HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Kövér Ákos de la Mancha

2016.01.07. 18:53 Benderik

 

Gyermekeim óvodáskorában volt szerencsém meghallgatni az oviban ingyen osztogatott Palánta CD-k egyikét Vörös Valérról, a rókáról, meg az oktondi tyúk vagy kacsa (?) asszonyságról, aki hitt a róka nyájas szavának, így békétlenkedés lett a baromfiudvarban, amire az oktondi asszonyság kis híján ráfázott, ám a bölcsen mértékadó keresztény gondolkodású Burkus kutya megmentette a nyájasszájú ravaszditól.

A tanulság csak úgy sütött (inkább kimondva mint kimondatlanul), hogy csak az oktondi asszony szédíthető meg a bülbülszavú liberális dumával az önmegvalósításról, minek fertelmétől csak a Hit ereje s az őt képviselő józanul hidegszavú férfiember védhet meg bennünket.

Nem is a szájbarágás volt a baja, mert gyerrnekeknek szólt. Hanem hogy színvonalában rádöbbentő-túlságosan emlékeztetett a mértékadó honi keresztény-konzervatív pártok elvileg felnőttekből álló megnyilvánulásaira.

***

Igazából nem ott kezdődik a baj Kövér és Ákos urak "nőügyével", hogy milyen szerepet szánnak a nőknek, hanem hogy az a nőtípus, akitől féltik a világot, igazából nem létezik. Leszámítva persze, hogy valamennyi kicsi a világon mindenből létezik, még nyolcfogú lóból is biztos.

A fenti urak fejében élő kép a nőkről egy végtelenül leegyszerűsített modell, talán hogy a világot kevéssé értő elme is megértse -- arra gondolni se merek, hogy és hogy kellően elítélhető kép legyen.

Teremtettek egy képet a nőről, aki puszta önmegvalósításból szingli, elkényeztetett, csak magával törődik, s ezért inkább gyermeket se vállal, hogy karcsúságát megőrizze. Ami nagyjából megfelel a (XX.) századelő regényeiben faluról városra felkerülő cselédlány úrinőkről alkotott világképének, ötvözve a jelenkor Szex és New York-jával.

Csak míg az előbbi száz éve volt, utóbbi meg film (amiben ugye a bácsik és a nénik csak eljátszanak egy-egy szerepet, nem igaziból azok, aminek ott látszanak), így érdemes lenne frissíteni a világképet pl. valahogy úgy, hogy elbeszélgetnének igazi mai nőkkel.

Mit gondolnak a világról, mik a terveik-vágyaik, vagy ha csak a lényegre szorítkoznak: szeretnének-e gyermeket szülni.

Nagyon elcsodálkoznának, mikor meghallanák, hogy szinte mind szeretnének.

***

Csak nem feltétlen az első utukba kerülő suttyóval, pusztán mert az férfi, és méltatta őt, a másodrendű lényt, a teremtés koronájának pillantására.

És a szülések szüneteiben csinálnának még pár egyéb dolgot is életük során.

Ami amúgy a keresztény családmodellnek is jót tesz, mert a férfival azonos intellektuális szinten levő, és a munka világában is hasonló élményeket megélt asszony olyan társa tud lenni a férfinak, aki egyszemélyben kielégíti annak testi-lelki igényeit, így a férfi nem kényszerül rá, hogy a vacsorát leszámítva egyéb foglalatosságaira (pl. dug, mozi, beszélget) más-más nőket kelljen igénybe vennie. Ami megkönnyítheti a családok egyben maradását.

De ezért még nem kell félnünk tőlük, mert csak a dőre férfi hiszi, hogy a nő megszerzésének s -tartásának egyetlen módja ha elhitetjük vele, hogy hülye és ronda, mert akkor majd felnéz ránk és hálás lesz, hogy szóba állunk vele.

***

Emlékeim szerint a Lincoln-filmben volt egy taktikailag szép jelenet. mikor a négerek egyenjogúságának szavazási vitájában a fő támogatót megvádolja az ellenoldal, hogy azt akarja kimondatni, hogy a fehérek és feketék egyformák. (Ami akkor nyilvánvaló képtelenségnek és istenkáromlásnak számított.) Mire ő azzal tér ki, hogy nem azt mondatná ki, hogy egyformák, hanem hogy a törvény előtt egyenlőek. És ezzel szerzi meg a szükséges szavazatszámot. (Meg persze még pár billegő képviselő lefizetésével, de az most nem történetünk tárgya.)


Az egyszerűsített magyar keresztény rossznő-modell egyik eleme az is, hogy a mai nők egyformának hiszik magukat a férfiakkal. És aztán jót szoktak röcögni, hogy akkor a férfiaknak is legyen joguk szülni.

Csak hát ez is olyan Ezeréves Sólyom frissességű állapot: a kezdeti feministák egyik szélsősége volt. A mai nő pontosan tudja, hogy nem egyforma a férfiakkal, sőt, jó részük még élvezi is, hogy nő, és keresi a férfit, aki mellett nő lehet.

Csak ezügyben sem elégszik meg az első szembejövővel, továbbá nem veszi be a gyomra, ha az élet jogi / anyagi területén hátrányban van attól, hogy nő.

Ami nem tűnik logikátlannak, hisz' ki az a hülye, akinek az ő helyében bevenné?!...

***

Általában is feltűnt, hogy a kereszténység honi politikai képviseletét ellátó gondolkodók mennyi sok kitalált lény ellen harcolnak. Van ugye a fenti képzeletbeli nő, aztán van a liberális, aki azt hiszi, csak jogai vannak, kötelességei nem, és egyébként is fűt-fát dug, a hobbimeleg, aki unalmában dugja saját nemét, mert a fű-fa már mind megvolt (ilyenformán egyfajta idősebb liberális), és persze a kommunisták, akik tényleg voltak, csak időközben koruknál fogva nagyrészt meghaltak.

Tisztelem őket, nehéz lehet ennyi sok ellenséggel harcolni. Ráadásul halhatatlan ellenséggel, hisz' a nem élő lény meghalni sem képes. (Vagy már meghalt.)

Szerencse, hogy van, aki vállára veszi helyettünk a Gonosz elleni küzdelmet. Szörnyű lenne annyi sok kitalált nővel élni.

***

 

Mindamellett, ha tényleg meg szeretnék jobbítani a világot (amire persze ráférne), hasznos lenne előbb megismerni.

 

 de_la_mancha-1.JPG

 

 

 

31 komment

Címkék: nyolcfogú ló

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr898248292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ami szabad 2016.01.08. 13:05:24

Valami ilyesmi lenne a minimum, amit ezeknek az ostoba véglényeknek érteni kellene. Árnyalná továbbá a képet, ezen személyek "hitelessége", a mai magyar valóságban: Csúnya újságírók nem átallották kinyomzozni, hogy Ákos havi jövedelme, mégiscsak 80-100 szorosa az átlag magyarénak, és valszeg Kövér- aki ugyibár 25 éve nem látott a magyar valóságból semmit, mert még ráadásul M1-et néz- szintén néhány százszor annyi lét halmozott fel, mint más, velük ellentétben rendes, becsületes, tisztességesen dolgozó pógár. Na már most. Történetesen nem tudom- nem is érdekel- hány gyereke van Kövérnek meg Ákosnak, - de gyanítom, hogy nem focicsapatnyi. Innentől meg, egyenesen gusztustalan mind a kettő. Nőt meg valszeg még csak olyat láttak, akinek az "igen drágám" a szókincse. Mondjuk, van az a pénz, amiért csendes, odaadó, priniciumot beteljesítő nőt lehet venni, ez természetes. De ha ahhoz van gusztusuk, fiút is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.01.08. 13:14:28

Szerintem a műkeresztény nemzetiek most már Hosszú Katinkát is inkább elzavarnák szülni, lehetőleg világcsúcs beállítással nyolcasikreket... :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.01.08. 13:16:10

SZÉLMAJOMHARC

Don, kihótt-e Bella mancsa
Elnyeréséért szélmajmok
Ellenében léthosszan csa-
-tasorba állt sok szép bajnok?

Ki biza! És Bella szingli …
Ám a szélmajomparádé
Körtáncába lovag-ing li-
-beg be s döffre álló spádé!

Dúl! Színe a bús képének
Bosszúállólila-szerű!
Szájra kapja köznépének,
S bút elkobozó a derű,

Amit érez nemde Bella,
Midőn lúdtalpalva áttán-
-col egy éjt, s bár nem debella,
Szélmajomhad retteg láttán!

Főszélmajom, akit ett a
Méreg, harcba hívó orral
Fútt kürtjelszót: Vad vendetta!!!
(Nem kétséges, bosszút forral.)

Bellatáncporlepte főhős
Koszos, mint egy földes hobó,
S rá gyümölcskartáccsal lő csős-
-tül szélkar, a banándobó.

Rénszamár vontatta szán csók
Pán zajának cuppja se bír
Oly bősz lenni, mint e gáncs ók-
-ori formája, s nincs seb-ír!

Hajadon marad hát Bella,
Szélmajomharc zaja elül …
Hős a majomkartól ella-
-pul … Nagy szív, de semmi felül!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2009/09/szelmajomharc.html

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.08. 13:16:57

A mai liberális diktatúra egyik fontos eszköze a feminifasizmus, melynek célja a nemek összemosása, s ezáltál a család megsemmisítése.

Ákos és Kövér előtt le a kalappal, hogy felvették a kesztyűt a liberális diktatúra ellenében.

Hiába próbálod mindezt elbagetellizálni, tévedsz: a veszély komoly és valós. Nem meselények ellen küzdünk, hanem az emberiségért annak megátalkodott ellenségei ellen.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.08. 13:24:48

Szánalmas egy iromány.

A legszebb benne, hogy tulajdonképpen saját szűklátókörűségét, és általánosítását, rosszindulatú és értelmetlen megvetését, tájékozatlanságát, szapulja benne a szerző.

Csak éppen nem a nők, hanem a keresztények kapcsán.
Két ember mondatait kiforgatja, majd általánosítja a közösségre, hogy azt egyként szapulhassa.

Nézzük hogyan:

- ... "Kövér és Ákos urak "nőügyével", ...
- ... honi keresztény-konzervatív pártok ...
- Ami amúgy a keresztény családmodellnek is jót tesz ....
- Az egyszerűsített magyar keresztény rossznő-modell ...
- a kereszténység honi politikai képviseletét ellátó gondolkodók ...

Szánalmas ballib gyűlölködés, hazudozás.
Ahogy szokták.

Kampfer 2016.01.08. 13:49:57

Üdv!

'Ballib Cenzúra' társunk véleményében látom a lényeget. Jó dolog az elmélkedés és nem baj az, ha mindenkinek megvan a sajátja. Két fontos részlet kimaradt az idézett beszélgetésekkel kapcsolatban.

1. A Kövér beszéde úgy kezdődik: 'azt szeretnénk, ha...'

2. Az Ákos által adott interjúban többször is elhangzik: 'szerintem..., ez az én véleményem, lehet nem egyetérteni...'

Innentől számomra ez a poszt sem más, mint egyszerű hangulatkeltő gyűlölködés! Megértem, ha valakinek fáj a Kövér és a fidesz regnálása, magam is rákúrtam párszor az elmúlt évek során. Épp ezért jó rávilágítani a hibáikra, bűneikre! Ezekkel a gyűlöletkampányokkal azonban épp őket erősítik a balliberális szereplők, hiszen véleménydiktatúrának hazudnak olyan megnyilatkozásokat is, mint az idézettek voltak. Egy pártkongresszuson előadott célkitűzés és egy interjúban elmondott magánvélemény ilyen (stílusú és intenzitású) támadása számomra a mai német véleményterrort és librális cenzúrát idézi. Annyi különbséggel, hogy ott a hangoskodás a hatalom féltése, míg itthon a hangoskodás a hatalomtól mért egyre nagyobb távolság miatti dühös aggódás eredménye. Célszerű lenne elgondolkodni ezen a fröcskölődő oldalon!
Épp elég hibát, bűnt követ(ett) el a kormány a gazdaság és a társadalom ellen, míg nagyon sokat tett is érte. A családok szerepének megerősítése, a férfi-nő kapcsolatok térsadalmi definiálása (élettárs, házasság, családi közösség) a kormányzat szándékait és nézeteit tükrözi. Ehhez megvan a felhatalmazásuk és a joguk is. De ezért lehet őket támadni és leszavazni. De ilyen agyatlanul gyűlölködni...?

"Csak nem feltétlen az első utukba kerülő suttyóval, pusztán mert az férfi, és méltatta őt, a másodrendű lényt, a teremtés koronájának pillantására."

Azt hiszem, ennél a mondatnál világosabb bizonyíték nem is szükséges...! Ez a mondat mindent elmond. No nem Ákosról, vagy Kövérről! Hanem az írójáról...

"...ezügyben sem elégszik meg az első szembejövővel, továbbá nem veszi be a gyomra, ha az élet jogi / anyagi területén hátrányban van attól, hogy nő."

Itt legalább már 'szembejövővé' finomodott a 'suttyó'! Megjegyzem, ha egy nő anya, miért lenne hátrányban jogi vagy anyagi területen...? És ugyan ki jelentette ki azt, hogy hátrányban is KELL lennie? Hogy mennyit keressen, ezt döntse el a piac és ne az Ákos! Én ebben a részletben látom az egyetlen problémát.
Hogy mi indította a posztert hetekkel az eset után egy újabb gyűlölködésre, nem tudom, de a fentiek inkább saját magáról szólnak, mint Ákosról vagy Kövérről. Esetleg a társadalmi kérdésekről...
Kamp.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.08. 14:20:59

@Kampfer:
"Innentől számomra ez a poszt sem más, mint egyszerű hangulatkeltő gyűlölködés!"

Ha megfigyeled, minden libsi poszt egyszerű hangulatkeltő gyűlölködés.

Advanced Flight 2016.01.08. 14:44:05

@Kampfer: nem kell lenéző, számonkérő stílusban beszélni a nőkről, és akkor majd ti sem kaptok vissza gyűlölködést (már ha ez az). Amilyen az adjonisten....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.01.08. 14:55:29

@Ballib Cenzúra: Ákos támadja = szánalmas ballib iromány.

Szerintem viszont te vagy szánalmas ostoba ló. Ennyi. 1:1

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.01.08. 14:57:07

@Afrika steht an der Elbe: "Ha megfigyeled, minden libsi poszt egyszerű hangulatkeltő gyűlölködés. " És minden ami a fidesz ellenes post, az ballibsi. Annyira egyszerűek vagytok ti buggyantnaracsok, hogy az már fáj. Persze nem csoda, hiszen tapsikoltok, amikor lopják a javaitokat.

ZX 2016.01.08. 15:00:18

@BircaHang Média: @Ballib Cenzúra:
Qrva rossz hírem van srácok, eltévedtetek vagy cirka 200 évet. Arról viszont nem mi tehetünk, hogy rossz korba születtetek. Az meg egyenesen szánalmas, hogy azt toljátok, hogy ha valaki liberális, akkor az családellenes. Nemkem van feleségem, gyerekem. Neked hány van?

gyurmicsek 2016.01.08. 15:23:36

- kedvenc elmondja véléményét = tény
- kedvencek utcára mennek = forradalmárok
- nem kedvenc elmondja véleményét = ostobaság
- nem kedvenc kritikát fogalmaz meg = ballib ostobaság
- nem kedvencek mennek utcára = ballib bértüntetők

Ezek a halmazok szabadon átjárhatók és csak a jelenlegi állapot számít.

Advanced Flight 2016.01.08. 15:47:22

Na, libsiék kiizzadták a "válaszcsapást" a tegnapi események után: index.hu/belfold/2016/01/08/felderithetetlenek_a_menekultek_ellen_elkovetett_szexualis_buncselekmenyek/

A kölni zavargásról ugyan továbbra is megy a kussolás, de Radai Rossebné "nemmondommegmitörténtnemmondommegkivolt" roppant sokatmondó és egyébként is reprezentatív elbeszélése alapján már kihozták, hogy a hivatalos szervek Mo-n (és máshol, de az nem érdekes) tömegesen erőszakolják a menekült nőket.

Egyre ügyesebben dolgozzák magukat a parlamenti bejutási küszöb alá :-)

2016.01.08. 15:54:32

@Ballib Cenzúra: @BircaHang Média: Aranykomáim ! Ez nem románia és nem a hegyikecske. Azoknak bégethettek, ők vevők erre.
Itt nálunk, a nők is emberek , egyenjogúak és nem birkák, barmok mint ti vagytok !
Ja és ne libsizzetek már mert a jobboldalon is vannak olyanok, akik szivesen elásnának benneteket, mert annyira sötétek vagytok, hogy csak ! Barmok vagytok ! Oltári nagy barmok és lakáj, hazug seggnyalók,akiknek önálló gondolatuk nincs, de ugatni azt tudnak.

fancy27 2016.01.08. 16:29:00

@Kampfer: "Megjegyzem, ha egy nő anya, miért lenne hátrányban jogi vagy anyagi területen...? És ugyan ki jelentette ki azt, hogy hátrányban is KELL lennie? Hogy mennyit keressen, ezt döntse el a piac és ne az Ákos! Én ebben a részletben látom az egyetlen problémát."

Ebben sincs probléma. Ha egy nő szül, bizony hátrányba kerül ahhoz képest, mintha nem szülne. Ugyanis évekre kiesik (sőt visszaesik!) a munkájából, ami egyértelmű versenyhátrányt jelent. Teljesen nyilvánvaló, hogy rosszabb esélye van "pont ugyanannyit keresni", mintha abban a pár évben is a karrierjét építette volna. A nők elsődleges feladata az anyaság, akkor is, ha emiatt kisebb eséllyel tudnak "ugyanannyit keresni", mint a férfiak, ez volt Ákos véleménye. Amivel egyébként én is egyetértek.

Advanced Flight 2016.01.08. 16:38:48

@fancy27: "elsődleges feladata az anyaság, akkor is, ha emiatt kisebb eséllyel tudnak "ugyanannyit keresni", mint a férfiak"

És a hozzád hasonlóan gondolkodók írják le emellett azt is a legnagyobb lelkinyugalommal, hogy a nők, akik nem tudják magukat eltartani, mert szarul keresnek és ezért bennragadnak egy (rossz) házasságban, valójában prostik.

Ezúton is köszönjük az anyaság ilyen szép megbecsülését:-(

Bogyó 2 2016.01.08. 16:42:28

@fancy27: Nem törvényszerű, hogy évekre kiessen, mellesleg meg ha valaki két gyereket szül, az mondjuk két év gyed, aki gyesre is megy, annál a karrier eleve nem játszik be nagyon. Egy 40-50 éves jogviszonynál nehogy már 4 vagy akár 6 év olyan marha nagy hátrányt jelentsen. Különösen, hogy sokan akkor tudnak pl. tanulni, diplomát szerezni, ami munka mellett lehet, hogy nehezebb lenne. Nem! Egy nőnek feladata az anyaság, de úgy, ahogy egy férfinak is az apaság. Ezt kiemelni és problémává tenni a népességszaporulat miatt, egyszerűen baromság. Akkor miért nincs szó a gyereket kényelemből nem akaró férfiakról, vagy a már reklámviccek szerint is a nősüléstől a végletekig ódzkodó fickókról. Ez utóbbiak nyilván apák se akarnak lenni. Ha már születik gyerek, ott az legalább annyira köszönhető a nőnek, mint a fasziknak, de nagyokos Ákosék szerint azért nem születik gyerek, mert a férfiak kurvára akarnának, de a sok hülye karrierista picsa nem akar szülni. Ez pedig így általánosítva ökörség. Vannak kocsmában lógó fickók meg hülye picsa nők, de nem ezen múlik a szaporulat. Az elmaradt gyerekszületésekért nem lehet csak az egyik nemre kenni a felelősséget, ezt kellene látniu az ákosoknak, kövéreknek, ha leereszkednének a valóságba a Parnasszusról, de nem nagyon méltóztatik, csak van médiafelületük. Sajnos.

Bogyó 2 2016.01.08. 16:54:14

@Advanced Flight: Kölni zavargás-ügyben valóban hajánál fogva előrángatott a dolog a menekültnőkről, de valójában ez az ügy is túl van dimenzionálva és megy a hisztériakeltés. megy annak a sulykolása, hogy ezek mind ilyenek. Vannak köztük ilyenek? Igen. Nagyobb arányban mint nálunk? Igen. Alacsonyabb szintű a nők elfogadottsága, elismerése, megbecsülése, védelme? Igen. Tehát akkor többségükben ilyenek? Nem!
A hangulat olyan, hogy minden arab és muszlim folyamatosan nőket erőszakol, miközben több millió török él évek óta Németországban, de arabok is vannak jó ideje. De vegyük csak azt, hogy 1 millió menekült van a németeknél, aki 2015-ben érkezett. Ezeknek biztos hogy több mint a fele felnőtt férfi. Szerintetek mi történt volna, ha csak ezeknek a fele, mondjuk 200-300 ezer ember kezdene el erőszakoskodni? Gyökeresen más helyzet lenne, de szokás szerint nincs különbségtétel és 10 ezer hülye miatt van kárhoztatva 1 millió. Előre lehetett tudni, hogy így lesz, mert nyilván egy ilyen szempontból kulturálatlanabb helyről érkező 1 millió között nyilván lesz 1000 tróger, de ha itt nem mennybéli szent egytől egyig mind, jönnek az ilyen esetek, akkor megy az ugye megmondtuk, meg szembe jön a valóság stb. Miközben 700 ezer ember csendben éli a mindennapjait. Nem robbant, nem lop, nem zsebel, nem erőszakol, de az nem is érdekes.

Bogyó 2 2016.01.08. 17:03:40

@BircaHang Média: Szerintem te nem tudod milyen a diktatúra. Az általad liberális diktatúrának nevezett országokban nincs egyszemélyi vezetés és nem koncentrálódik annyira a gazdasági hatalom se egy szűk csoport kezében, mint a szerinted példaértékű keleti modellekben. Innentől kezdve racionálisan kell eldönteni, hol van nagyobb esélye a diktatúrának meg a másik vélemény elhallgatásának. A "liberális diktatúrákban" szélsőjobbos, meg euszkeptikus pártok működnek, médiafelületük van, még az Eu parlamentbe is bejutnak. Na, most próbáljuk elképzelni milyen esélye van egy liberális pártnak bármire Oroszországban és akkor gondolkodjunk, hogy hol van valódi tétje egy elnökválasztásnak, hol tűnnek el kényes kérdéseket feszegető újságírók, hol börtönöznek be gazdasági és politikai ellenfeleket és kritikusokat és aztán gondolkodjunk el azon mi is a diktatúra és hogy miért nem akarnak kivándorolni azokból a borzasztó liberális diktatúrákból a lakosok. Pedig utazási szabadságuk és reális lehetőségük is nekik van leginkább a norvég, a holland meg a svájci "diktatúrákban".

Benderik 2016.01.08. 17:15:33

@BircaHang Média: "A mai liberális diktatúra egyik fontos eszköze a feminifasizmus, melynek célja a nemek összemosása, s ezáltál a család megsemmisítése.

Ákos és Kövér előtt le a kalappal, hogy felvették a kesztyűt a liberális diktatúra ellenében.

Hiába próbálod mindezt elbagetellizálni, tévedsz: a veszély komoly és valós. Nem meselények ellen küzdünk, hanem az emberiségért annak megátalkodott ellenségei ellen."

A nemek összemosása Skandináviában dívó szélsőség -- ott se tudom, mennyire van a nép körében "foganatja", de feltehetőleg idővel kinövik, mint minden túlburjánzást. Az Emberiség sajnos sose középúttal kezdi az újat, hanem egyik szélsőséggel, aztán válaszul másikkal, míg lassan középre cseng (közben sok halottal).
Ezen a mi tájunkon viszont gyakorlatilag nulla "beágyazottsága" van, nálunk mindenki körberöhögi őket, ha szóba kerül, hogy a gyereknek tízéves kora előtt nem szabad megmondani, hogy fiú vagy lány, hogy majd eldönthesse. Úgyhogy nemigen hiszem, hogy valós veszély lenne a nemek összemosása.
Az viszont igen, ha túl sokan hiszik -- s főleg ha a tenni képes hatalmat birtokló döntéshozók hiszik (!) --, hogy ez a tényleges oka / veszélye a népszaporulat csökkenésének, mert akkor nem foglalkoznak a sokféle valódi okkal, hisz' még csak nem is látják. Pedig nem kell messzire menni, csak az eset után elég sokan leírtak egy csomó olyan valós hétköznapi problémát, melyet személyesen szenvedtek el, olyanok, akik szeretnének gyereket, de ilyen-olyan ok miatt nem tudnak. Ezek egy részén az állam nem tudna segíteni, de sokon tudna könnyíteni. Csak a valóságot felmérni / megérteni jóval fáradságosabb, mint kitalálni egyszerű ellenségeket.

Alajka Bal 2016.01.08. 17:17:43

@BircaHang Média: Szerintem dögöljél már meg a kurva anyádat!... szerintem

Benderik 2016.01.08. 17:32:29

@Ballib Cenzúra: "...Két ember mondatait kiforgatja, majd általánosítja a közösségre, hogy azt egyként szapulhassa.

Nézzük hogyan:

- ... "Kövér és Ákos urak "nőügyével", ...
- ... honi keresztény-konzervatív pártok ...
- Ami amúgy a keresztény családmodellnek is jót tesz ....
- Az egyszerűsített magyar keresztény rossznő-modell ...
- a kereszténység honi politikai képviseletét ellátó gondolkodók ..."

Igen, elkövettem a pongyolaságot, amit máskor nem szoktam, hogy ne lábjegyzeteljem be, hogy Kövér László és Ákos csak az apropó, így nem kimondottan az ő szavaikat elemzem ki, hanem a jelenséget, amiből kinőttek / amit képviselnek. (És itt most megint lábjegyzetelhetném, hogy persze ők pont akkor ott gondolhatták máshogy, amit mondtak.)
Mindamellett pont azért általánosítottam tovább, mert nem az ő mondataikat elemeztem ki, hanem hosszú időszak sok-sok felgyülemlett nyilatkozatának, beszélgetésének, olvasmányélményének, egyéb áramló megnyilvánulásának összbenyomását. És arra azért vigyáztam, hogy ne keresztényre általánosítsak, hanem ezen belül honira és politikai képviseletre. Mert sem a kereszténység általában, sem annak nyugati világbeli politikai képviselete, sem a hazai nempolitikai képviselete nem képviseli azt a szűklátókörűséget, amit a hazai politikai képviselete.

Még azt azért hozzátenném, hogy az általánosítást némileg alátámasztja, hogy és ez a mag láthatólag termékeny talajra hull...

És még annyit, hogy igen, a család és a népszaporulat fontos. Ennek támogatása is az. De éppen hogy túl fontos ahhoz, hogy megengedhesse magának a luxust a tenni képes hatalom, hogy ne próbálja megérteni a tényleges lehetőségeit, hanem ehelyett ködlovagokkal harcoljon.

Benderik 2016.01.08. 17:51:34

@Kampfer: "Jó dolog az elmélkedés és nem baj az, ha mindenkinek megvan a sajátja. Két fontos részlet kimaradt az idézett beszélgetésekkel kapcsolatban.

1. A Kövér beszéde úgy kezdődik: 'azt szeretnénk, ha...'

2. Az Ákos által adott interjúban többször is elhangzik: 'szerintem..., ez az én véleményem, lehet nem egyetérteni...'

Innentől számomra ez a poszt sem más, mint egyszerű hangulatkeltő gyűlölködés!
...
Egy pártkongresszuson előadott célkitűzés és egy interjúban elmondott magánvélemény ilyen (stílusú és intenzitású) támadása számomra a mai német véleményterrort és librális cenzúrát idézi."

Na igen. Részemről valóban nem hangsúlyoztam, mint a fenti urak, hogy amit mondok, nem egyetemes igazság, hanem csak a saját véleményem. De ez csak azért van, mert számomra ez van annyira nyilvánvaló, hogy még a biteket se éri meg, amit foglalnak. Ettől ez még nem véleményterror, hogy nem írom le külön, hogy ez csak egy vélemény.

