HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Gyurcsány halálos csókja

2013.09.07. 23:37 Benderik

Előtérbe került most a helyek osztásánál, beveszik-e Gyurcsányt, s ha igen, milyen helyre jó. Egy elemzést is olvastam itt ez alkalomból, ami a ráaggatott démoni szerepet próbálta helyre tenni, s e cikk tettei kielemzése után inkább javasolta visszaengedni a küzdőtérre.

Én amellett szeretnék most érvelni, hogy ne tegyék. Teszem ezt úgy, hogy én az átlagnál messze elnézőbben/pozitívabban értékelem egykori tetteit s "nagyhírű" beszédét. Indoklom utóbbit is, miért, de a végén azt is, miért NE engedje őt magához mégse bárki, ki eséllyel indulni szeretne.

Elsőként akkor, hogy miért a pozitív értékelés:

Én a politikát realistán szeretem nézni: tudom, hogy Gy. Ferenc is max. azon nagyemberek sorába tartozhat, kiket csak az első milliójukról ne kérdezzenek, szóval mikor azt állítják, hogy politikusi pályája előtti vagyonát fehérgallérosan lopta, én készséggel elhiszem. És idealistaként nem is támogatnám, de realistaként tudom, hogy a politika világába bekerülni, az ehhez s a bennmaradáshoz szükséges játszmákat lejátszani sajnos ugyanazok a kvalitások szükségesek, melyek a fenti típusú üzletemberek, a könyöklő karrieristák és a szélhámosok sajátjai. A reformkor s a felvilágosodás Tiszta Államférfiai már vagy ötven-száz éve nem jutnának a parlamentbe sehol a világon, mert nem vállalnák az oda vezető utat. (És ha mélyebben beleásunk az egykori Tiszta Államférfiúkba, az ő patinájukról is gyakran kiderül, hogy jót tesz nekik a történelmi távlat.)

(És ha már egy könyöklő pártkarrierista és egy első-millióról-ne-kérdezzenek-vitte-valamire üzletember közül kell választanom, az utóbbi legalább már megmutatta, hogy vitte valamire. Saját zsebre, de végigcsinált valamit a farkasok világában. Még ha hősünknél a kettő keveredik is...)

Ettől még nem szeretem őket, és nem is örülök, hogy ilyen a világ, de attól még ilyen.

Ezért én inkább azt szeretem nézni, hogy aktuálisan mit s hogyan tesz. (Ettől még háborús bűnöket nem néznék el senkinek, csak mert most ügyes, de szimpla szélhámos múlt nem kizáró ok.)

Ha félretesszük az érzelmeket, az is elég jól látszik, hogy a "híres" beszéd szimplán egy hatásvadász retorikai elemeket -- főleg túlzásokat -- alkalmazó szónoklat volt, melynek célja a tespedt-önelégült közönség felrázása volt. Elég jól látszik, hogy Gyurcsány tudta a választások előtt, hogy az ország súlyosan eladósodott, hogy tisztában volt vele, hogy ennek az MSZP ősi reflexéből fakadó mértéktelen osztogatás az oka, és hogy ennek véget vetve erősen meg kell szorítani a nadrágszíjat. Ahogy azt is tudta, hogy az MSZP egy végtelen mocsár, melynek átláthatatlan szövevénye már sokakat a mélybe húzott, akik a szeretjük-a-népet-ezért-osztunk-sok-sör-virslit-hogy-ők-is-szeressenek módszertanból ki akarták rántani a pártot s az országot.

Feltehetőleg azt hitte, hogy azzal, hogy veszett helyzetből megnyerte nekik a választást, van annyi hatalma s tekintélye, hogy ki tud csikarni egy nadrágszíj-húzást és reformokat az államháztartásban. Nem államférfiúi nagyságból, csak mert tudta, hogy csődbe menő országban csak annyira buli kormányfőnek lenni, mint vezérkakasnak égő szemétdombon. Vérbeli kapitalista -- bankárkormányként szidalmazták mindig kormányát --, így ez elég logikus feltevés.

És a beszéd is szimplán erről szólt. Ha meg akarta nyerni a megszorításoknak a mocsár szövevényes indáit, hatásos beszéd kellett, ami őket is ráébreszti, hogy elfogyott a pénz, és lassan már nemigen találunk balekot, aki fizesse a cehhet. Tetszetős (és kétharmadot érőn hatásos) párhuzam volt utólag '56-tal azonosítani a "hazudtunk éjjel és hazudtunk nappal"-t, de azért tudjuk, hogy ez 2006-ban az államháztartás eladósodottságának elhallgatására vonatkozott, míg '56-ban kicsit azért többről volt szó. Ennyit példának, hogy a legfelkapottabb idézet a vérvádhoz egy olcsó szónoki fogás -- egy túlzás -- volt. És persze az olcsó szónoki fogás is bűn a szépérzék ellen, de ez Szent Péter előtt a mérlegen azért egy másik súlycsoport...

Persze az önhittség hibájába is esett, mert az indák kiszivárogtatták s a mélybe húzták -- magukkal, az MSZP-re jellemző végtelen rövidlátással.

Szóval maga a beszéd egy utólag zseniálisan felfújt szónoklat volt, olyasféle, amikkel vállalati tréningeken szokás felrázni a tespedésnek indult cég középvezetőit. És persze örülök, hogy a nép gyomra a rendszerváltás után 16 évvel már nem vette be, hogy saját miniszterelnőke a szemébe mondja, hogy hazudott neki, és így nyert választást (bármit jelentsen is konkrétan e hazugság), de attól ez még egy szép kerekre fújt műbalhé volt.

(És sajnálom, hogy ugyanezen nép azóta elvesztette dicséretes igényességét.)

Idealistaként nálam feketébb pont, hogy tényleg elhallgatta a választásokon, hogy megszorításokat tervez, még ha reálpolitikai szemmel nézve ez csak a "politikai hazugság" kategóriájába esik, amiből addig és azóta is kaptunk-kapunk rendesen, csak nem fújják nekünk ennyire látványosra.

Gyurcsány afféle tehetséges cégvezető volt, aki el tudta volna irányítani az országot. Sosem vált volna eszmei példaképpé, de az üzleti élet hatékonyságát hozta volna az ország irányításába, és -- szidták ezért is bankárkormányként, de én most -- szimplán azon módszerek meghonosítását értem ez alatt, amik pőrén hatékonnyá teszik egy szervezet működését, és amit az üzleti világ sokkal jobban megtanult a történelem során, mert a saját pénzét költi, és korlátozottan van neki, míg az állam korlátlanul s számolatlanul költi a miénket. És a szociális érzékenységhez sincs ennek köze, pusztán hogy a pénz értelmesen költődik-e pl. épp' szociális kiadásokra -- akár bőkezűen is --, vagy szimplán feléli az apparátus vízfeje. Ebben -- úgy tűnt -- jó lett volna, bár igaz, némileg technokrata és szociálisan nem túl érzékeny volt. Az egészségügy reformját legalább megpróbálta, bár tény, hogy alapos előkészítés nélkül, kapkodva -- egy miniszter nagypapájának szép emlékeire hagyatkozva az egykor büszke MÁV nyugdíjpénztárról. Mindamellett nem tudhatjuk, akkor is ily' kapkodón naiv a megvalósítás, ha nem szorítja s tartja sakkban a népharag -- négy év kormányzásból három és félre blokkolva s megbénítva bármiféle cselekvést.

S miért óvok mégis bárkit, hogy összeálljon vele?

A Fidesz, ha stílusban egykori királyaink nyomdokát követi, kolostort alapított vón' régesrég Balatonöszödön: a helyen, hol az Úr 2006-dik évében ölébe hullott az ország.

Teljesen mindegy, hogyan s miért váltott ki oly' elemi hördülést a Népből a Beszéd. S igazságtalan tán, de az is lényegtelen, megérdemelte-e vagy sem azt a mértékű népharagot, amit kiváltott. Az egyetlen lényeges elem az, hogy -- így vagy úgy, jogosan vagy igaztalanul, de -- a népnél annyira kiverte a biztosítékot az a beszéd, hogy ellenzéke három évig blokkolni tudta az országot, s kétharmaddal választást nyerni pusztán az ő nevének felemlegetésével, azután is egy évig kitartott munícióként a "gyurcsányozás", mire új ellenség után kellett nézni, és Bajnai színre lépésekor is a Gyurcsánnyal egy plakátra tevés lett (a libák mellett) az egyes számú ütőkártya.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc akkora mínuszból indul a nép körében, hogy ezt egy Nobel-díjjal vagy öt lőtt góllal a világbajnoki döntőben talán le tudná küzdeni még négy éven belül, de enélkül tíz év múlva se. De persze ne nézzünk tíz évre előre: most lesznek választások, és most a neve szitokszó. Hálaimát rebegne a Fidesz, ha Gyurcsányt soraiba fogadná az ellenzék, mert ő egy olyan biztos célpont, akivel nagy üzembiztonsággal lehet szavazókat eltaszítani. Túl sok közép- vagy akár baloldali szavazónak nem venné be még ma se a gyomra, így vele szövetkezni egyszerűen öngyilkosság. És tényleg mindegy, hogy kiérdemelte-e: egyszerűen ez van.

És ha tényleg a nép boldogulása lebeg szemei előtt, akkor önmérsékletet gyakorol, és messze elkerüli azokat, akiknek győzelmét szeretné. Ez a fajta áldozat a legnagyobb s -nehezebb (nem is nézem ki belőle), de ha komolyan tenni akar, mást sajnos nem tehet. A leprás sem tehet róla, hogy az, mégis távol tartja magát szeretteitől, mert halálos az ölelése. Az Élet kegyetlen.

És még egy érv, ami azonban szubjektív, talán nem is helytálló, így messze kisebb fajsúlyú az előbbinél: ahogy írtam, szerintem tehetséges volt, s hasznosan működő kormányfő lehetett volna. De a bukás utáni és ótai reakcióiból ítélve képtelen volt feldolgozni, hogy ilyen banálisan ekkorát zuhant, és nekem úgy tűnik, hogy elvesztette kapcsolatát a tényleges világgal. Egy álomvilágban él, ahol árad felé népe szeretete, csak ezt a Gonosz Erői elnyomják. És sajnálom érte, de álomvilágban élő kormányfőből még egyet ez az ország most nem bír ki.

+++

Ui: Nem tudhatom, milyen anyagi forrásból táplálkozik a Demokratikus Koalíció. De egy "kinek éri meg, hogy létezzen" típusú gondolatkísérlet alapján nem esnék ámulatba, ha a Történetírás húsz év múlva kiderítené, hogy a Fidesz volt a legnagyobb névtelen támogatója.

.

.

.

.

.

69 komment · 3 trackback

Címkék: csók fekete özvegy Gyurcsány halálos ölelés

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr495499854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy régi jóslat.... 2013.09.08. 19:31:37

Ki Gyurcsány Ferenc, milyen személyiség? Valóban lottóötös a FIDESZNEK? Sok évet töltöttünk el a blogok előtt a polfórumon. Magam 2001 óta veszek részt a politika-web2-polfórum vitákban. Emlékezetesek egy terra nevű nick bejegyzései, elemzései. 2005-20...

Trackback: Melyik ételhez hasonlít a magyar baloldal? 2013.09.08. 19:09:19

. A kommunisták olyanok, mint a céklaleves - dícséri saját pártját egy vadiúj baloldali választási plakát valahol Oroszországban. Kicsi a borscs, de erős :) Azt nem tudom, hogy mi a véleménye erről a magyar baloldalnak. Tippem nincs, hogy Tamás Gásp...

Trackback: Megérkezik az Orbán-unoka a választási kampány finisére? 2013.09.08. 18:43:31

. Profi húzás lenne, ha a vén diktátor a kis trónörökössel a karján pózolná végig a választási kampány utolsó hónapját. Zabálná a magyar. Az időbe éppen beleférne, feltéve, ha valóban kerekedik már a képen látható pocak. Számoljunk! Tegyük fel, ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2013.09.08. 18:33:31

Ez a hozzám legközelebb álló elemzése a helyzetnek, tudok vele azonosulni. Egy pont kivételével. Ne taszigáljuk el magunktól azt a kérdést, hogy igazságtalan volt-e vele szemben, amit 2006 után a FIDESZ csinált. Az ugyanis a lelkiismerete mindenkinek, mert 2008-ban 83%-ban a FIDESZ mellé álltak, és még 2010-ben is 70% (FIDESZ+Jobbik). ha tehát a nép igazságtalan mellé állt, akkor onnantól -minden realitás és egyéb mellett- a keresztény tanítások szerint bizony nem vonhatjuk meg a vállunkat, hogy ez a része nem ránk tartozik.

Márpedig a poszt is ezt csinálja. Tessék csak állást foglalni, és ezt az erkölcsi oldalt is szépen letisztázni. Nem félni a mocsokáradattól, amit ez hoz.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.08. 18:38:16

A kezdeti szélhámosságokon (Motim vásárlás, ingatlan privatizációk, állami visszabérlések, ...) meglehetősen sok kivetni való szakasz akad Gyurcsány életében.

Pl hogy adót csalt.
Saját házát, ahol családjával lakott, kiadta saját cégének, azt felújította, uszodát épített bele, az ÁFA-t visszaigényelte.
Ez definíció és törvény szerint adócsalás.

Közokiratot hamisított.
Cégbíróság által visszadobott bejegyzetlen cég nevében többször eljárt, aláírt, szerződött.
Ez definíció és törvény szerint közokirathamisítás.

Hogy egyébként egy mocskos tolvaj, és patkány, ez a köztörvényes Gyurcsány nevű bűnözp, az mellékes.

ephart 2013.09.08. 18:52:49

de hát Gyurcsány i egy El Qrancs,csak azt teszi ami a lételeme

E.Csaba 2013.09.08. 18:53:32

Szépen felsorolta a szerző,a szerinte pozitívumokat és negatívumokat hogy miért is tartsa magát végül távol.Én ebből a levezetésből pont azt látom, hogy ő az egyetlen reálisan szóba jöhető potenciálisan esélyes kihívó a kormányoldallal szemben.Persze nem most, de kvalitásaiban csak ő jöhet szóba, aki karizmában felvenné bárkivel a versenyt.A 2014-es kormányváltásnak ha egyáltalán van esélye, az csak is kizárólag Gyurcsány és pártja segítségével sanszos, nélküle nem.

[megmondoember] 2013.09.08. 19:03:45

Elvtársak, szidjátok csak Gyurcsányt! Minél többet szidjátok, annál népszerűbb lesz. Minél többször akarjátok megint alaptalanul befeketíteni, annál több embernek nyitjátok fel a szemét, hogy az előző befeketítések is csak ugyanilyen alaptalanok voltak. Előre, elvtársak, előre! Áldásos tevékenységeteknek köszönhetően Gyurcsány és a DK minimum 10%-os eredményt fog elérni 2014-ben.

pánpéter 2013.09.08. 19:04:26

Gyurcsány sikere egyben a saját tragédiája is. a legszebb az egészben az, pár hete pénteken ütötte-verte egymást a maszop, meg a külön2014, és behívta kálmán olga az atv-be attilát, gordont, meg ferencet, akkor ott egyértelműen kiderült, hogy a 3 pasas közül kvalitásban, politikai érzékben, kommunikációban messze ferenc a legjobb. magasan a 2 ficsúr fölé emelkedett. mondom mindezt úgy, hogy soha az életben nem szavaznék egyikükre sem.
a 2006-2010 közötti időszak, öszöd, a korrupciós botorányok, a katasztrófakormányzás, a majdnem államcsőd előtti gyors imf hitel, az elcsalt választások, a szétvert októberi megemlékezés olyan szinten égtek rá ferencre, melyet szerintem lehetetlen levakarni.

Mc Master 2013.09.08. 19:06:00

"Egy álomvilágban él, ahol árad felé népe szeretete, csak ezt a Gonosz Erői elnyomják." - Rákosi is abban a hitben élt - Gorkijban - a haláláig, hogy őt Magyarországon szeretik és visszavárják.

"...a Történetírás húsz év múlva kiderítené, hogy a Fidesz volt a legnagyobb névtelen támogatója." - a Fidesz önti a közpénzt a DK-ba :D. De végül is ez közérdek.

Mc Master 2013.09.08. 19:10:05

Fletó 2002-ben Medgyessi kampánytanácsadója volt, 2006-ban már meg mint miniszterelnök nyerte meg a választást a baloldalnak. Szerintem ennél jobb ajánlólevél nem kell, ha valamit akarnak nyerni, akkor ő kell, hogy a miniszterelnökjelölt legyen, nem Mesterházi vagy Bajnai.

Azért nem tudta megvalósítani a terveit és a programját, mert túl erős volt a szoci belső ellenzék. Medgyessy is megmondta, nem lehet annyiféle igényt kielégíteni, ahányan nála sorban álltak.

panelburzsuj 2013.09.08. 19:19:46

"Teljesen mindegy, hogyan s miért váltott ki oly' elemi hördülést a Népből a Beszéd."

Miért is mindegy?

És nehogy félreértés legyen: ha akkor lukra hördült - máskor nem teheti meg ugyanezt?

Nem lehet, hogy az pont az ide-oda csapódó "közép" hörög a legordenárébban - hogy saját ostobaságát, állhatatlanságát, talpnyalási hajlamait túlharsogja, amikor rájön hogy rászedték? Hogy hiába nyalt, hiába pucsított - megint hoppon maradt, megint csak csőcseléknek-tőteléknek kellett?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.08. 19:28:34

tök mindegy mit tesznek, ha beveszik az öntökönlövés. ha nem veszik be, akkor olyan aknamunkára számíthatnak, hogy abba belepistulnak.
iszionyat mákja van a fidezsnek, hogy van fletó.

is 2013.09.08. 19:30:08

@pánpéter: "a 2006-2010 közötti időszak, öszöd, a korrupciós botorányok, a katasztrófakormányzás, a majdnem államcsőd előtti gyors imf hitel, az elcsalt választások, a szétvert októberi megemlékezés olyan szinten égtek rá ferencre, melyet szerintem lehetetlen levakarni."

így, így. ennek ugye a fele sem igaz, de tényleg így égett rá.

Drehás 2013.09.08. 19:32:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én úgy emlékszem, hogy a Fidesz emberei folyamatosan tettek Gyurcsány ellen feljelentéseket a felsorolt "ügyekben". Egyikben sem állt meg a vád!!!

Így aztán a gyűlölködő fröcsögésed nem bír nagyobb jelentőséggel, mint franci ágyon a bolhaszar.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.08. 19:34:34

@Drehás: hehe, azért a cavintont ne feledd el bevenni, a nomentana ügyben elévülést állapítottak meg. szóval szó sincs az ártatlanságról, csak megúszta a mocsok.

pánpéter 2013.09.08. 19:36:06

@is:
" ennek ugye a fele sem igaz"

na mondd, mi nem igaz belőle? hallgatlak.

Drehás 2013.09.08. 19:36:38

@FILTOL: Tudod te egyáltalán, hogy e tekintetben mit jelent az elévülés?

panelburzsuj 2013.09.08. 19:37:52

@FILTOL:

Nyolc cudar év elég volt arra, hogy megtanulja értékelni a mákját, nem? ... :)

ephart 2013.09.08. 19:43:11

számomra torzó maradna ha a fospumpa El Qrancs csak a szánalom judeobolsi 2014 leszereplésében vállalna oroszlán részt.be kell kerülnie az új országgyűlésbe még elévülhetetlen feladatok várnak rá

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.08. 19:47:28

@Drehás: taníts mester...mit jelent szerinted, mert szerintem a következőt:
az elévülés az a büntethetőséget megszüntető ok.

az elévülés beáll a bűncselekmények esetében a büntetési tétel felső határának megfelelő idő elteltével, melynek viszont legalább három évnek kell lennie.
ha az elévülés beáll, hiába történt bűncselekmény, az elkövető nem büntethető...büntetőeljárás nem indítható.

Mitzimackó 2013.09.08. 19:47:41

@FILTOL: jobb ha tőlem tudod, hogy a fideszközeli cégek elsimicskázásában is elévülést állapított meg a bíróság!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.08. 19:50:13

@Mitzimackó: és? mi köze ennek a vitánkhoz? segítek. semmi.

Sexual Harassment Panda 2013.09.08. 19:56:51

@[megmondoember]:
" Áldásos tevékenységeteknek köszönhetően Gyurcsány és a DK minimum 10%-os eredményt fog elérni 2014-ben. "

@E.Csaba:
".A 2014-es kormányváltásnak ha egyáltalán van esélye, az csak is kizárólag Gyurcsány és pártja segítségével sanszos, nélküle nem"

Hogyne.Az 1%-os törpepárt?
Jövőre be sem kerül a parlamentbe.
Olyan szinten hiteltelen bohóc, hogy el fog tűnni a süllyesztőben.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.08. 20:02:12

Ha valamikor is a nép javát akarta volna, akkor tett volna érte, amíg tehetett. Most meg takarodjon a p!nába, lesz szíves, van elég bajunk a kormánnyal nélküle is.

Nero Bianco 2013.09.08. 20:02:53

A poszt alapvetően korrekt, bár következtetései egyikében másikában szerintem téved, és pár fontos dolgot nem vesz figyelembe.
Ami nem baj, mert ezért érdemes kiegészíteni.

Egyrészt Gyurcsány személyének a kérdése:
A fidesz óvatos számítások szerint is durván 3-4 milliárdnyit költött Gyurcsány karaktergyilkosságába. Miután a politikában a pénznek azért nem elhanyagolható a szerepe, ezt mindenképp érdemes figyelembe venni.
Gyurcsány rossz megítélése gerjesztett mítosz. Minden ilyen gerjesztett mítoszt le lehet csillapítani, például azzal, hogy mondjuk az ellenzékhez tartozók nem kezdenek el azon sajnálkozni, hogy "de hát Gyurcsány a főgonosz bla bla bla..." Ki kellett volna engedni a karanténból már vagy két éve, és rég túl lennénk a problémán. Legalábbis az ellenzéken és potenciális szimpatizánsain belül.
A kormány úgysem fogja abbahagyni a libajnai-gyurcsótány-meseházy féle kampányt. Illuzórikus lenne abban hinni, hogy ezen változtatna az, ha Gyurcsány visszavonul. Akkor annyival lenne előnyösebb helyzetben a fidesz, hogy nem kellene reagálni Gyurcsány aktuális mondanivalójára, pusztán 5 éves képekkel kell operálnia, amikor ők hárman kvázi egy csapatban fociztak. (mondjuk most is ez a fő csapásirány, de időnként muszáj nekik kommunikációs okokból kijönni a klasszik mítoszból).

A szubjektív megítélésed teljesen téves.
Gyurcsányt jelenleg baromira nem érdekli, hogy anno miniszterelnök volt, és finoman fogalmazva sincs benne szemernyi nyoma sem az önsajnálatnak, hogy ő most akkor le kellett hogy mondjon.
Politizál, mert politikus alkat.
Nem hátra néz, hanem előre, és én spec ezt tartom a legnagyobb előnyének. Nem a múlton siránkozik, hanem azt nézi mi lehet a jövő.
Ha annyira önsajnáló lenne, akkor nem egy kibaszott szegény, erőforrás hiányos párt élén próbálná meg befolyásolni a magyar politikai életet.
A Demokratikus Koalíció a párt tagjainak és támogatóinak az adományaiból él. Szarul ugyan, de azért el van. A fidesz speciel házszabályt szegett akkor, amikor nem engedte a frakciót megalakulni, és ezzel durván 150 milliós állami appanázstól fosztotta meg a DK-t. (mondjuk mszp segítséggel, ezt ne felejtsük el)
Szóval a fidesz ha lehetne, egy kanál vízben folytaná meg a DK-t.

Drehás 2013.09.08. 20:04:19

@FILTOL: Gyurcsány esetében, az általad emlegetett ügyben semmiféle eljárás nem indult! A Fidesz nagy tudású emberei a feljelentésükben meghatározták, hogy szerintük milyen bűncselekményt követett el Gyurcsány. Mivel az általuk meghatározott bűncselekmény büntetési tétele már meghaladta a feljelentők által vélelmezett bűncselekmény elkövetésétől számított időt, ezért nem indított eljárást sem a rendőrség, sem az ügyészség.

Ebből pedig az következeik kedves FILTOL barátom, hogy az általad is emlegetett, Gyurcsánynak tulajdonított bűncselekményt soha,senki nem támasztotta alá! Ezért aztán csak a jobboldali mesék birodalmának egyik kedvenc, de hazug állítása az. Mondhatnám,hogy egy olyan bűncselekményt tulajdonítasz Gyurcsánynak,amely elsősorban Deutsch Tamás, Répássy Róbert (a feljelentők)aztán az olyan figurák fejében létezik, mint amilyen te magad is vagy.

Sinistroll 2013.09.08. 20:04:38

@ poszt: Akármi is volt a szándékod, nem gondolom, hogy ez az írás egy picit is korrektebb lenne, mint bármelyik narancsdroid förmedvénye.

Az a duma, hogy "talán igazságtalan, hogy megkaraktergyilkolták a faszit, de hát ez van", se nem új, se nem fair, se nem túl szimpatikus. Igenis fontos, hogy Gyurcsány miért jutott ide - mert nem csak róla van szó. Hanem arról is, amit valójában képvisel, és amihez a többi baloldali figurának - nem is beszélve a narancsokról - nincs tehetsége.

Szóval, ha nem tetszik Fletó, ne szavazz rá. Ennyi.

béla a görög (törölt) 2013.09.08. 20:07:39

Élvezem ahogy Gyurcsány a szart tudja kavarni.
Élvezem ahogy fosnak tőle.
És még csak szeretnem se kell hozzá.
Csak nézem mint a moziban ahogy a fidesz paraziták visítanak hozzá mint a domesztosz reklámban.

orbán és a fidesz került nekem eddig x millióba.
Egy sima átlagpolgárnak. Több mint 3 éve aláznak.
Bármit megengedek Gyurcsánynak - bármit.
Jó mozit akarok látni a pénzemért.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.08. 20:13:31

@Drehás: hát maradjunk annyban a nomentana ügyhöz nem kell jogodoktornak lenni, hogy belássuk. kurvára megcsinálta a dolgot, az egész feketén fehéren benne van a céghírekben. de mindegy is. nem ezért bukott a csótány, mert ezt a szavazók 75% nem is érti.

HgGina 2013.09.08. 20:14:45

@is: ezt még nem kötötték fel?
Na ez az igazságtalanság.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.08. 20:15:46

Khm.
Nem kell egyik, vagy a másik mellé állni.
A saját érdekeiket fogják védeni, a legkevésbé sem az ország javát nézni. Se a narancs, se a vörös bandák. A többi se.
Ne legyenek illúzióink.

Drehás 2013.09.08. 20:18:48

@FILTOL: Inkább maradjunk annyiban, hogy olyasmivel rágalmazod Gyurcsányt, amit soha, senki nem bizonyított! A feljelentések sorsát többnyire jogászok döntik el, és nem fidesz droidok!

Tudod FILTOL, én sokkal inkább tartom azokat csótánynak, akik megalapozatlan rágalmakat szórnak másokra...

Nero Bianco 2013.09.08. 20:23:29

@ColT:

Komolyan kérdezem.
Ha egyrészt leszarod, másrészt hiányosak az ismereteid, harmadrészt meg nem akarsz semmit, akkor minek kommentelsz?

Én sem megyek a magyar foci NBI-t kommentálni.
Mert hülyeség lenne.

birkakhoz 2013.09.08. 20:28:39

Orban legyilkolta a ksraktert sikeresen!! GYURCSANYTOL FEL NAGYON A GUMICSIZMAS FELCSUTI PARASZT LEGENY SENKI NEM GONDOLTA EGYSZER MINISZTERELNIK LEHET EBBOL A MARADI RUGALMATLAN PARASZT GYEREKBOL! SAJNOS AZ LETT TONKRE IS VAGTA SZEPEN AZ ORSZAGOT GAZDASAGILAG ES MORALISAN EGYARANT! GYURCSANYT SOHA NEM SZERETTEM MEG A LEGYILKOLASA ELOTT SEM MERT SZERINTEM VAN VMI ENYHE BEUTESE FUGGETLENUL ATTOL HOGY VANNAK FANTASZTIKUS MEGSZOLALASAI ESZREVETELEI , EGY BIZTOS NEM EGY SUTTYO PARASZT GYEREK AKI ZSEBRE DUGOTT KEZZEL MASIROZNA URIEMBEREK KOZOTT MINT AZT TETTE ORBAN DON VITO BRUSSZELBEN SOKSZOR !! FERIT NEM SZERETI A NEP PONTOSAN MEGHATAROZHATATLAN DE NAGYON SOKAN UTALJAK !! NEM JO HA O POLITIZAL JELEN PILLANATBAN!!Vannak cegai foglalkozzon azokkal es biralja a felcsuti gumicsizmas paraszt legenyt nagybirtokos mega milluardost abbol a szekbol ! Ne politizaljon illetve maskepp!!!

2013.09.08. 20:35:17

@FILTOL: hagyd már ezt nomentana ügyet, orbán mostani stiklijeihez képest egészen pitlák dolog

E.Csaba 2013.09.08. 20:39:45

@Sexual Harassment Panda: Az 1% valóban nem sok, de van egy sajátossága a DK táborának, hasonlóan a Jobbikhoz:Elkötelezett szavazók.Ha elfogadjuk, hogy a DK szavazóbázisa 150-200 ezer,- szerintem több de ez most nem érdekes - akkor készpénznek vehető, hogy ha Feri azt mondja nekik, hogy szavazzatok egy összefogás estén az összefogásra, akkor valószínűleg a 99%-a el fog menni ikszelni, ha a fene fenét eszik is.Ez már korántsem igaz az E14- szavazóira:Jelenleg 4%-on állnak folyamatos zuhanórepülés mellett.Ez most 300-400 ezer talán 500 ezer.Ebből a fele PM szimpatizáns, akik-mint a tárgyalások is mutatták -bas*nának szavazni Mesterházyra, eddig csak a gond volt velük.Ők a nagy összefogás pártja - szavakban.De csak akkor, ha a szájízük szerint alakul a dolog.Ezt ők szabadelvűségnek hívják, pedig csak egy összefogásra képtelen, megbízhatatlan csürhe.
Na, ezért járnának jobban azzal az 1%-al, mint ahogy jártak a 4%-os E14-el.

ob.szerver 2013.09.08. 20:56:03

Három megjegyzés az egyébként korrekt poszthoz:

1. A 2/3 nem Gyurcsány érdeme, hanem a gazdasági világválságé és a magyar választópolgárok véges emlékezetéé. Az emút8 hibáival a szoclib mindenképpen veszített volna, de a világválság nélkül, amit a fidesz agitprop sikerrel varrt a kormány nyakába, csak kisebb aránnyal.

2. Semmiféle elemi felhördülés nem volt Öszöd után. Volt viszont két emlékezetes fideszes puccskisérlet, amit a fideszpropaganda Öszöddel indokolt és ezért az emberek utólag Öszöddel asszociálták. Ezek nélkül Öszöd nem keltet volna sokkal nagyobb visszhangot, mint Orbán "ne arra figyeljenek, amit mondok" beszéde.

3. Az, hogy Gyurcsány többeket taszít mint vonz egy együttműködés esetén, szintén fidesz agitpropos mítosz, a dem.ellenzék leszalámizásának szándékával. A DK a választások meglepetése lesz, simán megugrott parlamenti küszöbbel. Azoknak a döntő többségét, akik meg akarják szabadítani az országot a maffidesz uralmától, nem fogja zavarni egy tíz fős dk frakció és egy dk-s miniszter, még akkor sem, ha egyébként nem Gyurcsány a kedvencük.

ki kicsoda 2013.09.08. 20:58:53

Benderik!

... ugyan az a tehetségtelen, ámbár tolvajnak gyáva élősdije vagy a társadalomnak, aki csak a falazásig merészkedik el, aki a gerinctelenek rendjébe tartozik, hiszen szemrebbenés nélkül áll be kóristának, dicsőíteni a Puch-Simicska paktum sikerét, hogy milyen eredményesen rabolja ki a társadalmat és tapossa el a társadalom vérszívóit megfékezni szándékozót ...
... ahhoz persze tapír vagy, hogy tizenkét szavas szókészleteddel azon fáradozz, hogy felnyisd az emberek szemét az ügyben, hogy a mögé állj - aki ugyan esendő ember - de felismerte, nem mehet így tovább ... persze, ebből neked nem lehet megélni, mint a falazásból és ehhez van bőr a képeden ... erre vagy alkalmas ... a társadalom pedig, azt kapja, amit érdemel

nick papagiorgo 2013.09.08. 21:00:27

Drága hölgyek-urak,
lehet itt sok mindent mo ndani GYF-re, hogy mit csinált, meg mit nem csinált, meg nem is úgy van, meg mindez a Fidesz gyártmánya stb.
De azért illenék megnézni a pártja támogatottságát, meg a sajátjáét is, hogy hogy van, meg hogy áll. Van egy ilyen közvéleménykutatás nevű dolog, ami néha tévedhet, de akkorát azért nem, hogy őt voltaképp szeretik, cask titkolják. Lehet illúziókat kergetni, de az álmoskönyv szerint ha 1 %-on állsz, nem nyersz választást.

Ha akkora messiás lett volna, most neki lenne nagyobb támogatottsága, nem az MSZP-nek. Ennek lehet örülni, lehet rajta szomorkodni, ettől még tény. És csinálhat akármit, belátható időn belül nem fogja megfordítani a DK/MSZP támogatottság mutatót.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.08. 21:02:00

@ColT:

Az felmerült már benned, hogy esetleg a nép érdekében beszél olyan dolgokról, amiről egyik másik ellenzéki sem?

ki kicsoda 2013.09.08. 21:05:00

@ob.szerver!

... tényszerűen igaz, amit írsz! ... de azt az első mondatot is te írtad oda? ... mert vagy a három pont, vagy az ominózus mondat ... szerintem :-)

nick papagiorgo 2013.09.08. 21:05:22

@nick papagiorgo: még egy megjegyzés: azok akik nagy politikusbnak tartják, akit a Fidesz leszalámizott, önellentmondásban vannak.

Valaki vagy nagy politikus (és akkor nem hagyja magát leszalámizni, lekaraktergyilkolni stb), vagy fordítva. A kettő együtt nem megy.

objekt678 2013.09.08. 21:06:17

A bejegyzés nagyon érdekes. A kár korrajz (kór-rajz) is lehetne.
A politikusok minősítésével egyetértek, Gyurcsány "nagyemberezésével" és az "első milliós" félrenézéssel azonban igen komoly ellenvetéseim lennének:
Gyurcsány nem üzleti kvalitásai, hanem Apró Piroska lévén lehetett " sikeres". Az ő révén kapott az államtól 800 milliós hitelt, úgy, hogy abból meg tudta vásárolni a MAL-t. Erről ő maga nyilatkozott a Népszabadságban úgy ( még kapitalista korszakában ) , hogy ő "nem tehet arról, hogy az állam rossz üzletet kötött"....még mosolygott is hozzá.
Ez a fickó volt már kommunista, kapitalista, szocialista, szociáldemokrata, demokrata ( nem tudom, kihagytam-e valamit ?
Azon a bizonyos damaszkuszi úton Saul megfordult (" Saul voltam, de Pál lettem "), egyszer. Azonban nem pörgött, mint a búgócsiga !
Az "öszödi beszéd", annak kiszivárogtatása, a kiszivárogtatás körüli ( Gyurcsány által is újraindított) polémia pedig hosszú beszélgetések alapja lehetne.
Voltak egyszer a 2006-os MTV körüli" érthetetlen" bénázások, majd a náci-kommunista rendszert felidéző októberi néplegázolások..
Te mást látsz az eztán beinduló cigánygyilkosságokban, és én nagyon mást...
Te mérlegeled Gyurcsányt, én nem.
Csöppet sem gondolom-úgy mint Te- hogy ez az ember valaha is ilyenképpen gondolkodott volna, mint írod:"És ha tényleg a nép boldogulása lebeg szemei előtt,"
Nem. Ő csak a hatalmat akarta, minden áron.Ez a proli gyerek teljesen bepörgött a maga "sikerétől", s nem vette észre, hogy a győztes oroszok által elültetett bizánci proli kultúra része.

Ő ezzel ezzel soha nem foglakozott. ( Nem is értette s ma sem érti, hogy mi az ő posztja.. A "nép boldogulásával" pedig legkevésbé.
Mocskos egy proli alak, ki ki tudta figyelni, hogy mikor lehet lopni.
Akasztásokkal talán el lehetett volna kerülni, hogy ilyenek egyáltalán színen lehessenek.
Gyurcsány bebújt a zsidók mögé is, de ők már dobták őt, ők Bajnait pénzelik.Gyurcsányt 2010 februárjában Izraelben úgy fogadták mint tényezőt, ma ő már nem az, s ezt képtelen tudomásul venni.

eqlessootista 2013.09.08. 21:07:50

2014-ben a maffidesz (valakitől smitteltem ide) és a DK isteni koalícióban fog egyszerű többségbe kerülni, s OV és GYF nagyon jól kijönnek majd egymással, Tudjuk, a politikusoknak milyen gerince van (nincs).
De vajon mi lenne majd jó a magyar népnek?
(sok-sok román-magyar talán segítene)

Nero Bianco 2013.09.08. 21:08:32

@nick papagiorgo:
"Valaki vagy nagy politikus (és akkor nem hagyja magát leszalámizni, lekaraktergyilkolni stb), vagy fordítva. A kettő együtt nem megy. "

De megy.
Orbán így veszített kétszer.

ki kicsoda 2013.09.08. 21:09:29

@nick papagiorgo:

... kár, hogy semmi értelme annak, amit leírtál, akkor minek?
... látod, így ekézel te is, érvek nélkül :-)

$pi$ 2013.09.08. 21:15:30

@ob.szerver: "A 2/3 nem Gyurcsány érdeme, hanem a gazdasági világválságé és a magyar választópolgárok véges emlékezetéé."

Ugyan már, a gazdasági válság mszp-s idejét meg az orbán kormány tetteit hasonlítsd már össze! Igyazából nem az mszp verte el az állampolgárokon a port, hanem a fidesz, aztán mégis a gyurcsány áll 1%-on. Nem kell ezt túlkomplikálni meg túlmagyarázni...

Drehás 2013.09.08. 21:16:22

Gyurcsány Ferenc nem teheti meg, hogy félreálljon, és távol tartsa magát a hazai politikai élettől. Bármennyire is szeretnék ezt. Gyurcsány pontosan látja, hogy a "teljes körű ellenzéki összefogás" szövegtől mára az én Attila, és a Gordon szövetséggé silányult a történet. Gyurcsány nem fogad el néhány nyilván nyerhetetlennek mondott képviselő jelölti helyet. Ha nem tud annyi helyet kapni, ami lehetővé teszi egy frakció működtetését, akkor csak az önálló indulás marad opcióként a DK számára. Mert az nem lehetséges, hogy egy nyolcezer tagot számláló, országos lefedettséggel, megfelelő szervezettséggel rendelkező,működésében pénzügyileg tiszta politikai párt ne induljon a választásokon.

Éppen ezért kifejezetten gusztustalannak, és rosszindulatú megközelítésnek tartok minden olyan nyilvánosságnak szánt szöveget, amely arra szólítja fel Gyurcsányt, és a DK-t, hogy ne induljanak, vegyék tudomásul Attila és Gordon megállapodását, és szavazzanak rájuk. Ebben az értelemben teljességgel elfogadhatatlanok a baloldali médiában megszólaló neves újságírók, elfogadhatatlan pl. Bolgár György, amikor arról értekezik, hogy Gyurcsány ha önállóan akar indulni, akkor Orbán szekerét tolja. Úgy tűnik, többek között Bolgár úr is felfüggesztette a demokráciáért történő aggódását.

