HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Az eszközök használata

2015.02.19. 18:53 Benderik

 

Sokan támadják kormányunkat, hogy ingázik Kelet és Nyugat között, meg hogy kokettál. 

Én ebben nem látok kivetnivalót. 

Mert mondják, az ember azóta ember, hogy eszközt használ. De igazából azóta, hogy több eszközt is használ, és mindegyiket arra, amire az való. 

Mert a böllérkés és az excel is hasznos szerszám, csak ne exccellel vágjunk disznót, vagy böllérkéssel faragjunk táblázatot. 

Mert egy ország vezetése összetett feladat -- számtalan napi szinten megoldandó problémával. 

Ha városaink főtereit térkővel bélelnénk, hogy szeressék a turisták, nem uzsoráshoz fordulunk, ha van egy tarka fejőstehén is, aki vissza nem térítendő támogatást ad régióink szépítésére. 

Csakhogy a tehén gazdája túl szigorúan ellenőrzi, mire költik pénzét, így ha a térköveken megspórolt adóbevételeket meg a térkövekre dongó turistákból bejövő pluszpénzt megfelelő helyekre csorgatnánk annak biztosítására, hogy az ország a távolibb jövőben is helyes irányítás alatt maradjon (ami az országnak is érdeke), kevésbé skrupulus partnert kell keresnünk, aki nem támaszt fölösleges erkölcsi és bürokratikus akadályokat, csak elteszi az ő részét, ahová kérjük, teszi a mi részünket, a maradékból meg felépíti az akció fedezésére szolgáló objektumot. Továbbiakban legyen a fejőstehén s gazdája A partner, a kevésbé skrupulus meg B. 

És persze a fejőstehén gazdája (A) se ezerszemű, meg valamennyire az ő tájékán is lehet előnyös üzletet kötni, de a vele való üzleteléskor egy nagyságrenddel kevesebb pénzt lehet a megfelelő árkokba csorgatni. Márpedig a puritán, környezettudatos vezető nem térköveztet le csak azért két-hárommal több föteret (vagy két-háromszor ugyanazt a bazárt), hogy ennek négy-öt százalékát a megfelelő helyre irányíthassa. Erre tehát a megfelelő eszköz egy olyan partner (B), aki nem kérdez sokat, és megfelelő ellenszívességért oda utal, ahova kell. 

Ha tehát jó gazdaként akarunk bánni az ország pénzével, A-val térköveztetünk, s B-vel intézzük az A-val nem intézhető ügyeket. 

És ha ezt még kellőképpen díszes körítéssel is tesszük, a Nagyok Asztalánál forgolódva, velük egytálbólcseresznyézve, fontosnak is érezhetjük mi is magunkat, meg népünk is minket, ami mindkettőnk önbecsülését erősíti. Ami pedig elősegítheti mindkettőnk (meg)boldogulását.

Szóval a kulcs szimplán mindenre a megfelelő eszközök használata. Ahogyan beleinket kalocsai paprikával mossuk, pénzünket meg adóparadicsommal, és lehetőleg nem keverjük őket.

Ennyi.

.

.

.

8 komment

Címkék: excel adóparadicsom kalocsai paprika böllérkés pattintott kő

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr997189869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.02.21. 09:08:22

Ugyan már. Semmi gond nem lenne pld. azzal, hogy paksot az oroszok építik, ha egy külföldi zsidó tulajdonú bank tudott volna beállni a magyar kormány és az oroszok közé hitelt nyújtva.

De nem, a ruszkik simán adtak egy áruhitelt. Pech, és innentől fogva Orbánék a ballibsi médiában Putyin faszát szopják és elárulják az EU-t.

Érdekes, arra, hogy az USA az EU rovására 7%-al tudta növelni orosz exportját, valahogy nem írja az Index, hogy Obamáék az EU rovására kihasználják a saját maguk generálta helyzetet. Amit egyébként az alternatív média naponta leír.

Sexual Harassment Panda 2015.02.21. 09:45:09

@♔bаtyu♔: kèpzeld, elolvastam a lyobbik programjàt.Schengrnről nincs szò benne .azzal mijafasz lesz?

♔bаtyu♔ 2015.02.21. 09:48:38

@Sexual Harassment Panda: Fordulj Vonához, mi közöm nekem ehhez?

Sexual Harassment Panda 2015.02.21. 09:52:16

@♔bаtyu♔: te vagy a lenagyobb lyobbikos seggnyalò nàci akit ismerek.

♔bаtyu♔ 2015.02.21. 10:00:14

@Sexual Harassment Panda: Nézd öreg, te vagy ez egyik legnagyobb seggnyaló bolsi Gyurcsánycsicska akit ismerek, mégsem fordulok olyan baromságokkal hozzád, hogy Gyurcsány miért mondta ezt vagy azt.

♔bаtyu♔ 2015.02.21. 10:01:26

Ballibsik, ma sincs rendelés, egyéni problémával, ki miért, mit mondott, keressék az ügyeletet.

Én beszélgetek, vitatkozom itt.

Benderik 2015.02.23. 20:40:41

@♔bаtyu♔: Én valahogy mindig úgy éreztem, hogy az alapvető túlélési ösztönök egyike, hogy ha képviseletemmel valakit megbízok, akkor rendszeresen körmére nézzek, és ha nevemben köt egy engem hosszú távra elkötelező szerződést, melynek lényegi részeit többszöri felszólítás után is mélyen titokban tartja, akkor a csalás vélelmével éljek.

És ez független attól, kivel kötötte. (Attól meg, hogy mit kötött, végképp' hisz' azt ugyebár nem is tudhatom, hisz' pont azt tartja titokban.)

Ezért csodálkozom, hogyan tudta megbízott képviselőnk ennyi sok megbízójából kiirtani ezen alapvető önvédelmi reflexét.
süti beállítások módosítása