A rendszerváltás idején dívott, hogy egy ideig minden politikus minden mondata úgy indult, hogy "úgy gondolom", mert annyira féltek, hogy különben rájuk sütik, hogy a saját véleményüket egyetemes igazságnak hiszik, így pártállami csökevények, és nem pluralisták, holott akkor a politikusok 80%-a pluralista volt (a maradék 10-10% pruralista ill. prulalista). Aztán annyiszor elmondták, hogy már nekik is feltűnhetett, így vmelyikük egyszer kitalálta, hogy áttér "azt gondolom"-ra. Onnan kezdve hónapokig mindenki "azt gondolom"-ta... Azóta gyanakszom, ha valaki külön hangsúlyozza, hogy ez csak az ő véleménye.

Másfelől nem konkrétan a két úr nyilatkozata az oka, hogy mindezt leírtam. Hanem a jelenség, amit mutatnak. Ők csak a kiváltó ok, ill. még csak az se ők voltak, hanem a vita, ami erről kialakult. Pusztán ahhoz kívántam hozzászólni.

Benderik 2016.01.08. 18:01:29

@fancy27: "Ebben sincs probléma. Ha egy nő szül, bizony hátrányba kerül ahhoz képest, mintha nem szülne. Ugyanis évekre kiesik (sőt visszaesik!) a munkájából, ami egyértelmű versenyhátrányt jelent. Teljesen nyilvánvaló, hogy rosszabb esélye van "pont ugyanannyit keresni", mintha abban a pár évben is a karrierjét építette volna. A nők elsődleges feladata az anyaság, akkor is, ha emiatt kisebb eséllyel tudnak "ugyanannyit keresni", mint a férfiak, ez volt Ákos véleménye. Amivel egyébként én is egyetértek."

Ez igaz. Csak nem igazságos. Bár persze annyi sok minden más sem az.

Mert pőrére üzletiesítve: a feladatért járna némi kárpótlás. Mert az anya gyermekét saját örömére szüli és szülje, egy magasztos elhivatottságból, de ennek hasznát a társadalom többi része is élvezi, mert öregkorunkban azért lesz orvos, aki ellát, meg munkáskéz, aki megtermeli élelmünket, mert a ma anyái megszülték őket. De mivel ezt magasabb elhivatottságból teszik, s nem ellenszolgáltatásért, a társadalom ezt szépen ki is használja. Egyszer kipróbálták Angliában, mennyibe kerülne egy gyermek nevelésének feladatait hivatásszerű nevelőnőkre stb. bízni, és kiderült, hogy az amúgy jól kereső férj teljes fizetése se fedezte volna. Ezt a munkát az anyák mindannyiunk hasznára ingyen elvégzik, és persze helyes, hogy nem várnak érte fizetést, de az se lenne helytelen, ha mi meg ezt nem használnánk ki, és bíznánk őket pusztán a piac törvényeire, mikor mondjuk visszatérésük után a bérüket alkudják.

Benderik 2016.01.08. 18:08:27

@Frady Endre: Hát... Bevallom, mintha egy nagyon csúnyán összekuszált kátyú szekérnyomai vezetnék kocsim kerekeit le folyton az útról le balra majd jobbról vissza reá, aztán ugyanez fordítva meg -dítve, olyképpen veszítem el sorról sorra a megértés fonalát...
De azért nemes szívre tűnik vallani...

Kampfer 2016.01.08. 20:09:53

@Advanced Flight: Üdv! Nem emlékszem rá, hogy lekezelő vagy elítélő módon beszéltem volna a magyar nőkről! A két megnyilatkozást illetően pedig továbbra is az a gondom, hogy a megfogalmazás hibái nem egyenlőek a tartalmi hiákkal! Egyáltalán nem hiszem, hogy ma Magyarországon hátrányos megkülönböztetés érné a nőket! Ahogy 2002 és 2010 között sem gondoltam így. Azt azonban gondolom, hogy komoly értékválság van a társadalomban! A családpolitikát és népesedéspolitikát illetően a kormány állást foglalt. Ez nem azonos azzal, mint amit a baloldali ellenzék képvisel, de én ezt nem tartom hibának. Ákos egyetlen megfogalmazását tartom valóban rossznak, amelyben a jövedelmi viszonyokra utalt. Azt a piacnak kell meghatároznia és nem a nemeknek.
Kamp.

Kampfer 2016.01.08. 20:13:08

@fancy27: Üdv! Azt gondolom, hogy a nők szüléssel kapcsolatos munkaerőpiaci helyzetén egy korrekt MT (a jelenlegi nem az), illetve a családpolitika és a foglalkoztatáspolitika összehangolása tud javítani. Mindez azonban NEM jelenti sem a Kövér, sem Ákos gondolatainak eretnekségét. Nem kényszerről beszéltek, hanem lehetőségről, kívánatos célokról! Ezt én nem érzem elítélendőnek.
Kamp.

Kampfer 2016.01.08. 20:30:40

@Benderik: Üdvözlet!

" Igazából nem ott kezdődik a baj Kövér és Ákos urak "nőügyével", hogy milyen szerepet szánnak a nőknek, hanem hogy az a nőtípus, akitől féltik a világot, igazából nem létezik."

Nem értem, hogy ha valamiről ők közjogi méltőságként és magánemberként kijelentettek egy témával kapcsolatban valamit (ami egyikük részéről politikai célkitűzés, másik részéről magánvélemény), az miért jelentene bármely nő számára kényszert...? Úgy esett neki a hazai baloldali és liberális média ennek a véleménynek és politikai állásfoglalásnak, mintha a nők szavazati jogát akarnák megvonni! Az ifjú kereszténydemokraták ostobaságának (t.i. a szingliadó ötletének) KELL(ene) így nekiesni, mert az valóban egy igazi ostobaság!
Szükség van nemzetpolitikára, családpolitikára, a férfi-nő kapcsolatok és a hagyományos értelemben vett család fontosságának hangsúlyozására. A megfelelő anyagi, gazdasági és társadalmi környezet megteremtésére. És ezek mellett mindezek erkölcsi és morális megbecsülésére is!
Ami pedig a nők egyenjogúságát illeti, szerintem butaság megkülönböztetésről beszélni! A jövedelmi viszonyokat illetően pedig a piacnak kell ítélnie. Megjegyzem, német tulajdonú multinál dolgozva, munkavállalói érdekképviselttel aktívan foglalkozva azt tudom csak megerősíteni, hogy a piaci szférában a jövedelmek döntő része munkakörhöz és beosztáshoz kötött, nem pedig a nemekhez. És nálunk ismert tény, hogy egy irodai munkakörben dolgozó 20-26 közötti nő egy manager-assistant végzettséggel és angol vagy német nyelvismerettel egy 15-20 éves gyakorlattal és nyelvismerettel rendelkező végzett technikus fizetésének a másfélszeresét simán hazaviszi! A valódi bérkülönbségek a kialkudott bérrel és juttatással járó magasabb (vezetői) munkakörökben valóban megvannak! De az NEM a kormány hatásköre, ahogy a nők vezetésben betöltött arányának alakulása sem. Ez a piaci szervezetek belügye kell legyen!

Továbbá nem azért emlegetek véleményterrort és liberális gyűlöletkeltést, mert megszületett ez az írás. Szerintem ez csak a vita következményeként illeszkedik abba a médiaheccbe, ami a valódi oka az ilyen vélekedésemnek.
Üdv!
Kamp.

Advanced Flight 2016.01.09. 00:51:16

@Kampfer: "Egyáltalán nem hiszem, hogy ma Magyarországon hátrányos megkülönböztetés érné a nőket!"

Ja, hát ha te nem hiszed, akkor nyilván nincs is hátrányos megkülönböztetés és így nincs is miről beszélni!
Milyen egyszerű világkép is ez.....

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.09. 08:25:25

@Bogyó 2:

Oroszországban liberális párt volt hatlamon a 90-es években, s most is vannak ilyen pártok.

Kampfer 2016.01.09. 11:28:58

@Advanced Flight: Üdv!

Közjogi értelemben véve hátrányban vannak? Az oktatásban, egészségügyben vagy akár a hétköznapi életben hátrányban vannak? Szegregáltan kell élnuük, nem tanulhatnak tovább, esetleg nem tölthetnek be politikai, közhivatali tisztségeket? Vagy talán a munkaerőpiacon hátrányban lennének? Tényleg érdekelne, hogy mire gondolsz, mert ez így nekem nem tűnik egyértelműnek.
Utolsó infóim szerint a felsőoktatásban korosztályosan felülreprezentáltak, közhivatalokat, közjogi tisztségeket (szerencsére) ugyanúgy betölthetnek. A munkaerőpiacon ugyanúgy indulhatnak, mint a férfiak. Ami pedig piaci alapon dől el, abba a kormányzat nyilván csak részlegesen szólhat bele.
A jog előtt egyenlőek, nem érheti őket hátrány csak azért, mert nők. És ez jól is van így! Ha a gyakorlat mást mutat, akkor tenni kell ellene, ez nem vitás. De nem látom az okát, amiért ennyire harcolni kell ma a nők 'egyenjogúságáért' vagy az egyenlő esélyeikért.
Valóban, a nagy 'dizájner' (természet) a nők privilégiumává tette az utódok szülését. Ezen egy kormányzat sem tud változtatni. Segíteni és támogatni őket azonban igen. Nem biztos, hogy mindebben a legjobbat és a legjobban teszi ez a kormányzat (sőt)! De nem gondolom, hogy háttérbe akarná szorítani a nőket.
Üdv!
Kamp.
süti beállítások módosítása