Ha DK olyan megállapodást tud kötni, hogy lehetősége lesz arra, hogy az országgyűlésben képviselhesse saját politikáját, akkor az összefogásra fogok szavazni. Ha nem, akkor az önállóan induló DK-ra! Mert az ő programjuk áll legközelebb az én elképzeléseimhez.

nick papagiorgo 2013.09.08. 21:23:09

@ki kicsoda: milyen érvek? Én nem érvelek, nézd megs GYF meg a DK támogatottságát, aztán mondd, hogy ez a nagy ember majd megyneyeri a baloldalnak a választásokat, méltatlanul háttérbe szorított nagyformátumú politikus satöbbi.

Felőlem lehet vélt vagy valós politikusi erényeket tulajdonítani GYF-nek. De ezt megtette helyettem a "nép". Ha valóban nagy politikus lenne, nem állna 1 %-on.

ennyit szerettem volna mondnai csupán.

E.Csaba 2013.09.08. 21:27:32

@Drehás:A DK programja áll hozzám a legközelebb, de ha három hete megkérdezett valaki, hogy mi a véleményem a választásról, egyértelműen rávágtam, hogy az összefogásra szavazok, mert meg sem fordult a fejemben, hogy ezt képesek összefogás címén produkálni.Természetesnek vettem, hogy mivel a "csatát" a népszerűségi versenyben az E14 csúnyán bukta az elmút egy évben, készpénznek vettem, hogy közös jelölt,közös lista, Mesterházy jelölt és szeptemberben indul a közös kampány(MSZP,E14,DK és aki még odaér)De ahogy néztem ezeket a kreténeket, hogy mire lettek képesek(MSZP,E14), oda jutottam, amit te is írtál:

"Ha DK olyan megállapodást tud kötni, hogy lehetősége lesz arra, hogy az országgyűlésben képviselhesse saját politikáját, akkor az összefogásra fogok szavazni. Ha nem, akkor az önállóan induló DK-ra! Mert az ő programjuk áll legközelebb az én elképzeléseimhez."

Drehás 2013.09.08. 21:30:11

@E.Csaba: Szerintem meglehetősen sokan gondoljuk így.

E.Csaba 2013.09.08. 21:39:02

@Drehás: Egyébként a jelek azt mutatják, hogy nem lesz megállapodás.Atis nyílt levélben "érdeklődik" Ferinél, hogy mik az igényei egy estleges összefogás esetén.Ha komolyan gondolná az MSZP,akkor zárt ajtók mögött megtárgyalnák közösen és együtt kiállnának.de nem, nyílt levélben "tárgyalnak" a sajtóban.Ígéretes...

Kowalski, helyzetjelentést! 2013.09.08. 21:48:27

@Drehás: @E.Csaba:

Egyetértek. A felcsúti videó döbbenetes nézettsége (tegnap óta 123 531) pedig megerősíti egy idő óta tartó benyomásomat, hogy kezd lehullani a hályog a szemekről, és erősen nő a népszerűsége. Remélem, igaza lesz @ob.szerver: -nek.

www.youtube.com/watch?v=r12xgczSO24

Nero Bianco 2013.09.08. 21:50:14

@E.Csaba:

Már régóta nincs "összefogás".

Leginkább azóta, hogy az összefogás pártiakat kigolyóztak szinte mindenkit az összefogásból.

Nagyjából az látszik, hogy a mérhető ellenzék 2018-ra játszik, aminek amúgy van politikai megalapozottsága.

Az viszont szinte biztos, hogy az ellenzk nem tudott használható narratívákat adni a mostani kérdések megválaszolására.

Őszintén szólva ennél Gyurcsány még mindíg sokkal vállalhatóbb.

Drehás 2013.09.08. 21:50:44

@E.Csaba: A levél lényegében azt sugallja, hogy az MSZP zsűrizni akarja a DK esetleges jelöltjeit,Gyurcsányt pedig nem akarja a listán látni. Ez inkorrekt lépés, és nagyon jellemző a Mesterházy vezette MSZP-re.

Szerintem is kisebb csoda kell ahhoz, hogy megállapodjanak.

ottomoll 2013.09.08. 22:58:59

Gyurcsány a jobboldal 12. játékosa. Minél aktívabban lép fel, minél inkább exponálja magát, a jobbos sajtónak annál könnyebb dolga van a beloldal lejáratását illetrően.

Andráska8 2013.09.09. 00:39:27

Ez a Drága Jó Bolgár Úr blogja?
Ezt mondja reggeltől estig.
Gyurcsány előbb szerzi meg az 5%ot, mint Bajnai a 10 -et.

Andráska8 2013.09.09. 00:51:15

PS:
Ha Orbán fizetné a DK-t, megadta volna neki a frakciót.

Andráska8 2013.09.09. 00:53:14

@Drehás: Valószínű, hogy nem fogadja el, s ahogy ígérte megméretteti magát egyedül.

letras_verdaderas 2013.09.09. 13:06:21

Gyurcsány és pártfikciója dicsőségesen menetel a munkáspárti végelgyengülés felé. A tempó nem rossz. Addig hőzöngenek, amíg az urnák lezárása után ki nem derül, hogy kevesebb szavazatot kaptak, mint ahány aláírás kellett a jelöltállításhoz. A Munkáspárt 20 év alatt harcolta le magát a 4 százalékról a 0.8%-ra. A déká-klub tagjai számára elkezdődött a visszaszámlálás. Nem kár értük. Kárt okozni sem tudnak. Béke poraikra.

nandras01 2013.09.10. 10:46:56

@FILTOL:
"azért a cavintont ne feledd el bevenni, a nomentana ügyben elévülést állapítottak meg. szóval szó sincs az ártatlanságról, csak megúszta a mocsok."

azt hiszem, neked sem ártana azt a cavintont sürgősen beszedni, mivel az a bizonyos elévülés, ill. a nyomozás megtagadása egészen pontosan úgy történt, hogy
- mivel a vélelmezett bűncselekmény büntethetőségi ideje már eltelt, ezért
- nem is indítanak nyomozást, amely feltárhatná, hogy történt- e egyáltalában bűncselekmény.

nagyon nem mindegy, hogy elévülés miatt nem büntettek, vagy elévülés miatt nem is indítottak nyomozást.
persze tudom, hogy az általad ferdített "tény" is a fidesz kreálta legendárium része, de azért illik megemlékezni a valóságról is...

nandras01 2013.09.10. 10:56:26

a poszt dicséretére legyen mondva, hogy azon ritka gyurcsány témájú írások egyike, amely reálisan közelít a témához.
sajnos, sok igazság van benne, de a leginkább sajnos az, hogy sehol sem látni egy gyurcsány képességeihez mérhető politikust, aki eséllyel szállna szembe orbán ország, de leginkább ember- romboló tevékenységével.
mesterházy egy vicc, bajnai pedig halvány és erőtlen.
orbán külön- külön és együtt is megeszi őket reggelire, és még csak jól sem lakik.
pedig, az ami még megmaradt a demokráciából, nem biztos, hogy kibír még négy évet ennek a hordának az uralma alatt - ld. kövér legújabb kisérleti lufiját, a rendeleti kormányzás szükségességéről.

Benderik 2013.09.11. 21:50:19

@is: "...tudok vele azonosulni. Egy pont kivételével. Ne taszigáljuk el magunktól azt a kérdést, hogy igazságtalan volt-e vele szemben, amit 2006 után a FIDESZ csinált. Az ugyanis a lelkiismerete mindenkinek, mert 2008-ban 83%-ban a FIDESZ mellé álltak, és még 2010-ben is 70% (FIDESZ+Jobbik). ha tehát a nép igazságtalan mellé állt, akkor onnantól -minden realitás és egyéb mellett- a keresztény tanítások szerint bizony nem vonhatjuk meg a vállunkat, hogy ez a része nem ránk tartozik.

Márpedig a poszt is ezt csinálja. Tessék csak állást foglalni, és ezt az erkölcsi oldalt is szépen letisztázni. Nem félni a mocsokáradattól, amit ez hoz. "

Persze-persze, csak pont az próbáltam érvekkel alátámasztani, hogy az, hogy nem szabad senkit "magával rántania" nem abból következik, hogy igazságos-e a megítélése, hanem szimplán abból, hogy ilyen a megítélése, hogy ez a megítélés ráragadt. Ha leírom itt azt is, hogy szerintem igazságosan ragadt-e rá, az eltereli a figyelmet az előbbiről, tehát a mostani érvelésben a lényegről. Nem lenne baj egy esetleges "mocsokáradat"-tal, csak elterelte volna a figyelmet a lényegről, amit mondani akartam. De hogy ne kerüljem el a választ: megítélésének azon része, ami korábbi machninációinak szól, valószínűleg igazságos (bár ezzel nem nagy hal a politikustársadalomban), de amit a beszédért kapott, az nem. És amit az ellenzéke 2006-ban csinált, az pedig politikailag ügyes és jövedelmező, de igen súlyosan károsította azt az országot, aminek védelmében hivatalos érvelés szerint tették. Sokkal súlyosabban, mint Gyurcsány feltehetőleg egész életében (bár ezt persze nem tudhatom).

Benderik 2013.09.11. 21:52:12

@Sinistroll: "Szóval, ha nem tetszik Fletó, ne szavazz rá. Ennyi."

Ennél azért több. Mert akire rátapad, annak erősen rontja az esélyeit. Azzal nincs bajom, ha önállóan a DK-val elindul, az tiszta ügy, abból amúgy az is kiderül, hogy tényleg mi a megítélése. Illetve persze a választási rendszer miatt nem, de ha így is jól szerepel, az tisztán az övé. Csak a többiekkel ne akarjon összeállni, mert árt nekik.

Benderik 2013.09.11. 21:54:03

@béla a görög: "Több mint 3 éve aláznak. Bármit megengedek Gyurcsánynak - bármit. Jó mozit akarok látni a pénzemért"

Igen, ez egy lehetséges álláspont (még tetszik is a benne rejlő virtus), csak ha az ember csak nézi, hogy alázzák, akkor utána nemigen panaszkodhat.

Benderik 2013.09.11. 21:57:18

@Nero Bianco: Szubjektív megítélés gyakran téves, persze. Bár a beidézett trackback a régi jóslatról maga is olyannak látja, aki nem bírja a bukást elviselni, és láthatólag olyan írhatta, aki közelebbről és régebbről ismeri. És persze ő is tévedhetett.
Ami viszont a frakciót illeti: a frakció előnye nem csak a pénz, hanem a több szereplési lehetőség -- és ez sokkal veszélyesebb, mert ezzel lehet ciklus közben esetleg kitörni a negatív megítélésből. Sokkal jobb csendben finanszírozni a sátánt, hogy életben maradjon, és lehessen sátánként használni, mint hagyni szerepelni, hogy esetleg kiderüljön, hogy nem is ő a sátán. De persze nyilván azt a finanszírozást a végén nem állítom, csak egy játék a gondolattal.

Benderik 2013.09.11. 21:58:34

@Drehás: "Éppen ezért kifejezetten gusztustalannak, és rosszindulatú megközelítésnek tartok minden olyan nyilvánosságnak szánt szöveget, amely arra szólítja fel Gyurcsányt, és a DK-t, hogy ne induljanak"

Nem domborítottam ki, de nekem azzal nincs bajom, ha Gyurcsány a DK-val ÖNÁLLÓAN elindul, akkor legalább meg is mutathatja, mire képes. Csak másokra ne akarjon ráragadni, mert azzal MOST szerintem az ő esélyeiket csökkenti.

Benderik 2013.09.11. 22:01:03

@ki kicsoda: "Benderik!

... ugyan az a tehetségtelen, ámbár tolvajnak gyáva élősdije vagy a társadalomnak, aki csak a falazásig merészkedik el, aki a gerinctelenek rendjébe tartozik, hiszen szemrebbenés nélkül áll be kóristának, dicsőíteni a Puch-Simicska paktum sikerét, hogy milyen eredményesen rabolja ki a társadalmat és tapossa el a társadalom vérszívóit megfékezni szándékozót ...
... ahhoz persze tapír vagy, hogy tizenkét szavas szókészleteddel azon fáradozz, hogy felnyisd az emberek szemét az ügyben, hogy a mögé állj - aki ugyan esendő ember - de felismerte, nem mehet így tovább ... persze, ebből neked nem lehet megélni, mint a falazásból és ehhez van bőr a képeden ... erre vagy alkalmas ... a társadalom pedig, azt kapja, amit érdemel "

Hát, megvallom, nem vagyok biztos a helyes értelmezésben.
De ha arra utal, hogy Gyurcsány -- ha nem is egy szent, de -- legalább megpróbált tenni (pl. a beszéddel), egyetértek. Én pl. legnagyobb pozitívumának, amit politikusként tett, a beszédet tartom (még ha el is kúródott...).

Erő e-meló 2013.09.30. 13:22:41

"Gy. Ferenc is max. azon nagyemberek sorába tartozhat, kiket csak az első milliójukról ne kérdezzenek, szóval mikor azt állítják, hogy politikusi pályája előtti vagyonát fehérgallérosan lopta"

Ennyi csúsztatást egy halomban!

Gyurcsány mindig is politikai szereplőként lépett fel, kari KISZ titkárként még a vizsgáit, szakdoliját is ere hivatkozzva tudta megumbuldázni. Így aztán később sem lehetett független üzletember, nem csak az első millióját lopta, és "fehérgallérosnak" se mondanám, hanem legeljebb egy piszkosgallérosnak

Egyrészt a lopásért sokszorosan büntetett apjának a hagyományait folytatta nagybani eszközökkel, másrészt a Bajnai papától tanult egyet s mást, amikor annak volt az alkalmazásában
süti beállítások módosítása