HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

O1G

2018.12.22. 21:53 Benderik

 

Tisztán etimológiailag, néprajzilag, kommunikációelméletileg, marketingtudományilag és szociológiailag -- azt kell mondjam: gyönyörű.

Egy szó, mely minden fenti tudós álma.

 

coollogo_com-30206667.png

 

Ismert eredete, s bár hogy a köznyelvbe most ki ötlete volt berobbantani, nem tudjuk (bár biztos sokan vallják majd magukat elsőnek), ám elterjedésének módja jól dokumentált, maga a média is online riportolja terjedése útvonalait.

Nincs az a nyelvújító, ki valaha álmodhatott volna ekkora sikerről, hogy megalkotott szava pár nap alatt egy ország házfalain, járdáin, használati tárgyain, profilképein, végtelen sok mémen s a mindent elborító hóba írt ákombákomokon túl  -- mint meggyűrűzött vándormadárraj -- még a világ minden tájának pénzein is megjelenik egy kis nép fiainak kézjegyével.

Vannak nyilván, kik tudni vélik, ki megbízásából működő hálózat áll e siker mögött, de terjedésmódjának elemei elütnek minden eddigitől, ilyet -- nincs az a marketingcsapat, mely -- ki tudna dolgozni.

Ha jelentésének szeretem / nemszeretem voltától eltekintünk, a nemzetben gondolkodók ujjongó szívvel kell fejet hajtsanak a magyar nép előtt, mely megvillantott valamit abból a bizonyos zabolázatlan és zabolázhatatlan csúfolódó kuruc néplélekből, népköltészetből, mely után már csak népdalgyűjtők leírásának lapjaiból sóhajtozhatunk: haj, azok lehettek az idők, mikor még volt lelke és szájról-szája a népnek, mikor még a népdal és a népmese volt a legnagyobb orális úton terjedő jelenség.

 

***

S a mögöttes tartalom?

Hát, egyrészt a népköltészet mindig csúfolódó volt.

És sommás.

És külön kipécézte azt, ki ezen felhúzta orrát.

Másrészt nem értek egyet azzal, ki szerint ezzel egy méltatlan ember méltatlan mondatát tűzi zászlajára e nép. Mert ez már rég levált arról az eredetiről.

Meg hát a nép nyelve olyan szűrő, mi könyörtelen kukázza az ocsút, így amit szájára vesz, az valahol el van nagyon találva, bárki is böfögte először.

Ez már a népé.

Ezé a népé.

Ki őt örökbe fogadta.

***

S harmadrészt?

Hogy igazat szól-e?

A Dőre, ha rosszat hall magáról, átkozódni kezd, és kárhoztatni a méltatlanokat, kik őt sem meg nem értik, sem meg nem becsülik. Karácsonyfa mögé bújik, onnan vagdalkozik, hogy lám, még a szent ünnepeket sem tisztelik, kik ily' napokban ily szókat szájukra vesznek.

A Bölcs ehelyett okot keres. És tanulságot és megoldást.

**

Az ok?

Hát...

Csűrhetjük így...

Magyarázhatjuk úgy...

De.

Ha egy nép akkora része mondja rólam, hogy egy geci vagyok, amekkora kritikus tömegben már beindul e láncreakció, akkor csűrhetjük így, meg magyarázhatjuk úgy.

De.

Hát...

Van rá némi esély.

 

***

Hogy egy geci vagyok.

 

***

 

S a tanulság? A megoldás?

Hogy kormányzóját saját népe e tiszteletlen módon szájára ne vegye?

Merazérmégismilyenmár.

Hát...

Csűrhetjük így...

Magyarázhatjuk úgy...

De.

 

 +++

 

Talán úgy kellene kormányozni.

Hogy szájára ne vegye.

Ennyi.

 


coollogo_com-30206667.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

108 komment

Címkék: orális O1G nép ajka

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr6614507986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.12.23. 21:50:59

Ez csak a budos proliknak orom. Ezek a fergek nelkul nem lenne meg a Fidesz ketharmada! A Fideszt csak jobbrol lehet levaltani, ha a Fidesz megy, mennek a prolik is a levesbe! Ennyike...

BéLóg 2018.12.23. 22:05:02

Külföldi ismerőseim már gratulátak az ONLY ONE GENIUS logóhoz, amelyet, mint mondták nagyon is jól értenek is és a maguk részéről is igaznak tartanak, Orbánról.
Ja, az ismerősök germánok. Szerintük Orbán holnap simán kancellár lehetne náluk, annyira népszerű.

Only One Genius -- zseniális szerintem is.

pioneer2016 2018.12.23. 22:14:08

@Hungarian Geographic: "Ez csak a budos proliknak orom."

