HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Miért éppen Lázár?

2018.03.16. 07:53 Benderik

 

Az addig tiszta, hogy valakinek meg kellett azt a videót csinálni. Mert ha senki, akkor nincs megcsinálva. Pedig kell. Máskülönben honnan tájékozódjon helyesen a magyar?

De korán kelve Bécsbe menni, utcán kamera előtt pojácáskodni, nyilván hálátlan feladat, még ha hinne is benne az ember gyereke.

S persze ismert arcnak kellett megcsinálni, ugribugri fizetett statiszta mondhat amit akar, tizedannyit sem hiteles, mint mértékadó kormányerő.

De hát van annyi mértékadó kormányarc, akit előbb lehet kamerával vidékre zavarni, mint egy miniszterelnökséget vezető minisztert. Hisz' még újságíróból is az ugribugri kezdőt zavarják vidékre hidegben riportot csinálni.


***

Jó, igaz, ki kormányarcok beszélni tudtak, rég leléptek. De a beszélni tudás régóta nem követelmény más megszólalásokban sem. Sőt.

***

Akárhogy forgatom, büntetés lehet. Továbbá hűségnyilatkozat és egy kis önkéntes besározódás. Na jó, ez magyarázatra szorul.

***

A büntetés tiszta. Körmöt asztalra tesz, és nem rántja el akkor sem, mikor a don a vonalzót emeli. S akkor sem, ha előbb ijesztésül bárdot emel, mert a don dolga, mit emel. S ez így már megerősített hűségnyilatkozat is.

Az önkéntes besározódást akartam megmagyarázni.

***

Maffiafilmekből tudjuk, hogy a beavatás legfontosabb eleme az önkéntes besározódás, azaz valami olyan bűn elkövetése, ami után a jelölt már nem léphet ki, mert véglegesen elvágta magát a törvény előtt, s a többi család előtt is (vagy mert eleve azokból kellett levágni / bebetonozni valakit, vagy csak mert azok előtt deklarálva lett, hogy kihez tartozik -- és kihez nem).

Nos, Lázár azon kevés nyilvános arcok egyike, akik még értelmesek, és -- haloványka, de -- alternatívát is jelenthetnek, s így furcsa is régóta, mit kereshet még ott. Hisz még be is szólt olykor, érezhetően, szárnyait próbálgatva, lehetne-e ő egyszer az öreg Don utóda.

Pedig tudhatta volna, mily' kemény is a Don, s hogy mennyire nem tűri a konkurenciát. Hisz' szegény Kósa is, egyszer szólt be egykor, csatavesztés után, hogy a vezérnek továbbra is fontos feladata van, de inkább afféle táltosként, mint operatív vezérként, s idővel gondosan oly' pozícióba emelkedett, ahová nagyon nem való, hisz' ha valamit, hát beszélni nem tud -- fémkupakok között gyámoltalanul botorkáló, jól csúfolható hülyegyerekké tették. Ügyesen, mert amúgy befolyásos helyen van, hatalommal (bár már nem önálló polgármesteri, hanem párttól függő hatalommal), így számítását talán megtalálva -- de önálló alternatívaként eladhatatlanná téve.

Pedig egykor polgármesterként erőt sugárzó arc volt, egy sikeres vezető arca.

***

Lázár mai napig rendelkezik egy vezetőként eladható imázzsal. Eddig feltárt ügyei ugyan korrupt, fényűző politikus képét sugallják, de tegyük szívünket kezünk alá, nagypályás politikustól a rendszerváltás kislányos álmodozását kiheverve nem is várunk mást. De ezt most komolyan mondom, igazán nagypályás politikushoz gyakorlatilag hozzátartozik a nép fejében, hogy képes legyen stiklikre, és ne féljen használni. És persze elegáns is legyen, szép órával, jó autóval, s oly' körökben-asztaloknál-vadászatokon forogva, hol nagy dolgok eldőlnek.

Hisz' különben hogyan is tudhatná a mi érdekeinket hathatósan képviselni, ahol és ahogyan igazán szükséges.

Így idővel tenni kellett róla, hogy valami módon látványos hülyeségeket is beszéljen. Első számú vezetőként eladhatatlanná tenni úgy a külföld, mint a belföld felé.

S mikor máskor lehetne rávenni erre, mikor hibázott?!

+++

E videó ehhez persze kevés, de egy első tudd-hol-a-helyed lépésnek megteszi.

Kívülről meg érdemes információmorzsákat eltenni a Család működéséről. Még jól jöhet egyszer. Hát csak ezért ez írás.



Ui.: 

Kósa példája persze túltolt kicsit, de a csengeri szerencsés özvegyasszony esete is lehet szép példája, hogy a családhoz tartozást meg kell pecsételni azzal, hogy benne vagy a buliban (cserébe benne vagy a buliban), és erről papír is születik.

Amit aztán a család őriz.

(Csak néha egy fekete bárány...)

 

 

 

 

58 komment

Címkék: táltos Lázár Don Kósa

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr9713739822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benderik 2018.03.17. 10:26:06

@Éhesló: Igen, köszönöm, különösen ez

hungaryexpres.com/borult-a-bili-becsben-lazar-videoja-utan-kitalal-a-25-eve-a-x-keruletben-tanito-tanarno/

tűnik komoly, megbízható hírforrásnak, ahogy a reklámjait elnézegetem...

Éhesló 2018.03.17. 10:45:45

@Benderik: a te forrásaid és tárgybéli relevanciájuk fényében kifejezetten annak tűnik.
(www.vg.hu/kozelet/kosa-szerint-orban-taltosnak-alkalmasabb-mint-vezetonek-129574/)

Számomra.
Ahogy olvasom sok bécsi sógor számára is:
www.facebook.com/derStandardat/posts/10156132953126963?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201803?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201803

magyarhirlap.hu/cikk/112685/Sajnos_ez_a_kendozetlen_valosag

www.lokal.hu/2018-03-az-osztrakok-szerint-is-nagy-a-baj-becsben/
" A legnagyobb példányszámú osztrák lap, a Kronen Zeitung online portálján csütörtök reggelre több száz komment érkezett Lázár János videójával kapcsolatban. A vélemények elsöprő többsége elismeri: Bécsben rengeteg problémát okoz a multikulturalizmus – írja a 888.hu.

Sajnos csak a felét látta annak a katasztrófának, ami Bécset sújtja. És ez még sokkal rosszabb is lesz” – írja az egyik osztrák olvasó.

