HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Kínos (illetve már nem is)

2015.11.05. 19:53 Benderik

 

"Harrach Péter hangsúlyozta: messzemenően egyetértenek a nemzeti minimum által kitűzött célokkal. Az a probléma, hogy az ellenzék "rárepült" a gyermekszegénység témájára és a konkrét kezdeményezésre is; ez egy olyan helyzetet teremtett, amelyet "nem lehet felvállalni", hiszen a határozati javaslat tárgysorozatba vételének támogatásával egy baloldali kampányt támogattak volna

Harrach Péter: Nem szolgálunk baloldali kampánycélokat

Sokan kiakadtak már az eseten, így nem is lépnék soraikba. Hisz' régóta tudom, hogy a "KDNP"-ben a "K" amolyan reálpolitikai díszítőelem, aminek nem szabad túllihegni a fanatikus vallási oldalát.

Így reálpolitikailag nem is az a vérciki benne, hogy közlőjét milyen szinten érdekli a gyermekéhezés, vagy tud felülemelkedni a beidegződött pártpolitikán. (Mert amúgy többek szerint az ellenzék tényleg kampányolt az üggyel, így pártszempontból még lehet is "jogos" a megfúrás).

És még csak nem is egészen az, hogy az elutasítás fő indoka nem maga a javaslat milyensége, hanem hogy ki nyújtotta be.

A kínos az, hogy utóbbit nyíltan mikrofonba mondja.

És még csak azt sem mondhatnánk, hogy szegény, elszólta magát. Nem: nyíltan felvállalja, hogy a Parlamentben a kormányzópárt részéről a törvényjavaslatok elbírálásának mechanizmusa úgy néz ki, hogy:

1. lépés: ki nyújtotta be: IF ellenzék (különösen baloldal) THEN kuka

2. lépés: egyebek (pl. javaslat elolvasása)

 Mert persze, tudjuk rég, hogy mindez így működik. De magára adó politikus nem mondja ki nyíltan, vagy ha mégis, kínosan szabadkozik, hogy nem úgy gondolta.

 

***

Olyan időket élünk, hogy Európában sokan titkos példaképként kezdenek ránk tekinteni, mert élő példát szolgáltatunk, hogy a suttyóság kifizetődő politika. Meglévő üzletmenetet / magánvagyont államosítani, izomból bármilyen akaratot keresztülvinni, ellenzéknek parlamentben nyíltan fejére szarni. És fontos, hogy nyíltan, hogy tudja, és szokja, hol a helye. S rajta keresztül az állampolgár is. (Mellesleg a kormánypárti állampolgár is, csak ő az óceán friss illatát érzi, mert a mai vécéillatosítók csodákra képesek.)

És hatásos: tényleg szokja. Csak nem szabad hirtelen adagolni a szart: lassan kell a fejre csöpögtetni, apránként aztán az adag is növelhető. Az állampolgári türelem fejleszthető.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: nevelés türelem az óceán friss illata

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr778053350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása