HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Összeállt a kép

2013.04.13. 21:52 Benderik

Régebben nem értettem a világot. Aztán rájöttem, hogy nem az én hibám, hisz' ballib sajtót olvasok, ahol el van torzítva a valóság, mint az ötvenes évek turistatérképein.

Szerencsére a Heti Válasz, a Magyar Nemzet és a jobboldali értelmiség felvilágosult önszerveződő magja segít megérteni a mélyebb összefüggéseket. Már korábban is írtam e felismerésemről, de a megvilágosodás ha egyszer elszabadul... -- újabb s újabb zugokba világít.

Szóval a helyzet a következő:

Amint azt a Szellemi Honvédelem kiáltványáról tudósító cikkből (Magyar Nemzet: Ettől rettegnek a baloldali és liberális erők) megtudtam:

"Külföldről is egyre többen jelzik, hogy rettenetes híreket közölnek hazánkról, de emögött a nemzetközi médiát uraló baloldali és liberális értelmiség áll. Ez az ő reakciójuk a 2010-es választással rájuk mért megsemmisítő vereségre, a magyarországi konzervatív forradalomra. „A baloldaliak és liberálisok egy esetleg bekövetkező európai léptékű konzervatív fordulattól félnek, ezért szeretnék a magyarországi változás eredményeit megsemmisíteni, ezért indítottak ellenünk lejárató hadjáratot”"

A Heti Válasz címlapcikkéből az is kiderül, hogy a lejáratókampány jelenlegi élharcosa egy Viviane Reding nevű keresztényszociális gyökerekkel rendelkező EU-biztos, akit az Európai Néppárt delegált a Bizottságba.

Na most ez a Viviane egy többnyelvű elvált nő, (ez már csak a papíralapú újságból tudható meg, de a teljes képhez megéri költeni rá), aki a következő Bizottságban elnöki posztra pályázik, s így szüksége van minél több párt támogatására. A Néppárt tagjaként az ő támogatásukat már bírja, így most a szocialisták és a liberálisok támogatására hajtva akarja megfúrni a magyarországi konzervatív forradalmat.

Itt egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy vajon a Néppárt továbbra is támogatja-e majd abban, hogy megmentse őket az "esetleg bekövetkező európai léptékű konzervatív fordulattól", és ha igen, miért. Politikailag képzetlen emberként nem fért a fejembe, mi módon oldja majd fel pártja esetleges rövidlátó tagjaiban a látszólagos ellentmondást.

Nos a cikk (csak a papíralapú -- szóval megéri, 490 Ft, előfizetőknek csak 335) egy zárójeles megjegyzés erejéig erről sem feledkezik meg:

"...az Európai Néppártnál pedig a lengyel Donald Tusk és Viviane Reding neve forog a bizottsági elnökségi várományosok között. (Groteszk módon a magyar kormánypárt és legnagyobb kritikusa egyazon pártcsalád tagja.) Ebben a küzdelemben jók Reding esélyei."

A válasz tehát, hogy mi módon: groteszk módon.

Végre én is értem a világot.

 

.

5 komment

Címkék: megvilágosodás gonosz Európai Reding Viviane Néppárt Válasz

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr275221270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2013.04.14. 15:24:35

Adok egy tanácsot: fizess elő, úgy olcsóbb!
A cikkedből sajnos nem derült ki, mik Reding konkrét kifogásai Orbániával kapcsolatban. Igaz, tényekkel a kiváló sajtótermék sem szokott foglalkozni, megmarad a személyeskedés és összeesküvés-elmélet gyártás biztosabb terepén.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.04.14. 19:01:58

A Magyar Nemzetből sok mindent megtudhatunk a Magyarország ellen támadó vérszomjas liberálbolsevik összeesküvők sötét hátteréről. Martin Schulzról is megírták a napokban, hogy 24 éves korában nem volt barátnője, se munkája. Hát ilyen emberek mocskolják a Kedves Vezetőt és a Nemzeti Együttműködés Rendszerét!

zobod 2013.04.14. 19:34:16

OMG ez a nagyravágyó, pótcselekvésekbe menekülő, basáskodó asszony, mint bizottsági elnök...

Fejesrob 2013.04.14. 19:45:10

Azért Orbán helyében kiszállnék a Néppártból, ha újból ez a csaj nyer.

Sírköves Slomó 2013.04.14. 20:05:13

mi a francnak foglalkozik velük bárki? indítsanak ksz eljárást és bizonyítsanak.
süti beállítások módosítása