Ausztria második legolvasottabb lapja, a Heute szintén írt az ominózus felvételről. És amint az a kommentekből kiderült: valós képet mutat a felvétel a bécsi állapotokról.

Az első négy legkedveltebb hozzászólás a következő: Ahelyett, hogy felháborodottan reagálnának, a pártoknak sokkal inkább le kellene vonniuk a tanulságot a magyar politikus kritikájából. Mert noha őt ez nem érinti személyesen, igaza van és a politika részéről gyorsan javítani kell a helyzeten.”

Igazat szólt. Aki ezt nem fogadja el, az vagy vak, vagy kábítószert szedett.”

Milyen alapon követel a Szabadság Párt bocsánatkérést? Azért, mert a magyar miniszter rámutatott, hogy a vörösök és zöldek mivé tették Bécset?”

A pártok érzelmei nem csapnának oly magasba, ha nem az igazat hallották volna. Bécsi vagyok és Lázár úr szavaival csak egyet tudok érteni. Bécs belvárosának egyes helyei kivételével a város egy óriási nyomortanyává változott. Bűnözők, falfirkák, ócskaságokat áruló boltok, szerencsejáték irodák.” "

www.origo.hu/itthon/20180307-a-becsiek-kiallnak-lazar-mellett.html

VáradiJános 2018.03.17. 12:02:29

Ez a benderik melyik parazita-alfajba tartozik? Dk? Együtt? Vagy vmi korcs?

Benderik 2018.03.17. 14:11:15

@Éhesló: "@Benderik: a te forrásaid és tárgybéli relevanciájuk fényében kifejezetten annak tűnik.
(http://www.vg.hu/kozelet/kosa-szerint-orban-taltosnak-alkalmasabb-mint-vezetonek-129574/)"

Hát igazából személyesen emlékszem erre a furcsa megszólalásra, a cikket csak most hozzákerestem, és ez akadt horogra. Ez a baj azokkal, akik még éltek bizonyos eseményekkor, amikre már nem kellene emlékezni...

Benderik 2018.03.17. 14:15:04

@VáradiJános: "Ez a benderik melyik parazita-alfajba tartozik? Dk? Együtt? Vagy vmi korcs?"

Tudom, hogy a skatulyázás egyszerűsíti az Világ megértését, s így segíti az emésztést. Így furdall a lelkiismeret, hogy ezúttal nem segíthetek benne. (De végülis tényleg vmiféle korcs -- azaz píszíül keverék. Csak kicsit több és többféle hozzávalóból. Bár magáról persze mindenki szereti ezt hinni...)

Éhesló 2018.03.17. 14:27:00

@Benderik: hálás voltam érte, félreértés ne essék, érdekes pillanat volt az ország életében, amikor a böszme "hazudtunk reggel, délben este" kampányával, trükkök ezreivel és a brüsszelita komisszárok hathatós támogatásával sikeresen lenyomta buktort.
Csak azt tudnám feledni, amit utána művelt.

De a feledés isteni áldás és nekem nincs részem benne ilyen dolgokban.
Sajnos.

Ezért ha választhatok, ezerszer inkább buktor, mint a böszme és a magadfajta tettestársai.

rallus 2018.03.17. 14:34:47

Ha nem Lázár készíti a bécsi videót, akkor a rendkívül objektív és az igazsághoz mereven ragaszkodó facebok úgy eltünteti, mintha sosem forgatták volna le. Így viszont némi zavarodottság után visszarakták... Természetesen a bicskázások a kiesett időszakban is zavartalanul folytak...

Boar. 2018.03.17. 15:43:49

A "magyar ne lopj" táblákat nyilván a migránsoknak tették ki már huszonöt évvel ezelőtt is Bécsben.
Ja nem. Az éheslónak és ménesének szólt, hátha nem loptak eleget a magyar honvédség technikai eszközeiből és átugranak egyet portyázni az ősmagyar szokásjog nevében.
Szánalmas ostobák...
Tényleg paci, a szlovák cég, szlovák rendszám hogyan összeegyeztethető a nagy magyar hazaffysággal?

2018.03.17. 18:40:18

@Boar.: A magyar ne lopj táblákat az 500 éve velünk élő, és tökéletesen beilleszkedett migránsainknak köszönhettük annak idején. Itt élek a határ mentén, első kézből tapaszzalhattam.

2018.03.17. 18:43:21

@Éhesló: hát, elolvastam néhány hozzászólást a Standard cikkéhez, amit TE belinkeltél.
Sajna a tipikus öntökönrúgás esete.
A hozzászólók az anyjába küldik Lázárt.
Az egyik azt mondja: járt a Favoritenben, tényleg igaza van Lázárnak, már kezd hasonlítani egy budapesti metróaluljáróra.

A másik azt mondja, Pesten él, ne általánosítsunk kedves osztrák honfiak, nem minden magyar ekkora f...sz.

A harmadik állítja, a 92%-os eredmény az élhetô városok listáján erősebb érv, mint egy propaganda videó.

Szóval jól alátámasztottad mondanivalódat!!!

2018.03.17. 18:45:18

@abcdefghijklmm: nincs igazad. A "gyár a miénk, vigyük haza!" országában nem okozott leki válságot elmozdítani, ami nem volt lecsavarozva.

Boar. 2018.03.17. 18:50:27

@abcdefghijklmm: Ez nem igaz. Amikor megnyílt a határ és hirtelen elárasztották a magyar gorenjeturisták ausztriát, Sopronban éltem magam is. Ismertem helyi emberkéket akik abból éltek, hogy ausztriába jártak lopni. Nem cigányok voltak.
Akkoriban a cigányok még nem igazán kaptak rá ausztriára, még lomizni is fehérbőrű magyarok jártak.

Sir Galahad 2018.03.17. 20:20:00

Egyszerűbb ez. Vásárhelyen a Fidesz pozitív eredménykampánnyal próbálkozott és nem jött be. Tanulság: vissza kell térni a migráció témájához. Ezt Lázár ezzel az akcióval indította, aztán Orbán a beszédével teljesítette ki. Van benne logika, hisz ez az a téma, amivel a Fidesz táborán kívüli embereket is el tudtak érni, lásd kvóta népszavazás.

MEDVE1978 2018.03.17. 20:53:12

Véleményem szerint nem jó az értékelés, itt nem büntetésről van szó. Viszonylag jól látni, hogy a FIDESZ-ben tipikus beavatási szertartásosdi van a fiatalabb, érvényesülni kívánó politikusoknak. Németh Szilárd ma egy jó példa erre, 4 éve ő még kevésbé volt a köztudatban, aztán a rezsibiztossággal kezdett el fellépni, hogy Sorossal és a migránsokkal folytassa a FIDESZ ökleként. Ezek az emberek aztán elviszik a balhét, a konfliktusokat - olyan ügyekben is, amelyek erősen népszerűségrombolók a semleges közvélemény és az ellenzék szemében. Lázár is keresztülment ezen, amikor hangsúlyossá lett az országos politikában, ő is fogalmazott meg egy csomó ilyen jellegű kérdéses vagy dehonesztáló üzenetet, csak amikre emlékszem pl: a pedagógusokkal szemben, de a menekültügyben is vitt elég nagy részt és a Sorosozásba is beszállt. Vagy kijelentette, hogy a Miniszterelnökség nem családbarát munkahely és a saját dolgozóit sanyargatta.

Emellett Lázár alakította ki a mai kancelláriás rendszert, amelyben teljhatalma van a Miniszterelnökségnek, erősebb az összes minisztériumnál, valamint irányítja az összes EU-s forrás elosztását. Így mérhetetlen pénzek felett rendelkezik, ebből a szempontból Varga Mihály és Matolcsy György csak asszisztál. 2013-ig még az uniós pénzelosztó rendszer is működött - bár nem pártatlan, de kevésbé kézi vezérelhető közreműködő szervezetekkel és külön hatalmi központ NFÜ-vel - és némileg akadályozta az "újraelosztásban" a FIDESZ-eseket. Ennek a rendszernek a felszámolása Lázár nevéhez fűződik, gyakorlatilag szakemberek ezreit üldözte el a rendszerből, kevésbé képzettekkel helyettesítve őket, akiket viszont arra szocializáltak, hogy parancsot hajtsanak végre.

Mi történhetett tehát? A Miniszterelnökség valóban nem családbarát munkahely, valószínűleg egy reggeltől estig munka, hétvégén is. Ez négy éven át eléggé felörlő tud lenni. Lázárt nem tartom erkölcsös embernek, de nem buta. Ez azt jelenti, hogy nyilván nem értett egyet egy pár ügyben a nagyfőnökkel, viszont kötelességből mosolyogva beállt mögé. Mivel a Fideszben a kritika nem megengedett, valószínűleg ez belülről ette. Emellett 100%, hogy "megágyazott" a családjának és a baráti körének több generációra előre uniós pénzekkel és azokból származó áttételes bevételekkel.

Ha már maffiás hasonlattal élünk, akkor ez és az ezután jövő Lázár kampányszereplések az "utolsó meló" allegóriájára épülnek. Lázár vissza akar vonulni Hódmezővásárhelyre, ott akar pihenni, nomeg a háttérből várni az alkalomra, amikor mondjuk Viktor már utódot keres vagy valamiért érdemes előjönni. Ennek az ára, hogy a kampányban használják. Egyébként ez nem egyedülálló eset, a FIDESZ elég profin kezeli ezt. A kormányon belül mindenkinek ki van adva, hogy milyen üzeneteket kell vinnie.

2018.03.18. 06:26:10

@Boar.: De igen, igaz. Én is Sopronban laktam és jártam gyakran Ausztriába.

Éhesló 2018.03.18. 11:23:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Pár hét cenzúrát követően valóban nem sok maradt ott a lézerjanit támogató hozzászólásokból, de szerintem nem az az öntökönrúgás, ha forrást ad bárki az állításai mellé, hanem cukorhegy és bandája arcátlan cenzúrája az öntökönrúgás.
Ettől még Bécs etnikai arányai felborultak a betelepítés és lakosságcsere kapcsán:
pangea.blog.hu/2018/03/10/bevandorlok_becsben

www.krone.at/597817

www.origo.hu/nagyvilag/20170725-tiz-szazalekkal-nott-becs-lakossaga.html

Ez különösen kedves:
888.hu/article-a-balos-varosvezetes-titkolna-de-a-mohamed-az-otodik-legnepszerubb-gyereknev-becsben
"

A hivatalos listán nincs is arab név. A 888.hu a Kronen Zeitungra hivatkozva számolt be róla, hogy míg a bécsi városvezetés hivatalos listáján nincs arab név, addig az eredetin igen. Sőt az elmúlt években mindig ott volt a Mohamed a leggyakoribb bécsi fiúnevek között.

Mint írják, a turpisságot úgy követték el, hogy a nevek különböző írását különböző névnek kódolták. Így a Mohammad és a Muhammad két különböző névként szerepelt (ahogy az Alexander és az Aleksander is). Így azon a listán a Lukas volt az ötödik, arab név pedig nem is volt rajta.

A lényeg, hogy 2016-ban a Mohamed (Ausztriában Mohammad) az ötödik leggyakoribb fiúnév volt Bécsben. Az azt megelőző években ez az arab név szintén ott szerepelt a legnépszerűbbek között.

Arra is emlékeztetnek, hogy Bécsben a városvezetés baloldali, az SPÖ és a Grünen szövetsége vezeti az osztrák fővárost."

No ezt is lehet cenzúrázni!

Éhesló 2018.03.18. 11:25:41

@Boar.: feleslegesen személyeskedsz és próbálsz visszaélni azokkal az indformációmorzsákkal, amiket összekapartál a netről.
A dolog vice versa is működik, mielőtt veres fejjel személyeskedve azt hinnéd, ez kóser játék.
Nem az.
Fejezd be.

2018.03.18. 11:28:43

@Éhesló: az öntökönrúgás ott volt, hogy a hivatkozott oldalon pont az ellenkezője volt olvasható.

Éhesló 2018.03.18. 11:39:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem.
A hivatkozást durván cenzúrázták és a valós helyzetet leíró kommenteket nagyrészt eltakarították még a válaszok közül is az eltelt idő alatt.
Ez a buta és egyoldalú cenzúra az, ami önötökönrúgás.
Nem a hivatkozás megadása a kommentemben.

2018.03.18. 11:40:02

@Éhesló: ebből mennyi a török, a bosnyák?
A források amúgy is hitelesek...
origo. 888. krone...
mint a no go zóna Londonban....

2018.03.18. 11:41:45

@Éhesló: nyilván cenzúra, hisz te mondod....te hülye, ha kitörölték a téged igazoló kommenteket, akkor már ne hivatkozz rá, mert nem igazol téged!!!

2018.03.18. 11:45:24

@Éhesló: amúgy megint baromságot művelsz. Hivatkozol több forrásra is, mert így jobban alá van támasztva a mondanivalód. Csakhogy azok MIND a Krone cikkére hivatkoznak.
Tehát egy populista, uszító, bevándorlás ellenes média cikkére....

Éhesló 2018.03.18. 11:45:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: www.krone.at/1659266

Ezt az oldalt kevésbé durván cenzúrázzák.
Észlelhető a különbség.

Nem mintha nem tudnád, csak gondolom valóság nagybátyánkat várod április nyolcadikán.
Majd beszélgessünk utána is. :)

2018.03.18. 11:48:20

@abcdefghijklmm: én 1998-ban, mikor kiszálltam a kocsiból, majdnem ráléptem egy használt fecskendőre. Tehát elmondhatjuk, Bécs kábszeres város, nem csoda, hogy a muszlimok teret nyernek.

Éhesló 2018.03.18. 11:48:25

@Könnyen elkaptuk, uram!: ami neked nem kóser, az másnak még lehet az, amint a 700 kommentből is látszik.

Vice versa.

2018.03.18. 11:50:29

@Éhesló: erre hivatkoztam én is.Egy uszító média Ausztriában.
Amúgy ismered: egyél lószart! tízmilliárd légy nem tévedhet!

2018.03.18. 11:56:23

@Éhesló: és megint!
Te magad szopatod! A 700 kommentből:
m Vergleich mit Józsefváros schaut unser Favoriten WUNDERSCHÖN aus. Herr Lazar sollte zuerst vor der eigenen Tür kehren.

aztán ez mégszebb:
Mr. Lazar, Sie haben Recht! Ich stimme ihr zu, so ein schönes Land, das Bild ist langsam verzerrt.
Die Orban-Politik ist ein katastrophales, korruptes Netzwerk, aber niemand kann sagen, dass Ungarn nicht sicher ist, es braucht Regierungswechsel und es gibt keine Auswanderung!
Grüße aus Ungarn!

Jól alátámasztja igazadat!!!

Éhesló 2018.03.18. 12:11:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: szelektív a látásod és a valóságérzékeléseddel is alapos gondok lehetnek, ha CSAK ezt olvastad ott (is).

De ez legyen a te bajod, meg a kezelőorvosaidé.

2018.03.18. 12:28:11

@Éhesló: érdekes dolog a kognitív disszonancia.
Érvelsz, hivatkozol. Rámutatok arra, hogy amire hivatkozol az pont cáfol téged.
Erre természetesen ragaszkodsz ahhoz, amit állítottál, de érvek helyett kezelőorvosozol.
Hát, Kreutzfeld és Jacob bácsik üdvözölnek.

Éhesló 2018.03.18. 12:39:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: saját hibáidat maszatolnád rám.
Felesleges.
Olvass figyelmesen és értsd amit leírtam.
Ha sikerült, folytathatjuk a beszélgetést.

Boar. 2018.03.18. 12:47:37

@Éhesló: Ne terelj paci...
Nem válaszoltál a kérdésre. Ha valaki ekkora überszittya magyar mint te, hogy dolgozza fel a lelkiismerete az szlovák céges, szlovák rendszámos adóelkerülést?
Minden reggel felköpsz egyet a levegőbe és aláállsz?

2018.03.18. 13:15:07

@Éhesló:n sapperlot 82. Bin Rentner lebe in Ungarn mir gefaellt Ungarn die Staedte Strassen und Geschaefte und vor allem die Sicherheit auch in Budapest bei Nacht fühlt man sich im Gegensatz zu Österreich nicht wie in Bagdad oder in Istambul. Kann nur jedem raten nach Ungarn zu „Fliehen“Wunderbar hier zu leben.

Én figyelmesen olvasok. Te meg nem érted a németet, igazam van?
A hozzászólások java elküldi Lázárt a saját portája elé söprögetni. Más része azt hozza fel, hogy az elmúlt húsz évben Favoriten lecsúszott, de előtte is rossz volt.
Húsz évvel ezelőtt még nem volt szíriai válság...
Van, aki azt mondja, hogy a belváros hozza a császárváros hangulatot, de a külkerületek lecsúsznak.

Összegezve: több hozzászóló küldi el Lázárt , Orbánt és a magyarokat a halál f..ra, mint a muszlimokat...

2018.03.18. 13:16:47

@Éhesló: nem írtál le semmit. Nincs egy saját gondolatod.

2018.03.18. 13:18:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát jó példát hoztál, mert azt tényleg elmodhatod, hogy Bécs kábszeres város.

Éhesló 2018.03.18. 13:21:00

@Boar.: nem terelek.
Semmi közöd nincs sem semmiféle tulajdonomhoz.
Semmiféle cég, ingatlan és ingó vagyontárgy tulajdonlása, használata nem jelent semmiféle adócsalást, csak a te komcsi agyadban.

Überszittya magyarkodást is te hazudozol veres pofával a nickem kapcsán.

Boar. 2018.03.18. 13:27:59

@Éhesló: Jajistenem...milyen megbocsátó tud lenni magával szemben a kis fideszjanicsár. Hát persze, a szlovák rendszám, szlovák cég az nem adóelkerülés csak baráti segítségnyújtás a szlovák nemzetgazdaságnak...
Te tényleg ennyire sötét vagy?

Éhesló 2018.03.18. 13:31:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: összegezve: Lézerjani videója kapcsán a helyiek véleménye jórészt támogató, amit az osztrák választási eredmények is alátámasztanak - mint nagymintás közvéleménykutatás - hiszen a migrénbarát kurzust elhajtották a fenébe.
A statsiztikai adatok is lézerjanit és a vele egyetértőket támogatják abbéli meggyőződésében, hogy komoly gondok vannak az osztrákok által befogadott muszlimokkal.
www.oe24.at/oesterreich/chronik/Kriminalitaet-So-gefaehrlich-ist-Ihr-Bezirk/251849459

888.hu/article-becs-es-lazar-ugyeben-a-statisztikat-is-elhazudja-a-liberalis-media

Éhesló 2018.03.18. 13:33:37

@Boar.: szerintem az a sötét, aki RL adatokkal visszaéélve offol a topikok sora alatt.
Az még sötétebb, aki azt hiszi, hogy bármilyen cég, ingatlan és ingó vagyontárgy tulajdonlása, használata adócsalást jelent.
Nem mellesleg ez hamis vád is.

Boar. 2018.03.18. 13:40:04

@Éhesló: Még mindig csak terelsz. Te nem is ló vagy bazdmeg hanem pulikutya...
Nem emlegettem adócsalást, adóelkerülést írtam.
És akárhogy dumálsz mellé, ha szlovák rendszámos autóval jársz, szlovák céged van annak az az oka, hogy nem itt akarsz adózni.
Ez pedig adóelkerülés, akárhogy vagdalkozol is te sötét barom.

Éhesló 2018.03.18. 13:59:24

@Boar.: itt rajtad kívül senki nem vagdalkozik.
Te viszont veres pofával teszed, ész nélkül.

Boar. 2018.03.18. 19:48:21

@Éhesló: Óvodás szintű a kommunikációd te retkes paraszt...
Mondjuk itt nagyjából mindenki tudja már, mekkora egy kupac szar vagy, nem kockáztatsz semmit.

Éhesló 2018.03.18. 19:53:54

@Éhesló: ne tódítsd, eddig is elég ciki amint itt (is) tombolsz veres pofával.

Benderik 2018.03.19. 19:15:23

@Éhesló: "hálás voltam érte, félreértés ne essék, érdekes pillanat volt az ország életében, amikor a böszme "hazudtunk reggel, délben este" kampányával, trükkök ezreivel és a brüsszelita komisszárok hathatós támogatásával sikeresen lenyomta buktort.
Csak azt tudnám feledni, amit utána művelt.
...
Ezért ha választhatok, ezerszer inkább buktor, mint a böszme és a magadfajta tettestársai."

Ezek szerint Ön azok közé tartozik, akik tettek-ténykedések alapján ítélik meg a helyzetet. Ez jó, mert sokan szimplán hisznek a Vezérben, és hát az igazi hitet nem ingatják meg holmi tettek.

Két dolgot kérek, gondoljon át, és válaszoljon meg akár csak saját magának:

1. Mekkora erkölcsi teljesítmény böszménél eggyel jobbnak lenni, és elegendőnek tartani az ő magasságát eggyel megugorni? Azaz ha valaki nála jobb, egy inkább buktor mint böszme elég?

2. El tud-e képzelni olyan tettet, ami után buktort már nem tudná elfogadni? Azaz van-e olyan vonal, ameddig elmehet, de ha azt átlépné, már őt is tudná úgy utálni, mint böszmét? És 4 ill. 8 évvel ezelőtt hová tette volna e határt? És azt még nem lépte-e át?

Benderik 2018.03.19. 19:17:04

@MEDVE1978: Persze, lehet így is, űgy is, kicsit inkább játék volt ez a gondolattal...

Benderik 2018.03.19. 19:17:58

@Éhesló: "No ezt is lehet cenzúrázni! "

Amennyire tudom, ezen a helyen én tudok cenzúrázni, nekem meg nem szokásom.

Éhesló 2018.03.20. 18:02:31

@Benderik: tegezz nyugodtan, a neten ez régi jó szokás.
Feleslegesen vezérezel.

Buktor nem jobban "vezére" senkinek aki követi, mint a böszme, vagy vona azoknak, akik követik őket.
A benne való "hit" nem kevésbé alávaló, mint mások másokban való "hite".

Szeretnénk, ha a döntéseink a tiszta ráción alapulnának, de ez nem sikerülhet, mert a tudatunk, szemléletmódunk érzelemvezérelt (is).

Van egy számomra kedves film (könyv): Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (eredeti címén: Master and Commander: The Far Side of the World)
A film egyik ikonikus jelentében a vacsora asztalnál vlasztás elé állítja a fiatal kadétot a kapitány: melyiket enné meg a kétszersültből kikopogtatott, asztalon tekergő két undorító féreg közül?
A kadét nem tudja a jó választ, habozik, végül a nagyobbikra bök, mire a vén tengerimedvék nevetésben törnek ki:
- Nem tudja kadét úr, hogy ha két rossz közül kell választania, akkor a kisebbiket kell választania?

A válaszom tehát világos: elég egy icipicivel jobbnak lenni, hogy választani tudjak a két ember között.

Betiltott tüntetések százai, 14 kilőtt szemű embert és ezernyi azonosítószám nélküli rendőrállat tombolását, hamis vallomásaikat, szószerint másolt vádiratok százai alapján futószalagon hozott aljas elsőfokú bíráskodást követően a választásom már nem is nehéz.
Ilyet soha többé nem akarok és azt sem, hogy ballibbant aljas alakok ezen történő kacarászását kelljen néznem a "közszolgálati" TV-ben éveken át.

Persze.
Lásd az első válaszomat.
Nem lépett át olyan határokat, mint a kommunistából demokratává maszkírozott ávósfattyak apró vejétől a körmösbauerig.
Soha.

Éhesló 2018.03.20. 18:09:24

@Benderik: A cenzúra a cukorhegy féle pofakönyv kapcsán került a beszélgetésbe, nem a blogod kapcsán.
Lázárt videójának kommentjeit egyelte ki cukorhegy cenzorcsapata, olyan elképesztően aljas módon, ahogy azt láthatod magad is a megadott osztrák média pofakönyvbeli kommentfolyamában.
Alig maradt a bécsi viszonyok kapcsán lézerjanival egyetértő, a migránsok viselkedését, bűnözését visszaigazoló komment csekély 10-12 nap elteltével.

(Egyébként erről és a blogokon folytatott durva cenzóráról beszélgethetnétek az elvbarátaiddal, mert a ballibbant blogok tucatjain nincs kommentelési lehetőség, a felük "előzetesen" cenzúrázott, más blogokon pedig semmiféle beszélgetés nem folytatható, mert a ballibbantak nem tűrik nem csak az ellenvéleményt, hanem azok képviselőit sem.
Talán féltucat blog van, ahol még szabadon lehet beszélgetni, még akár olyan stílusban is, amint itt is olvashattad.)

Benderik 2018.03.21. 22:02:12

@Éhesló: Pont erre írtam, hogy mekkora erkölcsi teljesítmény böszménél eggyel jobbnak lenni, és elegendőnek tartani az ő magasságát eggyel megugorni? Azaz ha valaki nála jobb, az elég?
Arra is akartam célozni ezzel, hogy az kevés egy buktor elfogadásához, hogy böszme még nála is rosszabb. Nem csak azért, mert alacsony erkölcsi mérce, hanem mert ez a gondolkodás fagyasztja be alapvetésként, hogy csak e kettő létezik. És igazából már most is léteznek mások, akikre mondható persze, hogy nyünyik, de pl. ezeket böszme felsorolt bűneihez mérhető bűnök már eleve nem terhelik, így buktor mellett nem érv, hogy ha nem ő, akkor egy tömeggyilkos.
Továbbá amíg axiómaként böszmét tekintjük AZ egyetlen alternatívának, az önmagában megnehezíti más ellenfél kitermelődését.
Nem véletlen, hogy böszme a bukása óta mint falat kenyér, úgy kell buktornak -- nem csodálkoznék ha rendszeresen misét mondatna hogy Isten tartsa meg minél tovább jó egészségben s főleg aktívnak.
Másik ilyen imákba foglalt falat kenyér a migránsok. Előző választás kampánya nagyjából böszmén alapult, hogy ha nem buktor, akkor ő, aztán az idővel ki kelett fáradjon, és akkor jött ez+az ellenségnek, de az igazán ideális a migránsok lettek. Szerintem a másik misét értük mondatja, jó egészségükért s főleg még sokáig aktív migráló kedvükért.

S nem szigorúan ide tartozik, csak a tiszta víz kedvéért, ha már szóba került. Szóval ami ama rendőrállatok egykori tombolását illeti, azért az is olyan verekedés volt, mint a verekedések nagy része, ami úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt. Tudom, hogy a tévék egy része gondosan lehagyta e történések elejét, de egy másik része meg nem hagyta le, és ha nem (nagyon ügyesen) fotosoppolva volt, akkor ott az eleje úgy zajlott, hogy lelkes fiatalok kövekkel dobálták a rendőrsorfalat, akik láthatólag a francba kívánták az egészet, ahogy amúgy a világ rendőrsorfalainak többsége inkább otthon tévézgetne. Aztán tényleg rosszul és bűnöket is elkövetve kezelték a helyzetet, de ne legyenek illúzióink, nem a kisgyermekes anyukák, tisztességben megőszült nagymamák és jámborul éneklő polgárok voltak ott elöl, akiktől az a sorfal beindult -- rájuk is. Ritkán történik így. (Jelzem, addigra már egy rendőr fel lett gyújtva a Szabadság téren. Az ilyesmi nem növeli a többiek kedvességét.)

S ha már itt tartunk, felelős buktor ezeket látva nem szervez aztán éveken át minden adandó alkalommal tömegrendezvényt békés polgároknak -- kisgyermekes családokat is beleértve s lehetőleg minél közelebb azon helyszínekhez, ahol mindenki által vártan balhék várhatók. Mert az olyan, mintha tudnám, hogy földrengés várható, mégis oda szervezek koncertet, mert olcsó a helyszín, s mert így van hasznom belőle.
Ez a bűn nem kisebbíti böszme bűnét, de szintén egy emberéleteket előre tudottan kés alá és gumilövedékek elé terelő ember bűne.

Ami a "vezér"-t illeti, sajnos nagyon úgy látom, hogy hívei tekintélyes részének a konkrét emberölést leszámítva nemigen van olyan lehetséges határ, amit ha átlépne, elfordulnának tőle. Különösen, ha ezt a megszokott apró lépésekkel haladva teszi. Tökéletes kísérletet mutat be a kezdetektől arra, hogyan tágítható akármeddig az ember elfogadási szintje, ha elég apró lépésekben tágítjuk a határokat. (Amúgy szerintem sok híve van, akik bizonyos indokolt esetekben az emberölést is elnézné, persze szigorúan ha magasabb jó ügy érdekében történt.)

Benderik 2018.03.21. 22:05:23

@Éhesló: "A cenzúra a cukorhegy féle pofakönyv kapcsán került a beszélgetésbe, nem a blogod kapcsán."

Csak arra írtam, hogy írod egyik kommentedben, hogy "No ezt is lehet cenzúrázni! ".

Amúgy tudtommal a facebook-szerű oldalak cenzúrázása nagyjából úgy működik, hogy akárki bejelenti egy tartalomra, hogy szerinte sértő, egy gyors ránézés idejére/előtt/után leszedik, és ha stílusra
tényleg sérteni tűnik valakit (jogosan vagy jogtalanul), azt leszedik. Aztán ha valaki meg bejelenti, hogy de az szerinte nem sért senkit vagy nem arányos a sérelemmel a leszedés, akkor vizsgálják ki alaposabban.
Ez szimplán a legegyszerűbb mód annak elkerülésére, hogy aztán súlyos kártérítéseket kelljen fizetnie gondatlan weboldalfenntartóként.

Feltehetőleg itt is ez történt, mert elég gyorsan lekerült majd vissza, és őszintén szólva élek a gyanúperrel, hogy a készítésbe eleve bele volt kalkulálva a leszedetés majd látványos visszarakatás, mert lássuk be, jót tett a népszerűségének, hogy lobogtatható, hogy kicenzúrázták.

(Az osztrák lap kommentjeire nem tudok mit mondani, hogyan eshetett. Mindamellett ez az egész nagyon emlékeztet engem egy időre, amikor nagyon sajnáltuk a rothadó Nyugatot.)

Éhesló 2018.03.21. 22:56:50

@Benderik:amennyiben a 2006 őszi rendőrterrorral kapcsolatban ez a véleményed, akkor nem vagyunk egy demokratikus platformon.

A face brutűlisan egyoldalú cenzúra alatt áll.
Aki ezt tagadná, akércsak a 2006 őszi rendőrterrort, nem vitaképes.

Egy dologban erősen reménykedek: eljön még az a z idő, amikor a rendőrterror benneteket is hasonképp súlyt és a cenzúra is veletek szemben lesz ilyen brutális.
Az inga visszaleng és akkor érdekes lesz visszaidézni a kilőtt szemű barátaitoknak a ti bejegyzéseiteket.

Éhesló 2018.03.22. 17:00:27

@Benderik: mandiner.hu/cikk/20180321_orban_balazs_hogyan_politizal_a_kozossegi_media

"A közösségi média által fejlesztett algoritmusok ugyanis sokszor ellenőrizhetetlen módon szelektálnak a tartalmak között, a tartalomszűrési elvek kidolgozói pedig szinte kizárólag progresszív-liberális NGO-k. Ha még ehhez hozzávesszük az internetes vállalatok és azok vezetőinek lobbitevékenységét is, meglehetősen kiterjedt politikai befolyásolási képesség sejlik fel.

