elrendezni ne tudnának.

 ***

Lázár János mai nyilatkozatából megtudtam, hogy pártja jelenleg "csatasorban elöl álló" generációja erkölcsben s filozófiában sokat tanult az egykori MSZP-től, és a fő politikai veszélyt nem abban látja, ha pártja / kormánya esendő tagjai a közpénzek körüli sürgölődésben esetleg zűrös ügyekbe keveredhetnek, netán vezetői közül túl soknak nehéz közérthetően számot adni magánvagyonának forrásairól. Az igazi veszély az, ha a pártban van, aki ezt a választók által is hallhatóan szóvá teszi.

Ilyenkor ugyanis "törzsszavazóink, a saját politikai véleményformálóink vagy meghatározó politikusaink bizonytalanodnak el vagy fordulnak ellenünk."

Arról nem esett szó, az baj-e, ha ilyen ügyek egyáltalán léteznek. Ahogy arról sem, hogy ha már így felvetődtek ilyen konkrét furcsa vagyonosodások, azokról mi a véleménye. Az egyes számú parancsolat (mely egyben váltja az eddigi hetediket és tizediket): ha lopni látsz, tartsd a szád.

***

A magam részéről köszönöm, Lázár úr, hogy a Párt erkölcsi kódexét még idejében megosztotta velünk, választókkal. Biztosíthatom, ezzel sokkal több megfontolásra érdemes információt  elárult pártjáról a nagyközönség számára, mint Pokorni Zoltán. A csatasorban elöl harcoló kollégák bizonnyal nem felejtik el majd megköszönni.

Ugyan sokat spórolhattunk volna, ha ezt még tavasszal megteszi, de jobb későn, mint soha. Google-naptáramba tettem egy figyelmeztetést 2018 tavaszára, el ne felejtsem valamiképp' szavait ez oldalakon akkortájt majd felidézni.

.

.

.

.

.

Szólj hozzá!

Címkék: Köszönjük Emese

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr846995821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása