HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Covidius, Octavianus és a lebegő karantén

2020.03.23. 06:53 Benderik

 

Igazából eddig sem értettem, miért indul nálunk a Covidius császár legkisebb -- 19-dik -- lánya, Coronita kisasszony elleni kormányzati bejelentéssorozat oly komótos-döcögve, mikor pont ez az a szituáció, ami jó Orbán Viktorunk lelkére szabva van.

(Félreértés ne essék, nem a hatékony intézkedések késlekedését hiányolom, arra sose számítottam -- én kimondottan határozott hangú bejelentésekre vártam kezdetektől, ahol lehet szembe fúvó szélben borzolt gondterhelt homlokkal Nagy Bejelentéseket tenni akciócsoportokról és hasonló Azonnali Fontos Nemzetmentő Dolgokról.)

 Persze az ember nem gép, és a legnagyobbak se mindig ismerik fel azonnal a Nagy Lehetőséget az értünk való dolgozás mindennapi gondjai mellett.

 ***

De mindegy is, eljött az idő, és ráérzett végre. És végre van akciócsoport, veszélyhelyzet, abban hozható határozatlan idejű rendelet meg különleges jogrend -- minden, ami egy hadvezérnek született léleknek táplálék, vitamin- és nyomelemforrás egyetlen dobozban. Valljuk be, legjobbkor, falat kenyér  az immunrendszernek. Nem lenne jó, ha pont most esne ki a munkából egy nyavalyás kis lilatappancsos nyugilabdaforma hülyegyerek vírus miatt, most, mikor Egyetlen Határozott Kézre van szükség.

***

 A fanyalgók és akadékoskodók, akik nem értik, mi szükség minderre, még sohasem élték át a mámort, amikor az ember Egyetlen Határozott Szájként bejelenti tízmillió másiknak, hogy "elrendeltem", "kiadtam az utasítást", "rám ruházott szerepemnél fogva" és azok mind isszák a szavát (ha hallják persze, de ez olcsó, ezt most vissza is szívtam, mit tehet ő arról, hogy a bármihez is értők irigyen elhagyták).

 ***

A hatalommámorra való hajlam ugyanolyan másság, mint a látás- vagy halláskárosodottság, és nem lennénk liberális demokrácia, ha pont a miniszterelnöki szakmát elzárnánk a fogyatékkal élőktől. Talán a  fogyatékkal élés ezesetben nem is a legjobb szó -- elnézést is kérek érte -- inkább olyan egyenértékű másság, mint mondjuk a transzneműség vagy a választott gender.

 A lényeg, hogy én teljesen akceptálom, ha miniszterelnökünk egy jelentős károkat nem okozó mértékig szükségszerűen kiéli e másságból fakadó igényét, felőlem akár tábornagyi egyenruhát is varrathat hozzá.

Amíg nagy hülyeséget nem csinál a járvány során, és betölti az ilyenkor hasznos határozottnak tűnő államférfi szerepét, addig legyen meg öröme.

Ebből az egészségügyből s a vele még megmaradt irányítógárdával meg ennél többet úgyse lehet kihozni.

Egy értelmes levezénylés, ahol pl. a körzeti orvosok tudhatnák a jól kitalált szabályokat, még maszkok nélkül is sokat dobhatna a szinten, de az ilyen szintű átgondolásra alkalmasak vagy rég otthagyták vagy ő nem tűrte meg őket.

Amúgy meg sok szép hímtagot benyelt már e nép dalolva, de az átütné  a triggerszintet, ha véget érne a világjárvány, emberünk meg nem oldaná fel a szükségállapotot. Az már megütné a netadó szintjét.

 

***

Ám amiért írok az csak egy tipp. A karanténról. Amiről minden nap bejelentik,hogy még nem szükségszerű, így értelemszerűen terjed, hogy most már tényleg elrendelik.

Nos én egyfelől fájlalnám -- bár ez nem a tipphez tartozik -- mert magánvéleményem* az, hogy a szabad levegőn ésszerű  (hivatalosan két méter) távolságban sétáló emberek között való terjedési mérték kisebb majdani halálozási rátát okoz, mint amit egy teljes társadalom elzárása a szabad levegőn mozgástól. 

És nem csak annyiban, hogy ha a vírus egyszer legyőzettetik (vagy csak ránk un, mert itt nem játszik vele senki és mindenki csak űzi meg útálja szegényt), és tovaszáll, akkor lesz egy nemzetnyi koravén, depressziós, mozgás- és vitaminhiányos zombi, akik aztán vírus nélkül is túlterhelik az egészségügyet.

Hanem mert konkrétan a vírus se már csak azokkal fog legyengült immunrendszerű idős vagy egyéb betegségben szenvedőként találkozni, akiket most annak tekintünk, hanem az összes koravén, depressziós, mozgás- és vitaminhiányos zombi személyében is, akik addigra már szép számban legyengült immunrendszerű vagy egyéb betegségben szenvedővé váltak.

 

***

De vissza a tippre. tippem tehát az, hogy -- mivel a karantén az egyik legnagyobb hatású, legdrámaibb, s így leglátványosabban meghozható és bejelenthető -- intézkedés, amit aztán már überelni nehéz, ezt egy Orbán Viktor nem lőheti el egy egyszerű felhatalmazású miniszterelnökként, így ezzel legalább azt meg fogja várni, amíg különleges, határozatlan ideig felhatalmazással bíró vezetőként teheti ezt meg -- szigorúan egyes szám első személyben meghozott különleges rendelettel.

Így tippem szerint kedd előtt nem, de ugye kedden sem biztos még, hogy az akadékoskodók nem fúrják meg az erről szóló fontos törvényjavaslatot.

 De ez persze  szigorúan csak egy magántipp, mely nem alkalmas a vírus elleni védekezésre!

...

És ráadásul rossz tipp is.

Mert ő ennél civil államférfibb fellépésű.

Gondterhelten homlokráncoló, édesapánk.

És nem szeret személyesen bejelenteni népszerűtlen intézkedéseket. Meg olyanokat, amik később esetleg elhibázottnak bizonyulnak.

Elég volt hát fenti bejelentésmámorhoz az akciócsoportok bejelentése, meg a banki hiteleké. Nagy horderejűek, mert akciócsoport olyan keményen hangzó, meg mindjárt TÍZ is. Mint Thomas, a gőzmozdonyban dízel TÍZ! Gyermekkorból eredő zsigerből jelenti a NAGYOT és ERŐSET.

 A banki hitelesnek meg mindenki örül, ennyire tényleg édesapánk gondoskodott mirólunk utoljára, ilyen szeretettel.

(S ha már Thomas, ő inkább a kövér ellenőr. Atyaian gondoskodó, aprómunkát jól kiválasztott beosztottai végzik, de mindenki érzi, hogy a szálak az ő gondoskodó és erős kezében vannak.)

De tény, hogy ez az egész bozótharcra hasonlító játék, ahol látványosan -- nem is irányíthat, mert arra ott az operatív törzs, mint egy igazi háborús filmben, inkább -- kézben tarthat dolgokat, teljes felhatalmazással,és beléje vetett hittel, ez balzsam lelkének.

+++

Ne bántsuk hát szegény miniszterelnökünket. Ajándékba kapta ezt a játszóteret, fentiek miatt viszonylag kis mozgástere van benne, kb. ugyanazt teheti, mint a többi ország vezetése, olyan eszközparkkal, melyről korábban gondoskodott, szóval ez amolyan csökkentett módú betanított munka most. Mert hát ezúttal van ellenfél is a pályán -- a vírus.

Legalább élhesse ki magát benne.

 

Jó egészséget kívánok hozzá.

Mindannyiunknak.

Ránk fér.





*Ez az állítás nem minősülhet félrevezető informáciönak, hisz' a szabad levegőn kétméteres távolságban levést jelenleg a kormány akciócsoportjai sem látják problémásnak, így ez megegyezik a tudomány ma (vasárnap) délutáni állásával.

 

ms_paint_microsoft_paint_online_2.png

a kép csak illusztráciö! 

 



bejelentes-3.png(itt hagyom azért az eredetit is -- elnézést a minőségért, mobiltelefonon ujjazva készült)

 

 

3 komment

Címkék: koronavírus COVID-19 Covidius La Coronita Dízel TÍZ Kövér ellenőr

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr6615546114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]{udarauszkasz 2020.03.24. 10:00:38

A karantennal semmi gond nincs, ezeket a szabalyokat nem az Orban talalta ki, mas orszagokban is kemenyen buntetik, ha indokolatlanul lebecol az ember az utcan. Szabadteri sport(egyedul) viszont nem tiltott, es dolgozni is hagyjak az embert. (mar akinek megmaradt az allasa.)
A baj ott kezdodik, amikor nekiallnak mobiltelefont bemerni, nyomkovetozni, hatarokat ingazok elott lezarni. (valoszinu, ez lesz a hetvegen, a csehek mar megleptek ezt is.) es a Kedves Vezetonk kovetni fogja a V4 testverek cselekedeteit, es beall a sorba, hogy az olcso munkaero biztositott legyen az orszagban...

2020.03.24. 21:32:56

Kissé túloz ez a pamflet, de semmivel sem túlzóbb, mint az az ámokfutás, amit kormányzó rablóbanda majd' tíz éve előad.
süti beállítások módosítása