HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Szívéből szeretne-e Orbán Viktor olimpiát Budapesten?

2017.01.20. 12:53 Benderik

 

Majd most elválik.

Írja a Hírek, hogy lesz talán népszavazás az olimpiáról. Hogy legyen-e nálunk. És ezért aláírásgyűjtésbe fogtak.

És azt is írják, hogy szerintük Pártunk és Vezérünk feltehetőleg nem indít majd kampányt se mellette sem ellene ezen gyűjtésnek, hanem hagyja majd a dolgot csendben kimúlni.

Nos, nem értem, miért tenne így.

Hisz' ahogy a szerelmes is bár ha szerelme ott is van mellette, s az elég lehetne neki, mégis szétrobban a vágytól, hogy a világba kiáltsa, hogy szerelmével akar élni, hogy sok ember előtt mondhassa határozottan, hogy igen, őt akarja, s hallhassa, ahogy Ő is kimondja ugyanezt, határozottan, hangosan, hogy ennek így mind együtt a násznéppel örülni tudjanak.

És milyen jó mindezt aztán egy papírra leírni, s egy hivatalos okiraton is együtt szerepelni a szeretett lénnyel.

Miért ne akarná Pártunk, Vezérünk és az Ő népe is mind, határozottan, hangosan, kiállva az ügy mellett, írásban is kézjegyével rögzíteni, hogy igen, ő akarja ezt az olimpiát, és nem, ne visszakozzon az ország (tudom, a főváros) a büszke tett véghezvitelétől?


Ahogy Zrínyi és Dobó népe is hangosan kiálták, igen, akarjuk, és nem, nem adjuk meg magunkat.

(Amiből az is látszik, önmagában az, hogy a formális válasz igen vagy nem, önmagában lényegtelen, mind az igen, mind a nem lehet lelkesítő, ha igaz ügyet szolgál.)

***

Nos, én ezért arra számítok, hogy Orbán Viktor bizony kiáll e népszavazás mellett, buzdítva népét, hogy aláírásával tegye lehetővé e hangos akarat ünnepélyes kinyilvánítását.

Hisz' ő maga mondta az előző népszavazáson, hogy nem az eredmény jogi következménye a lényeg, hanem hogy
"az ember szeret olyan közösséghez tartozni, amelynek tagjai tudják, mi fontos és mi nem, és amikor fontos ügyről van szó, képesek egyszerre mozdulni. A részvétel a magyar nemzet állapotáról és minőségéről is szól, hogy valóban egy közösséget alkotnak a magyarok, "vagy csak össze vagyunk hajigálva"."

Mint mikor a várkapitány, ki ostrom közben lelket önt népébe, hogy kérdésére: "feladjuk a várat, a célt, amiért eleddig vérünket adtuk?", vára népe szívökbe új erőt zúdító lelkesedéssel harsogja: "NEM!"

***

Ezért állami óriásplakátokra számítok, és lelkesítő buzdításra tévében-rádióban, hogy vérünkkel aláírva tegyük most lehetővé, hogy kimondhassuk aztán büszkén a nemet, mi lelket önt belénk, látva, hogy a helyes úton járunk.

+++

Csodálkoznék, ha nem így tenne, mert az arra utalna, hogy Orbán Viktor nem tekinti igazán szívügyének a sportot, annak királynőjét, az olimpiát, s hogy ebből a legszebbet hazája rendezze -- csak szeretne csendben túlesni rajta...


 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: nem igen Zrínyi Dobó

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr8112140383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása