HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

  • midnightcoder2: @Dan da Man: Az index újságírói azért annyira nagyon nem jó képességűek. Igazság szerint leginkább... (2020.07.30. 08:17) Szappanként a kézből
  • Benderik: @kódex: Hát, a több ezer egyéb vírus nem nyírja ki épp' a fél világot, szóval ők most várhatnak. É... (2020.07.12. 23:00) Mit tanít a tábori zuhany a Vírusról?
  • morph on deer: @nemecsekerno_007: “” Ennyire fáj a valóság? Meddig akarjátok még ezeket a szocialista zárványoka... (2020.06.29. 14:11) Bús kórházaidon Husz-Nyolcvan tenne-e még
  • nandras01: kicsit coelhosra sikeredett az igaz, de attól még egyáltalán nem marhaság. (2020.05.28. 20:56) Egyetlen magyar sincs egyedül
  • Benderik: @Szalay Miklós: Jesszus, ez egy egész enciklopédia a világról, ami a link mögött van! Mintha egy f... (2020.05.03. 16:55) A visszasírt vírus

Egyetlen magyar sincs egyedül

2020.05.28. 05:53 Benderik

 

Én egyről azért tudok.

Ismert ember ráadásul, nem is egy mindenkitől elfeledett vénséges remete.

Az igazi remete amúgy sincs egyedül, hisz’ vele az Úristen, akiért remete.

 

***

Ő ismert – nagyon is. Ettől lett egyedül.

Szerintem ebben csodálói-ellenlábasai egyetértenének, csak az okot látnák másnak.

Csodálói azt mondanák, az Igazán Nagy Ember kényszerűn egyedül halad, mert még keresztjével is gyorsabb a többinél, kik nem is igazán látják a lépést az ő útján.

Kritikusai szerint meg kényszerűen ott kellett hagyja már mindenki, akiben van annyi intelligencia és erkölcsi érzék, hogy Dr. Watsona lehetne legalább.

Egyrészt mert van az a pont, ahol az ember már azt kell mondja, na jó, ő ehhez már nem tudja adni a nevét és arcát.

Másrészt meg mert ő maga se tűr meg jó ideje olyat, ki esetleg helyébe léphetne, vagy akár csak érdemben visszabeszélhetne neki.

Meg hát nehéz kenyér is mindig legokosabbat, -bölcsebbet mondónak lenni, ha van az ember körül még szóba jöhető vitapartner. Ha az ember csak ember. Márpedig az istenkirályok letűnte óta még a király is ember.

 

***

Fizikailag nincs egyedül pedig. Kimondottan nagy társaság sürgi körül, mely társaságnak ő az abszolút közepe. Szavait isszák, utólag majd egész életét vissza tudja nézni a wéwéwé-krónikákból.

Ám egyedül lenni mindenhol lehet. Sok ember között csak igazán Mert aki emberek között is egyedül van, az már mégis miben reménykedhet?

 

***

Akikhez tartozni szeretne, azoknak így ő nem kell. Csodálói szerint idegen hatalmaktól megtévesztett rövidlátó érdekemberek azok, kritikusai szerint csak átlátnak rajta, ha idő is kellett nekik ehhez.

De – így vagy úgy – a klub, akikhez tartozni szeretne, nem fogadja őt úgy be, ahogyan ő közéjük befogadva lenni szeretne. Márpedig a társaslény embernek ez legnagyobb gyilkosa.

 

***

Csodálói szerint értünk van egyedül.

Bírálói szerint még azt is csak önmagáért.

-- Az istenek kényszerű magánya az emberek között -- így az előbbiek.

-- Az istenek is otthon vannak az istenek között -- vágják vissza emezek --, csak a sajátjai között istennek lenni vágyó reked meg ég és föld között, félúton, egyedül.

Így vagy úgy -- egyedül.

 

+++

Kutyanehéz egyedül lenni.

...

Szerencsére egyetlen magyar sincs egyedül!

Kicsit talán magának is mondogatja.

 

 

egyedl.jpg eredeti teljes kép forrása

 

 
2 komment

Címkék: magány egyedül lonely planet bozótharcos magányos harcos

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr6715718470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a kezem nem disznófasz 2020.05.28. 11:55:01

Ez jó nagy marhaság. Inkább ne elmélkedj.

nandras01 2020.05.28. 20:56:08

kicsit coelhosra sikeredett az igaz, de attól még egyáltalán nem marhaság.