HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Ármány és gyilok

2013.08.07. 01:03 Benderik

Napfolttevékenység, aszcendensek vagy csak az ózonlyuk teszi, nem tudom, de az ötvenes évek óta nem volt annyi összeesküvés itt nálunk és ellenünk, mint manapság. Egyszerre tör ránk a külső és belső ellenség, IMF, EU, imperialista nagyvállalatok (mai néven multicégek), bankok (multiként és külön is), és épp' most rántotta le a leplet a Helyi Téma "A bankok és a közműszolgálatók titkos összeesküvése?" c. címlapcikkében a legújabb fondorlatról:

A fondor alapja -- ha jól értem -- az ún. vezetékjog, amit a közműcégek arra hivatkozva kérhetnek az ingatlanra terhelni, hogy az a hálózat fejlesztéséhez indokoltan szükséges, tehát nem kell hozzá a tulajdonos beleegyezése (bár a határozat jogosságát megfellebbezheti), és pénzt sem kap érte, ugyanakkor ingatlana értéke jócskán lecsökken tőle, mert tűrnie kell a vezeték telkén át ívelő megépítését.

"Közcélú hálózat idegen ingatlanon történő elhelyezésére a hatóság vezetékjogot engedélyezhet, ha az a közcélú hálózat fejlesztése érdekében indokolt, és az ingatlan használatát lényegesen nem akadályozza".

A cikk szerint az utóbbi időben nagyon megszaporodtak az ilyen bejegyzések, ami visszaélésekre utal

Eddig még én is értem, nem is örülök neki, de a nagy biznisz csak eztán jön!

Mert a cikk rávilágít a mögöttes szálakra is, hogy mindez egy nagy titkos összeesküvés része a bankok és közműcégek között.

"-- Jelenleg két dolog sújtja a magyarokat: a devizahitel és a vezetékjog, talán ez utóbbi lesz most már a nagyobb veszély -- magyarázta Horváth Gyula, a Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke. -- Ez a két dolog ráadásul még össze is függ. Biztos, hogy rossz szándék áll a háttérben. Gondoljuk csak végig, a bankok megkaparintják az ingatlanokat a devizahitelesek ellen induló végrehajtási eljárások után, azután pedig a vezetékjogot tovább értékesíthetik."

Hogy mennyiért?

A cikk ezt nem írja, de amit fenn ír, hogy a vezetékjogot a közműcég ingyen megkapja gyakorlatilag bármelyik ingatlanra, amin keresztül kell mennie (és gondolom, amin nem kell keresztülmennie, oda csak a buli kedvéért nem épít), ez alapján becsülve a bank a megszerzett ingatlan vezetékjogáért a sokéves jó viszony keretében kaphat mondjuk nyolc forintot házanként.
Majd a ház értéke leesik mondjuk százezerrel.

S hogy mi ebben az üzlet?
...
...

Na jó, azt én sem egész' értem, de végülis nem is én csinálom...


 

.

Szólj hozzá!

Címkék: összeesküvés ármány gyilok ártány Téma Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr935446882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása