HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Hogy szavazzak Esztergomban?

2014.10.11. 00:26 Benderik

 

Előre elárulom, hogy én szerencsére sehogy, mert nem voltam vagy vagyok esztergomi. Csak volt oly' hangos a város és kicsi az ország, hogy nem lehetett bármely szegletében nem hallani a kiszűrődő veszekedést.

És sajnálom őket. Nagy dilemma lehet esztergomi választónak lenni. Szép város, hol inkább hol kevésbé dicsőséges múlttal, mely múltnak legutóbbi négy éve kétségkívül színfolt marad az utókor történelemkönyveiben. Egy polgármester és e polgármester megválasztását elviselni nem bíró képviselőtestület közös fellépésben bemutatta a hülyegyerekek középső csoportos táncát. És ezekről kell most eldönteni, melyikük maradjon (ha egyáltalán).

  • A polgármesterről nem tudjuk, hogyan tudna igazgatni egy várost -- ha egyszer hagynák, mert a közgyűlés négy éven át nem hagyta.
  • A közgyűlésről viszont már az elején kiderült, hogy mindenre képes a városért -- hogy az a kezében maradjon.

E zaklatott négy év volt annyira szenvedélyes, hogy mára a választók jelentős hányada utálhatja aktívan ezt vagy azt az oldalt, így olyan szavazóív kevés lesz, ahol ez a párosítás lenne beikszelve. A repeta veszélye mégis fennáll.

Aki teljesen új szereplőket választana, viszonylag könnyű a dolga, mert jelölt szép számmal van, úgy tűnik szép, vonzó szakma.

Akik a képviselőtestületet tartanák meg, szintén viszonylag egyszerű a dolguk, mert pártban azonos polgármester is indul, s mivel kiderült, hogy idegen kutya kölykével nem állnak szóba, így a rájuk szavazók könnyen ikszelhetnek maguknak polgármestert.

A polgármesterre szavazóknak viszont főhet a fejük, mert a képviselők közt már az ő szavazatuk megoszlik, így könnyen elképzelhető, hogy ha többen lesznek ezek mint azok, akkor polgármesterként a mostani kapja a legtöbb szavazatot, míg képviselőkként viszont szintén a jelenlegi társulat.

A számtani logika azt diktálná hát, hogy a polgármester kedvelői se rá szavazzanak, ha nem akarnak most még öt évre egy tehetetlenné blokkolt várost. Esztergomban sok egyesület nőtt ki a földből ez évek alatt, érdemes lett volna egy olyat is alapítani, amelyik a polgármesterrel hivatalosan is szimpatizáló jelölteket indít, hogy a polgármesterre szavazók képviselőkre adott szavazatai se forgácsolódjanak szerteszét.

Szóval a szenvedélyek viharában polgármesterpártiaknak most főhet e fejük, igazságérzetüket vagy óvatosságukat nyomják el. Nem szégyen a gyomrukra szavazni, de beveszi-e ezt a gyomruk?

Részemről nem tudok okos lenni, de nekem szerencsére nem is kell -- meg kívülről kibicként ez nem is lenne szép. Így csak csendben drukkolok a szombati meccs után majd a vasárnapin -- kívülről, kibicként tévé előtt ropival.

.

.

.

 

14 komment

Címkék: ropi Esztergom

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr216778773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélabácsi 2014.10.11. 19:31:57

Mivel nem vagy esztergomi, így nem is igen tudhatod, hogy ezt épp leszarja egy esztergomi lakos, lévén csak leballag a Prímás-sziget elejére és hopp ! Arcába is nyomul a 20+ milliárdért felnyomott, a talajmunka silány elvégzése okán befejezhetetlen szálloda-torzó, ami konkrétan semmire sem jó.

Vagy a megszüntetett helyijárat. Vagy a városközponti parkoló, aminek Meggyes anno felbontatta a betonját, hogy most esős időben bele lehessen lépni 10 cm mély pocsolyákba.

A Fideszt ezekkel kötik össze az esztergomiak. Nem lesz elviekben tehát bonyolult ez a szavazás azon esztergomi honpolgároknak, akiknek nyitva volt a szeme az elmúlt 10-12 évben.

A kérdés inkább az, itt is lesznek-e ideiglenes lakosok, akik majd a Fideszre szavaznak. Mert ha igen és elegendő mennyiségben (azaz: marad az országos szavazáskori apátia a város lakosságában, ami szégyellnivaló, már azokra nézve, akik akkor otthon maradtak), akkor tökmindegy, mit gondolnak az esztergomiak, a Fidesz nyer. Ha az esztergomiak sokan felállnak a karosszékből akik áprilisban csak ülteka seggükön, akkor meg veszteni fognak. Kábé ilyen egyszerű ez a képlet Esztergomban.

deruyter 2014.10.11. 21:45:09

Minden magyar embernek ismerni kellene az esztergomi történetet. Kevés ennél kristálytisztább példája van annak, hogy a fidesz micsoda aljas erkölcstelen banda. Miután a hulladék embereik eladósították a várost minden eszközzel keresztbe tettek a szabad választáson a nép akaratából polgármesterré lett Tétényi Évának. Az a választó aki ezekre az erkölcsi szutykokra szavaz továbbra is Esztergomban, véleményem szerint valószínűleg teljesen beteg.

Kelly és a szexi dög 2014.10.11. 21:53:49

saját magát szopatná a város, ha megint ellenzéki polgármestert választana...

Spéter46 2014.10.12. 03:27:25

Nyerjen bárki, de ne Tétényi Éva, aki ahogy eddig mindenre erre is alkalmatlannak bizonyult!!!!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.12. 08:58:32

@deruyter:

Érdemes lenne olvagatnotok teszem azt szeretgom.hu-t.

Ez az a portál aki annak idején, sok borsot tört Medgyes orra alá, kb 10-20 bírósági perrel fűszerezve, és akik kampányoltak annak idején Tétényinek.

És ugyanez a portál az, aki leírja szinte kerek-perec, hogy Tétényi egy fikarcnyival se volt jobb Medgyesstől, miután hatalomhoz jutott.

Netuddki. 2014.10.12. 10:02:53

"Előre elárulom, hogy én szerencsére sehogy, mert nem voltam vagy vagyok esztergomi."

Akkor mér' érdekel annyira kikre szavaznak Esztergomban?

Bélabácsi 2014.10.12. 10:05:12

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: volt neki biztos egy szabad órája, sör, kocogás vagy egy rövid kártyaparti helyett írt egy posztot, ennyi.

klara66 2014.10.12. 10:36:51

fő is a fejem rendesen, hogy most akkor hova ikszelnék. mi a fontosabb, a szenvedély vagy a mindennapok? a helyi politikában talán inkább ez utóbbi. hogy huzavona nélküli, nyugodt városba menjek haza a nap végén és ne abszurdisztánba.

Bélabácsi 2014.10.12. 10:39:49

@klara66: ...akkor gondold végig, miért is van Abszurdisztán most, ki(k) okozták ezt, és ezt a fejedben tartva szavazz. A mai mindennapok a múltbéli rossz helyre szavazás okán rosszak, nemdebár ?...

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.12. 11:33:49

Azért az egészen elképesztő, hogy még ezek után is van bármi esélye kormánypárti figuráknak. Ilyen érveléssel, hogy inkább nyugalom legyen, meg legyen kormánypárti, akkor nem szívnak nagyot az esztergomiak.

Kurva ország, kurva magyarok!
Szerintem pusztuljunk.

béla a görög (törölt) 2014.10.12. 12:19:10

@Kelly és a szexi dög: azért gondold újra mit mondtál!

Most akkor a város, szavazó van a kormányért, önkormányzatért, politikusért vagy a kormány, önkormányzat, politikus a városért, szavazóért!

Benderik 2014.10.12. 12:49:21

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: """Előre elárulom, hogy én szerencsére sehogy, mert nem voltam vagy vagyok esztergomi."

Akkor mér' érdekel annyira kikre szavaznak Esztergomban?"

Hát, egyrészt létezik a pofátlanságnak az a szintje, aminek van akkora hatósugara, hogy az ország távolabbi szegletében is ki tud nyitni zsebben a bicskákat.
Másrészt ha ez a szint látványosan büntetlen tud maradni, az az országos politikában is sikeres példaként hathat a suttyóság nyílt bevezetésére. (Bár ezen igazából túl vagyunk már.)
Szóval akkor innen kezdve miért engedje be az irodájába bárki is a megválasztott polgármestert, ha nincs kedve és van ereje hozzá? Öt évet kell csak így kihúzni, utána a nép úgyis belátja, hogy jobb, ha úgy szavaz, ahogy úgyis lesz.
Hát ezért.

Benderik 2014.10.12. 12:55:33

@Bélabácsi: "volt neki biztos egy szabad órája, sör, kocogás vagy egy rövid kártyaparti helyett írt egy posztot, ennyi."

Ráéreztél valamire: valahol egy távoli jövőben ilyennek kellene lenni a világnak...
És talán lesz is egy-kétszáz év múlva, ha addig túlfűtött szenvedéllyel ki nem irtjuk egymást és magunk alatt a sört és kártyát adó földet.

Bélabácsi 2014.10.12. 15:49:48

@Benderik: egyetértek.

Mindazonáltal úgy tűnik, az esztergomiak nemigen akarnak szavazni menni: 15 óráig bezárólag a szavazásra jogosultak 34,29%-a adta le a szavazatát. Bár ez több, mint a megyei átlag, mégiscsak kevés annak a fényében, hogyha valahol, akkor itt az embereknek sorba kellene állniuk hogy szavazhassanak....

Nagyon remélem, hogy mindenki más (többen mint a múltkor) csak most fog elmenni....
süti beállítások módosítása