HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Logikai feladvány a Magyar Egészségügyből

2016.08.04. 01:12 Benderik

 

Gyermeke kórházba kerül.

Kórházi kezelőorvosa előírja egy gyógyszer szedését, így kellene egy doboz. Ne gondoljunk bonyolult dologra, egy minden patikában kapható közismert antibiotikum. Nem is drága, csak hát receptre adják.

Kórházi kezelőorvosa azonban nem írhatja fel neki, mert a szabályok szerint kórházban fekvő gyermeknek nem írható fel gyógyszer, azt neki közvetlenül a kórház adja.

Aminek azonban régesrég nincs pénze gyógyszerre, így persze adni se tud.

Ön kifizetné, de a kórháznak persze nem lehet célzottan erre pénzt adni, a patikában meg recept kell, amit ugye...

...a kör bezárult.

 

Szerencsére van megoldás: a gyermek testvérének kell a gyógyszert felírni. Mert neki ugyan semmi baja, de legalább nincs kórházban.

Magyarország, pillanatfelvétel 2016. augusztus szép havában...

 

Ui.: Elképzelhető, hogy van egyszerűbb megoldás is. és a feladványt generáló orvos/kórház információi pontatlanok a hatályos szabályokról. De ha így lenne, az orvos/kórház dolga, hogy gyógyítson, a szabályé, meg hogy eljusson hozzá. Így ha tippelnem kéne, továbbra is a szabály áll vesztésre...

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr618933942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.04. 06:38:20

A fideSS vezérkar folyton Harkányi Endrét juttatja eszembe... (gyk: Valahol Európában)

Danubius 2016.08.04. 12:48:16

Féllegális megoldás, hogy az orvos ír egy receptet amin behúzza a "teljes ár" jogcímet. Az orvos azért nem írhat receptre támogatással, mert ugye a te biztosításod teljeskörű ellátásra szól. És ugye két jogcímen (járó+fekvőbeteg) nem kaphatsz biztosítási pénzt.

VT Man 2016.08.04. 13:45:09

"Szerencsére van megoldás: a gyermek testvérének kell a gyógyszert felírni. Mert neki ugyan semmi baja, de legalább nincs kórházban."

Azert ez szep, nekem azt mutatja, hogy van emberseg es segitokeszseg az orvosokban.

Ami jo.

É2I 2016.08.04. 14:59:42

Hasonlóan vicces (nem) volt, amikor fél évre kórházba kerültem, hogy a fele gyógyszert nekem kellett megvennem/bevinnem, mert nem írhatták fel ilyen-olyan okoból. Az i-re a pontot az tette fel, hogy az én gyógyszeremből adtak azoknak, akik nem volt pénze megvenni. Úh hiába számolgattam meddig elég, mindig hamarabb kellett beszereznem a következő adagot, már ha gyógyulni akartam.
Igaz legalább helyem/ágyam legalább volt, így egy szavam sem lehet. (Nem, nem az intézményt bántom, nem is azokat akik az én pénzemből gyógyultak, hanem azokat a bürokrata barmokat, akik úgy hoznak egymásnak ellentmondó szabályokat, hogy ilyen végkifejletek lesznek.)
süti beállítások módosítása