Így tehát valójában inkább az a helyzet, hogy az új típusú (közösségi) média nemhogy negyedik hatalmi ágat, hanem egy szinte a politikai felett őrködő diskurzuscenzúrát képez az interneten."

Google detto.

Benderik 2018.03.22. 18:32:27

@Éhesló: "amennyiben a 2006 őszi rendőrterrorral kapcsolatban ez a véleményed, akkor nem vagyunk egy demokratikus platformon.

A face brutűlisan egyoldalú cenzúra alatt áll.
Aki ezt tagadná, akércsak a 2006 őszi rendőrterrort, nem vitaképes.

Egy dologban erősen reménykedek: eljön még az a z idő, amikor a rendőrterror benneteket is hasonképp súlyt és a cenzúra is veletek szemben lesz ilyen brutális.
Az inga visszaleng és akkor érdekes lesz visszaidézni a kilőtt szemű barátaitoknak a ti bejegyzéseiteket."

Akkor nem lennénk egy demokratikus platformon, ha a ténybeli történéseket tudnánk ugyanúgy, és úgy mondanánk mást róla.

Ám ha én úgy tudnám, hogy jámborul sétáló, éneklő tömeget egyszercsak ok nélkül lerohan a rendőrsorfal, én is ugyanazt mondanám róla, mint te.

Csak én nem így láttam.

És őszintén szólva nem is túl életszerű verzió. Régóta olyan már a világ, hogy egy ilyen nyílt erőszakot hivatalból elítél, így a világ rendőrsorfalai kínosan kerülik az összeütközést, amíg csak lehet. És persze van, ahol nem, de azok a nemzetközileg formálisan kiközösített diktatúrák, márpedig nem állíthatjuk egyidejűleg, hogy az a kormány egyszerre volt a Nyugat hű csatlósa és közben szart volna rá, hogy szalonképesnek tartják-e.

Sokkal életszerűbb verzió, hogy rendőrségünk korábban ilyen éles szituációba tüntetéseken sose került, egyetlen gyakorlati tapasztalata a meccsek utáni verekedések világa volt. Ráadásul az első sorokban levő arcok között állítólag elég sok arc ismert is volt onnan, és ugyanazt is csinálták. A régi világban szocializálódott rendőri vezetők egyféle módszert ismertek erre, megagyalni párat, és persze jelvény nélkül, hogy hivatalosan ne kerüljön bajba az ezt végrehajtó közrendőr.

Érdekes emberi jellemző amúgy, hogy mikor amerikai filmben a krakéler felügyelő ugyanígy vallat, miután a diktafont kikapcsolta, az átlagnéző elismerően bólint, hogy végre nem egy töketlen liberális fasz, aki úgy odavan az emberi jogokért.

Szóval az ezen szocializálódott -- éles tömegrendezvények kezelését sosem tanult -- szervezet a régi jó "kicsit pörköljünk oda, de előbb kapcsoljuk ki a diktafont" technikához fordult. Csak míg meccseken ez működött -- mert ott senki nem videózott, meg a békés átlagpolgár egyet is értett a focihuligánok kisebb megagyalásával --, addig itt száz tévé nézte, és az első sorok mögött tényleg békés tömeg álldogált. (Mondjuk az is igaz, hogy a békés tömeget a roham előtt általában felszólították, hogy távozzon, mert most kemény rész jön, így aki ott maradt, az azért sejthette, hogy most már nem egész veszélytelen helyen van.)

Súlyosbította mindezt, hogy a kirendelt átlag közrendőr alapvetően rettegett a vele szemben álló hatalmas tömegtől, mely egyiküket korábban már fel is gyújtotta, és kinézetre az adott helyzetben is lincshangulatban volt. Márpedig az átlag közrendőr sosem az a" beszéljük át békésen" pszichológus fajta, és ha fél, az különösen alkalmassá teszi, hogy kicsit vadállattá váljon, ha azt a parancsot kapja, hogy induljon meg, és mindezt jelvény nélkül teheti.

És mindez nem mentesít senkit -- a belügyminiszter fölött végső soron felügyeletet bíró miniszterelnöjköt sem -- a felelősségtől, és jó eséllyel rá is bólintott az odapörkölésre, miután biztosították, hogy nem lesz baj, csak kicsit megagyalják az elöl támadó bajkeverőket.
De hogy ez lett a vége, az feltehetőleg ilyen sok kicsi összetevő együtteséből eshetett -- békés tömeggel szembeni közszemlére tett fizikai erőszaktól a felső vezetés biztosan fázott volna.

Feszültséggel terhelt rendezvények rendőri biztosítása külön szakma, mert hihetetlen nagy tudást igénylő feladat úgy határok közt tartani egy felbőszült tömeget, hogy hiába vannak a rendőröknek eszközeik, azokat csak úgy használhatják, hogy komoly baja senkinek ne essen, miközben a tömeg bármit tehet és használhat. És felismerni, ha a tömeg olyan cselekedetbe fogott és olyan eszközzel, ami eggyel komolyabb választ igényel, de csak arányosan komolyabbat, amibe később száz ügyvéd se köthet bele.
Olyan ez kicsit, mint úgy lefogni egy őrjöngő embert, hogy nem okozhatsz neki komoly sérülést, és el sem kábíthatod, miközben ő bármit tehet veled. Irgalmatlan nehéz feladat.

Összességében, ha én úgy tudnám a történéseket, ahogy te, ugyanazt gondolnám róluk, mint te, és ha te úgy, ahogy én, feltehetőleg azt gondolnád, amit én, szóval nem a köztünk levő " demokratikus platform" a különbség, hanem ahogy a tényeket tudjuk (vagy hisszük hogy tudjuk).

"A face brutűlisan egyoldalú cenzúra alatt áll.
Aki ezt tagadná, akércsak a 2006 őszi rendőrterrort, nem vitaképes."

Ami a cenzúrát illeti, az valahol ott kezdődik, mikor deklaráljuk, hogy aki ezt vagy azt mondja vagy tagadja, az nem vitaképes -- a következő lépés innen ha ugyanezt már büntetjük is (ld. a holokauszttagadás büntetőjogi kategóriájának szerencsétlen konstrukcióját, aminek célja érthető, de a rá kitalált kezelésmód egy ritka béna, saját lábát evő dinoszaurusz).

Benderik 2018.03.22. 18:50:27

@Éhesló: A netes cenzúra egy elég nehéz feladat az üzemeltetőnek, mert bárkit sérelem ér, beperelheti az oldalt, így kénytelenek extra óvatosan irtani mindent, ami alázkodónak tűnik. Nyilván szűrnek káromló kifejezésekre, és politikailag uszítónak tekintett szövegekre. Már az elsőn kiesik szerintem egy átlag fórum kommentjeinek fele, a másodikon a maradék fele. (Ti pl. Boar-ral stílus alapján az elsőn nagyrészt kiestetek volna.)

És iszonyú tempóban érkező kommentfolyamot kell szűrni, és igen, befolyásos politikai oldalak által fenyegetve, ha ott hagynak vmi sértőt, így rá vannak utalvamindenki bevonására, aki befolyásos és számít (hogy ne legyenek támadhatók), másrészt előbb lőnek, mint vizsgálnak, aztán legfeljebb feltámasztják, akit túl korán lelőttek.

Nemigen lehet ezt mindenki által korrektnek érzettül csinálni, és úgy, hogy ne legyenek részrehajlóak odaengedve.

Éhesló 2018.03.23. 18:56:25

@Benderik: a tényeket tagadod.
A rendőrállatok nem jártak el törvényesen, megszegték a rendőrségi törvényt és a saját szabályzataikat is.
Azonosító jelvény nélkül tomboltak, amit a parancsnokaik tűrtek, támogattak.
Külföldieket, ártatlanokat, országgyűlési képviselőt vertek össze vissza a tüntető és szabad gyülekezési jogaikat gyakorló magyar állampolgárok ezreivel együtt.
Nem rendszeresített fegyvert, lószert használtak, nem szabályos módon, maradandó fogyatékosságot okozva 14 embernek, akiknek kilőtték a szemüket, további százakat ért lövés a szabálytalan fegyverhasználat kapcsán.
Lejárt tárolhatóságú pirotechnikai anyagokat használtak, melynek során lakásokba is belőttek minden ok nélkül, butaságból és a lejárt anyagok hibájából.
Megkínozták, megalázták az összevert, megbilincselt embereket.
Hamis tanúvallomásokat tettek az általuk megkínzottakra, és egymásra is, melyek kapcsán nem indult ellenük eljárás.

Ezek tények, melyeket a független vizsgálóbizottsgá is - tanúvallomások alapján - megállapított.

Tüntetések százait tiltották be és oszlatták fel jogtalanul, páros lábbal tiporva a törvényeket, emberek ezrei ellen folytattak hamis vádak alapján koncepciós eljárásokat.
Mindezt a brüsszelita komisszárok, a "demokratikus sajtó", a "demokratikus államok" sunyi kussolása mellett 4 éven át folyamatosan.

Ezen tények tagadása miatt nem vagyunk egy platformon a magadfajtákkal 2006 ősze óta.
Ezért remélem, hogy végre lesz olyan tökös jobber kormány, amely így bánik el veletek és a kedvenceitekkel, rajongóitokkal is, amikor majd nevetve idézem azokat az aljasságokat, amiket tőletek olvasok 2006 óta.
Ami késik, nem múlik.

A cenzúra tagadása felesleges.
Cukorhegy megbukott és ma már azok is látják mit művel, miket manipulál, milyen lajasságokat követ el a förtelmes eszközeivel, milyen aljas módon él vissza akik eddig tagadták.

Remélem ezt is lesz majd alkalom ellentek használni, pont ilyen aljas módon, csak hogy a kádárkolbász másik végét is érezzétek végre 73 év baloldali kegyetlenkedés, gyilkolás és pusztítás után.

Benderik 2018.03.25. 13:22:27

@Éhesló: Nem mondunk mi ellent egymásnak. Csak te azt az elemet részletezed az én leírásomból, amikor a szervezet a "kicsit pörköljünk oda, de előbb kapcsoljuk ki a diktafont" technikához fordult.

És azt bizonygatod, hogy ez súlyos bűn, pedig én se mondom, hogy ne lenne az.

Csak én ennél tágabban, az oda vezető utat írtam le.

Szóval nincs itt ellentmondás, amiért bármelyikünknek aztán szenvedni kellene, hogy a másikunk örülhessen. Én részemről amúgyse tudok örülni ilyesminek.

Ami meg a cenzúrát illeti, van, persze, meg nem is jó.

De nem Zuckit kell szidnod érte, mert ő nyilván a francba kívánja a cenzúrát. Mert az oldalak üzemeltetőinek a cenzúra egyfelől forgalom-(=bevétel)-kiesés, másfelől rengeteg plusz költség, és még csak jól se lehet csinálni, mert a legkisebb hibára vagy innen vagy onnan kapják a sortüzet (drága perekkel és sértődötten távozó ügyfelekkel spékelve).
Olyan ez nekik, mint ha aknamentesítened kéne, és egyik oldalról folyton támadnának, miért vagy olyan lassú, és ez évente hány emberélet, másik oldalról ha egy embered felrobban, hogy hány emberéletet követel még munkásaid felelőtlen hajszolása.

Van cenzúra, sokszor túlkapása is, csak más a forrása. A Facebook s társai csak kényszerű (fogcsikorgatva) végrehajtók.

Éhesló 2018.03.26. 20:53:13

@Benderik: még a végén megsajnálom a személyes adatokkal törvénysértő módon, a saját felhasználóit is átvágva kereskedő tudatmanipulátort.

Bocsi.
Mégsem.
888.hu/article-a-facebook-beszallt-a-valasztasi-kampanyba-az-ellenzek-oldalan

"A Facebook módszeresen hallgattatja el a jobboldali, konzervatív, bevándorlásellenes véleményt megfogalmazó influencereket. Ám a baloldal uszítását a határon túli magyarok ellen, a kárpátaljai és az erdélyi kisebbségek gyurcsányi értelemben vett lejáratását zsigerből támogatja."

Benderik 2018.03.27. 22:30:44

@Éhesló: Ne sajnáld meg, nem jó ember az. Csak cenzúrázni nem magától cenzúrázik, mert az viszi a pénzt.

Az adatkereskedelem egy másik játék, az hozza.
süti beállítások módosítása