HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

A felelősségteljes állam prosztataszűrése

2014.11.16. 22:46 Benderik

 

Tudjuk jól -- hisz' fülünkbe rágják -- hogy egy bizonyos kor után mindkét nemnek vannak át-/meg- és kivizsgálandó alkatrészei, me(l)lyeket (ócska poén, de muszáj volt) a felelősségteljes férfi / nő rendszeres szűrővizsgálatnak vet alá.

Akkor is meg kell tennie, ha semmilyen tünetet nem tapasztal magán.

Ha egy egyszerű embertől, aki csak ember, így fél a vizsgálattól, sosehalmeg és van benne lustaság,  ekkora fegyelmezett öntudatosságot várunk el, miért ne várhatnánk el ugyanezt az államtól, melynek egészségétől mindannyiunk jóléte függhet?

Miért ne várhatnánk el, hogy létfontosságú szerveit időnként akkor is rutinszűrésnek vesse alá, ha azok szemre tökéletesen s feddhetetlenül működnek?

Persze ilyeneken részt is vesz, az Állami Számvevőszék orvosai tervezett szűréseken vizsgálják.

Ám ha a tervezett szűrések ellenére tünetek jelentkeznek, melyeket a szűrések nem mutattak, érdemes lehet másik kontrollvizsgálatra is elküldenünk.

Persze a tünetek sokszor csak látszólagosak, ám hogy ez kiderüljön, azt is vizsgálat tudja eldönteni. Vagy nem lenne felelőtlenség egyszerűen azt mondani a tünetekre, hogy biztos csak tévedtünk?

Ha a megszokott Számvevőszéki szűrések ellenére látszólag tünetek merültek fel, nem lenne-e megnyugtatóbb -- mindenkinek, saját vezetőinek is! --, ha további vizsgálatokat végeztetnénk el az előbbitől független szervekkel?

Persze nem akárki jöttment sarlatánnal, de a nép egy része által tüntetésen kért EU-szervek általi vizsgálat egy általunk is akkreditált Szövetség intézményei általi vizsgálat lenne.

Mi szól az ellen, hogy elvégeztessünk egy ilyen átvilágítást?

Nem kételkedik itt senki a bejáratott Számvevőszéki vizsgálatok pártatlanságában vagy a politikai akarat feddhetetlenségében, csak több szem mégis többet lát...

***

Nem azért lenne jó átnézetni szeretett NAV-unkat, ki közös bevételünkről gondoskodik, mert idegen hatalmak próbálnak befolyásolni, hanem

  • csak mert a bölcs ember időnként elmegy vizsgálatra,
  • meg mert nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani,

hát látsszunk annak, mutassuk meg az ármánykodó vádaskodóknak, vágjuk arcukba a független EU-szerv majdani vizsgálati eredményét, melynek vélhető habfehérségétől az Ármánykodó Ügyvivő nyüszítve menekül lakába.

***

 Nem kételkedem én a kétharmad becsületes jószándékában sem, de vegyük észre, hogy demokratikus berendezkedésünk nem ilyen dicső kétharmados többségre lett kitalálva, hisz' honnan is sejthették még akkor az Ő eljövetelét?!

Így azonban kétharmaddal a rendszer képtelen biztosítani országon belüli független állami vizsgálat lebonyolítását -- nem fondorból-hamisságból, csak mert egy kétharmad épp' kétharmadsága miatt képtelen magától független állami szervet üzemeltetni.

Így ilyen dicső kétharmados időkre épp' szeretett kormányunk örülhet leginkább, ha segítenek megoldani neki e problémát Szövetségének szervei.

Mert közpénzeket kezelő szervek gyanúba keveredésekor az ártatlanság vélelme automatikusan megszűnik, ha az elvárható átvilágításokat nem végzik el rajtuk, Ahogy az autó garanciája is elszáll, ha a kötelező szervizekre nem visszük el.

 ***

Szóval én a magam részéről támogatom azt a vizsgálatot, és ferdén s csodálkozón fogok nézni, ha nem.

Nem mert sandaságot sejtenék, csak azt fogom hinni, hogy államunk felelőtlenül kezeli a pénzemet, ha legfőbb bevételi pumpáját biztosító szívet nem küldi el időnként igazi független szűrésre.

.

turulvizsgalo-2.png

.

.

Szólj hozzá!

Címkék: szűrés prosztata NAV Vida Ildikó Proust tata

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr456907793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása