HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Szegény Pukli

2016.09.09. 18:53 Benderik

 

Mert nekiestek szegénynek, és így kívülről nézve nagyon úgy fest, azért, mert kiderült, hogy tényleg végig azt gondolta, amit eredetileg mondott, és nem azt, amit mögé gondoltak a már bármiben reménykedők.

Mert én úgy emlékszem, ő a kezdetektől azt állította, hogy az ő célja nem politikai, csupán az oktatás rendbetételének kikényszerítése, mert a hülyeségnek az a szintje, ami most van, már erősen zavarja munkájának ellátásában. És mikor látta, hogy a kormány mennyire ellenáll, akkor az eredeti szándék melléktermékeként mondott olyasmiket is persze, hogy ez a kormány alkalmatlannak tűnik e rendbetételre.

Meg hát eszközül tüntetést választott, mely eszközt eleve politikai típusúnak tart a nép, a mostansági helyzetben pedig bármilyen tüntetés azonnal és automatikusan felszabadítja az összes kormánybuktató indulatot.

És hát kicsiny országunkban hagyományosan minden nyilvánosan elhangzott mondatnak van mögöttes jelentése is, és mindenki tudja, hogy igazából az az egyetlen jelentése.


És így bár ő szegény elejétől azt hangoztatta, hogy az ő céljai nem politikaiak, csak a tanítást szeretné a rászáradt intézményes hülyeségtől megszabadítani, mindenki tudta, hogy ezzel azt mondja, hogy ezt a kormányt meg kell buktatni, és Isten őt személyesen küldte e nép felszabadítására és soron következő megboldogítására.


***

Aztán minap explicite kimondta (eredetiben meg itt) hogy  az ő céljai nem politikaiak, csak a tanítást szeretné a rászáradt intézményes hülyeségtől megszabadítani. Csak most az elejét úgy fogalmazva, hogy nem célja a kormány megbuktatása, és még azt is hozzátéve, hogy "Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is."

Ja, és amit legnagyobb bűnéül kiáltottak most ki -- mindezt egy kormányközeli (!) lapnak nyilatkozva.


***

Na most:

  • az idézett résszel szó szerint manapság egyetért az ellenzéki érzelmű szavazók talán nagyobbik hányada is -- pont ez lesz az oka, ha a jelenlegi kormány innen vonul egyszer mauzóleumba.
    Csak köreikben úgy divat ezt busongva megfogalmazni, hogy "az a baj, hogy nincs alternatíva" -- és itt egy reménytelent legyinteni.
    És persze egy részük esetében ezt csak egymás közt kimondva, mert ha nyíltan tennék, akkor a "nép" esetleg emiatt nem szavazna az amúgy használhatatlan, de legalább jó színűre festett triász-kori ellenzéki kőzetmintákra. (A triász-korit nem tudom, jól írtam-e az új szabályok szerint. Igaz, a régiek szerint se tudom...)
  • Hogy nem szeretné a jelenlegi kormányt megbuktatni, azt még azért lehetne úgy érteni, hogy ezt a kormányt meg kell buktatni, és Isten őt személyesen küldte e nép felszabadítására és soron következő megboldogítására. De itt azért már kicsit fülsértően fütyülne a cúg az elsődleges és a másodlagos jelentés közti résben. Szóval harcos ellenzéki ilyet azért nem mondhat, mert a tüntetők háromnegyede azonnal hazamegy.
  • Legnagyobb bűne azonban -- hogy ti. nyilatkozott egy kormányközeli lapnak (!) -- lemoshatatlan, és semmi más módon nem értelmezhető, mint hogy egy zsák krumpliért előre eladta népének Isten által őáltala rendelt megboldogulását.


***

Pedig simán lehet, hogy szegény ott középen csak elejétől végig azt mondta, amit gondolt. És mindenkinek, aki megkérdezi. Hát most egy kormányközeli lap kérdezte meg, és feltehetőleg úgy is fogalmazva a kérdéseket, ahogy egy politikai riporter kérdéseket fogalmaz, hogy aztán majd ne kelljen túl sokat tekernie a válaszon, mielőtt leírja, mit leírni szeretne.

És ha -- tegyük fel, mert az ártatlanság vélelme mindenkit megillet -- szegény tényleg nem politikai indíttatású, akkor talán nem is annyira jártas a politika vegykonyháján, hogy tudhatná, a politika etikettje szerint sosem az a fontos, egy kérdésre mit válaszol, hanem hogy kinek nem hajlandó válaszolni.

Szegény még talán azt is gondolhatta, hogy ha meg akarja győzni az embereket, akkor nem azokat kell meggyőznie, akik eleve vele értenek egyet, hanem azokat, akik nem, azok pedig pont azokat a lapokat olvassák, amelyek kormányközeliek. Így -- politikai tudományokban faragatlan tanári logikát alkalmazva -- ezen lapokban kell elmondani meggyőzésre szánt gondolatait.

Nézzük el neki, tanár az istenadta, talán ahhoz szokva, hogy a rossz tanulónak magyarázza többet a fizikát (vagy amit tanít szegény), nem a jónak -- nem érezve erkölcsileg, hogy a jónak kéne magyaráznia, mert az érdemli meg.

***

Kicsit olyan ez, mint mikor egy fiú (lány) együtt tanulná egy lánnyal (fiúval) a latint / fizikát / éneket, amaz meg elérti, hogy hát persze, dugni (dugódni) akar, aztán mikor kiderül, hogy ő tényleg csak együtt tanulná a latint / fizikát / éneket, szegényt mindennek elmondja, hogy mekkora egy bikfic.

(Itt kicsit gondolkodtam, leírhatom-e nyilvánosan a búvalbaszott riherongy hülye picsát (ez lehet fiú/lány is), de azt hiszem, azt inkább nem, így lett a bikfic.)

+++

Szegény Pukli, csak a tanítást szerette volna a rászáradt intézményes hülyeségtől megszabadítani, és végén még elsöpri az intézményes hülyeség -- ami az egész világra rá van rég száradva.

 



lo_latin-1.pnglo_latin-2.png

lo_latin-3b.pnglo_latin-4b.png

 

 

 

 

41 komment

Címkék: latin Pukli

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr3911691047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mercel 2016.09.10. 01:11:09

Én elolvastam és nem tűnik szarnak.:)
legalábbis van benne logika.

Sterbinszky Tivald 2016.09.10. 04:43:07

Én sem olvastam el. Valaki leírná újra, hogy azt se olvassam el?

andrásúr 2016.09.10. 06:17:56

Az írás jó, ámbár " abszolút logikátlan, de roppant katonás " !

BiG74 Bodri 2016.09.10. 07:59:51

@andrásúr:
A logikátlan kifejtése érdekelne.

andrásúr 2016.09.10. 08:35:01

@BiG74 Bodri: Ha nem politikai elképzelés vezérelte volna az igazgatót, akkor a " kerekasztalnál " harcolhatott volna az igazáért, tárgyalásokkal ! Amennyiben a tárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor jöhet a demonstráció !
Ez a logikai bukfenc !

BiG74 Bodri 2016.09.10. 08:59:26

@andrásúr:
A kerek asztalnál mindenki lett volna, aki tud beszélni, de nem tehet semmit. Ezért lett elutasítva.
Na mindegy, hagyjuk, az hittem valami érdekes logikai tőrés vonalat vezetsz elő, nem pártpropagandát. Így nem érdekel, de azért köszi.

Sexual Harassment Panda 2016.09.10. 09:12:35

@BiG74 Bodri: vajon mi lehet az a "tőrès
vonal"??!!

Mizantrop 2016.09.10. 09:21:33

@andrásúr: Tényleg, mekkora eredményeket ért el a Kormánykerekasztal! :) Kár, hogy nem ült oda ő is. Beszámolnál, kérlek, a végül is meghozott döntésekről?

BiG74 Bodri 2016.09.10. 09:22:44

@Sexual Harassment Panda:
Valamilyen tőn végig futó résnek a vonala, hát nem érted?
Köszi, azt hiszem mára befejeztem.

patkányarcúáginéni 2016.09.10. 09:24:45

@Happy trolling, asshole!: @Sterbinszky Tivald:
Ha el sem olvastátok volna, nem böfögnétek, de böfögtök, tehát elolvastátok, csak visszajön. Így jártatok, libbantak!

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.09.10. 09:46:12

@patkányarcúáginéni:

Minek valamit elolvasni? Majd a vezér megmondja hogy ki ellenség, ki pedig háttérhatalom által irányított álember, a maggyar birkatömeg meg majd utána fújja.
Mégiscsak azért vezér a vezér, mert neki van a legtöbb esze a világon.

Netuddki. 2016.09.10. 10:01:25

Tökéletesen igaza van, a jelenlegi "ellenzék" nem alkalmas a fidesz leváltására. A fideszt meg nem megbuktatni, hanem a vezetőit elszámoltatni kell! Amire sajna egyik jelenlegi politikai párt se alkalmas, csak egy alulról szerveződő mozgalom. Aminek az a célja, hogy soha többet ne tehessen itt egyik politikus se azt kénye-kedve szerint amit akar. Mindig érezze a nyaka fölött a pallost. Máshol se azért nem lopik a politikus mert ne akarna, hanem azért mert nincs rá lehetősége. A XXI. században, amikor már lassan a seggedben is onlájn pénztárgép lesz, elképesztő, hogy a közpénz áramlását semmi és senki nem követi nyomon.

Netuddki. 2016.09.10. 10:05:14

@patkányarcúáginéni: Egy fasszopó tolvajfidesz bértroll csak ne anyázzon! Az ország többsége megveti a tolvaj, tehetségtelen fideszes vezéreidet, és az őket védő ballibező csürhét.

hidroponi 2016.09.10. 10:14:50

szegeny huje pukli ott baszta el hogy benyalt orbannak.
ettol o maga is hiteltelen lett.
ha pukli szerint az un. baloldal nem tamogathato mert leszerepelt es azt allitja, hogy nem akarja a szarban kormanyt levaltani az azt jelenti jozan paraszti logika szerint hogy az orban kormannyal elegedett. ha ezzekkel a szar, mocskos tolvajokkal elegedett, akkor puklit vagy megfenyegettek vagy lefizettek.
sajnos nincs annyi idom, hogy vegighallgassam az osszes sajtonyilvanos beszedet, de nagy osszegbe fogadnek, hogy voltak olyan kinyilatkoztatasai amikor azt mondta, hogy az orban kormanynak "mennie kell".

Attilajukkaja 2016.09.10. 11:37:42

A kerdes, hogy a jelenlegi, es egyre inkabb eldurvulo oktatasi rendszer megvaltoztathato-e a kormany altalanos "illiberalis" politikaja elleneben. En ugy latom, hogy nem.
Szerintem ezt Pukli is jol latja, de ugyeskedni probal. Nem akarja elriasztani a fideszes beallitottsagu embereket attol, hogy tamogassak az oktatas gyokeres megvaltoztatasanak ugyet.
Akar be is johet neki ez a szokatlan taktika. En szoritok neki!

Attilajukkaja 2016.09.10. 11:40:02

@hidroponi: A dolgok nem szoktak ennyire fekete-feherek lenni. :o)

profilo 2016.09.10. 11:54:07

@Tibi !:

Neked meg mi bajod van?
Nem is "anyázott" az Ági néni.

sírjatok 2016.09.10. 12:28:13

@Sterbinszky Tivald:
összefoglalom: Pukli nem balmegváltó, hanem az oktatáson szeretne javítani. Igazából tényleg ez van leírva, csak 70 sorban.

sírjatok 2016.09.10. 12:30:41

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: @Tibi !:

"orbán csőcseléke, fasszopó fideszbértroll", hát van itt kérem árokbetemetés meg lépések az élhető, gyűlölködésmentes Magyarország irányába :D

Attilajukkaja 2016.09.10. 13:05:26

@sírjatok:
Nem kel balmegvalltonak lenni ahhoz, hogy Pukli lassa, ezen a fideszes rendszeren belul nem lehet valtoztatni az oktatasi rendszeren sem, mert a ketto szorosan osszefugg. Ez o is nagyon jol tudja!!!!

Hülye aki elolvassa! 2016.09.10. 13:06:34

Mit akar ezzel a névvel?
Tudom, mindnyájan erre gondoltok, csak nem mertétek kimondani!

BiG74 Bodri 2016.09.10. 13:10:36

@Attilajukkaja:
Csak hát olyan, hogy balmegváltó, meg liberálmessiás nincs. Nem a kifejezések képtelensége miatt, hanem mert könnyen a már ismert megváltó sorsára juthat.

Attilajukkaja 2016.09.10. 14:29:06

@BiG74 Bodri:
"balmegváltó, meg liberálmessiás nincs"
Na es? Mit akartal ezzel mondani?

willcox 2016.09.10. 15:33:07

@patkányarcúáginéni: Ági néni, szép nagy családom van, adót fizetek és nagyon szeretem önállóan intézni a dolgaimat és rühellem, ha mosni akarják az agyam. Akkor én is libbant vagyok?

willcox 2016.09.10. 15:40:56

Orbán redszerének ez a lényege, központosítani és kézben tartani mindent, megreformálni az oktatást ezzel a hatalommal nem lehet.

2016.09.10. 15:53:05

Pukli helyesen döntött, a rendszert kell megszüntetni, a két kvázi ellentábor társadalompolarizáláson alapuló, népet kijátszó rendszerét. Csak úgy lehet, ha ráébresztjük a népet, hogy együttes erővel juthat döntéshozó szerephez és önrendelkezési joghoz. Egy erős nép Orbánból is szalonképes politikust faragna.

Attilajukkaja 2016.09.10. 15:58:31

@je suis chauve:
"a rendszert kell megszüntetni, a két kvázi ellentábor társadalompolarizáláson alapuló, népet kijátszó rendszerét"
En is valami hasonlot erzek Pukli megnyilatkozasaiban. Nem akarja politikai ellentaborokra osztani az ugye tamogatoit.

"Egy erős nép Orbánból is szalonképes politikust faragna."
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? :o)))))))))

morph on deer 2016.09.10. 16:08:04

@je suis chauve:
"Egy erős nép Orbánból is szalonképes politikust faragna"

Tőlem bármikor kezdhetik!
Bár kopjafa inkább sikerülne...

A demokrácia sírjára..!

ami szabad 2016.09.10. 16:19:08

@andrásúr: Ebben csak akkor lenne igazad, ha a kerekasztalhoz a kormány részéről egyrészt döntési kompetenciával rendelkezőket küldtek volna, másrészt meg olyanokat, akik ISMERIK a klikkes intézmények problémáit, és nem mondjkuk az egyxházakat, akikre pont nem vonatkozik az állami szarság. :( Ezért döntöttek úgy, hogy nem tárgyalási alap velük dumcsizni, és húzni az időt.

2016.09.10. 16:21:00

@Attilajukkaja: Egy társadalmi válságot elszenvedni nem kényszerülő nép ellenében a politikai elit mozgásköre erősen szabályozott. Az igazi ellenzék mindig a nép, a politikai ellenzék nagy részben közvetítő. Magyarországon az erős társadalom hiányában (kérdés hogy meddig lehet társadalomnak nevezni azt a populációt amely a Kárpát-medencében él) a politikusok is egészen más nyomvonalra kényszerülnek. Orbán okos ember, jó politikus, viszont az erős nép hiányában a mozgásterét kompromisszumok mentén a gazdasági maffia elit határozza meg.

dunántúli gyerek 2016.09.10. 16:33:37

pedig azt hittem puki lesz a köv. gyurcsány

azt már nagyon várja a nép egyébként hogy gyurcsánypukival ijesszék el a patást

legközelebb okt 2án lehet erről meggyőződni

barmok

dunántúli gyerek 2016.09.10. 16:36:37

@je suis chauve: puklinak mindenesetre nagyon müködött a dolog igaz?

azt se tudom ki az, baszki

Attilajukkaja 2016.09.10. 17:11:59

@je suis chauve:
Orban soha nem volt szalonkepes politikus es soha nem is lesz az.
Hianyzik hozza a szakertelem es kulturaltsag.

"Magyarországon az erős társadalom hiányában (kérdés hogy meddig lehet társadalomnak nevezni azt a populációt amely a Kárpát-medencében él) a politikusok is egészen más nyomvonalra kényszerülnek.
Foleg, ha ezek a politikusok kifejezetten felnek a tarsadalomtol, es ott probaljak elnyomni a civil kezdemenyezeseket, a szolasszabadsagot, ahol csak tudjak.

"Orbán okos ember, jó politikus"
Nalunk az ilyeneket rafkosnak szoktak nevezni, ami nem egeszen ugyanaz. Az okos ember ugyanis nem csak magara gondol es egy picit tovabb lat az orranal.

dunántúli gyerek 2016.09.10. 17:15:00

@Attilajukkaja: Biztos véletlen hogy 1848 óta a leghosszabb időre megválasztott kormányfő.

Ha 2018ban is nyer azzal európai rekorder lesz. Akik szerint önző, nem szalonképes, meg nem szakértő azokat meg már rég elküldte a nép a sunyiba.

Attilajukkaja 2016.09.10. 18:54:10

@dunántúli gyerek:
Nem veletlen. Bebetonozta a hatalmat.

"Akik szerint önző, nem szalonképes, meg nem szakértő azokat meg már rég elküldte a nép a sunyiba."
Ne legy ennyire magabiztos. Egyszer minden diktator megbukik, es annak csunya vege szokott lenni!

ledo76 2016.09.10. 21:33:51

@dunántúli gyerek: Mindenkinek olyan vezetője van, akit megérdemel. Ez a nép (sajnos) ezt érdemli (meg az ellenzékét)...

Censored Trompf 2016.09.10. 21:44:17

Hát igen.

Aki GYurcsányt nem hozná vissza, arról le kell szedni a keresztvizet, és azonnal meg kell kövezni.

Majd Pukli is hozzászokik.

Véleményszabadság mint olyan, meg a jelenlegi poszterhez haonlatos ballib közírók, olyan messze állnak egymástól, mint Gyurcsány a szerénységtől.

andrásúr 2016.09.11. 05:45:47

@ami szabad: Ebben a kérdésben olyan szakpedagógiai probléma jelentkezett, amelyeknek megoldása csak tárgyalások sorozatával volt lehetséges ! Kérdezem én, hogy az utcán mit értek el Pukliék ?
A kormány részéről az egyértelmű volt, hogy az állami finanszírozást és működtetést preferálja !
Akik ezt ellenezték, azoknak továbbra is marad az utca, vagy egy más filozófiával rendelkező kormány hatalomra juttatása ! További finomítások szükségesek, mint pl. mit tanítsanak ?, alaptanterv, stb !
Megoldás : Javaslatot megtenni--- tárgyalni---- megvalósítani a megállapodásokat--- egy idő után kontroll--- és ha kell módosítani !
Megkérdezem, hogy Pukliék valami ellen, vagy valamiért demonstráltak ?

Benderik 2016.09.14. 00:24:13

@Censored Trompf: "Aki GYurcsányt nem hozná vissza, arról le kell szedni a keresztvizet, és azonnal meg kell kövezni.

Majd Pukli is hozzászokik.

Véleményszabadság mint olyan, meg a jelenlegi poszterhez haonlatos ballib közírók, olyan messze állnak egymástól, mint Gyurcsány a szerénységtől."

Hát, én is vmi ilyesfélét írtam szándékaim szerint, hogy mikor kiderült, hogy ő tényleg csak a tanügyet reformálná, s nem ő a baloldali megváltó (kifejezés fenti kommentekből lopva (beidézve)), szegénynek egyből nekirontottak -- kígyóval-békával.
süti beállítások módosítása