HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

  • Benderik: @ulpius66: Hm, igaz-igaz, de ... 1. ... attól, hogy atomháború eseménye konkrétan még sosem követk... (2021.05.30. 22:01) Vírusútlevél - a lényegnemlátás diadala
  • HaD: A "magyar vállalkozások online jelenlétének segítése.." magyarul egy kiválasztott reklámcég kitömé... (2021.05.30. 17:26) Szigorú jutalom
  • trabant: Ahol az orvosok inasok, abban az országban Orbán Viktor sofôr. (2021.03.29. 21:33) Inasok
  • Untermensch4: @Ménár Atya: Benderik 2021.03.06. 20:09:52 @Ménár Atya: Igen, köszönöm, pont ez a videó váltotta ... (2021.03.07. 13:29) Mindegyik jobb, mint a vírus
  • laci_52: Jön a tavasz és kőkemény lázadozások lesznek a korlátozások ellen. Odafönt felfoghatnák, a bezárts... (2021.02.14. 22:31) Kis kocsmakaranténstratégia

Mindegyik jobb, mint a vírus

2021.02.27. 05:53 Benderik

 

Új mantra ez -- mindegyik jobb, mint a vírus.

És ez persze szinte biztosan így is van.

Inkább azért érdekes, mert kíváncsi voltam már nagyon, hogy oldja fel majd az orvostársadalom képernyőre kerülő felelős krémje a dilemmát, hogy ajánlani kell az oltásokat a népnek, ez közérdek, de egy félig meg egy teljesen ellenőrizetlen szert is közöttük, hogy hagyja mindenki bátran magába fecskendezni őket. Egyiküket legalább valamelyest vizsgálták, de a másik úgy került a rendszerbe, ahogy minden kuruzslásüldöző orvos és magára adó tudós fennen hirdeti, hogy na ilyet aztán soha senki be ne vegyen, de még csak közel se engedjen magához -- olyan terméket, amit a megfelelő hatóságok még csak nem is láttak.

***

Feloldhatatlan dilemma ez egy magára adó orvosnak-tudósnak. És akkor valakinek fejéből kipattant, és boldogan kapaszkodik bele mind, hogy igen, ez így végülis vállalható, hisz' tényleg, a vírusnál, a lélegeztetőgépen járó halálnál minden jobb, hát háborús helyzet van, most tényleg nem érünk rá esetleges távoli ködbe vesző mellékhatásokkal foglalkozni, hisz' a legrosszabb mellékhatásnál is rosszabb a halál.

***

Csak hát mégis. Ha a veszélyeztetetteket beoltották ellenőrzött szerekkel, akkor annyira már talán kordában tartható a járvány, hogy kivárhassuk, amíg mindenkire jut ilyen. Akár enyhülő korlátozások mellett is.  Sietős persze, de tényleg nincs határa, mennyire? Tényleg nincs egy szint, ami alá azért nem megyünk?

***

Többmilió embert beoltottak már vele persze, ez igaz.

A puding próbája az evés, így ezek a milliónyi bátrak örvendetesen növelik a megbízhatóságot.

De hadd kérdezzem meg mély tisztelettel: mi is van most ezzel a többmillió emberrel?

Meg nem haltak, ez azért feltűnt volna, meg az is, ha tíz percen belül sokuk öklendezni kezd.

De hol is oltották őket?

Részben Kínában, de Kínát most hagynám, ők tényleg mindent tudnak minden lakosukról, de a külvilág meg semmit, és ez nem véletlen.

Kínán kívül meg nem azokban a nyugati országokban, ahol az emberek minden csip-csup bajukkal hanyatt-homlok rohangálnak orvoshoz. Különösen egy olyan világban, ahol épp' mindenhol ennyire leterhelt az orvosvilág valami vírustól. Még az elpuhult nyugat se járkál most orvoshoz, ha nincs valami égető baja.

Nyílt törés, haldoklás, görcsök, de hogy nem tűnik fel most senkinek, ha mondjuk autoimmun vagy vesebántalmakban 5 százalékkal többük szenved, mint előtte, arra Sinopharmot vennék. Beoltották őket, nagyrészt élnek még, és oltás utáni harminc percben sem volt látható bajuk. És erősen gyanítom, hogy ez így van, de azt is, hogy reálisan ennyit tudunk róluk.

Vagyis ez az többmillió ember nem sok olyat mutat, ami a fejlett világot a nemtriviális mellékhatások tekintetében most igazán érdekli.

***

A vizsgálatba vontak köre itt is tíz-, százezres nagyságrendű. A nyugati szereket se milliókon tesztelik persze, csak ott legalább a klinikailag vizsgáltakról vannak elérhető adatok, a kínai tekintetében az egész világ az adatokat hiányolja, Magyarország meg még a saját maga által bármiféle gyógyszerre megkövetelt rutinvizsgálatot se végezte el -- hatalmi szóval hagyatta jóvá az OGYÉI-vel, és azóta e jóváhagyásra hivatkozik.

Igazából elismerésem, sokkal meggyőzőbb, mintha hatalmi szóval azt rendeljük el, hogy nem kell OGYÉI-jóváhagyás. Mert akkor nem lenne, így meg van.

Gyengébb húzás nem is lett volna méltó a Mesterhez.

***

De akkor nézzük a tényleg megfigyeltekről való adatokat.

...

Hát épp' ez az, ezt hiányolja a világ is. Már az a része, amelyik még ad ilyenekre.

Jobb híján hadd idézzek egy mondatot az oltás hivatalos alkalmazási előírásából -- a mellékhatásokról szóló részből:

"A vizsgálati alanyoknál 28 napig szorosan nyomon követték a nem szervezett adatgyűjtésből származó mellékhatások előfordulását, illetve 12 hónapig a kórházak sürgősségi osztályának látogatását, az orvosi rendelők váratlan látogatását és a súlyos mellékhatások előfordulását."

(forrás, 4.8.a pont, 5. oldal)

12 hónapig???

Mióta is van a vírus? Mióta is van az oltás?

Jó, mondjuk kicsit átfogalmazva már igaz lehet, hogy akit 2 hónapja Kínában beoltottak, azt 12 hónapja szorosan nyomon követik...

Engem meggyőztek, köszönöm.

 

***

Mindig azt hisszük, hogy az emberek hülyék. Oltásellenesek. Pedig a magyarokról még azt is kimutatták, hogy a legoltásbarátabb nemzetek közé valók, csak most ezzel nem.

Nem lehet, hogy racionális érveik vannak?

***

Kezdjük ott, hogy a hidegháború óta nem volt igazi nagy faszméregetés a nagyhatalmak között. Erre most itt ez a vírus, ami elleni oltás évtizedek óta az első lehetőség egy igazi nagy megmérettetésre. Hogy kinek az ipara fejlettebb.

Ilyenkor az ember óvatossá válik a gyorsított eljárásban engedélyezett szerekkel szemben. Főleg a büszke nagyhatalmak szerei esetén.

***

Hamar munka amúgyis ritkán jó, a sikerhajsza termékeiről meg túl sokszor derül ki, hogy persze, tudták, de nagy volt a nyomás, stb. Utólag mindenki tudta, nem is érti senki, hogy történhetett. Challenger űrszonda például?

 

***

Az átlagember fejében a keleti blokk termékei amúgy sem a megbízhatóság lángpallosai. A bizalmat nehéz megszerezni, könnyű elveszíteni. Nem az oltásokkal szemben bizalmatlan lakosság hibája, hogy túl sok kínai cuccal volt már dolga. Meg orosszal. Pesze a gyógyszergyártás más -- de sajnos a bizalom nem így működik. Főleg, ha olyasmiről beszélünk, amit beadatunk magunknak, mert...

***

...legdrágább kincsünk az egészség!

Ezt tanítják nekünk, miért csodálkozik bárki, ha bizalmatlanabbak vagyunk azzal, amit beadnak nekünk, mint mondjuk egy villanyborotvával, amiből szintén nem győzik belénk sulykolni, hogy ne vegyünk ellenőrizetlen minőségűt. És lesajnálón néznek arra, aki a kínai piacon vett kávéfőzővel leégette a házát. Bevizsgálatlant vett, és ez súlyos gondatlanság minden bíróság előtt. Ha a teljes lakótelep leégett, még börtönbe is kerül.

Nehéz lehet emellett a Sinopharm mellett most szó nélkül nyelni például a homeopátia ellen ágálóknak...

***

Azt is mondják a Sinopharmról, hogy rég bevált elven működik, mint számos ismert oltásunk, amivel senkinek nincs baja. S milyen hülye a nép, ami a legjobban bevált elv ellen is ágál.

Csak hát ha népünk kínai iparral szembeni tapasztalatait egy mondatba akarnánk sűríteni -- sosem az elvvel van  a baj.

A kínai cuccok pont ugyanazon az elven működnek, mint a nemkínaiak. Épp' csak a rézdrót van vasból, az acélcsapágy alumíniumból, legutóbb vett kőegyszerű késfenőm meg valami tényleg nehezen fellelhető anyagból, ami puhább a késpengénél. Nem csak a fémrésze, de még a kő is!

És persze, a gyógyszeripar komolyabb. Csak hát a tét is...

 

***

És ez akkor még csak hogy mit engedünk magunkba.

De mi van az utazással?

Lengyelország minap jelentette be, hogy csak EU-ban engedélyezett szerekkel oltottaknak adnak beutazási mentességet. És gyanítom, nincsenek egyedül. Ha beoltanak kínaival/orosszal, utána majd beoltanak Pfizerrel is? Vagy van itthon is elég látnivaló? Magyarország engem vár?

***

Választások idején fejére olvasta egyik oldal a másiknak, hogy irracionálisnak nézte a vidékiek szavazási viselkedését.

Most épp' az oltástól ódzkodókra sütik rá sokan ugyanezt.

Pedig az emberek elsőre irracionálisnak tűnő viselkedése legtöbbször szimplán -- ahogy a gyógyhatású készítményekre írni szokták --  hosszú távú tapasztalaton alapul.

***

S mielőtt azzal vádolnának, hogy elveszem most az emberek bizalmát.

Nos, szép mentés lenne rám kenni, de nem. Az emberek bizalmát az veszi el, aki olyan országból hoz be, amiben amúgyis kicsi a bizalom, és rátesz egy nagy lapáttal, mikor még csak ellenőriztetni se hagyja, csak izomból ráteteti a pecsétjét annak a szervnek, akinek az engedélyével aztán büszkén házal. Aki hülyének nézi őket.

***

Amúgyse akarnék én dehogyis bárkit lebeszélni. Nekem az a jó, ha minél többen "felveszik" (így mondják tényleg) az oroszt és kínait. Egyrészt mert attól (tényleg) nő a nyájimmunitás, és apad a járvány. Másrészt meg annál nagyobb az esély, hogy nekem valamelyik ellenőrzött jut.

***

Tényleg nem én tehetek róla, ha netán nem kellenek. Ez a történelmi felelősség azoké, akik megrendelték, majd rombolták még kicsit a renoméját.

 

***

Ám van itt még valami.

Valami nem is olyan lehetetlenül érdekes.

Érdekes játszma folyik ugyanis.

Az első felmérések azt mutatták, hogy a magyar lakosság bizalmatlan minden vakcinával szemben. Ami amúgy a kényszerűen kapkodós kifejlesztés miatt -- ismétlem -- nem irracionális hozzáállás.

Ám amióta belengették -- és propagandával erősen nyomják -- a keleti szereket, hirtelen beütött a szintén nagyonis racionális reflex, hogy jesszus, csak azt ne. A figyelmes szemlélő észlelheti, hogy kábé azóta a nyugati vakcinák után szinte kepeszt a nép. Egyfolytában érkeznek a nagy leleplezések, ki mindenki adatta be magának soron kívül, és ez jó eséllyel azért van, mert ha még azelőtt sikerül, hogy a keleti érkezne, nyugatit kapnak.

A krumplit sikerült a történelmi legenda szerint úgy elfogadtatni Európa valamelyik országában a néppel, hogy miután senkinek se kellett, mert nem bíztak benne, őriztetni kezdték, mire a nép szagot fogott, hogy ez valami értékes lehet, és elkezdték szétlopni. És a varsói szerződés népe is pont ilyen szabályokkal nőtt fel -- vérünkben vannak e játszmák.

Nagymesterünkről tudjuk, hogy néplélekben igen nagy játékos.

Nem tartom lehetetlennek, hogy ez az erőltetett propaganda a keleti vakcinákról, meg hogy most majd mennyi jön és az oldja meg a hiányt, és aki azt nem kéri, sor végére kerül, részben azért is van, hogy a nyugati ellen már senki ne berzenkedjen.

Nyilván persze be is segítene egy gyorsabb nyitásba, ha sokan "felvennék" az oroszt és kínait, meg Nagymesterünk mindig is szeretett okosba megoldva kilógni a szürke bürokraták szövetségéből.

Ám ha ránézünk a lekötött mennyiségekre, erősen szemet kell szúrjon egy érdekesség. A kormány hivatalos oldala szerint ugyanis a teljes magyar lakosságra van lekötve nyugati vakcina, és ehhez képest meglepően kevés -- harmadannyi -- keleti.

És tény, hogy a kínai gyorsabban várható a nyugatinál, de pl. az orosz nem is, és a mennyiségeket nézve nem tűnik alaptalannak a gyanú, hogy a keleti vakcina igazából a nyugati vakcinák adjuvánsa -- szép szó, most tanultam én is: az a hozzákevert hordozó, amitől azok jobban hatnak. Vivőanyag (magyar ember gyorsítónak mondaná...).

Mert hiába hozzák be a Pfizert, nem hat, ha az embereknek nem kell. De ha adalékul hozzákeverjük, hogy vagy ez vagy kínai, és ettől az embereknek mégis kell, akkor a kínai tényleg a Pfizer egy hatásnövelő mellékanyaga. És a lekötött mennyiségek alapján ez talán nem is olyan lehetetlen.

+++

Sokan leírták már az oltások működését -- csapból is. De ha kormányunk tényleg a nyugati szerek hatásnövelőjének (is) szánta a keleti vakcinát, legalább akkora mechanizmust alkotott, mint a magyar tudósasszonyság annál a Pfizernél. És akkor én az összes kalapomat leveszem előttük többször is.

Lelki gyorsítónak még el is fogadom őket a nyugati alá. Így minden a helyére is kerülne -- a keleti gyógyászat hozná, amiben ő jó -- a lelki dolgokat --, a nyugati meg amiben ő -- a testieket.

Harmónia.

 


sino-1.png

28 komment

Címkék: racionalitás kínai vakcina oltás Vírus Coronita Szputnyik Sinopharm

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr5216441874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2021.02.27. 12:59:16

Ez a vivőanyag gondolat nagyon jó!

birkamenet 2021.03.01. 00:22:11

Az orbán által a magyar népre kényszeritett illibernyák svihákságok az orvostudomány első olyan szerei, amelyekre nem kell ráirni, hogy a készitményről meg a mellékhatásomról kérdezze meg az orvosát, mert annak lövése sincs hozzá. Ő csak belédnyomja azt a Júdás pénzért.

Tényleg, ha valakinek az illibernyák cuccoktól valami baja,lesz, kit jelentsen fel, az orvosát vagy orbánt?

Ménár Atya 2021.03.01. 06:34:03

index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/

:))

Remélem Fitymatyi, nem titkolod majd te sem, amikor a kínai szurit magadba löveted :D

Ménár Atya 2021.03.01. 06:38:08

@birkamenet:
Előbb tájékozódj, mielőtt megint marhaságokat írsz.
Persze ne az ATV-ből, mert azok előbb hazudnak, aztán meg tolatják magukba a kínai vakcinát, aminek a beadatása ugye nem kötelező,és lám mégis csak beadatták :D
Ekkora blamázs :D
Na itt egy kis anyag , nem orbi meg fletó akit figyelni kell:
www.facebook.com/kovidok/videos/236038828156530/

felső határ nincs 2021.03.01. 06:42:04

"Minden vakcina jobb mint a virus" vs.

En ugy latom 65 ev alatt, ha nem vagy kronikus beteg, teljesen felesleges oltakozni, annyira alacsony a mortalitas. Nem csak en mondom, hanem rengeteg virologus szakember is, akiket a media nem hagy megszolalni. Marpedig semmi, meg a politikusok sem annyira korruptak, mint a media a jarvany legelso napja ota. Egyertelmuen remhireket terjesztenek 1 eve mar.

Az oltasi igazolvanyhoz kotott utazasi jog pedig elfogadhatatlan. Most minden politikus azt mondja hogy ilyen nem lesz, ezek szerint az a kovetkezo lepes

GREAT RESET

felső határ nincs 2021.03.01. 06:46:48

@Jozsef_6: Gibraltar

oltottsag 106% (adagonkent szamol)
mortalitas a vilagon a legmagasabb
2020ban 2 halott volt, miota oltanak jott hozza meg vagy 90

www.worldometers.info/coronavirus/

Ez pl. egyaltalan nem erdekli a mediat, vajon miert?

Galerida 2021.03.01. 07:10:27

Becsületes ballib megvárja a ballib vakcinát!
Béke poraikra!

Ekrü 2021.03.01. 07:55:19

"Ám amióta belengették -- és propagandával erősen nyomják -- a keleti szereket, hirtelen beütött a szintén nagyonis racionális reflex, hogy jesszus, csak azt ne. "-Aha...Ehhez képest a Portfólión (ami bizony nem nevezhető jobboldali portálnak,sőt..)mikor megszavaztatták az embereket akkor nem ez az eredmény jött ki.A második helyen bizony a Sinopharm a harmadikon pedig a Szputnyik végzet.Az AstraZeneca mindösszesen 2%-ot! kapott.Nem győztek magyarázkodni...
"A kormány hivatalos oldala szerint ugyanis a teljes magyar lakosságra van lekötve nyugati vakcina, és ehhez képest meglepően kevés -- harmadannyi -- keleti."-Az,hogy Brüsszel elszúrta a vakcinát beszerzését és a gyártók nem teljesítik a szállítást,az akkor derült csak ki ,miután az EU országai,közöttük Magyarország is mát lekötötte az országának szükséges mennyiséget.A kínai és orosz vakcina emiatt lett rendelve.Persze lehetett volna választani azt az opciót is ,hogy a kormány ül szépen a babérjain és várja,hogy az EU mikor méltóztatik küldeni az általa intézett vakcinát,azt majd valamikor augusztus-október körül talán meg is kaptuk volna, csak épp addig nagyon sokan meghaltak volna.De jó tudni így választások előtt,hogy az ellenzék inkább várta volna a nem jövő nyugati vakcinákat és hagyta volna meghalni az embereket.
"De mi van az utazással?"-Mi lenne?Mindeki utazik ahová akar:
"Az új dokumentum bevezetéséről a tegnapi EU-csúcson elviekben már megállapodtak az uniós és tagállami vezetők."
"A tagállamok arról már megegyeztek az Európai Bizottsággal, hogy milyen adatok szükségesek a dokumentumhoz, amellyel már idén nyáron nyaralhatnánk az EU-n belül a remények szerint."-Tehát a tagállamok MEGEGYEZTEK,hogy MILYEN ADATOKAT ÍRNAK BELE!Ezért is módosíthatta a kormány ,hogy NE legyen rajta a kártyán,hogy milyen vakcinával oltanak.
Amiről még nincs megegyezés az csak az,hogy mire használnák.
"Számos nyitott kérdés, politikai kérdés van még ez ügyben. Az első, hogy mire használnánk ezeket az igazolványokat, de van még nyitott tudományos kérdés is
- mondta arra utalva, hogy egyelőre nem tudják, fertőzhetnek-e a beoltottak. "
privatbankar.hu/cikkek/makro/esely-a-nyaralasra-harom-honapon-belul-johet-az-unios-vakcina-utlevel.html

Kivlov 2021.03.01. 08:30:03

Aki ellene van, attól lehet kérdezni: meddig akar még korlátozások között élni? 10 év?

nemecsekerno_007 2021.03.01. 08:32:24

Rosszul fogtok kijönni, ebből a vakcina hisztiből is. Na nem azért mert a Patás egy zseni és előre lát mindent :))))))
Egyszerűen a józan észt követi, csak a ballibek nem tudják, hogy azt eszik vagy isszák.

nemecsekerno_007 2021.03.01. 13:02:17

@Jozsef_6: Nem tudsz te semmit, hájas rigó.

Ménár Atya 2021.03.01. 14:21:47

@Jozsef_6: Fitymatyi, pedig rádférne egy kis tanulás ,olyanoktól, akik értenek is hozzá, nem hibbant DK-s huszárok agymenései mentén .
Én nem vagyok virológus, nem értek hozzá, ezért megkeresem azokat akik feltehetőleg értenek hozzá, meghallgatom a véleményüket, még akkor is, ha egy órát vesz el az időmből.
Te meg ostoba fajankó,hajtogatod a DK propagandaosztály baromságait.
Azt meg csak jelzem a hülye fejednek, hogy nem kötelező sem az orosz, sem a kínai, sem az angol stb vakcina, sőt semmilyen, tehát felesleges a hisztizésed.
Aki akarja beoltatja magát azzal ami épp rendelkezésre áll, ha nem tetszik akkor kivárja míg jön más féle ami neki tetszik.
Aztán majd írhat róla, hogy neki melyik összetevő döntött.........,igaz tök hülye a témához,mint te is, de oszthatja az észt.
De egy érdekes tényt azért elmondanék neked ami elkerülte a figyelmed, az emberek meghallgatták a DK ellenpropagandát, az Eu elbaszott beszerzésének a hülye magyarázatait, ,és ez alapján úgy döntöttek, hogy a magyarázatoknál bármi jobb,amivel túlélhetnek.
Még nem maradt raktáron egy vakcina sem, még a fajtád is kínaival oltat te kretén pöcs! :)
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/

Ménár Atya 2021.03.01. 14:25:28

@Jozsef_6:
Ezt biztos nekem címezted? Ilyet nem írtam, de addig tanulj sötét DK huszár:
Na itt egy kis anyag , nem orbi meg fletó akit figyelni kell:
www.facebook.com/kovidok/videos/236038828156530/

Ménár Atya 2021.03.01. 16:00:43

@Jozsef_6: Fitymatyi, pedig rádférne egy kis tanulás ,olyanoktól, akik értenek is hozzá, nem hibbant DK-s huszárok agymenései mentén .
Én nem vagyok virológus, nem értek hozzá, ezért megkeresem azokat akik feltehetőleg értenek hozzá, meghallgatom a véleményüket, még akkor is, ha egy órát vesz el az időmből.
Te meg ostoba fajankó,hajtogatod a DK propagandaosztály baromságait.
Azt meg csak jelzem a hülye fejednek, hogy nem kötelező sem az orosz, sem a kínai, sem az angol stb vakcina, sőt semmilyen, tehát felesleges a hisztizésed.
Aki akarja beoltatja magát azzal ami épp rendelkezésre áll, ha nem tetszik akkor kivárja míg jön más féle ami neki tetszik.
Aztán majd írhat róla, hogy neki melyik összetevő döntött.........,igaz tök hülye a témához,mint te is, de oszthatja az észt.
De egy érdekes tényt azért elmondanék neked ami elkerülte a figyelmed, az emberek meghallgatták a DK ellenpropagandát, az Eu elbaszott beszerzésének a hülye magyarázatait, ,és ez alapján úgy döntöttek, hogy a magyarázatoknál bármi jobb,amivel túlélhetnek.
Még nem maradt raktáron egy vakcina sem, még a fajtád is kínaival oltat te kretén pöcs! :)
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/

Ménár Atya 2021.03.01. 16:03:30

@Jozsef_6: Már megint mellébeszélsz idióta dk huszár.

Ménár Atya 2021.03.01. 16:21:49

@Jozsef_6: Fitymatyi, pedig rádférne egy kis tanulás ,olyanoktól, akik értenek is hozzá, nem hibbant DK-s huszárok agymenései mentén .
Én nem vagyok virológus, nem értek hozzá, ezért megkeresem azokat akik feltehetőleg értenek hozzá, meghallgatom a véleményüket, még akkor is, ha egy órát vesz el az időmből.
Te meg ostoba fajankó,hajtogatod a DK propagandaosztály baromságait.
Azt meg csak jelzem a hülye fejednek, hogy nem kötelező sem az orosz, sem a kínai, sem az angol stb vakcina, sőt semmilyen, tehát felesleges a hisztizésed.
Aki akarja beoltatja magát azzal ami épp rendelkezésre áll, ha nem tetszik akkor kivárja míg jön más féle ami neki tetszik.
Aztán majd írhat róla, hogy neki melyik összetevő döntött.........,igaz tök hülye a témához,mint te is, de oszthatja az észt.
De egy érdekes tényt azért elmondanék neked ami elkerülte a figyelmed, az emberek meghallgatták a DK ellenpropagandát, az Eu elbaszott beszerzésének a hülye magyarázatait, ,és ez alapján úgy döntöttek, hogy a magyarázatoknál bármi jobb,amivel túlélhetnek.
Még nem maradt raktáron egy vakcina sem, még a fajtád is kínaival oltat te kretén pöcs! :)
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/

Ménár Atya 2021.03.01. 17:40:22

@Jozsef_6: Ugyan fitymatyi, az orosz már egyre jobb te idióta. :)
Amúgy nem kötelező senkinek,tehát aki szerint nem jó az nem oltatja vele magát.
Csak hát a nyugati vakcina nem jön ahogy ígérték, ezért az emberek inkább beoltatják magukat,a kipróbált orosz, és kínaival.
Tudom ez fáj a fajtádnak, de hát ez van, kínlódhatsz.
Amit meg itt rebegtél hogy magyarország csak 1.7 m kötött le,holott 3.5 is lehetett volna, megint csak a magadfajta buta parsztoknak egy csont.
Magyarország rengeteget lekötött, csak épp nem szállítják, amiról te beszéltél, annak a szállítási időpontja 2021 december........
Te sötét ostoba ló, 2021 december, nem január február,március,hanem 2021 december!!! na ezt beadva a második adagot már 2022 január-február körül megkapva fantasztikusan védett lehetnél, csak az a gond hogy addig 1 év telik el oltás nélkül.
Tehát hülye vagy a DK-s idiótákkal együtt ezek alapján.
Féligazságokra építesz légvárakat, aztán kipukkad az általad beharangozott lufi :) megint....
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/
Idióta vagy, még Sváby elvtárs is kínait választott :D

Ménár Atya 2021.03.01. 17:42:34

@Jozsef_6: Fitymatyi, pedig rádférne egy kis tanulás ,olyanoktól, akik értenek is hozzá, nem hibbant DK-s huszárok agymenései mentén .
Én nem vagyok virológus, nem értek hozzá, ezért megkeresem azokat akik feltehetőleg értenek hozzá, meghallgatom a véleményüket, még akkor is, ha egy órát vesz el az időmből.
Te meg ostoba fajankó,hajtogatod a DK propagandaosztály baromságait.
Azt meg csak jelzem a hülye fejednek, hogy nem kötelező sem az orosz, sem a kínai, sem az angol stb vakcina, sőt semmilyen, tehát felesleges a hisztizésed.
Aki akarja beoltatja magát azzal ami épp rendelkezésre áll, ha nem tetszik akkor kivárja míg jön más féle ami neki tetszik.
Aztán majd írhat róla, hogy neki melyik összetevő döntött.........,igaz tök hülye a témához,mint te is, de oszthatja az észt.
De egy érdekes tényt azért elmondanék neked ami elkerülte a figyelmed, az emberek meghallgatták a DK ellenpropagandát, az Eu elbaszott beszerzésének a hülye magyarázatait, ,és ez alapján úgy döntöttek, hogy a magyarázatoknál bármi jobb,amivel túlélhetnek.
Még nem maradt raktáron egy vakcina sem, még a fajtád is kínaival oltat te kretén pöcs! :)
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/

