HTML

Benderik elmélkedik

Friss topikok

Bozóthéja

2016.09.26. 00:53 Benderik

 

"Orbán Viktor szerint Líbiában, a Földközi-tenger partján létre kell hozni "egy gigantikus menekültvárost", ahová visszatoloncolhatják az észak-afrikai országból Európába tengeri úton érkezett embereket, hogy menedékkérelmüket ott, az EU területén kívül folytathassák le.

Hogy ez létrejöhessen, az Európai Uniónak új Líbia-politikára van szüksége, az országot egyben kell tartani és stabilizálni kell. Ehhez pedig fel kell fegyverezni a megfelelő líbiai erőket, és az érintett partszakaszt európai pénzen és európai fegyverekkel meg kell védeni.
Orbán azt is hozzátette, hogy hajlandó lenne arra is, hogy egy líbiai kormány létrehozatala nélkül is felügyelet alá vonják a líbiai partszakasz egy részét."

(Orbán gigantikus menekültvárost építene)

 

Hát...

Tudod, ha nem épp' egy felháborodott népszavazás közepén lennél, amiért idegen hatalmak akarják megmondani nekünk, kit fogadjunk be saját kis országunkba...

S ha nem egy folyamatos szabadságharcot vívnál árnyaiddal a világ háttérhatalmai ellen, akik Magyarország önállóságára fenekednek...

***

Tudod, mostanság néha már elgondolkodom, vajon te is mindig elgondolkodsz-e még mostanság, mielőtt modatokat engedsz ki a szádon. És aztán el tudod-e képzelni külső szemmel is, amit kimondtál. Most például egy líbiai szemével.

***

 Tudom én persze, hogy jót akarsz, és csak hazád érdekeit véded. És ha ehhez a megfelelő erőket kell felfegyverezni egy idegen országban, akkor egy férfi cselekszik, és megfelelő erőket felfegyverez. S ha ki kell kanyarítani egy darabot egy idegen országból, akkor kikanyarít. S ha aztán ideiglenesen állomásoztatni kell, akkor aztán ideiglenesen állomásoztat.

***

De tudod, Sztálin elvtárs is csak hazája érdekeit védte, mikor ütközőzónát kért a háború után országa előterébe. Ehhez felfegyverezte e "megfelelő" magyar erőket -- s persze hajlandó lett volna arra is, hogy egy magyar kormány létrehozatala nélkül is felügyelet alá vonják annak a jól védhető és művelhető medencének egy részét...

Aztán Hruscsov elvtárs is csak hazája érdekében küldte ide ideiglenesen a megfelelő erőket...

Meg igazából Ferenc Józsefnek se vethetjük szemére így október 6. táján, hogy hazája érdekében a megfelelő erőkkel kiiktattatott pár hazája létét veszélyeztető alakot...

+++

Tudod, nagy szerencséje a világnak, hogy te csak ide miközénk születtél: amit a világról hiszel, hogy működik, s ahogy sakkfiguráit tologatnád, amerikai elnökként, igazi hatalommal a kezedben az igazi jó mocsok héják egyike lennél. Akinek jó ötletnek tűnik egy saját zóna Vietnámban, egy kis buli kirobbantása Közel-Kelet olajmezőiért, ilyesmik. Hazád érdekében, persze.

A világ szerencséje, hogy egy kis ország pondró kis miniszterelnökeként  marad az árnyaiddal hadakozás a mi kis kedves hülye bozótharcosunkként ebben a kicsiny, bár nekünk szép kis medencében. Amit sajnos szétbaszol itt nekünk, de a világ szerencséjére tovább nem ér a kezed. És ha már az egészet szétbasztad, nekünk is marad még majd hová mennünk.

Már persze ha befogadnak majd ilyen saját országukat is széjjelbaszó féle népeket...

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: héja bozótharcos

A bejegyzés trackback címe:

https://benderik.blog.hu/api/trackback/id/tr4311741007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása