HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Bús kórházaidon Husz-Nyolcvan tenne-e még

2020.06.27. 21:53 Benderik

 

Betegszállítást kérő lapon láttam minap (by körzeti orvos), hogy a leggyorsabb kérhető szállítás a 6 órán belüli volt. Aztán öt és fél óra várakozás után csak rákérdeztünk a mentőknél, biztosan tudnak-e rólunk, és a harmadik telefonszám, ahova elirányítottak, mondta, hogy még kábé másfél óra, mert most vannak a Jánosban, ahonnan visznek még három embert haza meg mittoménhova, és aztán jönnek majd.

Aztán jöttek, és elvitték a beteget -- ülve, akit azért nem vittünk be mi magunk, mert az orvos a lelkünkre kötötte, hogy csak fekve szabad (és a lapra is ráírta), mert elszabadulhat a vérrög.

***

Na most aki várt már életében bármire – épen, egészségesen, bőséggel kialudva magát –, az tudja, hogy készenlétben várni az egyik legidegörlőbb dolog a világon. Márpedig mentőre csak készenlétben ülve lehet várni, mert ha egyszer mégis megjön, akkor siet, és nem lehet akkor elkezdeni kapkodva felébreszteni a nagymamát, hogy jöjjön gyorsan, menni kell. És hát ugye aki betegszállítóra vár, az emellett még beteg is, azaz vagy fáj, ha ül, vagy álmos a gyógyszerektől, hányingere van, így nem mer enni az út előtt, és inni se persze, de leginkább mindez így együtt. S mindezt egy hatórás intervallum alatt folyamatos készültségben, miközben egészséges ember is akár csak ha kiszállítást rendel az Auchan-ból, megőrül, ha nem tudnak kétórásnál rövidebb intervallumot mondani. 

***.

Olyan pontja ez az egészségügynek, ahol (az egészségipar gép- és gyógyszercsodái mellett legalábbis) viszonylag kis plusz rááldozott pénz -> némileg több (amúgy régesrég orvos nélküli…) betegszállító kocsi -> látványosan európaibb ellátást eredményezne.

És ez csak egyetlen pici kis példa a végtelen közül, amit mindenki megtapasztalt már, kinek kórházzal dolga volt, ahol nem attól érzi leprán magát a beteg, hogy nem a legmodernebb radiokardiológiai hipercétével mérték ki 4D-ben elforgatva a vakbelét, hanem olyan földhözragadt pitiáner dolgok miatt, hogy éjjel három osztályra jut egy orvos, és van ahol egy nővér, így rendszeresen üres pulton csenget a betegek vészhívója, telefon szisztematikusan félrerakva, mállik a vakolat, takarítás még a szocializmusból ottmaradt ébenfekete sáros ronggyal a hidegvizes  lavórból, vécében a jobb helyeken csak papír nincs, de a csapot még nyitja a forgója, gyógyszert a látogatók viszik, és adják be persze, s a többi szép, mit tényleg mindenki elő tudna itt sorolni.

És vannak persze szépen felújított épületek is, de ez inkább EU-s pénzek elköltésének mellékhatása, mint az egészségügy tudatos felújításának eredménye. Nem könnyű az Unió számára is eladható célt találni annyi sok pénznek, néha kényszerűn kórházak is beesnek a szórásba, és akkor már felújulnak.

De még ezekben a szépekben is megkeseríti a létet, hogy orvos és nővér is alig, kötszert, vécépapírt, ehető tápot  -- néhol orvosságot is -- a beteg vigyen s a látogató etesse meg vele, bőrön érezhető fejetlenség, s egy csomó olyan dolog, amin nem is annyira pénzen múlik, illetve viszonylag kevés pénzen.

A sürgősségin, ahova bevitték, üldögélt még négy órát, mire megvizsgálták, fájdalomcsillapítóért meg nyilván hiába jajongott. Ahogy jó sokan mások is. Szép modern épületben amúgy.

 

Aki volt már sürgősségin az utóbbi tíz évben, tudja, igen, ez a normál ügymenet.

(Nem, nem (csak) Orbán, egyszerűen apránként ide jut, amit együtt mind hagyunk széthullani. Csupán az én személyes tapasztalataim tíz éven belülről valók. Fővárosi, kiemelt kórházak.)

***

Az életem során hallott bölcsességek között az arany középút mellett a Pareto-elvet találtam talán a leghasznosabbnak, amit én inkább a kevésbé sznob 20-80 szabálynak szeretek mondani. Ez azt állítja, hogy szinte bármilyen feladatnál a költségek, ráfordított fáradság stb. 20 százalékával learatható az eredmény 80 százaléka, aztán a maradék 20 százalékba kell beleölnünk a költségek 80 százalékát.

És persze a 20 meg 80 hasból böfögött számok, 40-60-ként is hallottam már.

Lényeg, hogy a bölcs, ha teheti, ezzel a könnyen lekapkodható 80% cseresznyével kezdi a szüretet, és majd a végén foglalkozik a 20%-kal a fa tetején – ha marad rá ideje. Mert így egyrészt akkor is hamarabb tud látható (és eladható) eredményt felmutatni, ha aztán le kell az egészet kínlódnia a fáról, de sokszor van lehetőség arra is, hogy leálljunk a 80%-nál, és akkor egységnyi megtermelt boldogságot a lehető legolcsóbban úsztunk meg.

***

Tévútra vezető csúsztatás, hogy mit csorgatjuk nyálunkat a nyugati filmek klinikáira, a mai orvoslás feneketlen pénznyelő kút, amit a fejlett országok is alig győznek pénzzel. Meg különben is mit képzelünk, hogy hiphopp behozunk egy emberöltőnyi lemaradást, pont a legdrágább szektorban.

Nem akarom felhozni, hol tarthatna az egészségügy, ha idestova harminc éve nem kiszednék belőle a pénzt, hanem -- akár szép apránként -- beletennék a tűzközelben lévők. Ezt a szálat el kell engedni, az egyszer szétlopott pénz az entrópia törvénye szerint sosem tér vissza kézen-közből a magasabb rendezettségi állapotot jelentő közös kasszába.

Konstruktívan előre nézzünk, mert akármilyen állapotban van is, saját érdekünkben kell belőle valami épkézlábat tákolni, ha legalább szépen akarunk meghalni aztán.

***

A felütés után nyilván a húsz-nyolcvannal jövök. Amit elméletként ismer persze a tanult elme, csak aprópénzre váltani -- ahhoz gondolkodni kell. Az pedig fárasztó, így mindig örök hiány volt belőle.

***

A lényeg, hogy míg az orvoslás tudományos része -- mindig legújabb műszercsodák, gyógyszerek -- feneketlen kútként bármennyi pénzt elnyel, addig az emberanyag és a normál felszerelés (szike, gumikesztyű, vatta, vécépapír) -- de még az épületek is! -- az adott ország árszínvonalán megfizethetők.

Nyilván mindkettőre szükség van.

Ám ha van ötéves cété, akkor a legmodernebbre váltás árából sokkal többet tudunk dobni az ellátás színvonalán, ha emberhiányos helyen emberre költjük, meg olyan szikére, aminek éle van, olyan felszívódó cérnára, amihez nem kell varratszedéssel kínozni a beteget (s az orvost). Meg ami nem szakad el folyton. Mert a cél mégiscsak az, hogy egy forintnyi költségből minél jobb és "élvezhetőbb" (élhetőbb) ellátás keletkezzen.

***

Egyszerűen egy külön költségvetési tétel kellene az emberanyagra és normál felszerelésre és egy másik a piacon beszerezhető drága gépparkra. És nem hagyni, hogy utóbbi elszívja az előbbit. (És előbbibe is tennénk pénzt persze!...)

Mert az elsőt egy hozzánk hasonló szegényebb ország is normál szinten tudja tartani, ha egyáltalán szándékában áll ilyesmi. Azaz pénz persze kell hozzá, de csak annyi, ami mindig előteremthető.

A másik pedig lehet az, amire van egy keret, és persze minél okosabban kell elkölteni, és ezen nyammoghat az egészségbiztosító, hogy engedélyez-e 2021-ben kidolgozott modellű porckorongmellplasztikát vagy csak fa járókeretre upgrade-elhet a beteg a műanyagról.

Jut eszembe: az alsó kategóriás gipsz-járóbot vonalon is lehetne kis pénzzel viszonylag nagy eredményérzetűt alakítani, mondjuk egy alsó közepesre. Ez is a szike-tű-cérna-gumikesztyű kategória.

***

S hát igen, az emberre költést öt-tíz éve sokkal-sokkal könnyebb lett volna elkezdeni. A Nagy Kivándorlás előtt.

Mert önmagában az, hogy nyugaton jobbak a fizetések és a munkakörülmények, még csak keveseket szippant el. A kulcs -- sznobul de itt most találóan mondva -- a know-how. Annak tudása, hogy hogyan lehet kivándorolni.

Nevezzük kivándorlási kisokosnak.

***

A legtöbb ember nem szívesen mozdul ki a komfortzónájából. Különösen, ha a megélhetéséről van szó. Nem is vállal szívesen kockázatot, de macerát se.

Ezért nem indult be igazán a kivándorlás meglepően sokáig a munkaerőpiac uniós felszabadítása után.

Voltak persze szerencsét próbálók, de ez egy embertípus, és a kivándorlók százaléka nagyjából az örök szerencsepróbálók népességen belüli aránya volt.

***

Aztán persze ezek hozzák a híreket-tudást, mit hogyan kell-lehet-érdemes, így az utánuk jövők már kisebb bizonytalanba ugranak, és kevesebb tévutat kell bejárniuk, így lassan persze nő a kiröppenők aránya.

De ahhoz, hogy robbanásszerű legyen, huzamosabb ideig kell legyen annyira nagy különbség a kinn és benn között, hogy sokan kényszernek érezzék, hogy menjenek, és ennyi ember viszont már tapos olyan széles utat, hogy azon már az átlagember sem fél elindulni.

Orvosok és nővérek nem csak fizetése, de munkakörülményei is annyira ordítóan jobbak nyugaton, és annyira ki van már találva, hogyan kell belevágni, hogy ma már szinte hülyének érzi magát, aki itt marad. A most orvosnak tanulók jelentős hányada már eleve nyugatra készülőn tanul. Itthon jó és olcsó a képzés, így azt még itthon érdemes, de aztán amint lehet a cél eleve a nyugat.

***

A kivándorlási kisokos sajnos elkészült, széles körben elterjedt tudás, így most már tényleg meg kell fizetnünk az itthon maradókat.

Öt-tíz évvel ezelőtt még elég lett volna csak legalább élhetőre felhozni a szakmát, hogy ne kelljen egymásután végtelen ügyeleteket tartani, huszonnégy óra nemalvás után legelemibb felszerelés nélkül műteni, tengődni egy mélységesen betokosodott hierarchiában, ahol a tehetséget csírájában fojtja el a tanárúrság.

Akkor még volt egy gát, egy jótékony spanyolfal, ami megengedett volna nekünk egy viszonylag nagy szakadékot a nyugat s a kelet között, s a puszta keleti színvonalú jólét itt tartotta volna őket.

De kapzsik voltunk és hülyék, azt hittük, orvosnak-nővérnek elég az elhivatottság. Ám annyira szar körülmények közé kényszerítettük őket, hogy már elhivatottságból is el kell menekülniük oda, ahol van lehetőségük tényleg gyógyítani.

Hippokratész kötelezi őket, hogy oda menjenek, ahol tehetik legalább nagyjából azt a betegért, amit a lelkiismeret parancsol.

***

Uraim, az üveggolyókorszak lejárt, a bennszülöttek megtanultak elhajózni a szigetről. Látták már a külvilágot, tudnak repülőre ülni, magabiztosan beszélnek nyelveket.

Van előnye ennek is persze.

Igaz, több pénz kell most már, hogy itthon maradjanak, és haza úgyse jönnek nagy tételben.

De aki igen, az hoz tudást-tapasztalatot. Nem is annyira tudományosat, mint inkább munkaszervezésit. Mert abban sajnos csodás egyetemeink sosem adtak értékelhető tudást.

Üveggolyóért nem maradnak tehát, ám ha leválasztunk egy komolyan vehető mértékű, de előteremthető tételt az egészségügyi költségvetésben emberre és normál hétköznapi eszközökre, és ezt elkülönítve kezeljük a feneketlen űrtechnikától, mely utóbbinál bevállaljuk, hogy elmaradunk a nyugattól, de gondos beosztással élve azért követjük őket -- nos így igenis megoldható, hogy meglepően gyors ütemben élhető egészségügyi ellátást teremtsünk.

***

Az az égető ellentmondás a hivatalos kommunikációk legelszántabb híveinek is fel kell tűnjön, hogy ha egy ország gazdaságilag rendre jobban teljesít, mint az Unió, akkor vagy lehetetlen, hogy a nagymamának a kórházba nekünk kell gyógyszert és vécépapírt vinni, olykor mellette ügyeletben lenni és (szobatársai számára is) nővérre vadászni, vagy ez az ország egyáltalán nem tartja fontosnak, hogy elesetteit és idős polgártársait akár csak kutyához méltó módon ellássa.

Ami meg valahogy a konzervatív eszmével nem passzol.

Mert vécépapírhoz nem kell ledolgoznunk ötven év elmaradását, de még az aztán ellopottnak mondott húszét se. 

Ezeket itt árulják a sarkon a közértben, csak ki kell nyitnunk a pénztárcánkat. Vécépapírra és normális szikére-vattára-gumikesztyűre a templom egerének is telik, ha beosztja morzsáit.

***

S tudom, persze, budipapír, szike folyó költség, míg az intergalaktikus 4D eMeR beruházás, és Unió beruházásra ad pénzt, folyó költségre meg nem.

De ha papíron nem is, a valóságban az orvos-nővér-budipapír-szike-gumikesztyű vonal felhozása, majd szinten tartása is beruházás, mert ugyanúgy szintet ugrunk vele, csak – hát igen – ehhez végre ki kellene saját pénztárcánkat is nyitni.

Ahogy apukám mondotta olykor, fiam, pazarolni nem kell, de néha azért kell magadra költened, ha nem akarod, hogy a kutyák lepisiljenek.

+++

Uraim! Akarjuk, hogy a kutyák lepisiljenek?

Hogy szomszédaink lesajnálón csóválják fejüket, mekkora luk van a seggünkön?

Hogy vérzivatarban pusztul a magyar, belenyugodtunk már, mi több, büszkén busongjuk bor mellett olykor.

De hogy vérben-húgyban elhagyatva, mert fiai szarrágók -- Uraim, ez olyan kínos.

Nagy időket élünk, Uraim.

Merjünk benne már legalább közepesek lenni.

Ami úgy indul, hogy befoltozzuk nadrágunkat és veszünk egy talán-kínai-de-legalább-új cipőt.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

 

Vagy hogy a címbéli (igen: bénácska...) felütés után keretet adjunk a műnek:

Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!

 

 korhaz-1.png

 

 

 

 

73 komment

Címkék: egészségügy entrópia kórházak Pareto elv húsz nyolcvan

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr8215964864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2020.06.28. 13:30:10

Közkórház ... mondom: közegészségügy. Anno Budapesten 5 (vagy 7 ?, nem emlékszem) közkórházat létesítettek a szegényeknek. Ezekbe szállították a fizetésképtelen betegeket. Ilyen volt a Rókus, a László, a János ... Az orvosok önkéntes alapon végezték ezekben a közkórházakban a munkájukat, na meg a szakmai tudásuk elmélyítése miatt is. Vagyis anno ezekben a közkórházakban nem volt paraszolvencia. Betegeik nincstelenek voltak.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 14:05:20

Akinek nem tetszik, menjen magánegészségügybe.

morph on deer 2020.06.28. 15:05:27

@nemecsekerno_007:
Aki meg ennyire értetlenül, hülyén, azaz csőlátású, orbánhívő fideszesként reagál minderre, az ne oda menjen, hanem ahhoz az egy darab apjához, Felcsútra, mert ott a helye. :(

Netuddki. 2020.06.28. 15:14:39

..., és akkor a végén felteszed a költői kérdéseidet a hatalmat bitorló bűnözőknek. :/

Fikalnyik Eugén 2020.06.28. 15:38:36

@nemecsekerno_007:
"Akinek nem tetszik, menjen magánegészségügybe."

Milyen igazad van.
Látod ezért kell az oktatást is fejleszteni: az olyan analfabéták, mint anyád is, hiába indultak el az abortuszklinikára, nem tudták elolvasni a táblát és véletlenül a szülészetre mentek. Ha magánkórházba megy, a 30 ezres szippantást nem keverik össze a félmilliós szüléssel és nekünk is értelmesebb emberekkel kellene beszélgetnünk.

MP 2020.06.28. 16:17:33

A pénzen kár sírni. Lenne. Mint ahogy van is! Sok dolognál fontosabb lenne az oktatás és az egészségügy rendbetétele de ez sokaknak nem fontos.

élhetetlen 2020.06.28. 16:28:34

Ebben az az ijesztő, hogy még azt sem mondhatjuk, hogy nem költenek az egészségügyre. Lásd, felhő. A célja az lett volna, hogy, ha pesti vagy, és Debrecenben kerülsz kórházba, lássák az kórelőzményeket. Ehhez képest csak a körzetim által felírt gyógyszerek, és egy db. zárójelentés van fenn rólam. Az Ortopéd Klinika meg papíron kéri a beutalót, a felhőből nem jó. Jó sokba került, így biztosan megérte. Költenek az egészségügyre, csak az orvosok, nővérek, eszközök, és a betegek nem számítanak. Még egy példa, XI. kerületi bőrgyógyászat, felújítva. Üvegkalitkában két asszisztens időpontot osztogat. A váróban, és a rendelőben senki, de 8 perc múlva jön egy bejelentkezett (ha ő is nem ment már máshova). Rám se néztek, három hét múlva tudnak időpontot adni. Övsömör volt, aminek a tünetei három hét alatt elmúlhatnak kezdeti fázisban, de azonnal gyógyszer kell rá. A körzetim megoldotta, de ha valaki érintésre fertőz, az fertőzzön még hetekig, mert szuper számítógépes rendszer, az van, beteggel törődés, az nincs.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 16:28:39

@morph on deer: Ennyire fáj a valóság? Meddig akarjátok még ezeket a szocialista zárványokat babusgatni?!

nemecsekerno_007 2020.06.28. 16:29:21

@Fikalnyik Eugén: Mi ez a hiszti?! Anyád lányt szeretett volna?!

2020.06.28. 17:05:33

@nemecsekerno_007: MI már át akartuk alakítani, a köcsög Führered szabotálta, emlékszel, te kis selejt?!

2020.06.28. 17:06:07

@nemecsekerno_007: Lehet magán egészségügy, de akkor a TB-t ne fizetjük a csuti gecinek!

2020.06.28. 17:11:44

@nemecsekerno_007: ti babusgattátok a szocialista zárványt a főkomcsi Orbánnal az élen, emlékszel, te kis retardált Fidióta a népszavazásra?!

élhetetlen 2020.06.28. 17:12:39

@nemecsekerno_007: Hogy is van ez? Sokszor jössz azzal, hogy te tartod el a külföldre ment fiatalok nyugdíjas szüleit, ami azt sugallja, hogy még dolgozol. Hogy miért nincs igazad, és az elképzelésed miért nem kivitelezhető, azt máig nem értetted meg. Nem érdekel, mennyit keresel, de azt azért megjegyezném, hogy egy rákkezelést már csak azért sem tudnál megfizetni a magánegészségügyben, mert ott csak az olcsóbb, drágán megfizetendő műtéteket vállalják. Két csípőprotkó három, négy milla. Ha rákos leszel, azt a magánegészségügy nem vállalja, és még az euthanáziát is megtagadják tőled törvényi szinten, tehát a magánegészségügy sem biztosíthatja, az emberiesség, vagy isten nevében, kínlódj, aztán pusztulj el. Mit segít ezen a helyzeten a magánegészségügy? Hülye kérdés volt, tudom, hogy nem szoktál gondolkodni, már régen besült az agyad egy szinten, de azért megpróbáltam pár gondolatot áttuszkolni.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 17:12:45

@Matthias Corvinus: Vizitdíj, kórházi széf, kórházi napidíj?! Ezek lettek volna a nagy ötletek?!?! Mindez 50%-os adóék mellett, hitelekből finanszírozott fogyasztásra épülő gazdaságban?!?

nemecsekerno_007 2020.06.28. 17:14:15

@Matthias Corvinus: Nem a csuti gecinek fizeted, hanem egy külföldön dolgozó nagyanyjának.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 17:24:41

@élhetetlen: Te nem vagy képes felfogni alapvető államháztartási törvényszerűségeket. Igen, az a félmillió ember aki külföldön melózik, kilépett abból a kockázati közösségből amit államnak nevezünk. EU-s alapérték, mossák kezeik, mi meg fizetjük a nyugdíjasaikat, meg a nyugdíjasaik EÜ ellátását, vagyis az EÜ költségeket kevesebb ember fizeti, ergo többet kell fizetni per kopf. Ennyire nehéz ezt felfogni?!? Szimpla osztás. Amíg félmillió magyar így okosba megoldhatja az EÜ-t, addig csak TB emeléssel lehetne javítani az ellátás minőségén. Azért fizessek többet, hogy Marinéninek egyágyas szobája legyen, ingyen wifivel, hogy tudjon csetelni a Németországban ötszörös bérért dolgozó gyerekével?!? Ezt akarnád nekem eladni szolidaritás címszóval?!?!

2020.06.28. 17:32:16

@nemecsekerno_007: ne hazudj, a csuti gecinek kell sajnos fizetni, aki ellopja.

2020.06.28. 17:33:22

@nemecsekerno_007: teccettél volna 1 millió gyereket csinálni, vagy ha nem megy, akkor menekülteket befogadni, te mongolFidióta!

2020.06.28. 17:34:23

@nemecsekerno_007: "Ezt akarnád nekem eladni szolidaritás címszóval?!?! "

Orbán 2008 óta ebbe buzult bele, őt szidd, te kis mongolFidióta!

2020.06.28. 17:38:15

@nemecsekerno_007: nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átakaítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 17:59:35

@Matthias Corvinus: Már írtam Matyi, hogy húzzál a picsába.
Már senki nem áll veled szóba. Minden blogot összematyizol.
Gusztustalan.

élhetetlen 2020.06.28. 18:28:26

@nemecsekerno_007: Kezdhetjük előről. Akinek kiment egy gyereke külföldre, és legyen ez elvált pár, másik három itthon dolgozik a két családból, milyen apparátussal dolgoznád fel, hogy kinek, mennyi nyugdíj nem jár. És, ha fél év után hazajön a gyerek, akkor azt átvezetni. Na, ezt kezelni sokkal többe kerülne (géppark, személyzet), mint kifizetni a társadalmi megegyezés után, a befizetések alapján kifizetni nyugdíjakat. „nem vagy képes felfogni alapvető államháztartási törvényszerűségek”. Ja, mert az az alapvető, hogy nagy költséggel kis hasznú intézkedéseket hozzunk, lásd NHKV. Ez az államháztartási törvényszerűség, szerinted, mert te aztán tudod.
Tényleg hülyébb vagy a sokévi átlagnál, mert az általad felvetett megoldásnál a problémákra még semmi épeszűt nem írtál. Sőt, nem csak épeszűt sem, de semmit.

2020.06.28. 18:48:26

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

2020.06.28. 18:50:31

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 18:56:06

@élhetetlen: Most azt próbálod magyarázni, hogy miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! El is hiszed amit írsz? Nyílván nem a békákat kérdezzük, ha le akarjuk a mocsarat csapolni, te viszont pont őket véded. Ezt is lehet.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 18:56:38

@Matthias Corvinus: Tippli van gyökér, nem fogok válaszolni.

2020.06.28. 18:57:12

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 18:57:55

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 19:01:28

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 19:02:39

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

2020.06.28. 19:32:25

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

2020.06.28. 19:35:07

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

2020.06.28. 19:44:06

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 19:47:40

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

élhetetlen 2020.06.28. 19:56:58

@nemecsekerno_007: „Most azt próbálod magyarázni, hogy miért is nem lehetne ezt megcsinálni?”, Te meg meg sem próbálod/próbáltad megmagyarázni, hogy hogyan lehetne kezelni a „lázálmodat” Írtál valaha is valamit a nyilvántartási, kezelési problémákkal kapcsolatban? Nem. Szánalmas vagy.
Nyílván nem a békákat kérdezzük, ha le akarjuk a mocsarat csapolni, te viszont pont őket véded”. Hogyne, ha az egészségügyi ellátásban az ország nagy része szerinted béka, és az EU-s pénzeket elköltő, lecsapolók a mindent tudó, nem saját érdeket néző vállalkozók. Még azt sem hiszem, hogy közéjük tartozol, és van egy magánkórházad, mert akkor nem itt vernéd magad. Ismétlem, logikátlan, és szánalmas vagy.

élhetetlen 2020.06.28. 20:01:31

@nemecsekerno_007: „Most azt próbálod magyarázni, hogy miért is nem lehetne ezt megcsinálni?”, Te meg meg sem próbálod/próbáltad megmagyarázni, hogy hogyan lehetne kezelni a „lázálmodat” Írtál valaha is valamit a nyilvántartási, kezelési problémákkal kapcsolatban? Nem. Szánalmas vagy.
Nyílván nem a békákat kérdezzük, ha le akarjuk a mocsarat csapolni, te viszont pont őket véded”. Hogyne, ha az egészségügyi ellátásban az ország nagy része szerinted béka, és az EU-s pénzeket elköltő, lecsapolók a mindent tudó, nem saját érdeket néző vállalkozók. Még azt sem hiszem, hogy közéjük tartozol, és van egy magánkórházad, mert akkor nem itt vernéd magad. Ismétlem, logikátlan, és szánalmas vagy.

élhetetlen 2020.06.28. 20:15:01

@Matthias Corvinus: Megcsinálhatná Orbán, csak ugyanúgy az ország szempontjából semmi értelme nem lenne, mint az NHKV-nak. Hatalmas apparárus, hatalmas gépparkkal, aki kezeli, hogy ki megy ki, és ettől melyik szülőjének kell kevesebb nyugdíjat fizetni, és, ha fél év után hazajön, ki kapja vissza a jogosultságát. Egy ilyen rendszer kiépítése biztosan jól jönne a haveroknak, értelme semmi, de ez nem számít.

2020.06.28. 20:25:29

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 20:39:49

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

2020.06.28. 20:45:50

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 21:05:01

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 21:11:07

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

Emmett Brown 2020.06.28. 21:11:32

@nemecsekerno_007: nincsen senkinek saját nyugdíjasa. Aki most nyugdíjas, az ugyanis nem azért kap nyugdíjat meg eü ellátást, mert szaporodott, hanem azért, mert amikor ő volt aktív dolgozó, akkor az ő befizetéseiből fizették az akkori nyugdíjakat.

Továbbá elmész a picsába a röghözkötéssel (amit a felmenők zsarolásával kényszerítenél ki), illetve azzal, hogy emberektől elvonnál járandóságot a leszármazottaik döntései miatt.

Annak azért adnál nyugdíjat aki meddő/nincs gyereke/meghalt a gyereke?

2020.06.28. 21:18:01

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 21:24:34

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

illaim 2020.06.28. 21:32:07

@nemecsekerno_007: Figyelj te fékezett gondolkodású fideSStálib! Amilyen szűklátókörű ökör vagy, azt sem veszed észre, hogy téged is átbasztak mint szart a palánkon! LOL
Az eü járalék 1%-ról 2%-ra emelésével évente több mint a dupláját fizeted a leszavazott vizitdíjnak, pedig lehet, hogy orvosnál sem jártál! Beszoptad a hülye dumát, hogy van itt pénz csak másra költik, meg az egészségügy nem üzlet! LOL te azon örömködsz, hogy bezárták az OPNI-t, mert végre haza mehettél! LOL

2020.06.28. 21:44:24

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 21:50:29

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 21:56:35

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

2020.06.28. 22:03:31

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 22:10:00

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 22:16:07

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 22:29:43

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 22:35:44

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 22:37:55

@Emmett Brown: Egyszerűen nem látod a fától az erdőt. Vagy nem akarod. Jössz ezekkel a joggosultságokkal, pedig pénzből van kevés nem jogokból. Olyan mint mikor a békák jobbról, balról, alulról, kézen állva próbálják megmagyarázni, hogy mér’ nem kell lecsapolni a mocsarat.

nemecsekerno_007 2020.06.28. 22:39:19

@illaim: Az adóék mégis csökkent az utóbbi 10 évben. Fantasztikus.

2020.06.28. 22:40:31

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 22:46:58

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 22:53:24

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 23:00:32

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 23:07:17

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

2020.06.28. 23:14:21

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

nemecsekerno_007 2020.06.28. 23:18:56

@Emmett Brown: Gondolatkísérlet. Amúgy beszélgess Matyival. Biztos jó jól megértitek egymást.

2020.06.28. 23:20:19

@nemecsekerno_007: "miért is nem lehetne ezt megcsinálni?! "

Miét nem csinálja meg az imádott Orbánod, kis fideszbuzi?!

2020.06.28. 23:26:45

@nemecsekerno_007: na, ennyit tud a mongolFidióta, amikor érvekkel találkozik. idióta, önellentmondó, baromságokkal szemeteled tele a netet, te kis köcsög mongolFidióta! elmész te a jó édes kurva anyádba!

nem sikerült felfognod a tervezett reformokat. a vizitdíj meg a kórházi díj a teljes egészségügyi költségvetés szempontjából lényegtelen volt, nem a bevétel volt benne a lényeg, hanem a szabályozó szerepe.

pont az volt a szerepe, hogy a nagyi ne lógjon feleslegesen az orvosnál. pont emiatt pampogtál,t e kis elmebeteg, de ha valaki mond rá egy megoldást, akkor neked az se jó, te kis húgyagyú!

továbbá 2008-ban az egészségügy félig magán átalakítását is tervezték, az is ment a levesbe a csuti idióta meg a magadfajta elmebetegek miatt, akik nem akartak 300 forintot fizetni a vizitért, inkább fizetik a sok ezer forintot az orvosnál feleslegesen ülő nagyinak, de közben pampognak, hogy ezt igazából nem is akarják.

egy zavarodott kis mongolFidióta selejt vagy.

2020.06.28. 23:33:56

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

nemecsekerno_007 2020.06.28. 23:36:36

@Emmett Brown: Még egy fontos dolog. Az a szőrszálhasogatós, szómágiás magyarázkodás amit előadtál, azt is megmagyarázza, hogy a kormány miért nem egyeztet az ellenzékkel vagy az ún. szakértőkkel, vagy mondjuk az MTA-val.Mert a szőrszálhasogatás, mellébeszélés értelmetlen.

2020.06.28. 23:40:51

@nemecsekerno_007: amikor a mongolFidia amiatt sír, hogy miért szolidaritás alapú, és tisztán állami a magyar egészségügy, miközben azt pont Orbán szabotálta el, hogy az MSZP-SZDSZ kormány átalakítsa az egészségügyet félig magánná az idióta népszavazásukkal 2008-ban. úgy fossa pofán magát a mongolFidióta, hogy öröm nézni.

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646214

benderik.blog.hu/2020/06/27/bus_korhazaidon_husz-nyolcvan_tenne-e_meg/full_commentlist/1#c38646176

nem fogja fel a mongolFidoóta, hogy az imádott vezére, Orbán miatt fizeti másnak az egészségügyet, Orbán nem csinál semmit az egészségüggyel immár 10 éve, de azért ugrál a kis mongolFidióta selejt!

Emmett Brown 2020.06.28. 23:47:11

@nemecsekerno_007: így van. Picsába a joggal, meg az ilyen úri huncutságokkal. Jó lesz a demagógia is.

morph on deer 2020.06.29. 14:11:40

@nemecsekerno_007:
“” Ennyire fáj a valóság? Meddig akarjátok még ezeket a szocialista zárványokat babusgatni?!”

Úgy látom, már megint rosszul számolsz!
Én ugyanis továbbra is pontosan egy, azaz - 1 - darab vagyok, az pedig a magyar nyelvben nem többes szám.
Tehát helyes magyarsággal: “meddig akarod...”
———-
Hogyne fájna!
Ez az orbáni tolvajok valósága, nem a normális magyar embereké!

A mindenkori kormánynak ugyanis kutyakötelessége gondoskodni a lakosság megfelelő szintű egészségügyi ellátásáról, mert ez is a dolga!
Ezért is tartjuk, ezért is fizetünk adót!
Nem tudtad?

Ami most zajlik, az az állami egészségügyi ellátás tudatos leépítése, és a haverok egészségügyi cégeinek felfuttatása!
Fizess nekik, ha élni akarsz!

Ahogy látjuk, a bel- és külföldi szálloda-biznisz épp hanyatt dobta magát, - pedig a haverok meg a kiccsalád kőkeményen ezt nyomta korábban, viktorunk meg szervezte hozzá az eseményeket - tehát kell helyette valami más, ami legalább olyan jól fizet, és stabil az “ügyfélkör”, erre pedig az egészségügy a legbiztosabb megoldás...

A “szocialista zárvány” - a viktoron kívül - a fejedben létezik, mivel a jelek szerint fogalmad nincs arról, hogy hogyan lehet egy állami egészségügyet jól csinálni kapitalista körülmények között!

Mert van olyan, hogy ha az állami egészségügy kiegészítéseként használják a specialista magánklinikákat, ami például azzal az előnnyel is jár, hogy nem kell bizonyos osztályokat fenntartani, szaktudást megszerezni, stb, viszont a páciens megkapja a megfelelő ellátást, és mindezt a közegészségügy keretein belül.
Volt ilyenben részem, onnan tudom.

Mindeközben itt a szocializmus “vívmányaira” épített orbáni út Kásleri megvalósítása zajlik, a tízparancsolat tudományos eredményeit felhasználva!

De legalább annak örülhetünk, hogy a Kastanienhof klinikán biztosan jó az ellátás színvonala, úgyhogy orbán egészsége jó kezekben van.
Meg is látszik...
süti beállítások módosítása