Ménár Atya 2021.03.01. 17:43:52

@Jozsef_6: Előbb tájékozódj, mielőtt megint marhaságokat írsz.
Persze ne az ATV-ből, mert azok előbb hazudnak, aztán meg tolatják magukba a kínai vakcinát, aminek a beadatása ugye nem kötelező,és lám mégis csak beadatták :D
Ekkora blamázs :D
Na itt egy kis anyag , nem orbi meg fletó akit figyelni kell:
www.facebook.com/kovidok/videos/236038828156530/
Válasz erre

Ménár Atya 2021.03.01. 17:44:22

@Jozsef_6: Fitymatyi, pedig rádférne egy kis tanulás ,olyanoktól, akik értenek is hozzá, nem hibbant DK-s huszárok agymenései mentén .
Én nem vagyok virológus, nem értek hozzá, ezért megkeresem azokat akik feltehetőleg értenek hozzá, meghallgatom a véleményüket, még akkor is, ha egy órát vesz el az időmből.
Te meg ostoba fajankó,hajtogatod a DK propagandaosztály baromságait.
Azt meg csak jelzem a hülye fejednek, hogy nem kötelező sem az orosz, sem a kínai, sem az angol stb vakcina, sőt semmilyen, tehát felesleges a hisztizésed.
Aki akarja beoltatja magát azzal ami épp rendelkezésre áll, ha nem tetszik akkor kivárja míg jön más féle ami neki tetszik.
Aztán majd írhat róla, hogy neki melyik összetevő döntött.........,igaz tök hülye a témához,mint te is, de oszthatja az észt.
De egy érdekes tényt azért elmondanék neked ami elkerülte a figyelmed, az emberek meghallgatták a DK ellenpropagandát, az Eu elbaszott beszerzésének a hülye magyarázatait, ,és ez alapján úgy döntöttek, hogy a magyarázatoknál bármi jobb,amivel túlélhetnek.
Még nem maradt raktáron egy vakcina sem, még a fajtád is kínaival oltat te kretén pöcs! :)
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/

Ménár Atya 2021.03.01. 17:45:10

@Jozsef_6: Ugyan fitymatyi, az orosz már egyre jobb te idióta. :)
Amúgy nem kötelező senkinek,tehát aki szerint nem jó az nem oltatja vele magát.
Csak hát a nyugati vakcina nem jön ahogy ígérték, ezért az emberek inkább beoltatják magukat,a kipróbált orosz, és kínaival.
Tudom ez fáj a fajtádnak, de hát ez van, kínlódhatsz.
Amit meg itt rebegtél hogy magyarország csak 1.7 m kötött le,holott 3.5 is lehetett volna, megint csak a magadfajta buta parsztoknak egy csont.
Magyarország rengeteget lekötött, csak épp nem szállítják, amiról te beszéltél, annak a szállítási időpontja 2021 december........
Te sötét ostoba ló, 2021 december, nem január február,március,hanem 2021 december!!! na ezt beadva a második adagot már 2022 január-február körül megkapva fantasztikusan védett lehetnél, csak az a gond hogy addig 1 év telik el oltás nélkül.
Tehát hülye vagy a DK-s idiótákkal együtt ezek alapján.
Féligazságokra építesz légvárakat, aztán kipukkad az általad beharangozott lufi :) megint....
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/
Idióta vagy, még Sváby elvtárs is kínait választott :D
Válasz erre

Ménár Atya 2021.03.01. 20:19:35

@Jozsef_6: Ugyan fitymatyi, az orosz már egyre jobb te idióta. :)
Amúgy nem kötelező senkinek,tehát aki szerint nem jó az nem oltatja vele magát.
Csak hát a nyugati vakcina nem jön ahogy ígérték, ezért az emberek inkább beoltatják magukat,a kipróbált orosz, és kínaival.
Tudom ez fáj a fajtádnak, de hát ez van, kínlódhatsz.
Amit meg itt rebegtél hogy magyarország csak 1.7 m kötött le,holott 3.5 is lehetett volna, megint csak a magadfajta buta parsztoknak egy csont.
Magyarország rengeteget lekötött, csak épp nem szállítják, amiról te beszéltél, annak a szállítási időpontja 2021 december........
Te sötét ostoba ló, 2021 december, nem január február,március,hanem 2021 december!!! na ezt beadva a második adagot már 2022 január-február körül megkapva fantasztikusan védett lehetnél, csak az a gond hogy addig 1 év telik el oltás nélkül.
Tehát hülye vagy a DK-s idiótákkal együtt ezek alapján.
Féligazságokra építesz légvárakat, aztán kipukkad az általad beharangozott lufi :) megint....
index.hu/belfold/2021/02/25/svaby-andrast-kinai-vakcinaval-oltottak-be/
Idióta vagy, még Sváby elvtárs is kínait választott :D
Válasz erre

Benderik 2021.03.02. 18:57:19

@Ekrü: Nem azzal van az igazi baj, hogy hozunk be oroszt és kínait.Hanem ahogy behozzuk.
Hogy még a minimális erőfeszítést se várjuk ki, hogy legalább a magyar hatóságok ellenőrizhessék, és ahelyett, hogy valós helyzet bemutatásával oldanánk az orosz és kínai iparral szemben fennálló bizalmatlanságot -- amit nem segít legyőzni ama két ipar se azzal, hogy adatokat szolgáltatnának szereikről --, szóval még a kormány is fokozza a bizalmatlanságot azzal, hogy tők átláthatóan szemébe hazudik a polgárnak róluk.
Biztos furán hangzik, de annak történelmi felelőssége, ha a helyzet kretén kezelése miatt sokan nem kérik a kínait, az bizony a kormányé.

Ménár Atya 2021.03.03. 06:28:43

@Benderik: Ha van türelmed ,akkor ezt nézd végig. Tanulságos.
ww.facebook.com/kovidok/videos/236038828156530/

Ménár Atya 2021.03.03. 06:30:14

@Benderik: Ménár Atya 2021.03.01. 06:38:08
Itt rá tudsz kattintani, kicsit feljebb.

Benderik 2021.03.06. 20:09:52

@Ménár Atya: Igen, köszönöm, pont ez a videó váltotta ki, amit írtam.
Ott hallottam először bedobni a "mindegyik jobb mint a vírus"-t.Amire írtam, hogy éss ez persze szinte biztosan így is van. Csak egy óriási csúsztatás, ugyanaz a csúsztatás, amit a másik videó is szépen kijátszik (kétségbe vonják a magyar engedélyező hatóságok szakértelmét).
Mert a magyar engedélyező hatóságoknak nem volt alkalmuk szakértelmük megcsillogtatására. Szakértelmük ebben a játszmában egyszerűen nem lépett pályára. Egy kormányrendelet írta elő nekik, hogy vészhelyzetben vizsgálat nélkül is jóváhagyhatják a kínait, amit meg is tettek.A kormány vizsgálat nélküli jóváhagyást írt elő a szakhatóságnak, és azóta is azzal házal, hogy a magyar szakhatóság jóváhagyta, és akinek ezzel baja van, az a magyar szakhatóság szakértelmében kételkedik.
Ahelyett, hogy azt mondaná, emberek nem volt idő bevizsgálni, de a külföldi tapasztalatok alapján jobbnak tűnik, mint elkapni a vírust. Ez így tiszta.
Ami pedig a paramenti videóban elhangzottat illeti a dokumentációról, hogy még a háziorvosok is megkapták -- nyilván nem azt a pároldalas beadási utasítást hiányolja a világ, hanem a vizsgálati anyagokat.

Untermensch4 2021.03.07. 13:29:16

@Ménár Atya: Benderik 2021.03.06. 20:09:52
@Ménár Atya: Igen, köszönöm, pont ez a videó váltotta ki, amit írtam.
Ott hallottam először bedobni a "mindegyik jobb mint a vírus"-t.Amire írtam, hogy éss ez persze szinte biztosan így is van. Csak egy óriási csúsztatás, ugyanaz a csúsztatás, amit a másik videó is szépen kijátszik (kétségbe vonják a magyar engedélyező hatóságok szakértelmét).
Mert a magyar engedélyező hatóságoknak nem volt alkalmuk szakértelmük megcsillogtatására. Szakértelmük ebben a játszmában egyszerűen nem lépett pályára. Egy kormányrendelet írta elő nekik, hogy vészhelyzetben vizsgálat nélkül is jóváhagyhatják a kínait, amit meg is tettek.A kormány vizsgálat nélküli jóváhagyást írt elő a szakhatóságnak, és azóta is azzal házal, hogy a magyar szakhatóság jóváhagyta, és akinek ezzel baja van, az a magyar szakhatóság szakértelmében kételkedik.
Ahelyett, hogy azt mondaná, emberek nem volt idő bevizsgálni, de a külföldi tapasztalatok alapján jobbnak tűnik, mint elkapni a vírust. Ez így tiszta.
Ami pedig a paramenti videóban elhangzottat illeti a dokumentációról, hogy még a háziorvosok is megkapták -- nyilván nem azt a pároldalas beadási utasítást hiányolja a világ, hanem a vizsgálati anyagokat.
süti beállítások módosítása