HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Hála

2015.04.29. 16:53 Benderik

 

"Orbán kiemelte: szinte példátlanul nagy bizalmat kapott a polgármester által vezetett csapat a legutóbbi önkormányzati választáson, ezt a kormány meg akarja hálálni, és sikeres várossá akarja tenni Pécset. E folyamatban az egyik legfontosabb lépésként említette, hogy átvállalták a város tartozásait"

mno.hu

"A kormány becsületbeli ügynek tekinti, hogy sikeres várossá tegye Pécset, miután az önkormányzati választáson nagy bizalmat kapott a polgármester és a képviselő-testület – idézte az MTI Orbánt, aki szerint szinte példátlanul nagy bizalmat kapott a polgármester által vezetett csapat a legutóbbi önkormányzati választáson, ezt a kormány meg akarja hálálni, és sikeres várossá akarja tenni Pécset.

E folyamatban az egyik legfontosabb lépésként említette, hogy átvállalták a város tartozásait."

 index.hu

***

Érdekes elszólás.

Illetve a fő baj az, hogy nem is elszólás.

Mert a világ minden pártjának közelebb állnak szívéhez azok a körzetek, melyek szavazataikkal bizonyították, hogy a vonzalom kölcsönös.

Eleddig szokványos szerelmi történet, hisz' tudjuk, minden férfinek / nőnek az a nő / férfi tetszik, akinek ő tetszik.

Aztán e pártok kormányra kerülve is tovább szeretik e körzeteket, hisz' az igaz szerelem nem múlik el, csak mert az ember / párt csillaga felemelkedik.

***

Aztán innen kezd zizissé válni. Mert ha e kormányok szerelmüket abban is kifejezik, hogy hatalmuknál fogva az Állam (tehát összes körzet közös) pénzéből előnyöket juttatnak a szeretett körzeteknek, azzal valójában a rájuk nem annyira szavazó körzetekben élőket büntetik helytelen szavazatuk miatt. Ami már nem illiberális,hanem ildemokrácia.

És ettől persze nyilván teszik ezt mindenhol, mert a világot emberek irányítják, s mi emberek persze mindannyian gyarlók és bűnösök vagyunk.

A különbség csak az, hogy normál helyeken -- ha teszik is -- tudják, hogy ez a rámszavazós kedvenckézés kínos, így bújtatva teszik, és nagyon nem beszélnek róla.

***

És van ahol kiderül, vagy elszólják magukat, és ott akkor ez kínos, és magyarázkodni kell miatta. Hogy nem, dehogy, minden körzet egyforma, egyik sem kivételezett, és hogyan is juthatna bárkinek eszébe, hogy bárkit is hátrány érhet a szavazata miatt. (És most senki ne jöjjön azzal, hogy Snow elnök is másként szereti a körzeteket Panem országában. Nem lenne jó példa. (Egyelőre.))

***

Mi nem ilyen hely vagyunk. Nálunk a közösen választott kormányfő nyíltan s erényként beszél hálájáról a városnak, mely helyesen szavazott.

És ahogy nézem ez senkinek fel se tűnik. A cikkek címe is a halálbüntetésről mondottakat emeli ki. Ami persze érthető, mert az olyan bombasztikus, ahogy maga a Halál is.

Valahogy már rászocializálódtunk

Természetes, hogy a megtévedt, bűnös városok büntetést érdemelnek.


A választások után tűnt fel, hogy az egy héttel korábban átadott négyes metróban hirtelen megjelentek az ellenőrök. Egészen az átadástól egy héten át látványosan nem volt ellenőr, így -- kimondatlanul, de -- mindenki ingyen utazhatott. Az volt a tippem, hogy választási bárány ez az ingyen utazás, és a választás után valamikor megszűnik. Ehhez eddig nem kellett nagy ész, mert minden báránynak vége szakad egyszer.

De arra is gondoltam, hogy az eredménytől is függ majd, kapunk-e majd utána még pár bónusz napot. És lehet, hogy nincs összefüggés, de Budapest bűnbe is esett, és az ellenőrök is napra pontosan másnaptól ott álltak teljes ellenőri szigorukkal. A fenti beszédek fényében nem is történhetett volna másként.

***

Ami kicsit még kínosabbá teszi, hogy egy önkormányzati választást hálál meg a kormány, holott az egész önkormányzatosdi lényege a központi irányítástól való független helyi döntéshozatal intézményesítése. De persze ezt a kukacoskodást se értené már senki ez országban.

Keményebbhez szoktunk, kérgesebb az ingerküszöb...



+++

"Az allergia kezelésében nagy szerepet játszik a megelőzés, ami az allergének kerülését jelenti. Sikeres oki kezelés az allergiára még nem létezik, de bizonyos esetekben célra vezetett a hiposzenszitivitásos immunterápia. Ilyenkor a betegnek egyre nagyobb mennyiségű allergént adnak. A kezelés során az immunrendszer tűrőképessége fokozatosan alkalmazkodik az allergénhez. "

Wikipédia


A kezelés sikeres volt. Az egyre növelt dózisban adagolt mocsárkivonattól immunrendszerünk sikeresen hozzászokott a fehérgalléros mocsári féreghez.
.

fehergalleros_mocsari_fereg.jpg

fehérgalléros mocsári féreg

.

.

.

4 komment

Címkék: hála Panem Snow fehérgalléros mocsári féreg hiposzenszitivitásos immunterápia ildemokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr427406814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2015.04.30. 13:12:15

Mar a kezdetektol kijelentettek, hogy aki nem velunk az ellenunk. Ez a bagazs soha nem akart egy orszagot kepviselni, soha nem minden magyarert tevekenykedtek. Az orszagnak nincs miniszterelnoke es nincs kormanya. A fidesznek van. Amig sok szavazoja volt, akkor annyie, ha meg kevesebb, akkor annyie. Pont.

Ne küldj levelet 2015.04.30. 13:51:44

Semmi gond, de az én pénzemből ne királykodjon ez a farok. Tessék a nem hálás körzetekben kevesebb adót szedni!

John Doe3 2015.04.30. 17:38:16

Néhány megjegyzés:
1. A "példátlanul nagy bizalom" a voksok 38%-a (igen, az egyharmadhoz van sokkal közelebb, mint a kettőhöz).
2. Minden városnak elengedték a tartozását, nemcsak Pécsnek.
3. Pécsnek újból van 2 milliárdos (!) adóssága, mert hálából megrendelte O. V. vejétől hitelbe a város közvilágításrendszerének cseréjét. Nem láttam a hatástanulmányt, ami ennek az üzletnek a hihetetlenül nyereséges voltát bizonyította volna.

Furusina 2015.04.30. 20:21:21

Folyamatosan 'elszólja' magát, egzaltált, nárcisztikus, labilis pszichikumú személyiség. 1998- ban is meghirdette ugyanezt. Állítólag, abban a időben az alföldi olajszőkítő maffiózókat is kifizette a Széchenyi tervből, bújtatott százmilliókkal. Akkor is meghirdette a viszonzást a választási győzelemért.
süti beállítások módosítása