HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Rock'n'roll Man !

2020.12.04. 05:53 Benderik

  

Én komolyan nem értem ezt az össznépi fanyalgást.

Legmenőbb filmjeinkben a főhős kicsit mindig rosszfiú -- James Bond az MI6 tudta nélkül ugrik be gázos helyekre, Dr. House kiüti a beteg szívét, hogy kiderüljön abban lapul-e a féreg vagy a májban, Lea hercegnő (s a rajongó tinilányhad) nem a kedves nyálképű jófiúnak adja magát, hanem a borostás űrszeszcsempésznek.

Nagyszakállú vad vikingekért vagyunk oda, és sorolhatnám, ha elég filmet látnék hozzá -- de az utolsó példámat pl. már csak hallomásból ismerem.

Unjuk mind kishivatalnok létünket, és rockbandákat hallgatunk, kikből árad a borostás bűn szaga, velőtrázón zengenek a Sátán erdejéről, hová be kellett menniük -- de igazából kishivatalnok könyvelők ők is, kiknek egyetlen igazi bűne némi adócsalás, mikor már van miből. Többségük még inni is csak annyira lövi magát, hogy azért a koncertturné minden előadásán tisztán tudja a szöveget, különben oda a gázsi.

Műbalhék hősein csüggünk, mert szomjazzuk az izgalmat, a kicsitrossz bűn bizsergését, ami még igazán senkinek sem árt, épp' csak annyi bűnszagot áraszt, amitől karokba bódul a lányhad és rajong a nép.

 

***

Erre most kiderül, hogy él köztünk egy igazi Rock'n'Roll Man, egy valódi partiarc, aki valódi bajokba keveredik, de nem hogy nem kérkedik vele, még szerényen álcázza is magát unalmas kishivatalnoknak!

Hisz' mi is lehet unalmasabb egy EP-képviselőnél, saját asszonya is csendben sóhajt, ha rá gondol, ilyen szakállal mekkora marcona is lehetne, de ő a kispolgári utat választotta, eminens volt már mikor hozzáment, mert szülei őt is úrilánynak nevelték, aki csak egy eminenshez mehet hozzá, aki majd jól tartja őt, és akivel közösen építhetik az erkölcsileg szilárd alapokat, amin egy igazán tartalmas, méltó kapcsolat alapulhat.

Mint Schwarzenegger abban a filmben, amiben CIA-ügynökként svájci tavakon át búvárkodja be magát éjszaka tangózni a maffiavezér nőjével, hogy aztán lövöldözéses menekülés után reggel asszonya mellett ébredjen New Yorkban, és elmesélje, milyen érdekes volt a tegnapi napja, mert egy új számviteli rendszert tesztelnek, ami -- úgy tűnik -- hibásan iktatja a sztornótételeket.

 

***

A sok reszelős hangú, feketebőrbebújt műrokker mellett most feltűnik egy igazi arc, akiről filmjeink szólnak, de akiről tudjuk, hogy ilyen a valóságban sosincs, aki aztán igazából elmegy az unalom közepén oda, ahol az Élet zajlik, és ahol igazi veszedelem várja, és mikor lecsap a yard, nem kezd el nyávogni, hogy ő diplomata, neki nem ér a neve, ez ház, itt nem foghatja el őt a fogó.

Műmájer párttársa a rendszerváltás hajnalán már abban a biztos tudatban ment arcoskodni a prágai forradalomba, hogy külföldi állampolgárként nem fogják komolyan bántani, az itthoni rendszer meg már kiugrott a blokkból, ahol korábban egy ilyenért elvágják az itthoni életét.

Brüsszeli hősünk a diplomatalét védelmet adó melege helyett kimászik a rettentő mélység fölé, mert tudja, az Mo6 nem állna ki mellette, tudja, csak magában bízhat, egy kitudjamennyirebiztosantartó ereszre bízza életét, sikerrel földet ér, s csak a megtévedt bennszülött lakosság riadóztatta túlerő képes őt legyűrni.

Igazi bűnt eközben nem követ el, nem öl meg senkit, csak karanténszabályt szeg, ami erősen a kispolgári izgalmak tipikus esete, az este nyolc után öt perccel kutya nélkül még az utcán levés libabőre. Szóval igazi bűnt nem követett el, mégis igazi veszedelmet vállalt, igazi karriert, igazi test épségét tette kockára -- ő filmjeink valóságossá elevenedett rokkerhőse. Még szakálla is marcona hozzá.

Erre mi nyávogni kezdünk, hogy jaj így meg úgy.

 

***

Ennél már tényleg csak az lenne szebb, ha kiderülne, hogy a sok egyéb diplomata miatt volt ott a bulin, amolyan feketeöves lobbistaként, mert az igazi dolgokról tudjuk, hogy terített asztalnál dőlnek el -- még ha konkrétan épp' nincs is terítő az asztalon, vagy bármin vagy bárkin is. És tudta, hogy ha forró lesz a talaj, nem hivatkozhat senkire, mert az Mo6 még csak tudni se fog róla.

Az igazi tökös magyar Őfelsége szolgálatában.

Bond. Joe Bond.

***

Szegény most úgy érzi tán, összeomlott élete.

Pedig csak rossz helyen volt eddig.

A világ legnagyobb partiarca, a legnagyobb igazi rasztaszív, csak rajta múlik, elkezdi-e új életét, kiszabadulva végre kötelékeiből, melyek eddig gúzsba kötötték.

Vagy tényleg beépült a Kormány szolgálatában, és akkor a hála a mélyben nem marad el, de ez is csak azt jelenti, hogy lesz pénze az újrakezdéshez egy olyan világban, ahová mindig is tartozott.

Ahol már nem kell titkolnia, hogyan szeretne élni és kivel.

És ahol ő igazi sztár. Ahol szeretik, megbecsülik, és azért, aki valójában!

 

***

Üdv a való világban, Joe!

Kicsit még fájnak régi barátaid, de kiderült, liberálisak ők is mind! Hisz' annál liberálisabb nyilatkozatot ritkán hallani, hogy "Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?

S hidd el, csak rajtad múlik, lesznek-e újak. Barátaid. Politikus nem lehetsz ebben a másik világban se, de annyi minden van még, rendes szakmák. Vagy lehetsz akár praktizáló jogász is.

S ha netán rokker lennél, gangbandát alapítanál, esetleg nyitnál egy igazi nagy bulikat szervező bárat a világon bárhol -- a beugró hírnév készen áll!

A rasztaszív örökké dobog.

Hollywood és Jamaica lábaid előtt hever.

 

+++

Jézus így is szeret, a  lényeget hozod hát a kishátizsákban. S ha ő veled, ki ellened?

Szerencse kísérje lépteid!

 

 


joe_bond-2.png

 

 

 

 

2 komment

Címkék: gangbang rocknroll József Brüsszel Száj rasztaszív Joe Bond

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr2016317614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benderik 2020.12.06. 23:20:41

Persze.
A bűn bűn, és -hődni kell érte.

Csak attól még van tovább, emberileg, és remélem, megtalálja. Valahogy most ez az oldal fogott meg.

Meg meg is nevettetett. Meg van is benne valami vagányság.

Ami nem menti, ha saját bűntudatának vezeklését törvénykezésbe öntötte, amivel mások életét keserítette, de mondom, az az előélete, engem meg most a lapozás után érdekel.
Hogy azzal mi lesz. Hogy lesz-e elég bölcs, hogy legyen lapozás utáni élete, és az értelmes legyen.
süti beállítások módosítása