Menj szopd le a vezéredet és megnyugodsz.

Benderik 2018.12.23. 22:18:13

@BéLóg: "Only One Genius -- zseniális szerintem is."

Hát ugye hogy?
Szinte már pártökumenikus.
Mint az igazi nagy művek.

mgdé 2018.12.23. 23:00:18

@BéLóg:

Van egy görög haverom, aki kedveli Erdogant.
Mondjuk, mindig hülye volt.

Békés Karácsonyt!

Gergő

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:28:37

@BéLóg: az, hogy neked, selejtes parasztnak van egy pár selejtes német ismerőse, nem jelet semmit. nekem több és képzettebb német ismerősöm van. Orbánról tudják, hogy geci, nem akarnak még egy, az eredetinél is minibb Führert a Monarchiából.

Kukubenko 2018.12.23. 23:35:29

@math0:

Seggarc, rólad beszélt. Ostoba komment-tetű proli vagy.

redhusky 2018.12.23. 23:36:34

elöször kommentelek a témához, mivel külfödi magyar vagyok, de O1G, pedig mennyire örültem, amikor nyertek elöször :(
Így kell eltolni egy szép jövöt, gratula
Gyerekkoromban mindig arról álmodtam, hogy egyszer majd Budapesten telepszek le, hát mostmár elmúlt. inkább leszek gyíkember

Rébusz 2018.12.23. 23:37:09

@BéLóg: Vagy: ONLY ONE GENTLEMEN... A cikk írója nem tudom, milyen világban él... A magyar szókincs gyarlóbbik részére aligha lehet büszke a magyar, sajnos kortárs íróink is hozzá járulnak ahhoz, hogy rossz hírünket keltik, miszerint a magyar nyelv ismeri a legtöbb káromkodást a világon. Nincs benne egy szemernyi szellemesség, egy szikrányi intellektus sem, csak színtiszta bugrisság. Azt minősíti, aki kitalálta. Azt meg végképp nem értem, ki vágyik rá, hogy munkába menet vagy egy nagyszerűen eltöltött este után hazafelé sétálva ilyen feliratok fogadják... Visszatért a sötét középkor Magyarországra, most kezdem majd csak szégyellni, hogy magyar vagyok.

ember100 2018.12.24. 00:04:37

Helló !

Már írni akartam ebben a témában de megelőztek :(

Mai hír , egy nagyobb bevásárló központban voltam előttem egy 30 as pár és azon beszélgettek , gondolkoztak mit jelenthet a felirat amit több helyen láttak hogy 01G ( nulla egy gé ) és a hölgy be is ütötte a gugliba de nem értette :)
Ez többnyire az médiumok miatt és az IQ lájt miatt lehet .
Az ilyenek és a tájékoztatás miatt a
Fényességes Vezető győzött
Fényességes Vezető győz
Fényességes Vezető győzni fog :)
Ja az utcámban amikor havas volt az összes kocsi mindre ráírták szorgos kezek hogy
O1G ami tudjuk mit jelent :)

erkölcsi hulla 2018.12.24. 00:05:08

Az ellenzék bevetette az utolsó fegyverét: a mocskolódást.

Semmivel sem jobbak a hatalmon lévőknél, ezzel be is bizonyították.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:16:25

@erkölcsi hulla: mármint, hogy a kormány és az ellenzék egyetlen összevetési szempontja a beszédstílus? a többi nem számít? hogy Orbánék hazudnak, lopnak, megnyomorítják a népet, hülye intézkedéseket hoznak?! az nem számít, mi, te Fidióta, pszichopata barom?!

redhusky 2018.12.24. 00:27:20

@math0: akkor még nagyon naiv gyerek voltam :) de az is elmúlt

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.12.24. 00:53:40

@math0: Már 89-ben is az volt ! Amikor kitalálta, hogy Ő űzte ki a ruszkikat! Akiknek azóta a faszát szopja !
Jegyezzétek meg vérrel írva az agyatokba : A RUSZKIKTÓL JÓT MÉG SOHA NEM KAPTUNK !!!
Aki mást mond, nemzetvesztő fasszopó vadparaszt !

erkölcsi hulla 2018.12.24. 01:04:10

@math0: A hozzád hasonló nácizó, primitív parasztoktól mást nem is lehet várni.

2018.12.24. 01:04:55

@erkölcsi hulla:

Jó és találó a nicked paraszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 01:09:31

@erkölcsi hulla: A hozzád hasonló primitív parasztozótól mást nem is lehet várni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 01:11:11

@Látens Inszinuáció: az, nem tudom, hogy et a faparaszt miből gondolja, hogy bárki komolyan veszi, amikor tök őszintén bevallja, hogy ő is csak 1 G

midnightcoder2 2018.12.24. 03:13:42

Először is, a nép az aki a választásokon az urnáknál ide vagy oda teszi az X-et. Az, aki ide-oda firkál ilyeneket, az pár száz hülyegyerek. Persze, lehet O1G-zni, csak azt ne felejtsük el, hogy az O helyére bármilyen jövőbeli politikus neve beilleszthető. Ergo, ha egyszer valaha egy messzi-messzi galaxisban győz a "nép", akkor az új vezér nevének kezdőbetűje mögé is beillszthető az 1G. És ehhez a mókához nem kell sok ember.

rallus 2018.12.24. 06:43:20

Mára egyértelművé vált, hogy a ballib oldal környezettudatos! Még az ismeretlen okból alkoholistává vált,lehugggyozott nadrággal az utcán hőbörgő Simicska aranyköpését is képesek hasznosítani!
Ez végre az a színvonal, amit az ellenzék vezetői és a tömegbázis is megszokott!
Az óvodai nagycsoportosok már cikinek találhatnák, de ezeknek jó...

Ménár Atya 2018.12.24. 07:37:27

Boldogok a Maunika són szocializálódott tüntető csőcselék népei, mert nem terhelé tudás az ő elméjüket! :D
Ámen

csobi2011 2018.12.24. 08:30:21

Az agyszínvonalat mutatja amikor a csaj a mellére ragasztja ezt az üzenetet. Ahelyett hogy alul ragasztaná le magát nehogy ez a csöcselék még szaporodjon is.

Petra033 2018.12.24. 09:40:34

Csak megdöbbenve állok az előtt, hogy egy olyan szót képesek "zászlajukra" tűzni amit jobbérzésűek ki sem mondanak életükben. pl én még soha nem mondtam ki - pedig dühömben elég sok minden elhangozhat tőlem - és nem szándékozom ezen változtatni. Nem is értem, hogy ebben mi a vicces. Az általam ismert emberek körében csak ellenérzést vált ki és nem Orbán ellen - ami a célja lenne - hanem azok ellen akik képesek erre a szinvonalra lesüllyedni.
Megkérdeztem a gyerekeimet és barátaikat (egyetemista korosztály) Még akik részt is vettek a tüntetéseken azokat is zavarja. (ahogy a MTVA-s kimászom, bemászom, felmászomra ist azt mondják, hogy képviselőhöz méltatlan viselkedés)
Ha nem akarják elveszíteni a tiltakozók egy részének támogatottságát akkor talán nem ilyen stílussal kéne továbbhaladni, mert ez egyre visszatetszőbb

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:02:53

@midnightcoder2: láttuk a 2006-os, pár százas csőcseléktől.

rallus 2018.12.24. 10:04:38

@Petra033: "Akit Jupiter el akar veszejteni, annak elébb elveszi az eszét."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:07:09

@rallus: egy olyan elmebeteget szopsz le, te szánalom, aki kényszeresen nyalja a szájt, meg húzogatja a nyakkendőjét.

youtu.be/k_KCHHJdRw4

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:08:06

@Ménár Atya: te miért nem mész vissza a ministránsfiúkat szopni?! máshoz nem értesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.24. 10:08:08

Sorosék sokat erőlködtek, de csak néhány párezres tünti és egy trágárság lett az eredmény.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:09:22

@Petra033: az, hogy te a kis környezetedben mit vélsz igaznak, nem releváns. egyébként is hazudsz, és fizetett Fidesz bérenc vagy.

Ménár Atya 2018.12.24. 10:19:35

@math0:
Mennék fiam, de állandóan elém tolakodsz, hát hagylak ,nyelj nyugodtan O'G-t :D:D

rallus 2018.12.24. 10:21:48

@math0: Legalább az ünnepek alatt ne gyengítsd a ballib oldalt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:26:10

@Ménár Atya: az csak a kis mocskos fantáziád, hogy eléd tolakodjak, mindenkiét be akarod kapni. de én nem vagyok olyan, ez van...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:26:53

@rallus: egy olyan elmebeteget szopsz le, te szánalom, aki kényszeresen nyalja a szájt, meg húzogatja a nyakkendőjét.

youtu.be/k_KCHHJdRw4

Gazz 2018.12.24. 10:34:38

@BéLóg: Vigasztald csak magad fidesztroll, a külföldiek állításoddal szemben pontosan tudják mit jelent. :-DDDDD

Gazz 2018.12.24. 10:35:47

@Petra033: A megdöbbenésed ellenére úgy sejtem bőszen gyurcsótányoztál annak idején, úgyhogy lapozzunk.

Dan da Man 2018.12.24. 10:37:00

@Petra033: Jézusom, micsoda egy prűd picsa vagy te. Ezt a szót szoktad használni? És ismered?

Félreértés ne essék, nem az a baj, hogy húzol valahol egy vonalat, és próbálsz valamiféle kultúr-szintet tartani. A baj csak az, hogy úgy adod elő, mintha bármiféle relevanciája lenne. (Ezt a szót ismered? És szoktad használni?) Miközben anno a TV2 ezt a vonalat a "hülye" szónál húzta meg, és nem lehetett mondani a csatornájukon semmilyen műsorban vagy filmben.

Szóval köszönjük a kommentet, de sajnos sok bölcsességet nem nyertünk ki abból, hogy te és a környezeted nem használ ilyen szavakat. Mert ez csak rólad és szűk környezetedről állít ki egy általad pozitívnak ítélt bizonyítványt. És ezzel pontosan ugyanabba a hibába esel, mint Orbán: azt gondolod, hogy bármiben is mérvadó vagy.

Jakab.gipsz 2018.12.24. 10:37:45

Tisztelt @math0: + benderik !

Jellemző kiagyaltok egy jelszót és gondolkodás nélkül, visongtok az örömtől.

S1G ehhez mit szólnátok, bővebben Soros =1 G, ugye milyen sokat mondó, mert, igaz.

Az előző pedig, színtiszta hazudozás.

Petra033 2018.12.24. 10:38:52

@math0: "Le style est l' homme même"

Valamint én inkább azt gondolom az ellenzék él a "maga kis környezetében" és már régen nem értik mi releváns.
Hidd el én lennék a legboldogabb, ha lenne egy normális ellenzék, de a mostani személyek, ilyen mentalitással...soha.
Ahhoz, hogy valakire szavazzon az ember, az kéne, hogy el tudjam képzelni, hogy képesek az országot felelősen irányítani, hogy van közös elképzelésük és erejük hozzá. Amíg ilyen nincs addig inkább fidesz mint káosz és anarchia

Attilajukkaja 2018.12.24. 10:40:34

@BéLóg:
@Benderik:
"Only One Genius -- zseniális szerintem is."
Nekem az Only One God is tetszett! :o)

Attilajukkaja 2018.12.24. 10:42:20

@Jakab.gipsz:
"S1G ehhez mit szólnátok, bővebben Soros =1 G"
Azt, hogy nem elég eredeti, uncsi. Egyszer volt kutyavásár Budán! :o)))

Attilajukkaja 2018.12.24. 10:43:18

@Petra033:
"én lennék a legboldogabb, ha lenne egy normális ellenzék, de a mostani személyek, ilyen mentalitással...soha"
MILYEN mentalitással?

Ménár Atya 2018.12.24. 10:49:00

@math0: Ugyan Matyi ne szégyelld, nálatok ez pártpropaganda volt :D:D
Más:
Matyi, te elvileg villamosmérnök vagy, dolgoztál is egy percet gyakorlatban vagy csak elvégezted a sulit, és mentél más irányba tovább? (ez most nem anyázóspolitizálós kérdés volt)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:55:41

@Jakab.gipsz: az O1G jelszót sok ezer ember írta spontán módon fel a kocsikra a tüntetés alatt. ebben van a jelentősége, nem abban, hogy ki találta ki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:57:10

@Ménár Atya: te a papneveldében lettél hülye, vagy így születtél?!

Orion65 2018.12.24. 10:57:47

Egy különbség van a "Gyurcsány takarodj!" és az "Orbán takarodj!" között, az hogy egy idő múlva Gyurcsány tényleg takarodott. Egyelőre...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 10:59:22

@Petra033: azzal, hogy "a stílus maga az ember" azt ismered el, hogy felszínes vagy.

Orbángecinél szinte bárki jobban vezetné az országot. sőt, még az is jobb lenne, ha senki nem vezetné.

sZulamith 2018.12.24. 11:07:28

@maxval balcán bircaman:"Sorosék sokat erőlködtek, de csak néhány párezres tünti és egy trágárság lett az eredmény."

Ezt nem mondanám. Kis országunk megint feltünt, és a túlóratörvény sem úgy lesz ahogy tervezője megálmodta.

Jó a poszt!!!

Ménár Atya 2018.12.24. 11:09:23

@math0: Ugyan Matyi, te is tudod, hogy a hülyék a másik oldalon vannak, és nem a miénken :)
Spontán írtad te is,O1G :D
Jaja, megy az ember az utcán, és egyszer csak arra gondol valamit írjunk már fel a kocsikra spontán, mi lenne ha o1g-t írnék.
Hát ez elég életszerű így :)
Matyi, kevesebb füvet szíjjá, inkább a páleszt told, attól is hülye maradsz, de legalább elalszol tőle :D

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:13:41

@BéLóg: Lehet hogy tévedsz. GECI, GECI, GECI,GECI...

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:15:00

@math0: Tökéletes meglátás, így igaz.

Rébusz 2018.12.24. 11:15:35

@Gazz: "a külföldiek állításoddal szemben pontosan tudják mit jelent. :-DDDDD" Nos igen, ha az egyébként kisebbségben lévő ellenzék (közvéleménykutatások adatai szerint a fidesz továbbra is top Magyarországon!) tovább folytatja külföldi aknamunkáját. Ez itt viszont nem a röhögés helye, abban nagyon tévedsz. Sajnos azok a külföldiek, európaiak, akik szemében a magyarok még mindig egy nomád, cigány (sic!), paraszt (értsd: tudatlan, primitív) nép, azok megerősítést nyernek, hogy na ugye... Az ellenzék a kocsmapolitizálástól eljutott a vulgáris bugrisságig és még büszke is rá. Bécsben két hete 17 000 (tizenhétezer!) ember vonult az utcára egyetlen egy nap alatt. Baloldali szervezés az erősen jobbos kormány ellen. Eszükbe nem jutott a vezetést ilyen primitív módon megbélyegezni, pedig ott tényleg évtizedes hagyományai vannak a balos tüntetéseknek és nyilván megtalálták volna a megfelelő rövidítést is (a német nyelv egyébként is előszeretettel használ rövidítéseket) - HA akarják. A Prolet szó náluk nem nyert új értelmet, ellenben nálunk.... A magyar nép az ő szemükben köszönhetően az új rövidítésnek egy Prolet lesz úgy unblock. Merkel asszony is kapott egyébként beceneveket, de a helyzet ott is ugyanaz, nem járatja le se a népet vele senki, se Merkelt. Pont olyan közönséges lett a jelszavatok, mint amilyen közönségesen megnyilvánultok szóban és a kommentekben is. Ez csak titeket minősít, egy kisebbséget, akik telekurjongatjátok vele az egész világot, hogy ahol lehet, ott ezután még jobban lenézzék a magyarokat. De nektek hiába ír az ember, fogalmatok sincs, hogy a határon kívül ez a stílus nem menő, csak bizonyos legalja körökben.

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:16:07

@Jakab.gipsz: te mint mindig, most is csak egy gyenge fasz vagy.Sorosozós birka.

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:18:10

A birkák rettentően szégyellik, hogy vezérük mily népszerű a világban. Már a ghánai bankókon is megtalálható az új fidesz címer.Lehet bégetni.Boldog karácsonyt.

Rébusz 2018.12.24. 11:25:34

@n3spr3ss0: Ha tudnál nyelveket nagyokos, akkor olvasgathatnád, hogy a külföldi átlagemberek közül milyen sokan szimpatizálnak Orbán politikájával. A belpolitikánk a kutyát nem érdekli, csak ti erőszakoljátok rá más országokra mint valami pakisztáni, aki külföldön tüntetget..!!! Európában az emberek jobb oldali kormányzást választanak, ettől van úgy berezelve a baloldal. És ha már Soros: ő is megmondta egy interjúban! Minden ország állampolgára el van foglalva a saját belpolitijával, szerinted egy angolt mit érdekel, hogy Magyarországon túlóratörvény van?! Ausztriában a nyáron megszavaztak egy hasonló törvényt, tüntetés is volt, szerinted az ellenzék a CNN-hez meg az Unióhoz rohangált panaszkodni?! A magyar ellenzék egy tehetetlen impotens gárda, aki erkölcsileg is teljesen lejáratja magát!

taffer 2018.12.24. 11:27:15

@Petra033: Ó jaj. Tüchtigék elsápadtak.

Nagyszerű, hogy nem beszélsz így, de ne legyünk már álszentek. Gyurcsány elqrós szövegéből ugyanígy szállóige lett, és ami tegnap még nem hangozhatott volna el a legtöbb fórumon, azt ma már úrikisasszonyok idézgetik pironkodás nélkül. Où sont les neiges d'antant ? - ha már a fhansziáddal villogsz.

Az O1G ezért frappáns, mert a rövidítés eufemizál is, nem kell kimondanod, szimbólumként/logóként mémesíthető, és közben mégsem süllyedsz Simicska szintjére.

Est-ce que tu parles vraiment français, au fait ?

Szahara tulajdonos pecás 2018.12.24. 11:31:08

@math0: Nagyon szarul szop @Ménár Atya: De legalább már nincsenek fogai.

Rébusz 2018.12.24. 11:38:23

@taffer: Úrikisasszonyok :-D Gondolom az is úrikisasszony volt egykor, aki fedetlen keblét is ezzel a "frappáns" jelszóval borította. Ez a jelszó még a franciáknál sem frappáns monsieur, maximum ha előtte itatod őket egy kis pálinkával. Logóként minden mémesíthető Nagyember, hol itt az eufémizmus? :-D ORBAN ONE GENTLEMAN, ORBAN ONE GENIUS, ORBAN ONE GOVERNMENT.... Hidd el, bőven vannak, akik meg így gondolják.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 11:59:41

@maxval balcán bircaman: legalább hatszor többen. te ott Bulgáriából honnan a faszimban tudnád?!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.24. 12:01:48

@math0:

Az infók leállnak a határon?

2006-ban 30-35 ezres tüntetések is voltak, napokig kint élt 2-3 ezer ember a közterületen. Ma semmi ilyesmi nincs, a legnagyobb tüntetésen voltak 5-6 ezren.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 12:02:35

@Ménár Atya: Annyira szereted a ministráns fiúkat, hogy még létre is hoztál egy ilyen nicket?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.24. 12:04:42

@math0:
@redhusky:
Akkor még én is bírtam őket meg torgyánt is.
De télleg kicsi voltam!:))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 12:04:59

@maxval balcán bircaman: 2006-ban nagyon kis tüntetések voltak. az iaz, hogy telehugyozták a Kossuth teret. ősz volt. ha lettél volna kint a tüntetésen, akkor tudnád, hogy most is voltak kint állandó jelleggel sátrak, csak kevesebb volt a húgyszag. ez a különbség.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.24. 12:09:49

Látom birkák még ma is lelkesen túlóráznak a pénzünkért!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.24. 12:14:04

@math0:

Igen, most kint volt pár tucat sátorozó, akkor több száz, sőt néha 1-2 ezer is.

S a tüntetések is nagyobbak voltak, jelentősen több résztvevővel. Plusz erőszakosabbak is voltak.

Nem járok tüntetésre a 90-es évek eleje óta, a 2006-os budapesti tüntetést egyszer megnéztem kb. 300 méter távolságról személyesen, minden egyéb tapasztalatom a médiákból van.

nemecsekerno_007 2018.12.24. 12:50:46

O1G - Orbán 1 géniusz...

Persze nem az csak símán a józan ész mentén politizál. Ez sokaknak furcsa...

Jakab.gipsz 2018.12.24. 12:56:26

@math0: @Attilajukkaja: @n3spr3ss0:

Az mitől eredeti, amit egy áruló júdás "jó barát" félrészegen üvöltözött, majd egy lámpa oszlopra, spontán, felfirkált.A tett dokumentálva van.

Beláthatod Matyi úgy gondolkodsz mint egy lelketlen bio-robot, ezért vagy te a lúzer .

Ménár Atya 2018.12.24. 13:16:14

@math0: Ja, a ministránsfiúra gondolsz?! :D
Az csak a buta kurturfi, valami látens homoszexuális vén pöcs lehet, és csinált egy külön nick nevet hogy kiélje a beteges hajlamait. :D
Nem szeretem az ilyen több néven futó barmokat, ha már anyázzuk egymást akkor legalább tisztességesen tegyük, attól hogy húsz néven írogat, csak húszszor nagyobb seggfejnek tartom.
Te csak szimpla seggfej vagy, ezt veheted dicséretnek :D
Dicsértessék az Úr! :D
Ámen

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2018.12.24. 13:16:56

@Jakab.gipsz:

annyi fantázia szorult belétek mint egy vödör cementbe. nem kell erőltetni ami ennyire nem megy.

torró 2018.12.24. 13:23:12

A pénzre való firkálás is nagyon divatba, mondjuk ha valaki nekem ilyennel akar fizetni nem fogom elfogadni. És szerintem sok helyen nem fogják. Ellehet tenni a vitrinbe. Mondjuk a bankban állítólag ki lehet cserélni. De mi van ha ott is azt mondják, hogy kösz tartsa meg magának. Aztán szerintem ez is halványodik lassan, mint ahogy minden más. Olyan ez is mint a jó nő, hogy előbb utóbb azt is unja valaki!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 13:43:20

@maxval balcán bircaman: 2006-ban a csőcselék kisebb volt, mint a mostani tüntetés. erőszakosabbnak erőszakosabbak voltak a 4 elemis, Fideszes bőrfejűek, ez igaz.

Attilajukkaja 2018.12.24. 13:49:53

@Jakab.gipsz:
"Az mitől eredeti, amit egy áruló júdás "jó barát" félrészegen üvöltözött, majd egy lámpa oszlopra, spontán, felfirkált."
Azt hiszem a válasz kézenfekvő: azért eredeti, mert előtte ezt még senki nem merte megtenni! :o))))
Az áruló júdás "jó barát" pedig Orbán a kettőjük esetében, ezért kapta meg a G jelzőt, nem fordítva.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.24. 14:23:25

Hát, igen. Az ellenzék kb ennyit tudott hozzátenni a világhoz.
Igazán büszkék lehettek rá. Mondjuk kitalálni nem nektek sikerült, de ez csak kicsit von le az értékéből.
Gondolom az elkövetkező 8 évben sikerül majd Á1F, L1H meg több hasonló remek újítás.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.24. 14:24:41

@Attilajukkaja: JAJA. Hát nyilván annak van igaza, az a faszagyerek aki beszól Orbánnak

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 14:46:49

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: A Habony Műveknek csak Stop Sorost sikerült kitalálnia. Rájuk igaz, hogy egy nagy nullák.Max 1 gecik.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.24. 15:01:44

@math0: az eggyel pont tobb, mint ami nektek sikerult..

kutyás majmok népe (törölt) 2018.12.24. 15:34:39

@Rébusz: "Azt minősíti, aki kitalálta."

Mondod te, mert fideszes vagy (vagy hülye). Igazán azt minősíti, akire kitalálták. Ezen nem gondolkodtál el (vagy nem volt mivel)?

kutyás majmok népe (törölt) 2018.12.24. 15:37:59

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Az ellenzék kb ennyit tudott hozzátenni a világhoz."

Hülye vagy, orbán-geci: összesen ennyit tudott produkálni a cigó vezíred, amióta megválasztottad. Gratulálok és egyél szart.

kutyás majmok népe (törölt) 2018.12.24. 15:40:54

@Ménár Atya: "ha már anyázzuk egymást akkor legalább tisztességesen tegyük"

OK, akkor rakhatod szájba az anyádat az összes fideszes tetűvel együtt, ha már idevonszoltad a beled.

Jakab.gipsz 2018.12.24. 16:07:59

@Attilajukkaja:

Nem érted minta hogyan Simicska sem érthette meg, más a taktikát kell alkalmazni a stratégiai cél elérésekor és mást, a stratégiai pozíció megtartásakor. Ennyi.

Naná, hogy Simicskát ezt a korhely ifjúkori cimborát nem hagyhatjuk az égig nőni, orrba lett verve, és gyorsan átállt, Soroshoz, én inkább azt gyanítom, hogy mindenkor Sorosék téglája volt, mert így logikus.

Edebedebácsi 2018.12.24. 16:44:27

@nemecsekerno_007: józan ész és orbán két egymástól nagyon távol álló dolog. Bár a hasonlóan komcsi "gondolkodásúaknál" nem.

rallus 2018.12.24. 17:18:12

@Edebedebácsi: Most képzeld el, hol állnátok, ha olyan okos lenne, mint ti!

morph on deer 2018.12.24. 18:06:58

@nemecsekerno_007:
“Persze nem az csak símán a józan ész mentén politizál. Ez sokaknak furcsa...”

Á, csak a normálisoknak.
Azoknak, akik a józan ész szerint, annak alapján politizálnak, például, nem csak úgy érintve néha a józan észre emlékeztető megoldásokat, mint aki annak “mentén” politizálgat...

De ahogy mondod, ez már elég sokaknak furcsa...

morph on deer 2018.12.24. 18:24:52

@Jakab.gipsz:
“Nem érted minta hogyan Simicska sem érthette meg, más a taktikát kell alkalmazni a stratégiai cél elérésekor és mást, a stratégiai pozíció megtartásakor. Ennyi.”

Hát, ha abból a szempontból nézzük, ahogy például a rablónak is teljesen más viselkedést kell felvennie, amikor a pénzt megszerzi, és amikor annak megtartása a cél, akkor igazad is van.

Csak tudod, van olyan is, aki eleve nem tartja helyesnek sem a rablást, sem a rablott pénz megtartását.

Az már csak ráadás, hogy amikor egy ország felelős vezetője annyira ragaszkodik a megszerzett konchoz, hogy már a tettestársa zsebéből is elkezdi kiszedegetni a lopott lóvét, hogy neki legyen a legtöbb...

Ja. A rablóvezér stratégiai poziciójának megtartása valóban fontos.
Hát hogyne. Mi lenne, ha nem sikerülne, most képzeld el..!

morph on deer 2018.12.24. 18:36:32

Valaki tudja, hogy mi lett a Simicskával?

Képzeld el, hogy mennyit kereshetne, ha kapná a jogdíjakat, mint szerző!
Ha jól tudom, 70 évig jár a szerzői jogok után... Még dédunokáink is termelnék a bevételt Lajosnak, mivel gondolom az orbán dinasztia kitart még 60-70 évig.
Hát nem gyönyörű?

TSandor Toth 2018.12.24. 18:52:06

benderiknek: te egy igazi büdös bunkó paraszt vagy. Hát tudod vannak akik parasztnak (nem földművesnek)születnek. Járhatsz akármilyen iskolába , pacsulizhatod magad bármivel, a büdös bunkó paraszt akkor is kilátszik belőled.

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.24. 21:24:17

Egyébként jó ez az o1g-zés, '18 előtt is milyen jól bevált :)

Folytassátok!

2018.12.24. 21:30:04

Simicska elhíresült kijelentése azt hiszem örök jelzője lesz OV-nak. Ahogy van Kalapos királyunk, meg Könyves Kálmánunk, Simicska nélkül tán korrupt v. stadinos esetleg focibolond Viktorunk lenne, de ez g. jelző sokkal kifejezőbb, h OV kicsinyes, bosszúálló

2018.12.24. 21:36:34

gyors terjedéséhez talán az is hozzájárult, h kezdetben ahová felfetették, másnapra igyekeztek eltüntetni. miután erről az ellenzékiek tudnak, h a hatalomnak ez a O1G a bögyében van, csakazért is felfestik

nemecsekerno_007 2018.12.24. 22:38:09

@Edebedebácsi: Ja persze. De az ellenzék az mi?! Szánalmas idióták..

nemecsekerno_007 2018.12.24. 22:42:03

@morph on deer: Ja igen mindenki hülye csak te vagy helikopter. Nézd meg az ellenzék eredményeit, kontraproduktív amit az ellenzék csinál...

2018.12.24. 23:36:02

Akarhogy is, ez nem egy szo, a legjobb esetben is mozaikszo, de valojaban harom szo, esetleg egy szoosszetetel, kreativaknak eposzi jelzo

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.25. 00:40:41

@morph on deer:
'Az már csak ráadás, hogy amikor egy ország felelős vezetője annyira ragaszkodik a megszerzett konchoz, hogy már a tettestársa zsebéből is elkezdi kiszedegetni a lopott lóvét"

Hát igen. Es mindezt abbol szűrted le, hogy az a drága ember azt mondta, hogy orban egy geci...
A szent, akitől lopni akart a csunya orbán. Az nem fordulhat elő, hogy a szent többet akart, Orbán meg nem hagyta neki

pofán verjük a lipsiket oszt jonapot 2018.12.25. 04:56:21

Ennyit tudnak a lipsik ennyi maradt nekik.

Orbán viktor felkerűlt a világ 10 legbefolyásosabb politikusa rangsorába.
Magyarországot nemzetközi jelentőségűvé tette, és a libbantaknak meg, ennyi maradt, hogy ovodás modon gunyolodnak, mert SEMMI más nem maradt nekik, SEMMI.
Olyan "eredményeket" tudnak felmutatni, mint hogy a pszihopata Gyurcsány 14 évvel ezelőtt "hogy megalázta Orbánt" egy tv vitában, és azota SEMMI. Orbán meg tucat szám nyer minden választást azota, és minden közvélemény kutatásban vezet.
Ráadásul a gazdasági és világpolitikai események is Őt igazolják, a lipsiknek meg, maradt a falfirka és a gyermeteg gunyolodás, és a remény, hogy az arabokkal majd egyszer választást nyerhetnek.

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.25. 08:07:28

@lujo1111: "gyors terjedéséhez"

2015 közepe óta folyamatosan terjed. Most 2018 decembere van.

persze kinek mi a gyors...

FOLYTASSÁTOK!

2018.12.25. 16:16:50

akkor azt mondom, örökre OV-ra égett. és amilyen gátlástalan volt, meg is érdemli

torró 2018.12.25. 18:53:29

Mivel még megy a buli, gondoltam megtoldom egy kis munícióval!
civilhetes.net/john-christensen-magyarorszagot-kiraboltak-itt-vannak-a-tenyek?fbclid=IwAR2ktS7ZFP3nN-jQKHceNrXAtX3ivAW2flbCYpuE7Mdi0yvEIyxUqJPBRIA
"1./Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki
a világ különböző adóparadicsomaiba.
Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48, 000, 000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon). (John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban offshore bankár volt.)
Sajnos hazánk ezzel az eredménnyel a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között. Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja."
2./John Christensen anno a Hetek című újságnak elmondta, hogy példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek. Offshore számlákon az államadósság duplája! Ez az államadósság két és félszerese!!!
Folytatás a linken.

Éhesló 2018.12.25. 20:22:01

8+4 év termése az alaposan elbukott választások után.
Nem sokra futotta a tehetségetekből.

Boldog Karácsonyt minden kedves árokásó, sivalkodó ballibbant bloggernek és kommentelőnek is!
Legyen ugyanolyan sikeres évetek jövőre is, mint idén volt!
süti beállítások módosítása