HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

  • Benderik: @ulpius66: Hm, igaz-igaz, de ... 1. ... attól, hogy atomháború eseménye konkrétan még sosem követk... (2021.05.30. 22:01) Vírusútlevél - a lényegnemlátás diadala
  • HaD: A "magyar vállalkozások online jelenlétének segítése.." magyarul egy kiválasztott reklámcég kitömé... (2021.05.30. 17:26) Szigorú jutalom
  • trabant: Ahol az orvosok inasok, abban az országban Orbán Viktor sofôr. (2021.03.29. 21:33) Inasok
  • Untermensch4: @Ménár Atya: Benderik 2021.03.06. 20:09:52 @Ménár Atya: Igen, köszönöm, pont ez a videó váltotta ... (2021.03.07. 13:29) Mindegyik jobb, mint a vírus
  • laci_52: Jön a tavasz és kőkemény lázadozások lesznek a korlátozások ellen. Odafönt felfoghatnák, a bezárts... (2021.02.14. 22:31) Kis kocsmakaranténstratégia

Egyetlen magyar sincs egyedül

2020.05.28. 05:53 Benderik

 

Én egyről azért tudok.

Ismert ember ráadásul, nem is egy mindenkitől elfeledett vénséges remete.

Az igazi remete amúgy sincs egyedül, hisz’ vele az Úristen, akiért remete.

 

***

Ő ismert – nagyon is. Ettől lett egyedül.

Szerintem ebben csodálói-ellenlábasai egyetértenének, csak az okot látnák másnak.

Csodálói azt mondanák, az Igazán Nagy Ember kényszerűn egyedül halad, mert még keresztjével is gyorsabb a többinél, kik nem is igazán látják a lépést az ő útján.

Kritikusai szerint meg kényszerűen ott kellett hagyja már mindenki, akiben van annyi intelligencia és erkölcsi érzék, hogy Dr. Watsona lehetne legalább.

Egyrészt mert van az a pont, ahol az ember már azt kell mondja, na jó, ő ehhez már nem tudja adni a nevét és arcát.

Másrészt meg mert ő maga se tűr meg jó ideje olyat, ki esetleg helyébe léphetne, vagy akár csak érdemben visszabeszélhetne neki.

Meg hát nehéz kenyér is mindig legokosabbat, -bölcsebbet mondónak lenni, ha van az ember körül még szóba jöhető vitapartner. Ha az ember csak ember. Márpedig az istenkirályok letűnte óta még a király is ember.

 

***

Fizikailag nincs egyedül pedig. Kimondottan nagy társaság sürgi körül, mely társaságnak ő az abszolút közepe. Szavait isszák, utólag majd egész életét vissza tudja nézni a wéwéwé-krónikákból.

Ám egyedül lenni mindenhol lehet. Sok ember között csak igazán Mert aki emberek között is egyedül van, az már mégis miben reménykedhet?

 

***

Akikhez tartozni szeretne, azoknak így ő nem kell. Csodálói szerint idegen hatalmaktól megtévesztett rövidlátó érdekemberek azok, kritikusai szerint csak átlátnak rajta, ha idő is kellett nekik ehhez.

De – így vagy úgy – a klub, akikhez tartozni szeretne, nem fogadja őt úgy be, ahogyan ő közéjük befogadva lenni szeretne. Márpedig a társaslény embernek ez legnagyobb gyilkosa.

 

***

Csodálói szerint értünk van egyedül.

Bírálói szerint még azt is csak önmagáért.

-- Az istenek kényszerű magánya az emberek között -- így az előbbiek.

-- Az istenek is otthon vannak az istenek között -- vágják vissza emezek --, csak a sajátjai között istennek lenni vágyó reked meg ég és föld között, félúton, egyedül.

Így vagy úgy -- egyedül.

 

+++

Kutyanehéz egyedül lenni.

...

Szerencsére egyetlen magyar sincs egyedül!

Kicsit talán magának is mondogatja.

 

 

egyedl.jpg eredeti teljes kép forrása

 

 
2 komment

Címkék: magány egyedül lonely planet bozótharcos magányos harcos

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr7215718470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a kezem nem disznófasz 2020.05.28. 11:55:01

Ez jó nagy marhaság. Inkább ne elmélkedj.

nandras01 2020.05.28. 20:56:08

kicsit coelhosra sikeredett az igaz, de attól még egyáltalán nem marhaság.
süti beállítások módosítása